• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Beni Üzüyor

AsrinNaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
128
0
46
Rize
Aslında kötü biri değil çoğu zaman beni düşündüğünü biliyorum .. Aramızda 50 km olmasına rağmen hafta da 1-2 defa ziyaretine gidiyoruz.. Eşim hergün arar 4-5 defa bende bazen defalarca ararım bi günde... vaktini geçirebilmesi için onunla scrabble vs oyunlarda oynuyorum ... Dinliyorum İyi şeyler söyleyip onun iyi olmasını sağlamaya çalışıyorum ... Beni üzen konu kayınvalidem 70 yaşında ve bi çok hastalığı var şeker , romatoit , ilik kanseri(başlangıç seviyesinde ve en iyi doktorarla tedavide tedavi yanıt veriyor... herşeyin en güzeli en pahalısı yapılıyo onun için) aynı zamanda kilolu 1.43 boya 120 kilo bacakları , eklemleri vs ağrıyormuş .. doğrudur ben onun yaşına geldiğimde ne olacağım kim bilirr... Ha beni üzen şey bunlar değilll ... bende gebeyim şuan 18+5 günlük küçük kelebeğimm .. zor bi gebelik kanamalı ağrılı tansionlu falan geçiyo .. hastanede yattım çıktım 2,5 ay evde yattım kendi annem baktı Allah razı olsun gezmeye çok hasret olsamda bebeğim için mecburum buna.. sonuçta eşim sadece cumartesi günleri izinli ve biz her cumartesi kayınvalidemin yanına gidiyoruz tüm günü onunla geçirmeye çalışıyoruzz hergün evde sıkılıyo die bazen dışarı falan götürüyo eşim ve görümcem... bu arada kayınvalidem görümcemle beraber yaşıyo ve görümcem bakıyo ona.. çalışıyo ama herşeyi görümcem yapıyo .. haftasonlarıda annesiyle beraber.... beni üzen şey eşimin benden çok annesini önemsemesi ... bi defasında gebeliğimle ilgili bi arımda bana kansermisin sanki hamilesin demişti :59:bunun gibi neler neler .. annemi birazını anlatsam birazını anlatamıyorum ... ama eşimin bu anneci tavrı beni çok üzüyo .. kayınvalidemde bi kere iyim demiyo sürekli ağrılar anlatıyo çok sıkıldım artıkkk bu durum bebeğimi ve beni çok yığratıyo bende evde yalnızım şuan neden kimse beni düşünmüyo die içim içimi yiyo gözyaşlarımı tutamıyorum çok üzülüyorummm :43:

canım üzülme haklısın sende duygusal bir dönemdesin eşinin senide anlaması gerekir ama erkekler nedense annelerine karşı çok hassas oluyorlar geneli böyle. Eşinle sakin bir anında konuş canım ama annesiyle ilgili eleştirileri birçok erkekte oldugu gibi kabul etmeyecektir sen yinede duygusal bir dönemde oldugunu ve senide düşünmesi gerektiğini söyle. Ama sana karşıda kötü düşündüğünü sanmıyorum canım belkide annesi rahatsız oldugu için çok kafayı takıyordur istemedende olsa sanada yansıyordur bu durum canım karşılıklı konuşmak en doğrusu.

canım üzülme haklısın sende duygusal bir dönemdesin eşinin senide anlaması gerekir ama erkekler nedense annelerine karşı çok hassas oluyorlar geneli böyle. Eşinle sakin bir anında konuş canım ama annesiyle ilgili eleştirileri birçok erkekte oldugu gibi kabul etmeyecektir sen yinede duygusal bir dönemde oldugunu ve senide düşünmesi gerektiğini söyle. Ama sana karşıda kötü düşündüğünü sanmıyorum canım belkide annesi rahatsız oldugu için çok kafayı takıyordur istemedende olsa sanada yansıyordur bu durum canım karşılıklı konuşmak en doğrusu.

Denedim bencil olduğumu sırf kendimi düşündüğümü söyledi :50:Ama oda çok annecil değil mi ? gerçekten sırf annesini düşünüyor .. akşam 9 da gelip hadi seni nereye götürüyüm diyor bana şaka gibi geliyo suratına bakıp senden nefret ediyorum diesim geliyo ... Kendimi daha fazla tutamamktan çok korkuyorum ... Çünkü ben ailemde hep bi taneydim halen de öle ... ne olursa olsun önce bnm problemlerimi çözüp diğer konularla ilgilendiler hep :43:

canım öncelikle rabbm hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebeğini..
benimde etrafımda ilgili gelin,oğlum,kızım olursa bende nazlanırım bende hergün ağlarım,,,
kadın artık hastalığını unutmuş sizn onunla ilgilenmesini bi görev haline getirmiş eşinde öyle....
allah iyiliğini versin kayınvalidende yok yokmuş hastalık konusunda ama zamanda geçiyor herşey gençken yapılır gezme ,tozma eşinle uygun şekilde konuşmanı tavsiye ederim..
(allah korusun kanser değilsin bir insanın eşiyle ilgilenmesi için illaki hasta mı olması gerekiyo?hamileleiğin en güzel geçerli bi neden en az seninde k validen kadar eğlenmeye gezmeye ilgiye ihtiyacın var,sen şimdi daha hassasın,duygusal zamandasın,,,,,allah yardımcın olsunn

canım öncelikle rabbm hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebeğini..
benimde etrafımda ilgili gelin,oğlum,kızım olursa bende nazlanırım bende hergün ağlarım,,,
kadın artık hastalığını unutmuş sizn onunla ilgilenmesini bi görev haline getirmiş eşinde öyle....
allah iyiliğini versin kayınvalidende yok yokmuş hastalık konusunda ama zamanda geçiyor herşey gençken yapılır gezme ,tozma eşinle uygun şekilde konuşmanı tavsiye ederim..
(allah korusun kanser değilsin bir insanın eşiyle ilgilenmesi için illaki hasta mı olması gerekiyo?hamileleiğin en güzel geçerli bi neden en az seninde k validen kadar eğlenmeye gezmeye ilgiye ihtiyacın var,sen şimdi daha hassasın,duygusal zamandasın,,,,,allah yardımcın olsunn

