kayınvalideler hakkında birşey farkettim sizce de öyle mi?

:( üzüldüm.. neden böyle bişi yaptıki ama ben bunu anlayamıyorum bi türlü hani bu kaynanalar durup dururkenmi tavır alıyorlar gelinlerine?? sizin nenizi görmüşte eşinize karşı doldurmuş olabilir?
7/24 yanlarinda kul kole olmadigim icin onlara.beklentileri dag gibiydi karsilayamadim haliyle.ama cok iyi kaynanalar da var (benim annem gibi :)) geline karismaZ,karistirmayiz da. Simdi kardesimiz gibi gelinimiz....Aile yapisi kultur cok onemli evlenirken . Iyi analiz etmek lazim.

7/24 yanlarinda kul kole olmadigim icin onlara.beklentileri dag gibiydi karsilayamadim haliyle.ama cok iyi kaynanalar da var (benim annem gibi :)) geline karismaZ,karistirmayiz da. Simdi kardesimiz gibi gelinimiz....Aile yapisi kultur cok onemli evlenirken . Iyi analiz etmek lazim.

cidden bazı kaynanalar faşist yapıda olabiliyorlar eh oğullarıda kendi taraflarındaysa çekilmez olur hayat tabi üzüldüm sizin adınıza inşallah eşiniz akıllanır ve sizi ezdirmemeyi öğrenirde kurtulur evliliğiniz.. rabbim kimseye öyle kaynana vermesin ya :(

kızlar tamam çoğu kayınvalideler gıcık dengesiz falan olur hatta burda da kayınvalidesinden yakınan birçok arkadaşlar var ama düşündüm de eski kayınvalideler yani eski kafa mı desem ne desem bilmiyorum eskiler daha beter şimdikiler o kadar da beter değil bence sizce?:27::40::40::40:

Şimdi de var canım bunlardan, sayıları azalsa da var.
Bugün komşumla konuştum, yaşı baya var. Oğlum evlenirse istese de istemese de yanımda oturcaklar falan dedi. Gelinimin benim yanımda söz hakkı yok dedi. Valla şok oldum.

Arkadaslar bende anladim ki siz iyiyseniz iyi gozukuyorlar. Yine de genelleme yapmak istemem ama 8 senelik evliyim. Suana kadar hic problem cikmadi. Arada gordugunuz seyler oluyor ama, iyi niyetli oldugunuz icin kotu dusunmuyorsunuz. Bi arkadasin dedigi gibi benim kv.lerde heryerde beni overler. Benim gelinim soyle iyi, boyle iyi bi tanedir. Ama niye ben iyiydim. Esime hep ailenin şusu eksik alalım, busu eksik alalım,tatile goturelim... Vs.. Taki bu seneye kadar... Esim ailesine devremulk tarzı tatil ayarliyacakti, bende kızımı ozel okula yazdirmak istedim. İkisine yetisemem dedi, bende tatili iptal et dedim, ve iptal ettik. Sonrasinda tavirlar tamamen degisti. Simdi yine baska bir konuda bana misilleme yaptilar. Benim istemedigim birseyi, istemedigimi bildikleri halde esime yaptirdilar. Yani sen kimsinki durumuna getirdiler. O kadar iyi gelindim ben niye ogluna once esinin gonlunu yap demediler.. Siz siz olun sizi ovmelerine yine de kanmayin, mutlaka arada bi resmiyet olmali. Tamamen kendi cocuklarina yaranmak icin o ovguler.Ben simdi birsey soylesem esim kendi ailesini tutuyor. Onlar bana cok deger veriyormus, ben boyle kotu dusunuyormusum...

kızlar tamam çoğu kayınvalideler gıcık dengesiz falan olur hatta burda da kayınvalidesinden yakınan birçok arkadaşlar var ama düşündüm de eski kayınvalideler yani eski kafa mı desem ne desem bilmiyorum eskiler daha beter şimdikiler o kadar da beter değil bence sizce?:27::40::40::40:

benimki yaşlı ve eski kafa olduğu ve yaptıklarının içinde iyi niyet bile olmadığını düşünerekten bilemiyorum:ssz::ssz:

eskiden dip dipe oturuyolardı beter olunmasi normal bır evin icinde kimsenın duzeni temizlik anlayısi yemesi ıcmesi uymaz sonucta....simdi kırk kat uzaktada otursan telle yetiyorlar anam...simdikıler daha beter bence...

bizim bir arkadaşımızın güzel bir tabiri var

abisi geçen yaz evlendi konuşmayı aynen aktarıyorum

arkdaşlar cidden annem bir melektir
ama kadın kaynana olunca canavara dönüştü :) (gelin halıyı kıllılardan istemiş kaynana da onlar iyi olmaz diye tutturmuş :))

aslında genel sorunları özetlemek gerekirse bazıları çocuklarını gelinden kıskanıyorlar sonuçta oğullarının hayatlarında en önemli kadınken papuç damda
bazıları hayat deneyimlerinden gelin faydalansın istiyor herşeye karışıyor
bazıları da ben ne dersem o olsun bunlar bir hayatı yönetemez diye yönetmeye kalkıyor

aslında eşinin anne babasına anne baba demek çok yanlış zaten asla içte gelerek söylenmiyor zaten anlaşmazlığı o yaratıyor başta bilmem ne teyze derken samimi biçimde sonradan ağızdan isteksizce dökülen bir anne lafı... ana kız gibi davranılmak istenmesi ya mümkün mü elin kızı nasıl öz kızın olacak gelin işte :)

Kizlar benimki iyi amma kayinvalidede annendir diyenlere katilmiyorum.anne baska kayinvalide baska.insanin annesinin yerini hic bir insan tutamaz.

Son düzenleme:
Bırakın artık şu kaynanalarla uğraşmayı.

Eski kafalı da olsa yeni kafalı da olsa kaynanalar herzaman iyidir.

O kaynanalar olmasa şuan o eşle evli olur muydunuz düşünün bakalım.

Bir kere her kaynana iyidir diye birsey yok. İnsan olarak dusunuyoruz insanin iyisi de var kotusude var. Acaba dogurmasaydi da bende tanismasaydim diyip de esinden bile bikanlar var. Ayrica benim annem de kaynana. Annem diye ovecek degilim. Benim kaynanamdan beter. Benim annem kaynanamdan daha cok kananalik yapiyor.

En iyi kaynana yüzünü görmediğin,sesini duymadığın,varlığından bihaber olduğun kaynanadır..
Kaynanası köyde vs yaşayıp hiç gelipde gelininin rahatsız etmeyen kaynanalar en sevdiğim tipler yerim ben onları bağrıma böğrüme basarım ki eğer hala tükenmedilerse..

Daha dün gelin-görümce-kaynana 3lü kavgasına sahit oldum tencereler tavalar havada uçuştu polisler vs üzücü ya püfss
Rabbim herkese aile huzuru versin..

Ailedeki huzur zenginlik budur.

Back
X