- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.753
- 683
- Konu Sahibi prometheus
Merhaba bayanlar eşimin dedesi rahatsız olduğu için geçen hafta eşimin ailesinin yaşadığı ülkeye gittik,başka bir ülkede yaşıyorlar akrabaları da orada.Ben eşimin ailesiyle fazla içli dışlı değilim,eşimin ailesi özellikle de annesi çok sorunlu insanlar psikolojik rahatsızlıkları var,tedavisi bitene kadar az görüşme kararı aldık çünkü gerçekten idare edilemiyor,durduk yere anormal şeyler yapıyor.Tedaviyi reddediyor.İlaçlarını kullanmayı bırakınca saldırganlaşıyor biz de çok fazla gitmiyoruz.Ancak eşimin annesi beni akrabalarına nasıl anlattıysa bu gittiğimizde beni her gören "seni ne zamandır görmediğimden tanıyamadım","ayy sen buralara gelir miydin?","ana baba kıymeti bilmeyen koca kıymeti de bilmez" gibi şeyler söyledi laf arasında.Bu insanlara en ufak bir lafım,kötülüğüm olmadı.Hatta bazılarını sadece düğünümde gördüm.Ben de eşimin ailesinin bazı tavırlarından rahatsızım ama annem dahil hiçbir akrabama eşimin annesini babasını kötülemem.Hiçkimse anlaşamadığımızı,kayınvalidemin psikolojik tedavi gördüğünü bilmez.Ayıp değil ama rencide olmasın diye düşünürüm.Biz hasta ziyaretine gittik dedesini görmeye kaç km öteye kalktık gittik,dayak yemiş gibi oldum insanlar o kadar densiz ki..Dedemiz çook yaşlı 92 yaşında ve maalesef kanser hastası.Muhtemelen bir daha cenazesine gidebileceğiz.Cenazede dedenin ölümüne sanki ben sebep olmuşum gibi davranacaklar ve bu beni şimdiden çok üzüyor.İnsanlara ne söylediler de herkes benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum ama işinde gücünde,evine bakan,eşiyle mutlu,namuslu bir bayanım.Nasıl davranayım bu insanlara?