çok teşekkür ederim ... çok iyi anladın inan dediklerin aynen artık sırf ilgi istiyo .. keşke konuşmalarım fayda etse hiç anlamıyo beni en son burada paylaşıp hiç olmazsa rahatlamak istedim :43:

Eşiniz hiç mi sizinle ilgilenmiyor?
Açıkcası hamilelikle, kanser tabiki bir değil. Üstelik hamilelik hastalık değildir. Eğer siz illaki ailenizin yaptığı gibi öncelik benim derseniz hata edersiniz. Çünkü karşınızda kanser hastası ve tedavi olan bir kadın var. Allah korusun sizin başınıza böyle bir durum gelse ve eşiniz annenizle ilgileniyorsunuz diye size kapris yapsa hoşunuza gider mi?
Allah nasip ederse eşinizle uzun yıllarınız olacak, birbirinizle ilgilenecek bol bol vaktiniz olacak. Şu hastalık döneminde bırakında annesiyle biraz ilgilensin.
Sizin anneniz kıymetliyse, eşinizin anneside kıymetlidir.

Eşiniz hiç mi sizinle ilgilenmiyor?
Açıkcası hamilelikle, kanser tabiki bir değil. Üstelik hamilelik hastalık değildir. Eğer siz illaki ailenizin yaptığı gibi öncelik benim derseniz hata edersiniz. Çünkü karşınızda kanser hastası ve tedavi olan bir kadın var. Allah korusun sizin başınıza böyle bir durum gelse ve eşiniz annenizle ilgileniyorsunuz diye size kapris yapsa hoşunuza gider mi?
Allah nasip ederse eşinizle uzun yıllarınız olacak, birbirinizle ilgilenecek bol bol vaktiniz olacak. Şu hastalık döneminde bırakında annesiyle biraz ilgilensin.
Sizin anneniz kıymetliyse, eşinizin anneside kıymetlidir.

Ben ilgilenmesin demiyorum ki BU esnada bni unutmasın diyorum sadece 5 ay burnumdan gelmiş durumda benimde hakkım değilmi güzel bi gebelik geçirmek.. yada birilerinden bi destek beklemek !

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin.
İlgi beklemekte çok haklısın,ona sözüm yok.
Ama maalesef şanssız bir döneme denk gelmişsin.Kayınvalden hem yaşlı hem hasta hem uzakta.Eşinin aklı orada kalıyordur.Allah gecinden versin ama onun da anneciği bugün var yarın yok.Bırak görevlerini yapsın,annesinin yanında olsun.Sonra birşey olursa eşin pişmanlıklar yaşar,seni suçlar,üstesinden gelemezsin.
İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşırmış.Onlar hayattan ne bekleyebilirler ? Evlatları yanlarında olsun,ilgilensin isterler.Bu dönemi biraz anlayış biraz sabırla atlatabilirsin.Eşine sitemlerini suçlamadan,tatlılıkla,nazlanarak anlatmaya çalış.Asla kıyasa girme ki o da tepki göstermesin.

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin.
İlgi beklemekte çok haklısın,ona sözüm yok.
Ama maalesef şanssız bir döneme denk gelmişsin.Kayınvalden hem yaşlı hem hasta hem uzakta.Eşinin aklı orada kalıyordur.Allah gecinden versin ama onun da anneciği bugün var yarın yok.Bırak görevlerini yapsın,annesinin yanında olsun.Sonra birşey olursa eşin pişmanlıklar yaşar,seni suçlar,üstesinden gelemezsin.
İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşırmış.Onlar hayattan ne bekleyebilirler ? Evlatları yanlarında olsun,ilgilensin isterler.Bu dönemi biraz anlayış biraz sabırla atlatabilirsin.Eşine sitemlerini suçlamadan,tatlılıkla,nazlanarak anlatmaya çalış.Asla kıyasa girme ki o da tepki göstermesin.

çok teşekkür ederimm

Ben ilgilenmesin demiyorum ki BU esnada bni unutmasın diyorum sadece 5 ay burnumdan gelmiş durumda benimde hakkım değilmi güzel bi gebelik geçirmek.. yada birilerinden bi destek beklemek !

Evet sizin de hakkınız güzel bir gebelik geçirmek. Ama karşıda da kanser dediğimiz illete düşmüş biri var. Eşiniz sizinle ne kadar ilgileniyor bilmiyorum. Zaten ilk mesajımda da sormuştum bu soruyu. Eminim ki ilgileniyordur ama bu size yetmiyordur.
Sonuçta bu zor dönemde eşinize ne kadar baskı yaparsanız o kadar tepkili bir eş bulursunuz karşınızda.
Biraz daha sakince derdinizi anlatmaya çalışın, sert çıkışlar istediğiniz tepkiyi almanıza engel olur.

Back
X