• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideden ayrılmak

İsteyerek gitmiyormus gibi yapin..

Duzenimizi kurmustuk hic sirasi değildi biz de sasirdik... Ne yapalim kismet vdls:)

arkadaşlar 6 yıllık evliyim kayınvalidemin oturduğu şehre gelin geldim ve çalışıyorum 3 yaşındad a bir oğlum var,iş hayatımda sıkıntılar yaşıyorum ve ailemin yanına (5 saat uzaklıktaki bir şehre) tayin istemek istiyorum eşim ikna oldu ancak kayınvalidemlere nasıl söyliyeceğimizi bilemiyoruz ailemin yanına gidersem 2.çocuğu da doğurabilicem ama burda bu şartlarda çok zor sizce napmalı nasıl anlatmalıyız gideceğimizi onlara?
bundan kolay ne var?
İki yetişkin insanın kendi kararları, bunu almakta zorlanmıyorsunuz ama anlatmakta zorlanıyorsunuz. bu da ayrı garip.

Ataerkil diye diye millete karışmaya hak veriyorsunuz. Bir de dert ediyorsunuz kendinize.

Karımın tayini çıktı, biz gidiyoruz diyecek bu kadar. Hesap mı vereceksiniz ?

Reddederse etsinler, işten çık desinler, çıkacak mısın onlar öyle dedi diye?

3 gün küserler, 4. gün mecbur barışırlar.

Böyle şeyleri dert etmeyin.

Hayatınız hakkında sadece siz karar verebilirsiniz.

Başkasına laf düşmez.

Tayinimiz çıktığı için gidiyoruz diye söylerseniz.

Anlatmak cok kolay bence durumu acikca bize nasil anlattiysaniz onlarada anlatin sonucta o sehire cakilip kapmadiniz ki

arkadaşlar 6 yıllık evliyim kayınvalidemin oturduğu şehre gelin geldim ve çalışıyorum 3 yaşındad a bir oğlum var,iş hayatımda sıkıntılar yaşıyorum ve ailemin yanına (5 saat uzaklıktaki bir şehre) tayin istemek istiyorum eşim ikna oldu ancak kayınvalidemlere nasıl söyliyeceğimizi bilemiyoruz ailemin yanına gidersem 2.çocuğu da doğurabilicem ama burda bu şartlarda çok zor sizce napmalı nasıl anlatmalıyız gideceğimizi onlara?

Tayin çıksın o zaman söyleyin aaaa benim tayinim çıktı gitmem gibilerinden :) elinizde değilmiş gibi ama iyi de olur gibi anlatırsınız işte .

Aaa çocuk musunuz canım ne münasebet utana sıkıla hayatınızdaki yapacağınız değişiklikleri söylemekten korkuyorsunuz..
Kocayada bak babam ne derse o olur hatta karşı çıkabilirler fln..
O hayatı onlar mı yaşıyor siz mi.. onlar torunlarını hep görüyorlar da dünürler ağaç kovuğu mu ama onlar görmesede olur dimi sonuçta baba ne derse o.. O babayı çok şişirmişler vakti zamanında herkes kararını kendi alabileceğini gösterseydi böyle olurmuydu..
Ben hiç söylemem bile yada söylesemde danışmak için değil haber vermek için olurdu...
İşimide bozabilene beni kararımdan caydırabilene aşk olsun hiç gelemem öyle şeylere.

çok güzel diyorsunuz da arkadaşlar eşim doğulu bir ailenin tek erkek çocuğu ve dediğiniz gibi de baba ne derse o oluyor kayınvalidemde kayınpederimde bu durumu kabullenmeyecekleri kesin kaldıki tayinim çıka çıka memleketime mi çıktığına inanmıycaklar,ne desem nasıl yapsak bilemiyorum gemileri yakmak öyle kolay değil müthiş dert edindim dilekçemi bekletiyorum sırf nasıl tepki verceklerini bilmediğim için

birde onları ikna etsek bile başkalarının ne diyeceğine de çok takılıyorlar şimdi kesin onuda sorun edicekler..:(

2.bebek istediğinizi fakat bu şartlarda zor olduğunu bebek doğup biraz büyüyünce geri döneceğinizi söyleyin. Ne bilim ona şöyle buna böyle dediniz aklıma bu geldi.

yok onu dersek hiç göndermezlerki..oğlum tek torun,2.yi söyleyip duruyor zaten sürekli,genç bide kendisi doğursam da baksam diye bekliyo kadın:(

birde onları ikna etsek bile başkalarının ne diyeceğine de çok takılıyorlar şimdi kesin onuda sorun edicekler..:KK43:

valla hatta bu esas sorun bile olabilir, hala yıl olmuş 2014 hanım köylü lafları
işiniz zor, ama ilerde pişmanlık yaşamamak için ne olursa olsun kararından dönme derim, şimdi bunun için baskı yaparlar yarın başka bişey için.... bunun sonu yokki öğrensinler, malesef bazen çocuklar ana babasını terbiye etmek, bişeyler öğretmek zorunda kalıyor

ana baba hakkı ya da töresi artık ne ise de ben anlamadım hala babasından korkuyorsa bir adam kendi kararlarını kendi veremiyorsa nasıl evlendi kendine sözde aile kurmaya kalktı,sizin bu durumda eşinize nasıl bir saygınız olabilir ki ya da evlatlarınız büyüdüklerinde babalarına nasıl saygı duyabilir ki adam kendi kararlarını kendi veremiyor bir kere...
kısa ve öz tayinim çıktı tayinim çıkarken devlet durun bi adamavinin kayınbabasından izin alayım demiyor bu ne saçmalıktır yahu.

birde onları ikna etsek bile başkalarının ne diyeceğine de çok takılıyorlar şimdi kesin onuda sorun edicekler..:KK43:

Simdi önce tayin cikmadan yapsak mi? fikrini sunarsaniz gitmeyi kafanizdan cikarin. Bulunduğunuz yere devam...

Ama tayini sectiyseniz ve gidecekseniz kesin kararinizsa.... ben secmesem daha kötü yere gidecektik ben de hic yoktan daha iyi diye burayi seçtik diyip gideceksiniz...

Ooo valla arkaşadım işin zormuş..
Kocan bile babasından korkuyorsa hala:KK51:

Back
X