• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem lütfen yardım :(

ensereh06

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
278
124
323
Ankara
Selam hanımlar 5 aylık evliyim Ankara'dan Elazığ'a. Gelin geldim şu ana kadar çok şükür eşimin ailesiyle bir sorun yaşamadım k.v şehirdışına gider evine o dönmeden önce evi dipbucak temizlerim yemek hazırlarım bi kaç kere böyle yaptım ama o asla benden böyle bi talepte bulunmamıştı 2 gün önce akşam gittim gündüz evi temizlemiş bana haber verseydi gelirdim daha önce birçok defa dedim ki temizlik yapacağın zaman haber ver hiçbi zaman haber vermedi. Neyse akşam bulaşık yıkıyordum yarın mutfağı temizliycem dedi(dolaplar vs de dahil) hiçbişey demedim artık haber vermemesinden bıktım bu seferde ben gitmek istemedim galiba bana söyleyiş amacı gelip yardım etmemi istemesiydi ama dün gitmedim. Sabah eşim kayınvalidemi aradı napıyosun dedi evi temizliyorum işlerim çok eşim dedi ki akşam lahmacun yaptıralım sizde hepberaber yiyelim dedi o da olur dedi benim çok çok işim var salatayı ensereh yapar dedi şimdi bunları niye dedi lütfen cevap verin benim k.v nin temizliğini herzaman yapmam mı gerekiyo evim var işlerim var kendime göre yani sanki hala gelmemi bekliyo gibime geldi ama içimden gelmiyo birde kayınbaba k.v falan hep hergün hergün onlara gelmemizi istiyolar bundan da bıktım bi gün gitsek ertesi gün gitmesek 3. Gün gittiğimizde mutlaka diyolar garip kaldık sıkıldık ev çok sessizdi şimdi size olan sorularımı toparlayım 1. K.v nin temizliğini yapmak zorundamıyım? 2. Hergün gitmemizi bekliyorlar ben bundan çok sıkılıyorum işim gücüm var gitmek zorunda mıyım 3. Dün yardıma gitmedim kötü mü yapmıştım gitmemekle 4. Lütfen bana akıl verin neler yapayım nasıl davranayım

Hem kadına temizlik yaparken haber ver diyosun..
Bu güne kadar vermemiş, 1 kere vermiş, gitmemişsin..
Samimi olmadığını, yalakalık yapmak için söylediğini düşünmüştür.. Bende öyle düşündüm şahsen..

kadının evine o yokken gidip gidip temizleyen siz,
temizlik yapacağın zaman illa beni de çağır diyen siz,
kayınvalideniz kibar bir dille yardım istemiş (sizin bu temizlik karşısındaki tutumun karşılığında) gitmeyen yine siz,
bir de gelmiş kayınvalidenin evini temizlemek zorundamıyım diye soran da siz,

bukadar tutarsızlık içinde nasıl bir cevap vereyim bilemedim.
evet çok ayıp etmişsiniz.....

Son düzenleme:
çok yaşlı değilse,eli-ayağı tutuyorsa ve sağlık problemi yoksa kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil.eğer çok dert oluyorsa temizlik için kadın tutulabilir.

konu sahibi ben seni de anlamadım kadın senden hiçbir zaman gel evimi temizle diye talepte bulunmamış hatta temizlik yaparken sana haber dahi vermemiş demek ki yardım istemiyor.senin anlamanı beklemiş.son olayda da sana laf vurmamışki sen alınmışsın.

Valla canım aynı şeyler bende de var aynı binada oturuyoruz hergün gitmeni beklerler demezler ki bunlarında evi var rahat etsinler demezler ben çalışıyorum kızımı kvdeden alıp eve geçiyorum 5 gibi kayınbabamda 6 buçuk gibi işten geliyorr hergün kızı oraya götürmemi bekliyor sonuçta bende işten gelmişim dinlenecem yemek yapıcam evimi toparlıcam kızımla vakit geçirecem düşünmezler sanki kendi çocukları gibi davranırlar sinir olurum. her gün eve o stresle giderim her gün görmek zorundayım hastalıkları, sağlıkları, temizlikleri her şeyi ben çekmek zorundayım oğulları nede olsa çalışıyor ona birini söleseler birini sölemezler sıkıldım bunaldım bende ama yapacak hiç birşey yok malesef...

