• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem evliliğimimi bitirmeyi başaracak..

c3553

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
59
19
98
Denizli
merhaba arkadaşlar,

nerden başlıycağımı bilemiyorum ama sizlerle dertleşmek belki fikir edinmek için buraya geldim..eşimle 3 yıl önce tanıştım 2.yılımızda evlendik ve şuan bir yıllık evliyiz...hani dillere destan dedikleri kadar büyük bir aşkla evlendik halada öyle aslında..eşim 5 kardeşli bir evin en küçük çocuğu babasını 10 yaşındayken kaybetmiş annesiyle yaşıyordu.nişanlandıktan sonra ailesini daha çokyakından tanıdıkça ailem bu evliliğe sıcak bakmamaya çalıştı.çünkü çok kopuk ve ilgisiz bir aileydi.annemler orda kızım sen uzakta olucaksın o aileye güvenemiyoruz sana sahi çıkıcak insanlar değiller çaresiz kaldığında bir telefonun yeter ama yanımızdaki gibi olmaz diyorlardı..haklıydılar zaten en büyük abisi evlenmemizi istemiyordu açıkça söyledi hatta nişanımıza tavır alarak gelmedi eşim 26 yaşında hiçbirinden bir kuruş yardım olmadan evimizi kurduk.nitekim babamın endişelerine hak veren eşim topladı eşyasını yanıma ankya taşındı.gelirkende sadece tek bir şartı vardı oda annesiydi..ben 25 yıl babanne ve dedenin olduğu bir evde büyüdüm yaşlılara hürmeti,onların var olduğu yerde bereketin olduğuna inanan biriydim ve kayınvalideme pamuk annem diyordum babannemede çok benzetiyodum..ankya taşındılar ne olduysa herşey ozaman başladı..eşim taşınmadan önce ben istanbula gittim tüm eşylaarımızı aldık baştan sıfır bembeyaz rüya gibi bir ev döşedik.dönüncede düğün yapıcaktık ama kayınvalidem ve diğer çocukları ısrarla düüğün tarihini ertellemekle başladı yüzünü göstermeye.bütün masrafları eşim üstlenmş olmasına rağmen.nitekim bu gerginlik 4 ay sürdü ve evlendik.kayınvalidem benim kurduğum düzenin farkında olmayıp onun evine gelin gitmişim gibi davranıyor ilk zamanlar mutfağa sokmadı eşime gönül rahatlığıyla yemek yapamıyordum muhakakk bir şekilde engel olur olamazsa da o yemeği yemez kendi hemen birşeyler hazırlar onu yer.benim yaptığım herşeye iğrenir midesi bulanır gibi triplere girer hep..alışverilerde bi çocuk gibi abur cubur doldurur bir çocuk gibi..herzaman ekstra özel birşeyler alınmasını sağlar kendi için.dondurma,kola cips vs..komik biliyorum öyle düşünüyorsunuz eşim çocuk düşündüğümüz için çalışmama sıcak bakmıyor dolayısıyla tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz ve geçim sıkıntısı girince herşeyin hesabını yapmak durumunda kalıyorum ama o sürekli ekstra şeyler istiyor bir kez olsun paran varmı diye sormaz..kendi maaşı var asla yardımcı olmaz.evde odası sürekli kapalıdır temizliğebile sokmaz yüzünü sildiği havlusu bile özeldir odasında..çamaşırlarını bizle yıkamaz tek bir çamaşırı bile olsa ayrı çalıştırır..en sonuda eşim ve köpek aldı ve ondan sonra filmler koptu birçocukgibi ağladı getirdi diye çüünkü daha önce köpek alırsan giderim demişti..köpek geldi geleli her gün kavga ediyoruz kendisi haricinde kimseye tahammülü yok tüm ilgiyi kendine istiyor günün 24 saati kaprisi tribi küçük bir çocuk gibi.arkadaşlarım eve geldiğinde yalnız bırakmıyor başımızda oturuyor kumandayı saklar arkadaşlara mahçup olurum..evlendiğimizde eşim çokkötü hasta oldu düğünün ertesi günü bir hafta yattı balayı yapamadık bu sene tam tatil derken eşimin kuzeni evlenecekti orasıda denizli güzel bir yer.doğa deniz temiz hava hem onların gönlü olsun hemde kafa dinleyelim dedik bende gelcem diye evi yıktı olmaz dedi diye eşime bana küstü odadan bütün gün çıkmadı..nitekim yine dayanamadım ve tamam dedim gelsin.mağralara bile beraber bizle tırmandı... ::( yani hangi birini anlatacağımı bileiyorum 1 yılda beni tam bir ruh hastası yaaptı eşimle tek tartışma sebebimiz bu yalnızken beni çok iyi anlıyor saatlerce ağlıyorum sabaha kadar haklısın diyor sabret diyor salona geçincehiçbişey yokmuş gibi annesini öpüyor konuşuyor tahammül edemiyorum.sevdiğinin canını yakan birine bir insan nasıl bu kadar kayıtsız kalabiliyor..bu anneside olsa bir yerde dur demesi gerekmezmi çokmu kötü düşünüyorum ben :( eşim gerççekten dünyanın eniyi insanı anneme babama kardeşlerime aşırı derecede bağlı saygılı.kardeşlerim abi diyor annemler oğlum..ama beni bu konuuda anlamıyor hatta üzüldüğümü her dile getirdiğimde saçmalama yine abartıyosun diyor.beni anlamıyor :( diğer kardeşlerine gelince kesinllikle hiçbiri kabul etmiyor benden hariç 2 gelin var tatile bile gitse 10 gün dayanamayıp dönüyor..ben bu kadnla yaşayamıyorum ama onun evimizden gitmesi imkansız ya eşimden geçicem yada ömür boyu bunları yaşıycam:( bayramda boşanmaya kalktım ama eşimi çok seviyorum yalvardı ağladı sızladı dayanamdım ben zaten onu çok seviyorum onunla hiç sorunum yokki :(

