Kayınvalidem benim için bitti..

Bu düşünceni eşin kabul ederse yap bence.Ayrıca kv ile görüşmicem konuşmicam demişsiniz, eğer eşiniz sorun yapmıyorsa aynen dediğiniz gibi görüşüp konuşmayında.Bu kadar beter insandan herşeyi beklerim çünkü.

Kabul ediyor çünkü biliyor ben gitsem kayınvalidem laf sokar, tahrik etmeye çalışır
Ben öyle laf sokulunca sessiz durabilen bir insan değilim, hele yaptıklarından sonra aman bunu duymadım farzedeyim hiç diyemem
Sonra ortalık iyice karışır.

Zaten seni gidecek biri olarak görmesin. Başlarını sıkıştırıp onları gönderecek biri olarak görsün :KK48:
Ailen istediğin kadar uzak olsun. O ev senin evin, o yuva senin yuvan. Biz de eşimle çok zor zamanlar yaşadık. Annesi beni kendi evimden kovdu. Düşün yani. Hepsine ayrı ayrı cevap verdim. Eşime de dedim, bu evi yuva yapan benim, annen çok rahatsızsa topla bavulunu git annenin evine. Şuanda cadı gelinim, kötü gelinim, çirkef gelinim. Kimse kimseyi sahipsiz aciz sanmasın. Hepsinden daha akıllıyız haberleri yok :63:

Annesi ilk geldiğimden beri beni oyuncağı sanıyor piyon gibi kendi hareket ettirecek
Yeni evliyim ilk misafirimi ağırlayacağım da 15 kişiyi aynı gün evime çağırdı bana sormadan öğlen yemeğine bir de evim küçük bir köşe koltuk, bir berjer 6 tane yemek masası sandalyesi, 10 kişiyi çağırdı aradık başka davet etme yer kalmadı başka gün ağırlarız dedik tamam dedi 5 kişi daha çağırmış.
Birinin evinde toplanmışlar ben ertesi gün sabah erkenden memlekete gideceğim valizimi hazırlıyorum saat akşam 9 da bizi arıyor gelin buraya, diyoruz ki önceden haber verseydiniz keşke Chek gidecek biliyorsunuz valizini hazırlıyoruz bir dahakine geliriz artık. 5 Dk sonra eşimi ağlayarak "çabuk gelin buraya herkes burada siz yoksunuz ühühühü hayır herkese öğlen haber verilmiş, ona da demişler şimdiden haber ver diye ama vermemiş.
Arkadaşlarla plan yapmışızdır bizi arar şuraya gelin deriz biz arkadaşlarlayız neden onlarla plan yaptınız bugün.
Kendini çok elit modern görür kendi akrabalarını da, diğer insanları onun tabiriyle basittir, cahildir.
İnsanın durumu kötüyse o insan iyi insan değildir onun gözünde ama zenginse ne yaparsa yapsın iyidir.
Beni kendi akrabalarından olmadığım için büyük ihtimal cahil,bir şey bilmiyor saf ne dersem yapar gibi görüyor sanırım. İstediğini yapmayınca da kendine yediremiyor

Geçen ki konunu biliyorum hani hem gelmiş hemde bebeği ona verince 5 dk da gitmişti
Senin bu kayınvalide gel gitli sanırım
Takmış kafayı ve sonunda patlamış

Bence isabet olur
Bebek büyüdüğünde de oto koltuğuna koyarsınız babasıyla tek gider gelirler, sen evde işine gücüne bakarsın

Orada 5 dakika bakmasını , aaa çocuğuna kaynanan bakıyor olarak algıladı bazıları :D
O 5 dakika kaçma olayından sonra kaç kez gördü babaannesi bir de göstermiyormuşum oldu
İstiyor ki her gün gel bende kal diyeyim, dakika başı whatsapptan fotoğrafını, videosunu göndereyim (en geç 2 güne bir fotoğraf atıyorDUK bu olaydan sonra beklesin fotoğraf atarım zaten bundan sonra)
Kaç ml mama yedi, kaç kez kaka yaptı, kaç kez çiş yaptı onu anında yazayım bilgilendireyim ( Bunu cidden istedi diğer gelin öyle yapıyormuşmuşmuş ben yapmadım tabi)
İstiyor ki her şeyden haberi olsun, her şeye fikrini söylesin, her şeye karışma hakkı olsun.
Bazılarını açık açık söyleyemiyor, laf atıyor bakıyor biz anlamamazlıktan geliyoruz çocuk gibi sinirlenip patlıyor.
Bir hafta 3 kere gördüyse diğer hafta 1 kere görünce kayışları koparıyor, habire taciz ediyor ağlanmalara başlıyor
Bizim hayatımız ona torununu gösterme üstüne kurulu gibi yaşıyor, işimiz çıkarsa torunumu göstermiyorsunuz ühühühüh
Hayır özlemden dem vurmasından sıkıldım benim ailem 5 aydır görmüyor torununu anca arada skype onlar napsın.
Ben ailemi göremiyorum ben napayım, koca kadının 5 yaşında gibi davranmasından bıktım.

