Kayınvalidem her misafiri geldiğinde bizim de orda olmamızı istiyor !!!

öncelikle dikkat edersen bunu dert olarak degil sadece arada can sIkan bi durum olarak görüyorum...calisan biriyim ve nihayetinde olan zamanimi kendi evimle temizligimle ve en onemlisi esimle gecirmek istiyorum.. yardim tabiki insan sevdiklerine etmeli ediyorumda ederimde...ama herseferinde herseferinde insani bi yerden sonra bayar.. her hafta sonumu orda ve onun misafirleriyle gecirmek zorunda olmadigimi biliyorum ve bunu en iyi sekilde nasil cozebilirim onu soruyorum...
dert aranacak son seydir...iste baskalarininda özeli hayati oldugunu unutan siz ve kayinvalidem gibiler ancak aman yapin be incilerinizmi dökülür ifadeleriyle olaya bakmayi secerler tuaf dogrusu:1shok:

Şeniza.salkisalkisalkis

bu durumun tam tersi bende var
eşimin tarafından kim gelirse illa kayınvalidem va kayınpederimde gelicek
ama her misafir geldiinde aynı şey
gelen misafirlerimi ayrı
kayınvalidem va kayınpederi ayrı ağırlamak isterim ama yok olmuyor bu durum...
bu akşamda aynı şey oldu eşimin kuzeni ve eşi gelicek
onlarda gelicek genç genç oturalım yokk illa herşeyden haberleri olucak her ortamda olucaklar....

bu durumun tam tersi bende var
eşimin tarafından kim gelirse illa kayınvalidem va kayınpederimde gelicek
ama her misafir geldiinde aynı şey
gelen misafirlerimi ayrı
kayınvalidem va kayınpederi ayrı ağırlamak isterim ama yok olmuyor bu durum...
bu akşamda aynı şey oldu eşimin kuzeni ve eşi gelicek
onlarda gelicek genç genç oturalım yokk illa herşeyden haberleri olucak her ortamda olucaklar....

ay ne gicklar mis ya soyleme canim sende geliyorlar diye.

bence sen hiçbirşey söyleme eşin annesi ile konuşsun
örneğin çağırdığında anne bu akşam yorgunum gelemem hiç ısrar etme yada misafirim gelecek biz arkadaşa gidecez gibi arada bahaneler uydurursa sanırım sürekli sizi çağırmaktan vazgeçer.sende kaynananla kötü olmazsın
ara sırada gönlü olsun diye gidersin olur biter canım

öncelikle dikkat edersen bunu dert olarak degil sadece arada can sIkan bi durum olarak görüyorum...calisan biriyim ve nihayetinde olan zamanimi kendi evimle temizligimle ve en onemlisi esimle gecirmek istiyorum.. yardim tabiki insan sevdiklerine etmeli ediyorumda ederimde...ama herseferinde herseferinde insani bi yerden sonra bayar.. her hafta sonumu orda ve onun misafirleriyle gecirmek zorunda olmadigimi biliyorum ve bunu en iyi sekilde nasil cozebilirim onu soruyorum...
dert aranacak son seydir...iste baskalarininda özeli hayati oldugunu unutan siz ve kayinvalidem gibiler ancak aman yapin be incilerinizmi dökülür ifadeleriyle olaya bakmayi secerler tuaf dogrusu:1shok:

Baskalarinin ozel hayatinin oldugunu unutup unutmadigimi sizden ogrenecek degilim. Gayet de biliyorum.
Herkes sizinle ayni fikirde olacak diye birsey yok, yorumumu nasil sececegime ben karar veririm.
Konuya gelince, E tabii, siz misafire gorunme, kaynanaya yardima cagrilma olayini filan ozel hayata mudahale olarak goruyorsaniz ben bosa yazmisim yahu bu kadar seyi. Cok farkliyiz sizinle, o yuzden uzatmaya gerek yok.
Madem bu kadar rahatsizsiniz, usulunce soylersiniz efendim kayinvalideye.

Her cagırdıgına gidilemez ki anlamadım valla sevdiginden olabilir ama sonucta calısıyorsunuz isiniz olur,yorgun olursunuz .. Canınız bile istemeyebilir o zaman esinize söyleyin o annesiyle konussun ..

Kaynana çağırınca hazır olda beklemen lazım, her çağırdığında mutlaka gitmen lazım, misafirleri gelecekmiş, her işini yapman lazım ve buna her daim hazır olman lazım. Kaynana bu başka birşeye benzemez. Misafire görünme neymiş ya, kaynanaya gelen her misafire gelin görünmek zorundamıymış. Yüz görümlüğüde alsın oldu olacak her misafirden. Kendine bahaneler bul arkadaşım, bütün hayatımızı bırakıp ,koşturup duracakmıyız herdaim. Bizimde kendimize göre bir hayatımız, işimiz gücümüz var.