Temizliğe gelincede bende giderim yardım ederim ama emrivaki yaparsa içimden gelerek yapmam. Sonuçta çocuğuma bakıyor o olduğu için temzlik yapamıyor falan yardım etmek isterim yaparımda.

Ne yaparsan yap kimseye yaranılmıyor sen iyiysen iyiler sen kötüysen kötüler.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Hem haber vermiyor diye sinir oluyorsun, hem haber verince gitmiyorsun.
Dalga geçer gibi.
Valla ben olsam ben çağırmazdım seni..
:ssz:

Iyi de arkadasim en basta
sen kendin gidip yapmissin.
Kadinin senden boyle bir talebi olmamis ki .
Sonrasinda da illa gel yardim et dememis ...
Bak esin aradiginda bile gelsin yardim etsin dememis,
alti ustu salata yapsin demis.

Bos yere kendini dolduruyorsun
burda aleni olarak sana yapacaksin edeceksin diyen bir kv yok ....

anlayanlar anlamayanlara açıklayabilirmi ?

gel temizlik yapalım dememişki kv..... salata yaparmısın demiş onuda yapı verin bunda ne varki?

Hatalısınız...

Kadın sizden yardım talep etmemişken siz her defasında yardıma çağır demişsiniz...
Kadında bu laflarınız üzerine size temizlik yapacağını çıtlatmış gel yardım et dememiş bile...
Siz gitmek istememişsiniz kadın size yine bir şey dememiş...
Salatayı sizin yapmanızı istemesinden k.validenizin tavır yaptığı sonucunu çıkarmışsınız...

Şimdi de mecbur muyum diye triplere giriyorsunuz...

Madem kendinizi mecbur hissetmiyorsunuz neden her defasında kadına beni yardıma çağır diyorsunuz? Davranışlarınız çok tutarsız...

benim anlamadığım,gelin kv nin hizmetçisi değilki. neden gidip o evi temizliyorsunuz.
sizin kendi eviniz var. ondan mesulsunuz siz.

benim anlamadığım,gelin kv nin hizmetçisi değilki. neden gidip o evi temizliyorsunuz.
sizin kendi eviniz var. ondan mesulsunuz siz.

zaten konu sahibine kimse gel evimi temizle dememiş ki kendi kendine gitmiş yapmış.bu son olayda bile k.validesi yardım istememiş.ama konu sahibi ne demek istiyo ben anlamadım.

Siz kendiniz kimse bişey talep etmezken dip bucak ev temizleyip, yemek hazırlıyosunuz
Üstüne bi de temizlik yaparken bana da haber verin geleyim diyosunuz
Çağırmadılar diye de bu haber vermemesinden bıktım diyosunuz
Sonra da söyledi temizlik yapacağından haberim oldu ama ben gitmedim diyosunuz
Tam olarak ne istediğinizi anlamadım

Ben hiç gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum
Kendi evimi akladım pakladım da annemle kaynanamın evi mi kaldı
Herkes kendi evini kendi temizlemeli :97:

Hergün gitme konusuna gelince de
Garip kaldık, buralar sessiz demişler sadece
Kimse size çekişmemiş yani niye gelmiyosunuz etmiyosunuz diye
Eşimin anneannesi gibi :97:

Bence ne yapmak istiyosan ona göre davran, nasıl alıştırırsan öyle gider bu işler
Dip köşe temizlemek nedir daha dk 1 gol 1 :6:

eee kadın çağırmış seni sende gitmemişsin..
kadında bunun muhabbetini bile yapmamış eşin aradığında..
çok sık görüşmek istemeleri dışında bi sorun göremedim ben...
zamanla alışacaklardır onlarda sizin daha az gitmenize..

hem kendim butun evi temizledim yemegini yaptim diyorsun, hemde yardima gitmiyorsun... kendi annen sana boyle dese kosa kosa gider mutfagini temizler ustune bide yemegini yapardin... biz gelinlere kv soyledigi zaman batiyor nedense...