Orada 5 dakika bakmasını , aaa çocuğuna kaynanan bakıyor olarak algıladı bazıları :KK70:
O 5 dakika kaçma olayından sonra kaç kez gördü babaannesi bir de göstermiyormuşum oldu
İstiyor ki her gün gel bende kal diyeyim, dakika başı whatsapptan fotoğrafını, videosunu göndereyim (en geç 2 güne bir fotoğraf atıyorDUK bu olaydan sonra beklesin fotoğraf atarım zaten bundan sonra)
Kaç ml mama yedi, kaç kez kaka yaptı, kaç kez çiş yaptı onu anında yazayım bilgilendireyim ( Bunu cidden istedi diğer gelin öyle yapıyormuşmuşmuş ben yapmadım tabi)
İstiyor ki her şeyden haberi olsun, her şeye fikrini söylesin, her şeye karışma hakkı olsun.
Bazılarını açık açık söyleyemiyor, laf atıyor bakıyor biz anlamamazlıktan geliyoruz çocuk gibi sinirlenip patlıyor.
Bir hafta 3 kere gördüyse diğer hafta 1 kere görünce kayışları koparıyor, habire taciz ediyor ağlanmalara başlıyor
Bizim hayatımız ona torununu gösterme üstüne kurulu gibi yaşıyor, işimiz çıkarsa torunumu göstermiyorsunuz ühühühüh
Hayır özlemden dem vurmasından sıkıldım benim ailem 5 aydır görmüyor torununu anca arada skype onlar napsın.
Ben ailemi göremiyorum ben napayım, koca kadının 5 yaşında gibi davranmasından bıktım.

Bigün ver bebeği al sana torun deyin, ikinci gün bi daha istiyo mu :KK53: onun derdi sen bak o müdahale etsin sevme adı altında
Aman en iyi kayınvalide teknolojiden çakmayan kayınvalidedir :KK53: whatsapptan bile yetiyo demek maşallah vakti bol size sarıyo bence

Orada 5 dakika bakmasını , aaa çocuğuna kaynanan bakıyor olarak algıladı bazıları :KK70:

bende gurbet geliniyim.Çok zor,herşeye alışıyorsun.Kv çok düşkün kızıma, iki gün görmese ooooo çok özledim diyor.Aslında kötü bişey demiyor ama bazı yaşanmışlıklar insanı çok soğutuyor.Kaç ay oldu ailemi göremedim, onlar da özlüyor ama sözü bile edilmiyor.Bazen kendimi sadece torun için sebeb gb görüyorum.Sanki benim bireyliğim, insanlığım unutulmuş sadece torun verme amacıymışım gb.Hani bazen düşünmüyor değilim, bırak herşeyi çek git doysunlar toruna.. :110::KK34:

