Kayınvalidem akrabalara beni kötülemiş :(

prometheus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.767
7.753
683
Merhaba bayanlar eşimin dedesi rahatsız olduğu için geçen hafta eşimin ailesinin yaşadığı ülkeye gittik,başka bir ülkede yaşıyorlar akrabaları da orada.Ben eşimin ailesiyle fazla içli dışlı değilim,eşimin ailesi özellikle de annesi çok sorunlu insanlar psikolojik rahatsızlıkları var,tedavisi bitene kadar az görüşme kararı aldık çünkü gerçekten idare edilemiyor,durduk yere anormal şeyler yapıyor.Tedaviyi reddediyor.İlaçlarını kullanmayı bırakınca saldırganlaşıyor biz de çok fazla gitmiyoruz.Ancak eşimin annesi beni akrabalarına nasıl anlattıysa bu gittiğimizde beni her gören "seni ne zamandır görmediğimden tanıyamadım","ayy sen buralara gelir miydin?","ana baba kıymeti bilmeyen koca kıymeti de bilmez" gibi şeyler söyledi laf arasında.Bu insanlara en ufak bir lafım,kötülüğüm olmadı.Hatta bazılarını sadece düğünümde gördüm.Ben de eşimin ailesinin bazı tavırlarından rahatsızım ama annem dahil hiçbir akrabama eşimin annesini babasını kötülemem.Hiçkimse anlaşamadığımızı,kayınvalidemin psikolojik tedavi gördüğünü bilmez.Ayıp değil ama rencide olmasın diye düşünürüm.Biz hasta ziyaretine gittik dedesini görmeye kaç km öteye kalktık gittik,dayak yemiş gibi oldum insanlar o kadar densiz ki..Dedemiz çook yaşlı 92 yaşında ve maalesef kanser hastası.Muhtemelen bir daha cenazesine gidebileceğiz.Cenazede dedenin ölümüne sanki ben sebep olmuşum gibi davranacaklar ve bu beni şimdiden çok üzüyor.İnsanlara ne söylediler de herkes benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum ama işinde gücünde,evine bakan,eşiyle mutlu,namuslu bir bayanım.Nasıl davranayım bu insanlara?

Arkadaşlar lütfen iyice okumadan tahkir etmeyin.Zaten yeterince yaralıyım.

Sizin içiniz rahatsa,eşinizin ailesine karşı hak ettikleri gibi davranıyorsanız başkalarının sözlerini umursamayın.
Kayınvalidelerin birinci görevi gelini kötülemek, şikayet etmek ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız.
Çok kızıyorum şu densiz insanlara herkes kendi işine baksın.Huzur bozmaktan başka bildikleri şey yok.

Sizin içiniz rahatsa,eşinizin ailesine karşı hak ettikleri gibi davranıyorsanız başkalarının sözlerini umursamayın.
Kayınvalidelerin birinci görevi gelini kötülemek, şikayet etmek ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız.
Çok kızıyorum şu densiz insanlara herkes kendi işine baksın.Huzur bozmaktan başka bildikleri şey yok.

Canım maalesef öyle olmuyor,ayda yılda bir gidebildiğimiz bir yerde bütün gözler üstümdeyken insanların içinde densizce laflar duymak çok incitici.Hele bir de hiç üzerine vazife olmayan kişilerden.Hem de hasta başındayken :43::43:

malasef yapabıleceğin bişi yok

bırak nasıl ınanmak istıyorlarsa öle inansınlar

benım kvdemde çok yapar bazaen bakarım kızkardeşleri görümcem şişmiş bana karşı

bazende can ciğer kuzu sarması ben kendımden emınım onlara bı saygısızlığım yok

bi öle bi böle oluyorlar ben alıştım artık

ağzınla kuş tutsan kayınvalidenin sana karşı olan düşüncelerini değiştiremezsin
boşver ne söylerse söylesın
evin barkın uzak nasıl olsa :) bilenler zaten biliyordur kayınvalidenin nasıl bir karakter oldugunu
takma kafana bu kadar.
eminsen eğer eşine söyle, eşine gülerek ''annen cidden ömür kadın yaa, beni tanımıyor bile ama önüne gelene kötülemiş ''
tarzında anlat.
zamanla akrabalar farkına varır senin nasıl bir insan olduğunun:34:

Son düzenleme:
malasef yapabıleceğin bişi yok

bırak nasıl ınanmak istıyorlarsa öle inansınlar

benım kvdemde çok yapar bazaen bakarım kızkardeşleri görümcem şişmiş bana karşı

bazende can ciğer kuzu sarması ben kendımden emınım onlara bı saygısızlığım yok

bi öle bi böle oluyorlar ben alıştım artık

Aynen dediğin gibi olmuş arkadaşım,insanlar birini tanımadan fikir sahibi olmayı ve söz söylemeyi ne çok seviyor.Halbuki ne yaptım ben onlara ?O kadar da mutlu ve güzel bir evliliğimiz var ki..

