- 7 Aralık 2012
- 416
- 248
- 63
- Konu Sahibi denizberdan
-
valla çocuk olunca anneanne-babaanne olan kişilere maalesef söz geçirilmiyor.
benim de çok katı kurallarım vardı..
ama arkamı döndüğüm anda deliyorlarmış, bunu şimdi itiraf ediyorlar..
kıyafet vs. çok dert değil ama sağlıkla ilgili konularda özellikle çok katı durmanız gerekiyor.
zararlı şeyleri vermesini engellemeniz, gerekirse doktoru öne sürerek sert durmanız gerekiyor.
Kayınvalidemle aramız aslında iyi, kendisini severim de , şimdiye kadar bir sorunumuz olmadı. Bu da benim her şeyi anlatmamam ve evimin uzak olması sayesinde oldu.
Şu an hamileyim. Ve kayınvalidem diğer gelinlere çocuklarla ilgili aşırı karışıyor. Bana da şimdiden bişeyler söylemeye başladı şunu şöyle yap bunu böyle yap diye. Önceden böyle birşey yoktu yani çok azdı öyle söyliyim. Ama torun dedin mi hak görüyor karışmayı.
Eltimle sürekli çatışma halindeler. Çocuğu yedirmedin giydirmedin yıkamadın. Eltim mesela bir şeyi yemesin diyor o yesin diyor. Eltim giymesin der o giysin der. Annesi çocuğa kızar, kızma der. Annenin otoritesini sarsıyor bir kere.
Tamam büyüklerin tecrübelerine saygımız sonsuz ama bizde çocuk değiliz okuyoruz, az çok biliyoruz. Onlar çokmu biliyordu ilk doğumlarında.
Bana da karışacağı aşikar, şimdiden başladı ufak ufak. Kalbini kırmadan nasıl davranmak gerek böyle bir kayınvalideye sizce?
inan aynı durumdayız bende kayınvalidemi çok severim o da kızı gibi görür çok iyi niyetli ama insanları yönetmeye bayılıyor. gururu okşanıyor onun dedikleri yapılınca kırmamaya çalışıyorum ama umarım ilerletmez ve onu kırmak zorunda kalmamçünkü müsade etmeyeceğimi biliyorum
Kayınvalidemle aramız aslında iyi, kendisini severim de , şimdiye kadar bir sorunumuz olmadı. Bu da benim her şeyi anlatmamam ve evimin uzak olması sayesinde oldu.
Şu an hamileyim. Ve kayınvalidem diğer gelinlere çocuklarla ilgili aşırı karışıyor. Bana da şimdiden bişeyler söylemeye başladı şunu şöyle yap bunu böyle yap diye. Önceden böyle birşey yoktu yani çok azdı öyle söyliyim. Ama torun dedin mi hak görüyor karışmayı.
Eltimle sürekli çatışma halindeler. Çocuğu yedirmedin giydirmedin yıkamadın. Eltim mesela bir şeyi yemesin diyor o yesin diyor. Eltim giymesin der o giysin der. Annesi çocuğa kızar, kızma der. Annenin otoritesini sarsıyor bir kere.
Tamam büyüklerin tecrübelerine saygımız sonsuz ama bizde çocuk değiliz okuyoruz, az çok biliyoruz. Onlar çokmu biliyordu ilk doğumlarında.
Bana da karışacağı aşikar, şimdiden başladı ufak ufak. Kalbini kırmadan nasıl davranmak gerek böyle bir kayınvalideye
Kendinizi hazirlayin o zman smdiden
Cocuk olduktan sonra bir cok seyle beraber bu durumda degisiyo,olumsuz yonde ama.dedigin gibi kendilerine hak goruyorlar bunu,sunu yedir,soyle yap,su satte yatir,erken yatiriyosun o yuzden yatmiyo,sen bu cicugu kac gunde bir yikiyosun,ustu kucuk mu olmus ne... amaaann bunlar bazilari..bastan nasil gidiyosa oylede devam ediyo..bastan ipleri verirseniz kv.nize cocugunuzun sut annesi olmaktan oteye gidemessiniz,cocuk uzerindeki etkiniz en aza duser,dusurulur.buna musade etmwyin o cocukta herkesten fazla sizin hakkiniz olmali.Kayınvalidemle aramız aslında iyi, kendisini severim de , şimdiye kadar bir sorunumuz olmadı. Bu da benim her şeyi anlatmamam ve evimin uzak olması sayesinde oldu.
Bana da karışacağı aşikar, şimdiden başladı ufak ufak. Kalbini kırmadan nasıl davranmak gerek böyle bir kayınvalideye sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?