Kayınvalidem huzurumuzu bozuyor

eda88melisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
34
3
1
36
Arkadaşlar merhaba.ben 11yıllık evliyim.yaklaşık 7buçuk yıldır kayınvalidemlerle yaşıyoruz.evlendikten 1yıl sonra falan laf sokmalara arkamdan konuşmalara başladı.sonra kızım doğdu.doğum yapalı daha 3gün olmuş annemi çekemedi ve tartışma çıkardı.sırf anneme makinada çamaşır olduğunu asmasını rica ettiğim için tartışma çıkardı.olayla büyütüp farklı boyutlara getirip annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.ogünden sonra annem bi daha kaynanamla konuşmadı doğal olarak.aradan 8yıl geçti şimdi yine hamileyim ve doğum yapmak üzereyim.annem istanbulda biz kaynanamlarla tokattayız.annem doğum için gelicek.kayınpederle aralarında konuşuyolar hangi yüzle gelcek diye.çıldırıcam artık.tekrar tartışma çıkıcak diye çok korkuyorum.gerçi ozamanki yaşımla şimdiki yaşım aynı değil değiştim çocuk değilim artık.32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer.tek olay bu olsa... ben onların parasını yiyomuşum ki külliyen yalan.her ay annem bana para gönderiyo ihtiyaçlarımı onunla karşılıyorum.onuda geçtim kaynanamın gözünde eşim için sadece ben çocuğumuz ve benim annem varmışşşşş.buda yalan.çünkü geçen kışa kadar annemle eşim görüşmüyodu hiç yoktan tokata taşındık diye.geçen kıştan beride toplam 2kere mecburiyetten görüştüler.anlıcağınız gibi kayınvalidem bu kadar cahil bi insan.daha çok mevzular var anlatsam roman olur derler ya hani...napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar...

Yerinizde olsam annemi doğumda yanıma çağırmazdım, neden kadının kovmaktan beter eden insanlarla muhattab edeceksiniz ki?

Olgunlaşmış olsaydınız ayrı eve çıkmış olurdunuz.

Ayrıca ihtiyaçlarınızı niye anneniz karşılıyor? Eşinizin hayatınızdaki rolü nedir anlamadım. Anne babasıyla beraber yaşıyorsunuz ,ihtiyaçlarınızın aileniz karşılıyor.

Eşiniz annenizle konuşmazken siz yıllardır onun ailesiyle yaşıyorsunuz. Nereden tutulsa elinizde kalacak bir hayat. Annenizi eşiniz ve ailesiyle muhattap etmeye hakkınız yok bence.

32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer
Demişsiniz ama kayınpederle kv aralarında anneniz hakkında hangi yüzle gelecek diye arkasından konuşurken sesinizi çıkarmamışsınız ben yine bi tatsızlık yaşanırsa ki inş yaşanmaz gereken cevabı verebileceğinizi düşünmedim açıkcası

Yerinizde olsam annemi doğumda yanıma çağırmazdım, neden kadının kovmaktan beter eden insanlarla muhattab edeceksiniz ki?

Olgunlaşmış olsaydınız ayrı eve çıkmış olurdunuz.

Ayrıca ihtiyaçlarınızı niye anneniz karşılıyor? Eşinizin hayatınızdaki rolü nedir anlamadım. Anne babasıyla beraber yaşıyorsunuz ,ihtiyaçlarınızın aileniz karşılıyor.

Eşiniz annenizle konuşmazken siz yıllardır onun ailesiyle yaşıyorsunuz. Nereden tutulsa elinizde kalacak bir hayat. Annenizi eşiniz ve ailesiyle muhattap etmeye hakkınız yok bence.
di mi git ailenle yaşa, çok dsha mantıklı.

annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.
Nasıl ya, anneniz istediği zaman gelebilmeli, kızının evi sonuçta kim ne diyebilir
Bir de lütfen annenizi savunun eminim savunmuşsunuzdur , kadın torunu , kızı için gelmiş ya
Ben olsam annemi ezdirmezdim ne demek kv istemiyormuş, hayırdır yani

Sen bastan herseyi kabullenmissin guzelim madem annene saygisizlik yapildi sen neden ses cikarmadin hadi onuda gectim aile saygisi olmayan sizi hice sayan insanlarla neden ayni evdesiniz esiniz ne diyor bu duruma evli bir kadin neden annesinden her ay para alir onu hic anlamadim kocaniz sadece cocuk yapmaya vasfi var sanirim

Hemşerim gel sarılalım bu bizim memleketlilerin cehaleti ne olacak bende bilmiyorum.
Ama sen neden tokata taşındın? Hayır taşındıysan da niye onların yanı. Başka ev mi kalmadı tokatta. Maddi durum deme maddi durumun müsait değilse neden 2.çocuk?
Bizim memleket öyledir kız anaları pek sevilmez. Benimki kvdem de annemle kavga etti bu ev benim sen karar veremezsin dedim. Bi daha da konuşamadı bitti.
Doğumu annenlerin yanında yap o vakit. Hem annen yardımcı olur hemde sinirlerin zıplamaz boşu boşuna. Tokattan da daha iyidir istanbuldaki hastaneler.
Ayrıca ne münasebet annen senin ihtiyacını karşılıyor. Sen ona eşlik yapıyorsan oda sana eşlik yapacak. Sana bakacak olan kocan. Annende üç beş gönderiyorsa haberleri olmadan sakla. Çünkü gidişatını pek parlak görmedim ben.

di mi git ailenle yaşa, çok dsha mantıklı.
Yani ben illa bir anne babayla yaşayacaksam kendi anne babamla yaşarım zaten. Niye evlenip de kayinvalide kayınpeder ile aynı evde yasayip hayatı kendime zindan evdeyim 🤷 yaşanılan şey evlilik bile değil.

Son düzenleme:
Düşünüyorum da.. Biri anneme hakaret edecek, kovacak ve ben birde onlarla yaşayacağım :D eşimle ilk tanıştığımız gün dedim "Aileme yapılan saygısızlığın kendime yapılmış bilirim. Hic affetmem. Millet ona göre ayağını denk alacak" diye. Başlarım onların evlerine de. Oğullarınada. Korkmakta çok haklısınız çünkü siz annenizi yine ezdirirsiniz, ta burdan belli. Üstüne 3 cocuk da gelir ilerde.

Sizin yerinizde olsam çoktan ayrı eve çıkmıştım neden beraber yaşıyorsunuz ki ben de kv ile yaşıyorum ama kadın sessiz sedasız sürekli kızım diyo 2 yıl oldu daha 1 kötü lafını duymadım arkamdan konuştuğunu duymadım eğer seninle aynı şartlarda olsaydım ki zor bi durum evim ayrı yolum sapa der çıkardım kendi evimde yaşar kimsenin annemi iğnelemesine izin vermezdim ki eşiniz de pek pasif gibi geldi yani

Back
X