sen de söylüyorsun k.validen rahatsızmış..bunu çevresi de biliyordur..artık bir şekilde onu idare etmek lazım..

zaten uzaktasın,bırak laf vursun..diğer akrabaları da önemseme,ayda yılda bir gördüğün insanlar seni kötü bilse ne olur iyi bilse ne olur..önemli olan senin kendini bilmen..

geçen yaz eşimin teyzesi ile tanıştım,yurt dışında yaşıyorlar ilk defa gördüm..kadın tanıştığımızın 3.günü aynen şöyle dedi; seni böyle tanımamıştım çok farklıymışsın..çok ısındım sana dedi.

artık kimden ne duyduysa beni yanlış tanımış kadın :)

sen bunları kafaya takma...dede vakti geldiği için rahmetli olacak olursa senin yüzünden değil.akli melekeleri yerinde olan her insan bunun böyle olduğunu bilir..

insanlara laf lazım
onlarda biliyorlardır kv.nin rahatsız olduğunu ama dedikodu yapılacak laf olsun yeterki
boşver sen ezilip büzüldükçe kafana takıp suratın düşünce inan daha mutlu olurlar
boşver hiçbirini takma bişey söylerlerse alaycı bi şekilde hııı de gül geç
baş edilmez yoksa

Son düzenleme:
emin olun bu durumu yaşayan ne ilk ne sonuncu kişisiniz. bu tarz durumlarda beterin beteri var diye düşünmek lazım. hem size böyle şeyler söylediklerinde ' ben yeteri kadar görüşüyorum size denk gelmemişimdir' diyebilirsiniz . önemli olan evinizin huzuru. insanların ne dediğini bu kadar önemserseniz kendinizi de evinizi de huzursuz edersiniz sonuçta siz huzursuz olduğunuzda o insanların tek birinin bile umrunda olmayacaksınız. bunu düşünerek inadına mutlu olmaya çalışın.

Son düzenleme:
Aynen dediğin gibi olmuş arkadaşım,insanlar birini tanımadan fikir sahibi olmayı ve söz söylemeyi ne çok seviyor.Halbuki ne yaptım ben onlara ?O kadar da mutlu ve güzel bir evliliğimiz var ki..

işte bu yuzden göze batıyorsunya mutlusun dıye

siz anlaşır mutlu olursunuz eşin için karısının sözüne bakıyo derler

yok anlaşamaz kavga edersınız bu seferde ne huysuz geçimsiz kadın derler

derlerde derler kendı hayatlarından sıkılmışlar bunlar başkalarının hayatına seyırcı olmayı sevıyolar

Peki çevredeki insanlar kayınvalıdenın psikolojik rahatsızlığını bilmiyor mu

Peki çevredeki insanlar kayınvalıdenın psikolojik rahatsızlığını bilmiyor mu

Canım biliyorlar hiç bilmezler mi,görümcem de aynı hastalıktan tedavi görüyor.Ama o bölgedeki çok fazla kadın bu hastalığa sahip,en çok antidepresan ve lityum kullanılan bölgeymiş.Onlar için artık sıradan bir durum gibi birşey..Kayınvalidemin sözüne itibar ediyorlar yani hepsi birbirinden beter.Biz oraya gitmekten kaçındıkça gitmiyoruz diye ayıplanıyoruz.Gidince de bu rahatsızlığın etkileriyle kayınvalidem ve görümcem huzur vermiyor.Kınamıyorum ama çok zor oluyor,10 dakika oturup sohbet ettirmiyor bu hastalık.İlaçlarını almayınca da saldırganlık meydana geliyor.Kısır döngü yani..

Siz eşinizle mutluymuşsunuz eşinizde ailesiyle sık görüşmeme kararınızı kabul etmiş eee karı koca dışındakiler dış kapının mandalı gerçekten canınızı sıkmayın emin olun en iyi kayıvalide bile konuşur arkadan ben kayınvaldemi çok severim ama eminim o da söylüyordur arkamdan ben de söylüyorum çünkü:) insanlar her şeye konuşurlar nişanlanırsın düğün ne zaman evlenirsin çocuk ne zaman doğurursun ikinci ne zaman sonra üçüncü ne zaman sünnet ne zaman çocukların düğünü ne zaman ne zaman ne zaman ... bu böyle sürer siz mutlu olduğunuz için etrafınıza enerji yayıyorsunuz kötü kalpli insanlarda bunu çekemedikleri için lafla sözle huzursuz etmeye çalışıyor öylelerine gülüp geçin ben öyle yapıyorum,bizim kayınvaldemle görümcelerimle anlaşmamızı kayınvalidemin görümceleri eltisi çekemez hep laf ararlar laf sokarlar açığımız ararlar bizde onların o haline güleriz:) sizinde bir şey yapmanızag erek yok ayda yılda bir görüştğünüz insalar sizi kötü bilse ne olacak herkes herkesi sevmek zorunda değil boşverin boş yere mutlu evliliğinizi basit sorunlarla mutsuzlaştırmayın.

Back
X