Kayınvalidem huzurumuzu bozuyor

Evet insan en çok ona sinirleniyor işte. Önceden cahillik varmış, ailelerden öyle görülmüş, bir nesil bu furyayı devam ettirmiş. Şimdi kadın çalışabilir eve katkı sağlayabilir. Ağzını açıp hayır bu bizim hayatımız oturmuyorum deyip adayı bile değiştirebilir hatta. Sevgi bu değil önce saymak sayılmak gerek. Erkek tarafı sevgi ispatı için beni seviyorsan ailemle oturursunu dayatıyorsa zaten o iş orada kopmalı. Bir tık ilerisini görmek için müneccim olmaya gerek yok. Seven insan birşeyleri dayatmamalı, sözleşme sunmamalı. Bak şunu şunu yapmazsan olmaz biter diyor. Biterse bitsin sanki dünyada 'adam' kalmadı. Bızım kızlarımıza sevgının düşünülenin aksiden daha saf ve dayatmasız bir kavram oldugunu anlatmamız gerek.
Eskiden insanlar öyle görmüş öyle yaşamış, anneler kendileri eş ailesi yanında yaşadığından, kızlarını kayınvalide yanına göndermekte sakınca görmemiş ama o devirler kapanalı yarım asırdan fazla oldu, hani cahillikse benim doğduğum zamanlardaydı o cahillik, netin, PC'nin, cep telefonunun olmadığı, tvnin tek kanallı olduğu, kadınların eş ailesiyle yaşadığı, erkek evlat aileden ayrılmaz zihniyetinin yaygın olduğu dönemde doğdum:)) kusura bakılmasın 22 yaşımdayken dahi şimdinin 22 yaşındaki birçok kızını cebimden çıkarırdım, kadın yönlenen değil yönlendiren olacak biraz, herşeye evet denmez, herşeye evet diyeceksek birey olamayız, sonra gelsin kayınvalide sorunları, eşle tatsızlıklar.

Eskiden insanlar öyle görmüş öyle yaşamış, anneler kendileri eş ailesi yanında yaşadığından, kızlarını kayınvalide yanına göndermekte sakınca görmemiş ama o devirler kapanalı yarım asırdan fazla oldu, hani cahillikse benim doğduğum zamanlardaydı o cahillik, netin, PC'nin, cep telefonunun olmadığı, tvnin tek kanallı olduğu, kadınların eş ailesiyle yaşadığı, erkek evlat aileden ayrılmaz zihniyetinin yaygın olduğu dönemde doğdum:)) kusura bakılmasın 22 yaşımdayken dahi şimdinin 22 yaşındaki birçok kızını cebimden çıkarırdım, kadın yönlenen değil yönlendiren olacak biraz, herşeye evet denmez, herşeye evet diyeceksek birey olamayız, sonra gelsin kayınvalide sorunları, eşle tatsızlıklar.
Kesınlıkle katılıyorum. Tamam kız cocuklarına sorumluluk verelım, ortak degerlerımızı ogretelım fakat kendını ezdırmeden, kımse ıcın eğilip bükülmemesini, kımsenın karsısında el kırmamasını da öğretelim. Hatta kazandıralım. Öğrenilmiş çoğu şey unutuluyor fakat kazandığımız davranışları unutmamız çok zor. Sürü psikolojisiyle çoğu tamam diyor. Aman x yaşıyorsa bende yaşarım kocamı seviyorum sabah evden bi çıkarım akşama kocamla girerim bir şekilde idare ederim mantıksızlığı had safada. Halbuki bu evde daimi devam edecek olan ev işleri var, yemek var, olursa çocuk var 7/24 kocanla çıkıp kocanla girdiğin tek yer, kadın çalışıyorsa, kendi evi olmalı. Kendı evınde bırakır cıkarsın ıstersen uc gun yapmazsın. Başkalarıyla ortak paydada buluştuğun yer senin evin olmaktan çıkıyor. Özel alan kalmıyor. Belki kalan bulaşık olacak fakat bırakıp yatamıyorsun. Belki koltukta bacaklarını uzatıp kocanla kikirdeyeceksin fakat kv, kp var. Neden kendi yaşam alanını daraltıyorsun,. Sonra özelimiz kalmadı evliliğim bitiyor. Yahu adam işten gelmiş yemek var mı var yiyiyor, sabah giyecek eşya var mı giyip gidiyor. Ama sen onların yanında kocanı öpemedin, bir günün özetini değerlendiremedin, iki lafın belini kıramadın ve hooop yatağa. Ne yediğinin hiç önemi kalmadı. Sonra ben sadece yatakta karısıyım neden gözümün içine bakmıyor,ilgi göstermiyor. Evden çıkarken başkaları gelip görür korkusuyla yatagını toplamak zorunda kalıyor yada bir iki parça eşyasını kaldırıyor. İnsan bunca mutluluğu neden mutsuzluğa evirir kendi eliyle. Gündelik olarak asla umursamadığımız, üstünde durmadıgımız sey bır baskasının hayalı olabılıyor. Gecen gun bır akrabam loveitred sana öyle özeniyorum ki bazen sabah bulasıklarını akşama bıraktım evden cıktım dıyorsun ya ben onu asla yapamadım 12yıllık evlıyım dedı. En kötüsü de öğrenilmiş çaresizlik, değiştirebileceğin kadere boyun eğmek.. Çok yazmışım munecim kusura bakmao_O:ıslık:

Arkadaşlar merhaba.ben 11yıllık evliyim.yaklaşık 7buçuk yıldır kayınvalidemlerle yaşıyoruz.evlendikten 1yıl sonra falan laf sokmalara arkamdan konuşmalara başladı.sonra kızım doğdu.doğum yapalı daha 3gün olmuş annemi çekemedi ve tartışma çıkardı.sırf anneme makinada çamaşır olduğunu asmasını rica ettiğim için tartışma çıkardı.olayla büyütüp farklı boyutlara getirip annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.ogünden sonra annem bi daha kaynanamla konuşmadı doğal olarak.aradan 8yıl geçti şimdi yine hamileyim ve doğum yapmak üzereyim.annem istanbulda biz kaynanamlarla tokattayız.annem doğum için gelicek.kayınpederle aralarında konuşuyolar hangi yüzle gelcek diye.çıldırıcam artık.tekrar tartışma çıkıcak diye çok korkuyorum.gerçi ozamanki yaşımla şimdiki yaşım aynı değil değiştim çocuk değilim artık.32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer.tek olay bu olsa... ben onların parasını yiyomuşum ki külliyen yalan.her ay annem bana para gönderiyo ihtiyaçlarımı onunla karşılıyorum.onuda geçtim kaynanamın gözünde eşim için sadece ben çocuğumuz ve benim annem varmışşşşş.buda yalan.çünkü geçen kışa kadar annemle eşim görüşmüyodu hiç yoktan tokata taşındık diye.geçen kıştan beride toplam 2kere mecburiyetten görüştüler.anlıcağınız gibi kayınvalidem bu kadar cahil bi insan.daha çok mevzular var anlatsam roman olur derler ya hani...napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar...
kocan ne diyo bu duruma ?

Çok özür diliyorum amacım hayatınıza müdahale etmek değil ama kendimi sizin yerinize koydum ve ben olsam neyi yapmazdım diye düşündüm. Birincisi kiraya çıkardım ama herşeyim tam olmasa da olurdu, sonradan yavaş yavaş alırdım (eşinizin maaşı ne kadar bilmiyorum), ikinci cocugumu ayrı eve çıktıktan sonra yapardım, çocuk sahibi olmak maddi yönden de güçlü olmayı gerektiriyor diye düşünürdüm, neyin yaşanacağını önceden tahmin eder daha önce doğum için annemin yanına giderdim (eşiniz bu konuda sizi desteklerdi annesinin huyunu bildiği için)

