Kayınvalıdem artık benım yemeklerımı yemiyor...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
merhabalar.kayınvaldemle altlı ustlu oturuyorum.kucuk bır oglum var.devamlı gelır onu sevmeye.
mısafır geldıgınde de ıner devamlı ses falan duyup.neyse konu su.

gecen aksam geldı mısafırım var ıken.cay vs ıcmıstık bırseyler yedık.tam toplarken denk geldı.anne dedım sana da cay koyalım bıseyler verım sana da dedım.sonra dedı.mısafırler gıttı yıne teklıf ettım ıstemedı.
önceden severek yerdı,begenırdı.kendısı cok ta tıtızdır.acaba hosuna gıtmeyen bırsey mı oldu dıye dusunuyorum yok.bende dıkkat ederım temız olmasına ve evımın temızlıgıne.
mısafrlerı ugurladık esıme dedım bırdaha sormayacagım.sorma ve ısrar etme bosver,kendını de uzme dedı.makınaya bulasık atarken gıdıyordu dedım anne tabakların var su kek vs sana da koyayım da gotur dedım yok ben yemem dıkkat edıyorum artık hamur ısı yemıyorum dedı.
ogluma dogumgunu yapmıstım onu da cagırdım mısafırlerden sonra ındı bana bırsey koymayın yemıyecegım dedı ve tabagındakı herseyı bıtırdı.son zamanlarda sureklı boyle yapıyor.hayır cekınıyor desem asla...
cunku ıyı anlasıyoruz ıcım dısım bır benım.ve geldıgı zmn sohbet edıyoruz.yanı herzaman evde ne varsa onune getırırım.esımın annesı oncelıkle.
mesela su ıcıyor cekırdek vs yıyıyor.yanı dıkkat eden ınsan hasta cunku tuzlu vs yememesı gerek.
neyse fazla uzatmayayım,bu duruma cok uzuluyorum.
cevremde yaptıgım yemekler begenılır.esım de cok begenır.hatta kayınvaldem de hep elıne saglık guzel olmus der dı...
geldıgınde nasıl davranmalıyım?
cok uzuluyorum gercekten.
bır coguna gore dert degıl bu tabı...

allah daha buyuk dertler vermesın tabı...
ama yuzyuze bakıyoruz ve bu durum canımı sıkıyor fazlasıyla...
sımdıden tesekkurler...

aman bunu mu takıosun ya dert mi arıyosun kendine hayat kısa üzülmeye değmez yemezse yemesin boşveeeerrrr:10:

yok hanı boyle her geldıgınde kucumser bır tavrı var evımı ıncelıyor.hol e gırdıgı gıbı saga sola bakıyor.bır keresınde mutfagıma baktı ne oldu nıye bakıyorsun dedım yemek var mı dıye baktım dedı.bende ıcerı esımın yanına gırdı arkasınan gırdım yok dedım yemek yapmadım .
ben aç degılım zaten dedı...

Takma bence, şahsen ben umursamazdım...
Canı isterse yesin istemezse yemesin...
Sen görevini yapıp sormuşsun, gerisi ona kalmış...

Ben de umursamam..
Ama madem siz buna üzülüyorsunuz,kayınvalidenizle de aranız iyimiş neden kendisine sormuyorsunuz?

belki kaynanan pasta vb. sevmiyordur, benim kaynanam sevmez mesela, çekirdek vs yiyior demişsin benimkide yer ama pasta kek vb. aç olsada yemez sevmez tadına bile bakmaz. böyle birşey olablirmi. eğer kasıtlı yaptığını düşünüyorsan sende onunkilerden yeme. mesela evine giderken bir tabak kek al git ikram et yemesse hepsini bitir ohhh şiştim :) de. o yemek falan koyarsa akşam çok doydum bana tabak koyma de.

saç falan çıkmış olabilir mi? malesef benim de boyle bi huyum var. birinin yaptığı yemekten bişey çıkınca o insan temiz olsa bile midem almıyor.

Ben de pek takmam açıkçası, ister yesin ister yemesin.
Çocuk gibi bir derdi var da, sıkıntısını yemeklerinizden çıkarıyorsa, uğraşmaya değmez.
Siz üstünüze düşen hizmeti fazlasıyla yapmaya çalışmışsınız, daha ne yapacaksınız.
Yok illa yemeli ya da nedeni ne derseniz, kendisinden öğrenmek dışında yapacak pek birşey yok.

Son düzenleme:
saç falan çıkmış olabilir mi? malesef benim de boyle bi huyum var. birinin yaptığı yemekten bişey çıkınca o insan temiz olsa bile midem almıyor.

zannetmiyorum.son zamanlarda cikardigi degisik bir huy bu.misafir yaninda da yemem ben yemem koyma diyor.

ama tabaklari toplarken bakiyorum bitirmis tabagindakileri.

ama bzn de ben yemiyorum hamur isi diyor.

yemeden gidiyor.cozemedim yani...

belki kaynanan pasta vb. sevmiyordur, benim kaynanam sevmez mesela, çekirdek vs yiyior demişsin benimkide yer ama pasta kek vb. aç olsada yemez sevmez tadına bile bakmaz. böyle birşey olablirmi. eğer kasıtlı yaptığını düşünüyorsan sende onunkilerden yeme. mesela evine giderken bir tabak kek al git ikram et yemesse hepsini bitir ohhh şiştim :) de. o yemek falan koyarsa akşam çok doydum bana tabak koyma de.