Ya ben mi garibim bilmiyorum ama gercekten anlamiyorum ben bazi insanlari.
Yahu gidin ne var yani, iyi anlasiyormussunuz, huzurluymussunuz. Misafiri varken cagirmasi niye sorun oluyor ki? Anlasilan sana deger veriyor, misafirlerine tanistirmak istiyor. Veya yardimini istiyor, yarim etseniz incileriniz mi dokulur? Yasli bir insana, kayinvalideye misafir islerinde yardim etmek bu kadar mi dokunur insana anlamiyorum.
Bazi insanlar keyifle yapar bu yardimlari, zevk alir; ben mesela. Iyi anlastigim, incitilmedigim bir insana yardim etmek, destek olmak bana keyif verir evet. Acaba ben mi garibim?

Her neyse, saniyorum kendine dert ariyorsun.

evlimisin canim sen ?

bende ayni seyleri yasiyorum eger kayinvalidem aradigi zaman sozumuz var disari cikacaz diyorum aman bos ver desede ayip olur onceden sozlesdik diyorum yada annemlere gidecez diyorum aradigindan esimin haberi olmuyorsa hemen esimle konusup bir sey pilan yapiyoruz disari cikiyoruz sonra sorarsa disardaydik soyledim ya diyorum yalan soylememis oluyorum esimde anlamiyor ama sadece sorun keske bu olsa ayyyyyyyy ruhum daraldi

Tek tek bütün yorumları okumadım ama okuduklarımın çoğuna katılıyorum.
Çok can sıkıcı bi durum.. Her seferinde sizi çağırması..
Amacı ne? Gerçekten etrafındakilere,gelen misafirlere sizi göstermekmi yoksa sadece hizmetmi?
3 yıllık evliymişsiniz arkdaşlarına sizi tanıştırmak olamaz heralde her sefernde çağırması..
Eğer öyleyse maşallah ne çok arkadaşı varmış tanıştır tanıştır bitmemiş kaydirigubbakcemile3
Bu böyle gitmez.. Ya eşin söylesin yada sen söyle..
Ama ben eşinin sölemesini tavsiye ederim..
Anne napıcaz biz senin arkadaşlarının yanında boşver biz gelmeyelim siz rahat rahat muhbbt edin desin veya ne biliyim başka bahaneler..
Kırmadan,incitmeden.. Biraz belki dank eder.
Eğer etmezse daha açık konuşursunuz yerimseniben

Tek tek bütün yorumları okumadım ama okuduklarımın çoğuna katılıyorum.
Çok can sıkıcı bi durum.. Her seferinde sizi çağırması..
Amacı ne? Gerçekten etrafındakilere,gelen misafirlere sizi göstermekmi yoksa sadece hizmetmi?
3 yıllık evliymişsiniz arkdaşlarına sizi tanıştırmak olamaz heralde her sefernde çağırması..
Eğer öyleyse maşallah ne çok arkadaşı varmış tanıştır tanıştır bitmemiş kaydirigubbakcemile3
Bu böyle gitmez.. Ya eşin söylesin yada sen söyle..
Ama ben eşinin sölemesini tavsiye ederim..
Anne napıcaz biz senin arkadaşlarının yanında boşver biz gelmeyelim siz rahat rahat muhbbt edin desin veya ne biliyim başka bahaneler..
Kırmadan,incitmeden.. Biraz belki dank eder.
Eğer etmezse daha açık konuşursunuz yerimseniben

tsk ederim yorumun icin...tanistirmak felan degil amaci beni arkadaslarina zaten hepsini taniyorum onun istegi iste gelinim hep bende heran yanimda ihtiyacimda burda diye göstermesi

canım bu kayınvaldeler bişeyealışınca hep öyle sürüp gitsin istiyorlar bebiş varmı bilmiyorum ama birde o olunca işler dahada sarpa sarar çocuğunda düzeni bozulur iyisimi şimdiden önlemini al eğer konuşularak anlaşılabilecek biriyse açıkça ama kırmadan konuş yok olmaz ters teper diyorsan ozaman bahaneler uyduracaksın başka çare yok

ay ne gicklar mis ya soyleme canim sende geliyorlar diye.