Kesınlıkle katılıyorum. Tamam kız cocuklarına sorumluluk verelım, ortak degerlerımızı ogretelım fakat kendını ezdırmeden, kımse ıcın eğilip bükülmemesini, kımsenın karsısında el kırmamasını da öğretelim. Hatta kazandıralım. Öğrenilmiş çoğu şey unutuluyor fakat kazandığımız davranışları unutmamız çok zor. Sürü psikolojisiyle çoğu tamam diyor. Aman x yaşıyorsa bende yaşarım kocamı seviyorum sabah evden bi çıkarım akşama kocamla girerim bir şekilde idare ederim mantıksızlığı had safada. Halbuki bu evde daimi devam edecek olan ev işleri var, yemek var, olursa çocuk var 7/24 kocanla çıkıp kocanla girdiğin tek yer, kadın çalışıyorsa, kendi evi olmalı. Kendı evınde bırakır cıkarsın ıstersen uc gun yapmazsın. Başkalarıyla ortak paydada buluştuğun yer senin evin olmaktan çıkıyor. Özel alan kalmıyor. Belki kalan bulaşık olacak fakat bırakıp yatamıyorsun. Belki koltukta bacaklarını uzatıp kocanla kikirdeyeceksin fakat kv, kp var. Neden kendi yaşam alanını daraltıyorsun,. Sonra özelimiz kalmadı evliliğim bitiyor. Yahu adam işten gelmiş yemek var mı var yiyiyor, sabah giyecek eşya var mı giyip gidiyor. Ama sen onların yanında kocanı öpemedin, bir günün özetini değerlendiremedin, iki lafın belini kıramadın ve hooop yatağa. Ne yediğinin hiç önemi kalmadı. Sonra ben sadece yatakta karısıyım neden gözümün içine bakmıyor,ilgi göstermiyor. Evden çıkarken başkaları gelip görür korkusuyla yatagını toplamak zorunda kalıyor yada bir iki parça eşyasını kaldırıyor. İnsan bunca mutluluğu neden mutsuzluğa evirir kendi eliyle. Gündelik olarak asla umursamadığımız, üstünde durmadıgımız sey bır baskasının hayalı olabılıyor. Gecen gun bır akrabam loveitred sana öyle özeniyorum ki bazen sabah bulasıklarını akşama bıraktım evden cıktım dıyorsun ya ben onu asla yapamadım 12yıllık evlıyım dedı. En kötüsü de öğrenilmiş çaresizlik, değiştirebileceğin kadere boyun eğmek.. Çok yazmışım munecim kusura bakmao_O:ıslık:

Sürekli kadinlardan boyun egmesini kabullenmesinide ögreten biz kadinlariz. Cocugumuz oldugunda eger kiz olduysa oyuncak vilada sopasi mutfak gerecleri aliyoruzki daha kücüklükten bunlarin kendi gorevi oldugunu empoze ediyoruz.eger oğlumuz olduysa araba motosiklet vs.aliyoruz. benimde oğlum var 5 yasinda sofra kurarken yardim ediyor toplarkende kendi tabagini kaldirmasini istiyorum.anne legolarimi dökebilirmiyim dediginde toplayabilecegin kadarini dagit diyorum. 6 ay once bir rahatsizlik gecirdim yataktan kaljamiyordum mesela oglum tepsiye kahvaltiliklari koyup bana bile kahvalti hazirliyordu.kendi ihtiyaclarini karsilayabildi üstünü kendi degistirdi evi toparladi.Simdiden ögrensin ilerde esinede yardimci olur. Ama k.v benim eve gelince oglumun bana yardim ettigini görünce hep diyorki ben senin kocanin liseye gidene kadar corabini ben giydirdim kücücük cocuktan iş bekliyorsun diyor. Bende ona yaaaa cok iyi yapmişsın ben ogluma kendi ayaklarinin üzerinde durmayi kendi ihtiyaclarini karsilamasini öğretiyorum. Ben senin kulaklarini çokkkk çınlatiyorum ne bicim yetistirmis diye benim gelin benim kulaklari çınlatmasin diyorum yoksa biraksam benim oglanida asalak yapacak.

Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kocanız yok kayinvalidenizin yanında sığıntı gibi kalıyorsunuz. Aileniz size para gonderiyorsa neden orada yaşıyorsunuz anlamadım.
Doğum konusuna gelecek olursak 1. Doğumda kayınvalidenizin yanında kalmışsınız, 2. Doğumda da kendi annenizde kalın bence iki tarafa da haksızlık olmasın. 😒

Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kocanız yok kayinvalidenizin yanında sığıntı gibi kalıyorsunuz. Aileniz size para gonderiyorsa neden orada yaşıyorsunuz anlamadım.
Doğum konusuna gelecek olursak 1. Doğumda kayınvalidenizin yanında kalmışsınız, 2. Doğumda da kendi annenizde kalın bence iki tarafa da haksızlık olmasın. 😒
İlk doğumumda istanbulda taşıyodum.sonra hayat bu insanın başına neler geliyo işler tepetaklak gitti.buraya gelmeye mecbur kaldık.özet geçiyorum yine yanlış anlaşılcam ama yapcak bişi yok.eşin nerde diyenlere söyliyim şimdiki laflarımıda.dün akşam evde kıyametler koptu.eşim ailesine resti çekti.kv de ağlamalar sızlamalar... benim hakkımdada baya bişileri yanlış anlamış.onları düzettik.evden gidicez akşamdan beri çok iyi davranıyo.annem içinde tabiki gelicek biz neysek o da o diyo.ama eşime dedim.annem geldiğinde laf sokarda huzursuzluk çıkarırsa bu kadar lafın üstene o zaman annene bu laflarını hatırlatırım dedim.çok şeyler oluyo ama tam anlatamıyorum burda.insanlarda tamamiyle yanlış anlıyo beni.buna üzülüyorum

İlk doğumumda istanbulda taşıyodum.sonra hayat bu insanın başına neler geliyo işler tepetaklak gitti.buraya gelmeye mecbur kaldık.özet geçiyorum yine yanlış anlaşılcam ama yapcak bişi yok.eşin nerde diyenlere söyliyim şimdiki laflarımıda.dün akşam evde kıyametler koptu.eşim ailesine resti çekti.kv de ağlamalar sızlamalar... benim hakkımdada baya bişileri yanlış anlamış.onları düzettik.evden gidicez akşamdan beri çok iyi davranıyo.annem içinde tabiki gelicek biz neysek o da o diyo.ama eşime dedim.annem geldiğinde laf sokarda huzursuzluk çıkarırsa bu kadar lafın üstene o zaman annene bu laflarını hatırlatırım dedim.çok şeyler oluyo ama tam anlatamıyorum burda.insanlarda tamamiyle yanlış anlıyo beni.buna üzülüyorum

Artik fake oldugunu düsünmeye basladim. O kadar tezzatliklar, mantiksizliklar var ki hikayende. Hiçbirinede cevap vermiyorsun. Hikaye çok uzunmus, yok biz seni anlamiyormusuz.

Adam simdi durdu durdu 7 yil ve ortada dogru düzgün birsey yokkenmi annesine bagiriyor? Hani ana kuzusuydu? Ortada ev yok ama "biz resti çekip tasiniriz" oluyor. Eh madem öyle, çoktandir tasinsaydin? "Bizde maddi imkanlar yok tasinmak için". Yani fazlasi ile tutarsiz.

Ben artik konuya inanmiyorum. Sana ve herkese iyi forumlar diliyorum.

Artik fake oldugunu düsünmeye basladim. O kadar tezzatliklar, mantiksizliklar var ki hikayende. Hiçbirinede cevap vermiyorsun. Hikaye çok uzunmus, yok biz seni anlamiyormusuz.

Adam simdi durdu durdu 7 yil ve ortada dogru düzgün birsey yokkenmi annesine bagiriyor? Hani ana kuzusuydu? Ortada ev yok ama "biz resti çekip tasiniriz" oluyor. Eh madem öyle, çoktandir tasinsaydin? "Bizde maddi imkanlar yok tasinmak için". Yani fazlasi ile tutarsiz.

Ben artik konuya inanmiyorum. Sana ve herkese iyi forumlar diliyorum.

bence fake değil de bukadar kişi den ters cevap alınca kıvırmaya başladı
hormonlarında etkisi tabii
kayınvaldeni evden kov orası senin evin dememizi bekledi sanırsam
annesi geldiğinde napacak falan
iyide orası senin evin değil, kayinvaldeninin evi
ben şimdi kendi evimde nasıl söz hakkı sahibisem sen kayinvaldenin evinde okadar söz hakkı sahibi değilsin işte
kimin gelip kalacağına kaç gün kalacağına ev sahabi karar verir

Benim yanımda kayınvalidem annem için ne yüzle gelebiliyor diyecek ve ben susup dinleyeceğim ha
Sanırım orada saçını başını yolardım, eşimmiş bilmem neymiş umrumda da olmazdı,

Back
X