Merhaba bayanlar konum biraz uzun olabilir kusura bakmayın şimdiden

5.5 aylık bir bebeğim var, bebek olmadan önce kayınvalidemle iyi sayılan bir ilişkimiz vardı. Ama bebeğin gelmesiyle kendisi bir tuhaflaştı, ben lohusayken durduk yere kavga çıkardı sebebi de "Bu aralar duygusalım beni idare edin" Lohusalığımı burnumdan getirdi. Ondan sonra sinirlendiğim oldu ama tartışmamız olmamıştı.
Geçen cuma kayınvalidem kızıma kıyafet almış whatsapptan göndermiş ben de geç gördüm eşime de gösterdim annen kıyafet almış dedim eşim aradı cumartesi size geleceğiz vs diye kv ben öğlen evde olacağım dedi tamam dedik.
Cumartesi günü kalktık hazırlanıyoruz kayınpederim eşimi aradı "Annen geç gelecekmiş bu akşam siz o saate kadar bebekle durmazsınız haftaya gelin siz" dedi biz de tamam madem dedik. Zaten hazırlanmıştık biz de dışarı hava almaya çıktık. Eşim annesini aradı biz bugün gelemeyeceğiz sen geç gelecekmişsin haftaya görüşürüz o zaman dedi. Kadın bağırmaya başladı karşıdan çünkü eşim anne bağırma noluyor ya bu ne tepki ya demeye başladı sonra eşim habire evlenmeden önce de böyleydim, eskiden de şunları yapmıyordum falan ne olduğunu anlamadık ikimizde.
Eşime noldu dedim ne bileyim birileri doldurmuş yine dedi, benimle ilgili bir şey söyledi dedim önce yok mok dese de eşime Chek istemiyor bize gelmenizi demiş. Ben şok oldum bu hafta gelmeyin diyen kendi kocası olay bana patladı.
Bende aradım düzgünce anlatacaktım geç olunca köprü trafiğine kalıyoruz 2 saati buluyor eve gelmemiz diyecektim ama telefonu açmamla bana saldırması bir oldu açtığım gibi merhaba bile demeden ben sana naptım, ben sana naptım ben çok iyi bir insanım benim gibisi bulunmaz, konuşmaya çalışıyorum dinlemiyor açtı ağzını yumdu gözünü bağıra çağıra beni onun bunun geliniyle kıyaslıyor, Onlar hep görüşüyorlarmış (kıyasladıklarının birisi kvsiyle aynı evde yaşıyor, diğeri de aynı yerde çalışıyor) Whatsapptan mesaj göndermiş neden çok güzel kıyafetler almışsın dememişim. Geçen salı bize gelicekti kendi kullanıyor arabayı ve 65 yaşında bizim eve gelmesi için 3 yokuştan inmesi gerekiyor kar yağınca eşime dedim kar tuttu burada zorlanır kar lastiği yok ben ararsam bahane buluyor gelmemi istemiyor olur sen ara söyle dedim. Eşim arayıp anne kar eridiğinde gel demiş Çarşamba eridi kar aramadı geleceğim diye Perşembe de aramadı. O olay için ben gelecektim sen oğlumu arattın gelmesin dedin ben biliyorum o çocuk büyünce senden başkasını tanımayacak, kimsenin kucağına gitmeyecek dedi ben de annesiyim doğal olarak beni tanıyacak en çok dedim. Sen bunu istiyorsun zaten, oğluma mesafe koydurmaya çalışıyorsun, bizim ailemizle görüşmesini istemiyorsun. Bu ailede herkes samimi sen samimiyetsizsin dedi ben de ben sizle artık konuşmuyorum dedim telefonu kapattım. Bu arada mutlaka unuttuğum şeyler de söyledi.

Eşim kvmin akrabalarını sevmiyor biz ilk tanıştığımızda da böyleydi şimdi de. Birinin doğum günü olur ben zorla ikna ederim ayıp olur gidelim diye benim zorlamamla gider, yemeğe çağırırlar yine aynı. Şimdi bunların hepsinin bana yüklenmesi bende her şeyi bitirdi Oğlu istiyormuş ben uzak tutuyormuşum gibi bütün suçun üstüme atılması zoruma gitti. Bundan sonra konuşmayı düşünmüyorum çünkü suçum olmayan bir şeyle suçlanmak kabul edemeyeceğim bir şey:KK43:(

Düzenleme : Sayfa 9 da bir soru sordum yanıtlarsanız sevinirim :) manciniga koyacan asılıp asılıp bi birakacan..

Bigün ver bebeği al sana torun deyin, ikinci gün bi daha istiyo mu :KK53: onun derdi sen bak o müdahale etsin sevme adı altında
Aman en iyi kayınvalide teknolojiden çakmayan kayınvalidedir :KK53: whatsapptan bile yetiyo demek maşallah vakti bol size sarıyo bence