ayy söylemiyorumki söyleyen kim aksine içimden diyorum inş duymazlarda bu akşam gelmezler her misafrim geldiğinde geliceklermi gelmicekklermi diye düşünüyorum ...herşeyden haberleri oluyo kime kim gitmiş kime kim gelmiş habersiz giderler her yere çat kapı bikeresinde eşimin halasanına gidiyolarmış bizide çeğırdılar bizde gittik meğerse halaya haber vermemişler halanında bşka misafirleri varmış ayy nasıl utandım anlatamam yani böylede gıcık huyları var işte :oklava:

canım bu kayınvaldeler bişeyealışınca hep öyle sürüp gitsin istiyorlar bebiş varmı bilmiyorum ama birde o olunca işler dahada sarpa sarar çocuğunda düzeni bozulur iyisimi şimdiden önlemini al eğer konuşularak anlaşılabilecek biriyse açıkça ama kırmadan konuş yok olmaz ters teper diyorsan ozaman bahaneler uyduracaksın başka çare yok

haklisin bisey hoslarina gittimi hep gerisi gelsin istiyorlar :bbo: henuz bi bebisimiz yok canim ohaoldumsmile umarim olur bigün :Saruboceq: dün tlfon acti gene kayinvalidem birileri gelicekmis gene bu sefer acikca soyledim hayir gelemem büyük ihtimal anne dedim sasirdi sustu gibi oldu..kendimi kötü hissettim ama ne yapim kirmak istemiyorum onu ama anlamasi icin bu sartti :1shok: umarim kalbi kirilmadi bana ohaoldumsmile

canımsın:)ağzımdan aldın..ayrıca anlamadığım bi şey var sonuçta ben evlendiysem benimde ayrı evim barkım var.yani ben ünlü bi heykeltraşın elinden çıkma eser değilimki bakınnnn buda benim gelin..ne saçma yaa.insanın gitmek istemediği zamanda olur.yahu ben kendi annemle aynı binada oturuyorum.gitmem sonuçta benimde kendime göre işim olur.bazen canım tembellik yapmak ister..yani ben gideceksem ben istediğim için giderim.eğer birilerinin k..çmdan iteklemesine ihtiyaç duysaydım evlenmezdim anamın dizinin dibinde otururdum.tamam anladım beynimize sokuldu"olsun sonuçta anne baba" anladıkta bu hayatımızın her anında onların istediği gibi yaşıcaz.kimisinin saygıdan kastı köleliktir kimininkisi başka bi şey..ayrıca şunu unutmakyınki insanın bile bile kendine bu şekilde davranılmasına izin vermesi hem kendine eziyetir hemde kul hakkına sokar(canım burda sözüm sana değil).herkez bi ağızdan sevap canım diyo ama insan bi an içinden yüksünme hissetse bitti.bırak sevabı karşısındaki kul hakkına girdi işte.zorla işmi olur yaa.koskoca alem peygamberi kendi işini kendi görürmüş bunlara ne oluyoda bi hizmet egosu tutturmuşlar.bi işi ancak karşılıklı taraflar yaptığından memnunsa kıymeti olur.
canım ağırlığını koy o seni durmadan çağırken aman acaba gelinim kırlırmı bi şey dermi demiyo.sizde hakkınızı güzelce savunun.kötükedihüso

canımsın:)ağzımdan aldın..ayrıca anlamadığım bi şey var sonuçta ben evlendiysem benimde ayrı evim barkım var.yani ben ünlü bi heykeltraşın elinden çıkma eser değilimki bakınnnn buda benim gelin..ne saçma yaa.insanın gitmek istemediği zamanda olur.yahu ben kendi annemle aynı binada oturuyorum.gitmem sonuçta benimde kendime göre işim olur.bazen canım tembellik yapmak ister..yani ben gideceksem ben istediğim için giderim.eğer birilerinin k..çmdan iteklemesine ihtiyaç duysaydım evlenmezdim anamın dizinin dibinde otururdum.tamam anladım beynimize sokuldu"olsun sonuçta anne baba" anladıkta bu hayatımızın her anında onların istediği gibi yaşıcaz.kimisinin saygıdan kastı köleliktir kimininkisi başka bi şey..ayrıca şunu unutmakyınki insanın bile bile kendine bu şekilde davranılmasına izin vermesi hem kendine eziyetir hemde kul hakkına sokar(canım burda sözüm sana değil).herkez bi ağızdan sevap canım diyo ama insan bi an içinden yüksünme hissetse bitti.bırak sevabı karşısındaki kul hakkına girdi işte.zorla işmi olur yaa.koskoca alem peygamberi kendi işini kendi görürmüş bunlara ne oluyoda bi hizmet egosu tutturmuşlar.bi işi ancak karşılıklı taraflar yaptığından memnunsa kıymeti olur.
canım ağırlığını koy o seni durmadan çağırken aman acaba gelinim kırlırmı bi şey dermi demiyo.sizde hakkınızı güzelce savunun.kötükedihüso

Önerilerin icin cok tsk ederim canim olumunekankayizsmile :içelim: tavrimi incitmeden kirmadan koydum ki esimde benimle ayni düsüncede aklinialirimsmile en önemlisi de o a.s

Back
X