Elazig ve diger anadolu illerimizde bu tur davranislar gelinlerden beklenir.. bence yanlis birsey de degil... anladigim kadariyla kv iyi biri... temizligine yemegine yardim etmende bi sorun gormuyorum... kendi annen olsa yine yardim ederdin oyle degilmi?

Eger yakin oturuyorsaniz her gun degilse bile iki gunde bir ugrayabilirsin... oturup saatlerce hizmet yapmana gerek yok... bence kv ve kp sadece biraz ilgi ve tatli soz istiyor.. gidip bes dakika 'napiyosunuz anne, bi ihtiyaciniz varmi' diyip bir cay yapip geleceksin... bu zor bisey degil... aranizdaki iliskinizi guzel tutmak icin onemli .. istemiyorum yapmam kustum kirildim demek yerine yapici olmaya calis...

Aslinda biz gelinler esimizin ailelerine kendi ailemiz.gibi gorsek hic sorun kalmayacak....

ben gerçekten anlayamıyorum böyle insanları...benim kayınvalidem yok,eşim çok küçükken vefat etmiş,keşke sağ olsaydı da,ben hergün gidip ona yardım etseydim,ama eşimin gözlerinden hiç gitmeyen anne özlemi olmasaydı...arkadaşlar,bizim annemiz de kv.deyilmi?bizim gelinimiz annemize karşı tavır alsa,iyi huylu olduğu halde,hoşumuza gidermi?o zaman da geline yükleniriz anneme kötü davranıyorsun diye.kv.kp.yaşlı insanlar,onlar çocuklarından ilgi bekliyorlar,2-3 günde bir gidip hal-hatır sormak çokmu zor?hem onların oğluyla yaşıyorsun,sonra hergün görüşmek istiyorlar diyorsun,sen oğlundan ayrı kalmak istermisin?kadın da hiç yardım falan istememiş ki,yapmasaydı... bence konu sahibinin içinde yaşadığı bir çelişki var ve doğru karar veremiyor...

Çok tuhaf düşünceleriniz.
Kadın size gel mutfağı temizleyelim dememiş ki zaten.
Akşama orda yiyeceksiniz diye, temizlik yaptığından salatayı da o yapsın demiş gayet normal.
Benim işim var gelsin yemeğimi yapsın dememiş ki.
Hep kayınvalidelere suç atılır ama bazı gelinlerde huzursuzluğu kendi yaratırmış demek ki. :19:

içinden geldiği gibi davran.baskasını mutlu etmeye çalışırken sen mutsuz olma

Temizlik yaparken çağır demişsin kadında çağırmış bu defada onu sorun etmişsin.

Demek ki sen yağmayıp gürlemek istiyordun.

Şahsi fikrime gelince kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil. Gerçekten içinden geliyorsa yaparsın, gelmezse de kimse seni zorlayamaz.

Son düzenleme:
konu sahibi gel de şu konuna bir açıklık getir valla pek bişey anlamadım
hem kadın çağırmadı diyorsun, hem çağırınca kendi kendine atarlanıyorsun
bence sen içinden kendi kendine kesin söyle düşündü böyle düşündü diye düşünüp
bunlara kaptırıp kendince sinirlenmişsin
anladığım bunlar :)
eve gelip gitme olayını da her kaynana yapıyor neredeyse
onu da zamanla oturtursun rayına

Kendin etmis kendin bulmussun simdi sorun ne ?

Back
X