Yaw yine ister maksat akrabalarına her gün görüyorum bakınn demek.
İnstagram açacakmış bir de ilk zamanlar facebookta fotoğraflarım onlara açıktı biz bi yerde gezmeye gitsek oğlunu arayıp hm buraya gitmişsin gitmezdin sen bizle şimdi iyi geziyorsun, beni de çağırsaydın en sonunda kapattım göremiyorlardı :D
1 de geliyor işyerine yaklaşık 6 ya kadar dedikodu, yemek yapanın ablanın işine karışma, yürüyüşe çıkma, bahçede oturma gibi çok zorlayıcı işler yapıyor, ama 5:30 dan 7:30 a kadar yoğun oluyor hafta içi. Diğer çalışanlar sabah 1 dan akşam 7:30 a kadar yoğun oluyor.
Bir de işini bilmiyoruz gibi her geldiğinde çok yoğun bir iş kadınıyım havasında :D:D bir kere tutamadım valla dedim ben ne zaman gelsem bahçedesiniz nasıl yorucu işse dedim :D

bende gurbet geliniyim.Çok zor,herşeye alışıyorsun.Kv çok düşkün kızıma, iki gün görmese ooooo çok özledim diyor.Aslında kötü bişey demiyor ama bazı yaşanmışlıklar insanı çok soğutuyor.Kaç ay oldu ailemi göremedim, onlar da özlüyor ama sözü bile edilmiyor.Bazen kendimi sadece torun için sebeb gb görüyorum.Sanki benim bireyliğim, insanlığım unutulmuş sadece torun verme amacıymışım gb.Hani bazen düşünmüyor değilim, bırak herşeyi çek git doysunlar toruna.. :110::KK34:

Yaşanmışlıkları geçmiştim ben lohusalığımda dikişim acısa ha bana surat astı, uykum gelip uyusam benim suratımı görmemek için uyuyor böyle şeylerden tartışma çıkardı. bunları bile dedim geçti gitti.
Ama arayıp bana saydırmasını kaldıramadım.
Oğluna yüklenemiyor kaybetmemek için ben stres topu değilim kimsenin açıp sayıp kapatamaz.
Ben çeker gidersem o torunu rüyasında görür:KK14:

dolma akıllı bi kaynana daha
aman boşver
senin avm fikrin güüzel

Öyle bağırıp çağırınca daha çok göreceğini düşünüyor aklınca.
Biraz az göstereceğim kızımı bu aralar yoksa alışır her göremediğinde bağırıp çağırmaya çekemem onun nazını

Yaşanmışlıkları geçmiştim ben lohusalığımda dikişim acısa ha bana surat astı, uykum gelip uyusam benim suratımı görmemek için uyuyor böyle şeylerden tartışma çıkardı. bunları bile dedim geçti gitti.
Ama arayıp bana saydırmasını kaldıramadım.
Oğluna yüklenemiyor kaybetmemek için ben stres topu değilim kimsenin açıp sayıp kapatamaz.
Ben çeker gidersem o torunu rüyasında görür:KK14:
Sizinki aşmış kendini. Çok zor insanları idare etmek, hoşgörülü yaklaşabilmek. Böyle durumlarda eş önemli. Eşiniz anlayışlı ve akıllı,idare edebiliyorsa şanslısınız demektir. Çok şükür eşim en iyi destekçim. :KK9: haftasonu içinde bence hiç görünmeyin. Hem laf söyler hemde sağ olan sinirlerinizi bozar.

Annesi ilk geldiğimden beri beni oyuncağı sanıyor piyon gibi kendi hareket ettirecek
Yeni evliyim ilk misafirimi ağırlayacağım da 15 kişiyi aynı gün evime çağırdı bana sormadan öğlen yemeğine bir de evim küçük bir köşe koltuk, bir berjer 6 tane yemek masası sandalyesi, 10 kişiyi çağırdı aradık başka davet etme yer kalmadı başka gün ağırlarız dedik tamam dedi 5 kişi daha çağırmış.
Birinin evinde toplanmışlar ben ertesi gün sabah erkenden memlekete gideceğim valizimi hazırlıyorum saat akşam 9 da bizi arıyor gelin buraya, diyoruz ki önceden haber verseydiniz keşke Chek gidecek biliyorsunuz valizini hazırlıyoruz bir dahakine geliriz artık. 5 Dk sonra eşimi ağlayarak "çabuk gelin buraya herkes burada siz yoksunuz ühühühü hayır herkese öğlen haber verilmiş, ona da demişler şimdiden haber ver diye ama vermemiş.
Arkadaşlarla plan yapmışızdır bizi arar şuraya gelin deriz biz arkadaşlarlayız neden onlarla plan yaptınız bugün.
Kendini çok elit modern görür kendi akrabalarını da, diğer insanları onun tabiriyle basittir, cahildir.
İnsanın durumu kötüyse o insan iyi insan değildir onun gözünde ama zenginse ne yaparsa yapsın iyidir.
Beni kendi akrabalarından olmadığım için büyük ihtimal cahil,bir şey bilmiyor saf ne dersem yapar gibi görüyor sanırım. İstediğini yapmayınca da kendine yediremiyor