canım boşanmaya kalkmışsın ya keşke barışırken şart koysaydın. çünkü aynı şeylerin olcağı belli.
şöyle demelisin siz 5 kardeşsiniz. bi tek anneni biz bakamayız bizim durumumuzda belli ayrıca yarın bi gün bebek olucak ama benim psikolojim iyi değil bu bebeğe bişey olursa sorumlusu siz olucaksınız de falan. 5 kardeş bence bölüşülmeli bakımı. aslında yalnız yaşasa daha iyi ya neyse. sizle dağlara tırmandığına göre sağlığı iyi gözüküyor. dediğim gibi eşine belirt. 15 gün herkes arasında bölüşsün bakımı en kötü ihtimal. böyle bi ömür çok zor. yarın bi gün bebek olunca dahada artıcak sorunlar.

canım boşanmaya kalkmışsın ya keşke barışırken şart koysaydın. çünkü aynı şeylerin olcağı belli.
şöyle demelisin siz 5 kardeşsiniz. bi tek anneni biz bakamayız bizim durumumuzda belli ayrıca yarın bi gün bebek olucak ama benim psikolojim iyi değil bu bebeğe bişey olursa sorumlusu siz olucaksınız de falan. 5 kardeş bence bölüşülmeli bakımı. aslında yalnız yaşasa daha iyi ya neyse. sizle dağlara tırmandığına göre sağlığı iyi gözüküyor. dediğim gibi eşine belirt. 15 gün herkes arasında bölüşsün bakımı en kötü ihtimal. böyle bi ömür çok zor. yarın bi gün bebek olunca dahada artıcak sorunlar.

tabi en önemli şeyi atllamışım 10 gün önce 6 haftalık bebeğimi düşürdüm..canımm hiçbir çözümü yok kabul etmiyor kimse ve bu durum içimi kemiriyor artık benim :(

çok üzüldümm canımm. :( geçmiş olsunn. neden düşürdün acaba? sıkıntıdan stresten olmasın?
sen düzgünce konuştun eşinle ve eşin o kadar çok anneciki annesine laf söyliyemiyor demi?
beeraber yaşamak bu zamanda artık yokk. keşke en başta kabul etmeseydin.
tamam pamuk annem diyordun ama davulun sesi dışardan hoş gelir.
baktın hiçbi şekilde kabul etmiyorlar. rest çekiceksin canım.
ben gidiyorum de. ve bi süre annenin evinde kal. çözüm bulunmassa dönmiyceğini söyle. bakalım neler olcak?