yooo cok sever pasta kek borek.hatta bayilarak yerdi.iyi taniyorum 4 senelik gelinim.hatta yemem yemem der

ama tabagindakileri bitirir allah cok versin eline saglik der genelde.

ama son zamanda dedim ya boyle degisik huy cikardi.bikackez aynini yapti kimse yokken yani ikimizken sofra kuracaktim yemem koyma dedi.esimle k.pederim geldi sofra kurdum babam sende gel dedi.ne varsa yedi.gecen acikmis sirf onun icin yemekler yaptim sevdigi seyler cagirdim 2 kere gelmedi bile.

bana yemek koyar dediniz ya 4 sene bitti cok nadir hatirlarim bana yemek koydugunu.pek olmaz o dediginiz,ikrami sevmez kendisi.

Ben de pek takmam açıkçası, ister yesin ister yemesin.
Çocuk gibi bir derdi var da, sıkıntısını yemeklerinizden çıkarıyorsa, uğraşmaya değmez.
Siz üstünüze düşen hizmeti fazlasıyla yapmaya çalışmışsınız, daha ne yapacaksınız.
Yok illa yemeli ya da nedeni ne derseniz, kendisinden öğrenmek dışında yapacak pek birşey yok.

sordum nedir anne neden yemiyorsun beni begenmiyormusun dedim o aksam.ben hamur isi yemiyorum artik dedi.

gozume mi inanayim sana mi?anlamadim ben bu isten hicbirsey...

aman birakin Allah askina keyfi bilir yemezse yemesin... :37:
koskoca kadinlarin boyle naz niyaz yapmasi bana cok ilginc geliyor

yok hanı boyle her geldıgınde kucumser bır tavrı var evımı ıncelıyor.hol e gırdıgı gıbı saga sola bakıyor.bır keresınde mutfagıma baktı ne oldu nıye bakıyorsun dedım yemek var mı dıye baktım dedı.bende ıcerı esımın yanına gırdı arkasınan gırdım yok dedım yemek yapmadım .
ben aç degılım zaten dedı...

Cnm ben konunu okudum ilk aklıma gelen şu oldu
Dedin ya misafirler varken geldi diye,yada misafirler gidince çağırmışsın ya oğlunun doğum günü için
Acaba misafirler varken davet etmediğine falan mı kırılıyor içten içe?
Ya da onların yanında rahat mı hissetmiyor kendisini
Sonuçta hep yemiyor değilmiş bak yemem diyormuş ama silip süpürüyormuş tabağını bazen
Bence bu kadar takılı kalma kasıtlı yaptığı bişeyde olmayabilir

Canım bence gerçekten zayıflamak için dikkat etmeye çalışıyor.Koyma diyor ama koyuncada dayanamıyor yiyor.Ya da çok canı çekerse bitiriveriyor.Mesela çekirdeğinde çok kalorili olduğunu söyleyebilirsin.Belki onuda azaltmıştır ne bilim...Aranız iyiymiş, kötü düşünmemek lazım.Bende yememe dikkat ettiğim günlerde arkadaşım bana özel pasta börek yaptıysada yemiyorum mesala, ısrar etmesinden hoşlanmıyorum hatta.Ama kayınvalideni en ii sen tanırsın sonuçta...

Cnm ben konunu okudum ilk aklıma gelen şu oldu
Dedin ya misafirler varken geldi diye,yada misafirler gidince çağırmışsın ya oğlunun doğum günü için
Acaba misafirler varken davet etmediğine falan mı kırılıyor içten içe?
Ya da onların yanında rahat mı hissetmiyor kendisini
Sonuçta hep yemiyor değilmiş bak yemem diyormuş ama silip süpürüyormuş tabağını bazen
Bence bu kadar takılı kalma kasıtlı yaptığı bişeyde olmayabilir

canim yanlis anladin sanirim.ben dogumgunune onu 2 gun once cagirdim.hatta dogumgunu nun oldugu gun merdiven siliyordu kayinvalidem,dedim anne biraz erken gelde ogluma bak gercekten cok yoruldum.kendisi cok gec geldi misafirlerden epey sonra.yani bu onun tercihi.bunda alinacak birsey varsa benim kirilmam lazim degil mi?yani cocugun yaninda biraz otursa bana cok faydasi olacakti.ama dedim ya onemli degil.

misafir geldiginde her zaman onu cagiramam ya,takdir edersinki herkesin evi ayri.

arkadaslarim geliyor ailecek gorustugumuz kisiler geliyor.ki gelmeleri de gayet dogal.ha o sirada gelirse kayinvalidem buyursun tabi.zaten devamli yaptigi sey...

aman yemezesse yeemsin ustune dustukce dahada nazlaniodur bencce.kocan yemekelrini yedigi surece sorun yoktur:)

Bence oluruna bırakın..Çünkü ne kadar çok bu konu dikkatinizi çekerse o kadar çok karşıdaki

istemsiz bir şekilde bu konuyu uzatır.. Madem sordunuz ona , artık kesinlikle konuyu ne eşinize, ne kendisine nede çevrenizdekilere açın.

Dikkat ediyorum demiş ; olabilir.. Bazen dikkat etmeye başlayanlar , benim gibi , iki saat edip diğer saatler umursamadan yiyebiliyorlar.Böyle zamanlara denk geliyordur.

Back
X