Kayınvalidem her misafiri geldiğinde bizim de orda olmamızı istiyor !!!

ruyabu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
375
1
96
38
Almanya
3 yillik biriyim..:utangac: ayni zamanda calisiyorum yerimseniben esimle birbirimizi severek evlendik ..harika giden bi evliligim var bi sorunumuz yok cok sükür :Saruboceq: yalniz bu aralar canimi sIkan bi durum var..kayinvalidem her misafiri geldiginde bizide cagiriyor ya yardima gelmemi yada orda bulunmamizi istiyor...kayinvalidem aslinda cok anlayisli biridir simdiye kadar bi sorunumuz olmadi.hic incitmedik birbirimizi..ama son 3-4 aydir cok yogunlasti evine her kim geliyorsa bizide cagirmalari..ilk zamanlar bu durumu hafife alsamda bu aralar canimi sIkiyor dogrusu benneyaptımki onu incitmek de istemiyorum... ama bi kac sefer gelemeyiz anne dedigim halde üsteliyor ne yapsam onu kirmadan bi sorun yasamadan nasil asabiliriz bu durumu kafamçokkarıştı

Açıkça söyleyin.Siz karşılama komitesi misiniz ? Herkesin evi ,işi ,gücü var.sositososito

ortada dert edilecek bişey yok ama neyse
sizi sevdiği için yanında olmanızı çevresiyle tanışmanızı istiyor olamaz mı
ne bileyim site de böyle kaynanaları mumla arar olduk da boshayallersmile

merhaba bende aynı durumdayım yapacak birşey olmadıgına karar verdim böyle geldi böyle gidecek

Çok can sıkıcı bir durum var ise, yeri geldiğinde ısrarda etse gitmeyecekseniz demek ki. Ona göre bahanenizide bulacaksınız. Her defasında bulunmak zorunda değilsiniz elbette. Başka yapacak birşey yok. Allah bozmasın muhabbetinizi.

Uygun bir dille anlatmalısın bu durumdan hoşlanmadığını . Yoksa bu durum dewam edecek gibi görünüyor .

Bizi ne çok düşündüğünü biliyoruz . Seni kırmak istemediğimiz için her misafir geldiğinde geliyoruz ama bu durumdan pek hoşlanmıyoruz . Misafirler geldiğinde bizi çağırmasan çok memnun oluruz . Akşamları sadece birbirimize zaman ayırmak istiyoruz . Lütfen bizi anla ...

Bunlara bir kaç ekleme de siz yaparsınız kaydirigubbakcemile2

çağırdığında bir bahane uydurun.mesela misafir geldi,başım ağrıyor gibi.ya da işinizle ilgili yapacağınız birşeyler olduğunu söyleyin herseferinde gitmemiş olun.arada bir de gidersiniz.müsait olmadığınızda da ısrar etmez heralde

ay bu kaynanaları napmalı yaaaa karışmasalar olmuyo sanki bi karışma isteğidir bi iş buyurma isteğidir gidio ya

ruyabu merhaba canim nasilsin ozledim seni. valla canim senin durum icin sunu soyleyim sen soyleme kayinvalidene bence esin soylesin cunku senin lafin dokunabilir ona ama oglu soylese fazla dokunmaz bence. ama gene kayinvalidenin huyunu bilmedigim icin..................

Kimse kimseye her çağırdığında gitmaye mecbur değildir uygun bir dille gitmek istemediğinizi anlatın ...
Herkesin yaşantısı kendine özeldir ..

Ya ben mi garibim bilmiyorum ama gercekten anlamiyorum ben bazi insanlari.
Yahu gidin ne var yani, iyi anlasiyormussunuz, huzurluymussunuz. Misafiri varken cagirmasi niye sorun oluyor ki? Anlasilan sana deger veriyor, misafirlerine tanistirmak istiyor. Veya yardimini istiyor, yarim etseniz incileriniz mi dokulur? Yasli bir insana, kayinvalideye misafir islerinde yardim etmek bu kadar mi dokunur insana anlamiyorum.
Bazi insanlar keyifle yapar bu yardimlari, zevk alir; ben mesela. Iyi anlastigim, incitilmedigim bir insana yardim etmek, destek olmak bana keyif verir evet. Acaba ben mi garibim?

