• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem bizimle oturacak endişelerim var :(

Anladığım kadarıyla birlikte yaşamaya olumlu bakıyorsunuz.
Tek sorun titizliği ise,bence pis olmasından iyidir.
Burada zaman zaman pis kayınvalidelerle ilgili konular açıldı.
Tuvaletten çıkınca elini yıkamayan,odasına kokudan girilmeyen vs....

Belki bazı şeyleri baştan tatlılıkla konuşmak iyi olabilir.
Mesela odanız veya dolaplarınız konusunda hassassanız,bunu baştan belirtebilirsiniz.

Teşekkür ederim....
Evet olumlu bakıyorum,sonuçta evladı ve durumu zor....kendisini sever ve de saygı duyarım.
Titiz olması tabi ki cok güzel,ama bazen hani bişey yapılacak,daha beklemeden hemen kendi fikrini söylüyor mudahale ediyor hareketlerime,bazen işlerime. Ama bunlar büyütülecek sorun değil.çalışacağım için 4 4 lük olamam,ev hanımı olduğu ve hayatında hiç çalışmadığı için beni ne kadar anlar bilemiyeceğim ama orta yolu bulmak ve kırılıp kırmak lstemiyorum. En netice de eşimin annesi...

Temizlik konusunda endise etmegin bence. Birsey derse, güzelce anlatirsiniz, tüm gün calisdiginiz icin yetisemediginizi onun icin islerin bir kisimini haftasonlarina birakmaya mecbur kaldiginizi....eminimki anlayis gösterir ve kendiliginden yardim eder.

eşiniz çok doğru söz söylemiş."o sizin evinize geliyor" siz onlara taşınmıyorsunuzki.sizin çalışan bir bayan ve bir anne olduğunuzu biliyor.çok zorlandığınızı biliyor.o zaman kendisi bu kadar titiz bir kadınsa o zaman size yardımcı olsun.evleri kendisi toplasın.yok ya bir gelip sizinle yaşayacak ve buda yetmezmiş gibi sizin evinize düzeninize temizliğinize burnunu sokacak.
üstelik eskide yaşadığınız sorunlar bile varmış.siz onu sevmiş olabilirsiniz ama bu demek değil ki aynı sorunları bir daha yaşamayacaksınız.heran herşey olabilir.önemli olan eşiniz sizin arkanızda dursun sizi desteklesin.:34:

teşekkür ederim. Evet eşim her daim yanımda sağolsun. Kayınvalidem ile evlendiğim ilk yıllar cok sorunlarım oldu. Hepsi görümcem kaynaklı.(bakınız eski konularım )ama hepsi geride kaldı....çok titiz ve ben çalışacagım iöin 4 4 lük olamam. Ondan ev işi yapmasını beklemiyorum,ha yaparsa sevinirim ama önceliğim evladım.ona iyi baksın yeterli. Sorun illa ki yaşayacağız bu belli birşey,ama saygı çercevesinde halletmek istiyorum,kırmadan kırılmadan...

Temizlik konusunda endise etmegin bence. Birsey derse, güzelce anlatirsiniz, tüm gün calisdiginiz icin yetisemediginizi onun icin islerin bir kisimini haftasonlarina birakmaya mecbur kaldiginizi....eminimki anlayis gösterir ve kendiliginden yardim eder.

teşekkür ederim. Endişelerim kendisi cok titiz olduğu için,her an her dakika bunu benden de bekleyecek. Ben pis asla değilim ama takıntılı temiz de değilim. Hayırlısı artık hakkımızda.

Kayınpeder Neden Evden Kovdu Kayınvalidenizi Tekrar Barıştırsanız Onlar da Beraber Yaşasa :1:

Kayınpeder Neden Evden Kovdu Kayınvalidenizi Tekrar Barıştırsanız Onlar da Beraber Yaşasa :1:

Adam 50 sinden sonra karısını beğenmez oldu
genç sevgili yapmış kendine.
Zamanında barıştılar ama yeniden ayrıldılar
Daha da birleşmezler ,bizim de öyle bir çabamız yok
yıllar geçti daha barışmazlar,

ah be canım benim kaynanamı anlatmışsın iyidir hoştur ama titizdir. evin içindeyken tek kavga sebebimiz buydu. vay evi pislik götürüyormuş. halbuki haftalık yapılan temizliği günlük yapardım. karnım burnumdayken bile. yoksa suratını bir karış yapar. ayılıp bayılırdı. işin çok zor. keşke kabul etmeseydin birlikte oturmayı.

Şahsen takdir ettim seni.. Allah gönlünde olan tüm güzellikleri nasip etsin sana :)

Bu devirde kimse kolay kolay kayınvalidesini kabul etmiyor. Tabi herşey karşılıklı, demekki kayınvaliden de aklı başında, oturaklı bir kadın.

Bence kayınvaliden temizlik konusunda sana yardımcı olacaktır. Ayrıca temizlik konusunu, senin çalışan bir bayan olduğunu vs. sen değil de eşin söylerse daha uygun olur bence.