Valla okurken daral geldi. Ben nişanlıyken akıllılık edip eşime gözdağı vermiştim. Annesi tutturdu gelin buraya diye (davet ettiği ev abisinin evi, abisi evli) Bende dedim ki, abinin eşinin haberi var mı, eşim de dedi ki o birşey demez. Nasıl ya dedim, evin hanımının haberi olmadan misafir mi çağırılır çok ayıp ben gitmem istersen sen git dedim. Biz evlendikten sonra sakın ama sakın kimse benim evime misafir davet etmesin, misafir gelecekse beni arar müsaitmisiniz diye sorar edim. Eşim kıpkırmızı oldu. Yine nişanlıyken bir yere gideriz, hemen ararlar, buraya gelin diye. Deriz ki, arkadaşlarla buluştuk, laftan anlamazlar. Ya da alışverişe mi gittik, ararlar biz geldik kapıdayız anahtarımız yok eve gelin. Artık patladım sonunda, ben senin ailene göre mi hareket edicem gelmiyorum sen git dedim. Kendi aileme de anlattım, bıktım bunlattılar dedim. Çok kavga ettik ama kimseye göre yaşayamam. Hoş şimdi görüşmüyorum umrumda da değiller. İstediğimiz gibi yaşıyoruz. Dişini göstermezsen hem eşine hem etrafındakilere, daha çok karışırlar, bunaltırlar. Çizgini koy ve koru.

Öyle bağırıp çağırınca daha çok göreceğini düşünüyor aklınca.
Biraz az göstereceğim kızımı bu aralar yoksa alışır her göremediğinde bağırıp çağırmaya çekemem onun nazını

bırak bagırsın dursun engelle telefonundan:KK45:

Galiba evlilik devam ettiği sürece onlar hayatımızın merkez noktası olmaya devam edicekler benzer seyleri bizde yaşadık ben annemi kaybedeli 6 yıl oldu evlenelide 1.5 sene oldu kayınvalidemi belki annemde olmadığından dolayı hiç kabullenemedim onunda beni kabul ettiği pek söylenemez bu sene doğum yaptım maalesef yanımda o kaldı kalmaz olaydı lohusa sendeomunu hafsafada yaşadım destek olacağına köstek oldu ben naparsam yapim o hiç olgunluk göstermedi bizim taraftan gelen misafirlere eşim hizmet ediodu ben utanıyordum kendi akrabaları gelincede yemekli masada kuş sütü eksik olurdu babam bir kere yemeğe geldi tabak koyarken sırat döktü iki günlüktüm sezeryanlıydım düdüklü tencere yıkadım bebeğin ütülerini yaptı sizinkileride kendin yap hareket edersin dedi bi tek bnm vardı o kadar zor bi 20 gün yaşadımki ondan sonra nemi oldu yüzünü görcem die 15 günde bir stresi bir hafta önceden başlar oldu eşim tek çocuk ya beb düşündükçe hastalancam ölcem gtcem yada boşancam dediğim gibi onlar bzm merkez noktamız Bnde çıkmazdayım

Kaynana vakası :KK53: cok sukur kaynanamla hic derdim kadın. Melek gibi kadin siz evinize bakin mutlu olun der

Kaynana vakası :KK53: cok sukur kaynanamla hic derdim kadın. Melek gibi kadin siz evinize bakin mutlu olun der
Ayyy aklıma arkadasım geldı geçenlerde toplandık oturuyoruz herkesın bır kayınpeder kayınvalıde görümce es derdı var buda uzun bır ohhhh çekerek çok şükür beynim kayınvalıde derdım yok çok ıyı anlaşıyoruz dedı bende kızzzzz senın kayınvalıdem yokkı derdım evet ıste ben gelmeden olmuş kadıncağız hıc tanımam etmem arada gıderım mezarlıga esımle ben konuşuyorum o dınlıyor dedı:confused:konu sahıbı çok fenaymış senın kayınvalıden barışırsan bıle kesınlıkle mesafenı koy allah korusun yuvanızda yıkar bu kadın pek fehtan bırseymıs:KK34:

Back
X