Her neyse, saniyorum kendine dert ariyorsun.

bana göre çok sıkıcı bir durum. sürekli onun misafirleriyle vakit geçirmek zorunda kalmak. haftada bir iki de olsa sıkıcı. çok önemli çok kalabalık bir misafir olmadığı sürece gitmem. iki kişi için de çağırıyorsa tavrımı koyarım. kocan evde ise müsait değiliz gelemem dersin. çağırdığın da kimler gelicek diye sorarsın az kişi ise sen halledersin benim canım istemiyor der çıkarsın işin içinden.

devamli olursa bende istemem..yardima giderim o ayri ama oturup kalmamm..huysuzum biraz.birde benim icimden gelmeli.ilerisi ne getirir bilemem ama burada hep evimizdeyiz genelde bazende arkadaslarla takiliyoruz.o kadar alistim ki iki kisilik hayata ileride ne yapacam bilmiyorumm..seni de anliyorumm..bastan alistirsa zor gelmezdi belki de..ya birde herkesin evde kendine gore isi gucu var.

çok can sıkıcı, kayınvalidene gelinlik yap tabii ama misafirlerinede gelinlik yapmak zorunda değilsin, yada siz kayınvalidenin misafirlerine gösterip, "baaaak bu da benim gelinlimle oğlum" diye göstereceği bi meta değilsiniz. Ya da her misafirde servis için koşacak bi servis elemanı değilsin. Neden güzelim akşamlarınızı, hiçbir ortak noktanızın, konuşacak hiçbişeyiniizin olmadığı kayınvalidenin ahbaplarıyla geçiresiniz ki.
madem aranız iyiymiş bence tatlılıkla konuşun eşinle beraber, anne hasta olsan, yada gelenler kalabalık olsa geleyim yardım edeyim ama diğer zamanlar biz çok sıkılıyoruz, affına sığınıyoruz diye konuşun
:hulya:

esiniz annesiyle konussun...ya da kayinvalideniz sizi cagirdiginda gelemeyecegiz cevabini siz degil esiniz versin de kayinvalideniz size bozulmasin, ogluna bir sey diyemez sanirim...

şimdiye dek kırmamışsınız o şekilde alışmışsınız şimdi söylerseniz size acaip bozulacaktır eşinizde üzülecek artık karar vermen gerek üzülzünmü yoksa aynı tas aynı hamam mı?

Aynı sorunu ben de yaşadım...
Kayınvalidem her misafire bizi de çağırıyordu. Üstelik gitmeyince de misafirleri de kendi de laf söylüyordu :S
Bence açıkça söyleyin. Ona da kırılacaksa yapacak bişey yok...

ya ne varki bunda git işte ..Madem incitmediniz birbirinizi en fazla 3 4 saat çekersin.Biz gibi olsan ne yapıcan.Her fırsatta laf sokan kendini kaf dağında gören bi kaynanam var.Gerçi pek çağırmaz bende gitmiyorum artık .Ama çağırsa giderim yani.Bence bundan çok daha önemli sorunları olan arkadaşlar varken bu çok önemli bi sorun değil canım ya

Ya ben mi garibim bilmiyorum ama gercekten anlamiyorum ben bazi insanlari.
Yahu gidin ne var yani, iyi anlasiyormussunuz, huzurluymussunuz. Misafiri varken cagirmasi niye sorun oluyor ki? Anlasilan sana deger veriyor, misafirlerine tanistirmak istiyor. Veya yardimini istiyor, yarim etseniz incileriniz mi dokulur? Yasli bir insana, kayinvalideye misafir islerinde yardim etmek bu kadar mi dokunur insana anlamiyorum.
Bazi insanlar keyifle yapar bu yardimlari, zevk alir; ben mesela. Iyi anlastigim, incitilmedigim bir insana yardim etmek, destek olmak bana keyif verir evet. Acaba ben mi garibim?

Her neyse, saniyorum kendine dert ariyorsun.

öncelikle dikkat edersen bunu dert olarak degil sadece arada can sIkan bi durum olarak görüyorum...calisan biriyim ve nihayetinde olan zamanimi kendi evimle temizligimle ve en onemlisi esimle gecirmek istiyorum.. yardim tabiki insan sevdiklerine etmeli ediyorumda ederimde...ama herseferinde herseferinde insani bi yerden sonra bayar.. her hafta sonumu orda ve onun misafirleriyle gecirmek zorunda olmadigimi biliyorum ve bunu en iyi sekilde nasil cozebilirim onu soruyorum...
dert aranacak son seydir...iste baskalarininda özeli hayati oldugunu unutan siz ve kayinvalidem gibiler ancak aman yapin be incilerinizmi dökülür ifadeleriyle olaya bakmayi secerler tuaf dogrusu:1shok:

Back
X