Gerçekten herkes kabul etmez bu durumu...sıkıntı olacağını sanmam ...Kv akıllı kadın demişsiniz ,emin olun oda herşeye hazırlıklı geliyordur ...tıtız bir Hanımsa zaten oda size yardım edecektir etmezse ve titizlik yaparsada uygun bir dılle çalıştığını vs vs anlatırsın olur biter arkadaşım ...
Merak etme hayırlı bır iş yapıyorsun Allah yardım eder ...inşallah. Günlük gülistanlık Yaşar gideresiniz ...

tebrik ediyorum seni öncelikle
eşinin de dediği gibi senin evine geliyor
illa ki karışmak isteyecektir
sende nazikçe "ben böyle yapıyorum, ediyorum" dersin
inşallah hep mutlu olursunuz canım :)

Merhaba,
Ayrı yaşama şansınız yok belliki , sizde kalmasınıda istiyorsunuz bu durumda temizlikle ilgili laf ederse anne ben çalışıyorum izin günümde hallederim vs dersiniz.
Aklı başında düzgün biri demişsiniz yorumlarınızda anlayışla karşılayacaktır.
Kolaylıklar dilerim.

teşekkür ederim....Onunla yaşamaktan asla rahatsız değilim,geçtiğimiz aylarda geldi bayram da dahil 2 ay bende kaldı hiç sorun yaşamadık. Seviyorum onun evde olmasını,büyük aklı başkadır. Ama hani çok titiz ya,bende çalışacagım hali ile yorgun geleceğim,temizliğe cok vaktım olmaz anca haftasonları.Bunun problem oluşturmasından korkuyorum,bide ilk gelin olduğum zamanlar çok üzdüler beni bu temiz lik konularında iş bilmiyorsun falan. Aynı şeyleri yaşamam elbet ama yine de endişeliyim.hayırlısı hakkımızda.Ama sevecen bir kadındır Allah için,dedikodu ara bozması yoktur.

Temizlik konusunda şöyle diyebilirsiniz anne sen zaten rahat edemezsin h.içi bişeyler yaparsın evi derler toplar böyle bir kadın.
ama senin çok yorulmanı istemem ben hafta sonları elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum zaten. Senin torununla vakit geçirmeni isterim tarzı bi konuşma yapabiliğrsiniz konu açıldığında.

teşekkür ederim yorumunuza. Yukarıda açıkladım sebeblerini. Oğlum çok kucuk 4 yaşında. Birazda onun etkisi var. Ben saygısız biri değilim laf da sokamam,tek endişelendiğim konu fazla titizliği. işten gelince de uzanırım o hiç sorun değil. Saygı ve seviyeyi korumak istiyorum. Ama uzulmeden. O yüzden endişeliyim.

cnm madem o kadar titizse kendisi yapsın Allah Allah yaa. Anneciğim çalışan bir bayanım adım hıdır elimden gelen budur der geçersin.uzatmaya kırmaya kırılmaya da gerek yok. misafir değil artık. yapacaktır ev işlerini. akşama kadar boş oturup seni beklemez diye ümit ediyorum. kimse başka insanın temizliğine laf edemez. evede olsan bile her kadının işi gücünyaptıkları farkılıdır. herkes titiz olacak diye bi kaidede yok. hayatımdan örnek vereyim sana. bir gün kvalidemler yemeğe geldiler. çay tatlı fln derken sohbet ediyoz annemde var. kızım şu beyaz maymun (büyük pelüş bir maymunum var :) makineye sığmıyomu deyiverdi. yani kirlenmişmişmiş. dedim yoooo anne sığmıyor. o kadar. ona açıklama yapacak değilim . onla laf yarışına girip onuda kendimide üzecek değilim. söylediği ile kaldı sustu oturdu tık yok. bilmem anlatabildimmi :))))))))) birde herkesin bildiğini söylemeden edemicem samimi olma dertleşme uzun sohbetler etme nasılsın iyimisin havalarda soğudu o kadar benden söylemesi ben bu hatayı yaptım b...ku çıkıyo sonra :(

mutluluklar her şey gönlünce olsun

merhaba,kısaca özet geceyim

7 senelik evliyim. Geçmiste k,valde ve görümcemle sorunlarımız oldu.bana göre kötü şeyler yaşadım,zamanla unutulmadı ama biraz hafifledi.

çalışan bir bayanım şu sıra ara verdim.oğlum kreşe gidiyor du ama bu sene cok hasta oldu. Kreşten aldık. Kv geldi bizimle yaşamaya. Annemin dairesinde oturuyorduk,kv gelince kiraya taşındık başka muhite. Oğlumu kreşten almamın bir sebebi de bu uzak çünkü,3 5 güne evimize tamamen gececeğiz. Geçmişte yasadıklarım beni endişelendiriyor. Kv cok titiz bir kadın. Ben tekrar iş hayatına döneceğim için hali ile 4 4 lük olamam. Eski cektiğim sıkıntıları gene cekmekten korkuyorum. esim en büyük destekçim. Sen annemin evine degil.o senin evine geliyor,eski şeyler olmaz ,ufak tefek şeyleri de duyma diyor. Endişlerim var,nasıl davranmalıyım sizce????? Kayınvalidemi seviyorum,eski yaşanmışlara rağmen,akıllı bir kadın herşeye burnunu sokmaz,yerinde konuşur ama....temizlik konusunda mutlaka canımı sıkacaktır. Ben kırmak kırılmak istemiyorum,birde bizimle yaşamak zorunda,evi var ama yok (eski konularımda belirttim ),zaten eşimin annesi her türlü kabulum... Aynı evde zor olacağını biliyorum ama olgun davranmak istiyorum,karşılıklı tabi. Bana akıl verirmisiniz arkadaşlarım...