ah canım ya çok geçmiş olsun....benim takıldığım konu şu;neden sürekli sizde kalıyor kayınvaliden ve siz evlenmeden önce kiminle yaşıyordu?yanlızmıydı?yoksa diğer eltilerinde filan kalıyormuydu?bebğini niye düşürdün ya çok üzüldüm inanki:(eşinin tepkisi ne oldu pekı bebğin düşünce?rabbim yardımcın olsun inşallah...

zor bi durum allah yardımcınız olsun. bence bu durumda en zorda olan kişi eşiniz :(...çok iyi bir insan olduğunu söylemişsiniz, anlattıklarınız da bunu doğruluyor...Allah yardımcısı olsun adam ne yardan geçebilir ne serden :( ... çok zor :(

çok üzüldümm canımm. :( geçmiş olsunn. neden düşürdün acaba? sıkıntıdan stresten olmasın?
sen düzgünce konuştun eşinle ve eşin o kadar çok anneciki annesine laf söyliyemiyor demi?
beeraber yaşamak bu zamanda artık yokk. keşke en başta kabul etmeseydin.
tamam pamuk annem diyordun ama davulun sesi dışardan hoş gelir.
baktın hiçbi şekilde kabul etmiyorlar. rest çekiceksin canım.
ben gidiyorum de. ve bi süre annenin evinde kal. çözüm bulunmassa dönmiyceğini söyle. bakalım neler olcak?

onun strese bağlı olduğunu sanmıyorum kimyasal gebelikmiş bebek kendiliğinden eridi gitti hiçbbişi anlamadım yani bebek ana tahmine tutunamadığından olmuş..evet eşim çok anneci onu kırmaktan son derece korkuyor.şimdi gitcem konuşcam sabaha kadar ağlıycak diyor ve öyle dediği zaman kafayı yiyorum ben hergece sabaha kadar ağlıyorum ama farkında olsa bile sadece dinliyor.onuda denedim canı bigün anneme gittim gecenin bi yarısı ağlayarak gitmiycektim eve sabah hiçbişey yokmuş gibi çıktı geldi yüzsüz yüzsüz..bir gece önce kavga edilmemiş gibi!!

ooo bu arada ebebği şimdi okudum, Allah sabır versin... Sağlıkla, hayırlısıyla bi evlat nasip edip bu sıkıntıları unuttursun inşallah :(

zor bi durum allah yardımcınız olsun. bence bu durumda en zorda olan kişi eşiniz :(...çok iyi bir insan olduğunu söylemişsiniz, anlattıklarınız da bunu doğruluyor...Allah yardımcısı olsun adam ne yardan geçebilir ne serden :( ... çok zor :(

aynen öyle en sonki tartışmamızda ben senin için herşeyimi burakıp geldim babamın sokaklarına hasret kaldım burnumda tütüyor mahallem dedi :'( kimsem yok anla beni diyor başka bişi demiyor ama inanın hergün resetliyorum kendimi ama sabah yine başka bi olay oluyor..eşimden vazgeçicem galiba ben gerçekten bu işinoluru yok

canım aklıma başka çözüm gelmiyor. kayınvalidenle konuşsan nasıl olur acaba? tatlı dille anlatsan?
yada bu bebek olayı beni üzdü biraz kafamı dinlicem ben diye annene gidebilirsin.

ah canım ya çok geçmiş olsun....benim takıldığım konu şu;neden sürekli sizde kalıyor kayınvaliden ve siz evlenmeden önce kiminle yaşıyordu?yanlızmıydı?yoksa diğer eltilerinde filan kalıyormuydu?bebğini niye düşürdün ya çok üzüldüm inanki:(eşinin tepkisi ne oldu pekı bebğin düşünce?rabbim yardımcın olsun inşallah...

evlenmeden önce eşimle kalıyormuş eltilerimlede aynı şeyi yaşamış şimdi kesinlikle istemiyor sözü geçtiğinde bir görseniz büyük eltim kıpkırmızı oldu titriyor sinirden eski günleri konuşunca..onlara hak veriyorumda zaten..ben olsam ilk olsaydım bende tekrar kabul etmezdim.iki eltimde çok büyük kavgalarla evini ayırmış...