ya ne güzel titizmiş kadın işte sen işteyken tertemiz yapar oğluna temiztemiz bakar bence iyi herşey yolunda seviyorum kav mi de diyorsun bence sorun olmaz

Aslinda temiz olmasi cocukla ilgilenecegi icin arti bir durum.belki bazen takinti durumuna getirise sikinti olabilir.onun disinda agzindan cikani bilirse,kari kocayi zaman zaman ozgur birakirsa,fitne fesat isleriyle ugrasmazsa yasanilabilir.gerci oyle kaynana da yok ya:)))

temizlik konusunda bisey derse gul gec. ben bu kadar becerebiyorum adim hidir elimden gelen budur de hatta kadinin ne kadaaar harika temizlik yaptigini onun eline kimsenin su dokemeyecegibi falan soyle ver gazi. aslinda cok temizim ama zamanim yok olayina girme. yoksa yaptigin hersey batar.

merhaba,kısaca özet geceyim

7 senelik evliyim. Geçmiste k,valde ve görümcemle sorunlarımız oldu.bana göre kötü şeyler yaşadım,zamanla unutulmadı ama biraz hafifledi.

çalışan bir bayanım şu sıra ara verdim.oğlum kreşe gidiyor du ama bu sene cok hasta oldu. Kreşten aldık. Kv geldi bizimle yaşamaya. Annemin dairesinde oturuyorduk,kv gelince kiraya taşındık başka muhite. Oğlumu kreşten almamın bir sebebi de bu uzak çünkü,3 5 güne evimize tamamen gececeğiz. Geçmişte yasadıklarım beni endişelendiriyor. Kv cok titiz bir kadın. Ben tekrar iş hayatına döneceğim için hali ile 4 4 lük olamam. Eski cektiğim sıkıntıları gene cekmekten korkuyorum. Esim en büyük destekçim. Sen annemin evine degil.o senin evine geliyor,eski şeyler olmaz ,ufak tefek şeyleri de duyma diyor. Endişlerim var,nasıl davranmalıyım sizce????? Kayınvalidemi seviyorum,eski yaşanmışlara rağmen,akıllı bir kadın herşeye burnunu sokmaz,yerinde konuşur ama....temizlik konusunda mutlaka canımı sıkacaktır. Ben kırmak kırılmak istemiyorum,birde bizimle yaşamak zorunda,evi var ama yok (eski konularımda belirttim ),zaten eşimin annesi her türlü kabulum... Aynı evde zor olacağını biliyorum ama olgun davranmak istiyorum,karşılıklı tabi. Bana akıl verirmisiniz arkadaşlarım...

2 defa mecburiyetten kaynalamla beraber oturdum ama yine olmadı yine olmadı
o kadar sessiz sakin ılımlı olmamam rahmen yaranamadım be canım

inşallah senin iyi olur ama
ev üstüne ev olmuyo
sna ne kadar alma yanına oturm sakın huzursuzluk çıkıcak v.s v.s
ama hayat mecburiyet yaşam neyi gerektiriyosa onu yapmak zorundayız

Ne güzel işte evin mis olacak hafta sonu temizlik derdin olmayacak .Ayrıca bişe derse sen daha iyi yapıyon ben ne yapsam beğenmicen dersin. Ama sende onun temizlediği yeri kirletip bırakma. Valla öyleyse kimse katlanamaz. Y:30:ani öyleysen sen ona değil o sana katlanıyo demektir

Ne güzel işte evin mis olacak hafta sonu temizlik derdin olmayacak .Ayrıca bişe derse sen daha iyi yapıyon ben ne yapsam beğenmicen dersin. Ama sende onun temizlediği yeri kirletip bırakma. Valla öyleyse kimse katlanamaz. Y:30:ani öyleysen sen ona değil o sana katlanıyo demektir

öyle bişey asla yapmam bende yeterince temiz im,
katlanılacak bir durum yok ortada....

2 defa mecburiyetten kaynalamla beraber oturdum ama yine olmadı yine olmadı
o kadar sessiz sakin ılımlı olmamam rahmen yaranamadım be canım

inşallah senin iyi olur ama
ev üstüne ev olmuyo
sna ne kadar alma yanına oturm sakın huzursuzluk çıkıcak v.s v.s
ama hayat mecburiyet yaşam neyi gerektiriyosa onu yapmak zorundayız

Zor olduğunu bende biliyorum ama şu durumda yapacak çok da bişey yok. Karşılıklı birbirimizi idare etmek zorundayız. Saygıyı yitirmeden...

Back
X