canım aklıma başka çözüm gelmiyor. kayınvalidenle konuşsan nasıl olur acaba? tatlı dille anlatsan?
yada bu bebek olayı beni üzdü biraz kafamı dinlicem ben diye annene gidebilirsin.

ister inan ister inanma birkez bile beni kırdığı an üzdüğü an cevabını veremiyorum sözler kitleniyor ağzımda..kırılır üzülür sonra bi laf ederim tamiri olmaz diye..o yüzden artık ikievde yabancıyız yüzüne dahi bakmıyorum göz göze temaslarımız bitti sürekli arkamdan laf sokmaları başladı şimdide..

evlenmeden önce eşimle kalıyormuş eltilerimlede aynı şeyi yaşamış şimdi kesinlikle istemiyor sözü geçtiğinde bir görseniz büyük eltim kıpkırmızı oldu titriyor sinirden eski günleri konuşunca..onlara hak veriyorumda zaten..ben olsam ilk olsaydım bende tekrar kabul etmezdim.iki eltimde çok büyük kavgalarla evini ayırmış...

ah canım ya senin başına kaldı desene:(ama eşin bu olanları bilmiyor mu ya baksana abilerinin eşleri ile de geçinememiş kayınvaliden eşine bunu söylesen canım bizimle oturmak zorunda değil bekar abin var onunla yaşasın desen güzel bir dille ne der acaba?

bütün kardeşler seni sessiz bulmuşlar atmışlar başına gitmişler
bence artık sende kötü gelin olmayı dene
psikolojim bozuk stresten de
kafamı dinlemek istiyorum de
yada açık açık söyle kim bakarsa baksın
ne bencil insanlar var ya

ah canım ya senin başına kaldı desene:(ama eşin bu olanları bilmiyor mu ya baksana abilerinin eşleri ile de geçinememiş kayınvaliden eşine bunu söylesen canım bizimle oturmak zorunda değil bekar abin var onunla yaşasın desen güzel bir dille ne der acaba?

malesef bekar erkek kardeşi yok ama bir ablası yeni boşandı 2 çocuğu var bana belki alırım dedi ama kendi bile umutsuzdu..çünkü kendi çocukları dahi tahammül edemiyor eşimde zaten umut etme diyor..anlıycanız çok kötü çıkmazdayım artık bunları konuşurken bile ağlıyorum :'(

aklıma bişey geldi ama saçma gelebilir belki, ben gene de yazayım bari ... eşiniz kardeşleriyle konuşsa ve annesi için maddi destek talep etse, sizin evinizin yakınında ya da apartmanınızda bile olabilir bi ev tutulsa, hem eşiniz vicdanen rahat olur, hem siz kendi evinizde rahat edersiniz hem de diğer kardeşlerde annelerine olan görevlerini yerine getirmiş olur, bu görevi sadece eşiniz üstlenmekten kurtulur. onlar da sorumluluk almalılar ! Olabilir mi ki ?

biraz cırtlak olmassan tepene çıkarlar. o seni kırıp duruyorsa sende lafını söyle. tamam saygı önemli ama saygıyı haketmiyorsa sok sende lafı.
sen hep sessiz durmuşsun. neler yapıyor mesela gün içinde?

bütün kardeşler seni sessiz bulmuşlar atmışlar başına gitmişler
bence artık sende kötü gelin olmayı dene
psikolojim bozuk stresten de
kafamı dinlemek istiyorum de
yada açık açık söyle kim bakarsa baksın
ne bencil insanlar var ya

annemler çalış diyor ama sırf onunla kavga etmeyelimo evde rahat olsun diye çalışmak bana çok sinir bozucu geliyor..çünkü benim evliliğimde biriğne kadar emeği yok hepsini eşimle ben yaptım şimdi oturduğum evi kendi evi sanıyor hatta hiçbir zaman gönül rahatlığıyla evim diyemiyorum:( kimi görse vedalaşırken banada gel diyor delircem yaa :@

Back
X