kayınvalidem neden yanımda hep eltimi övüyor

seni kıskandıgından tabiiki...

Bu kıskançlık mevzusu ne çok gündeme gelmeye başladı..Ben '' x beni kıskanıyor '' cümlesini basit görüyorum.

Bu x herkimse bunu demek söyleyen kişininde çok kıskanç biri olduğunu gösterir.

seni kıskandıgından tabiiki...

Bu kıskançlık mevzusu ne çok gündeme gelmeye başladı..Ben '' x beni kıskanıyor '' cümlesini basit görüyorum.

Bu x herkimse bunu demek söyleyen kişininde çok kıskanç biri olduğunu gösterir.

bana övme gibi gelmedi hatta dediklerinin tamamıda bana göre doğru değil. seni evlenince nasıl görmek istiyorsa bunu direk söylemiyorda böyle eltini kullanarakyapmaya çalışıyor.
yani bana kızsanda yarın gelcen gönlümü alcaksın. sürekli bize gelceksin, biz ne istiyorsan onu yapacaksın yani değişeceksin vs vs...alttan alttan sana talimatlarını veriyormuş gibi geldi direk bana :D

ah bu çılgın kaynanalar :52:

malesef ben de böyle düşünüyorum.
"onun ailesi bize uygun değildi ama uydu"......... mesaj: bu bana göre değil deme ilerde , bize ayak uyduracaksin
"kavgada etse gelir konuşur"............................mesaj: kavga da etsek paşa paşa gelip benle konuşucan , ayağıma gelecen
vs.
vs.
vs.
ama takılmayın asla kin beslemeyin . aaa bak ne güzel ne iyi biriymiş valla bravo eltime ben olsam yapamam kavga edince bişi yokmuş gibi davranamam iysi mi biz kavga etmeyelim. :1:
aaa maşallah eltime ben elimden geleni yaparım uymaya çalışırım ama bana ters bişi olunca bu saatten sonra değişemem heralde valla maşallah eltime :46:
gibi karşılıklar verin
bak ne güzel kayınvalideniz kendini gösteriyor erkenden siz de tatlı tatlı kendinizi gösterin

tabiiki herkesin kendine göre özellikleri vardır.kimsenin bunu değiştirmeye hakkı yok bence.eğer mesaj vermeye çalışıyorsa da yanlış bir durum seçmiş kayınvalideniz.ki siz sevdiğinizi söylüyorsunuz eltinizi bu şekilde devam ederse eltinizle sizin aranızda yoktan yere soğukluk yaşanacaktır.bence o öyle dediği zaman sesinizi çıkarmyaın,önemsemeyin dediklerini cevapta vermeyin ne diyeceksiniz ki daha evlenmemişsiniz bile.siz de farklı konularda konuşmaya çalışın.böyle oldukça bir süre sonra bu övgülerden o da vazgeçecektir.siz kayınvalideniz ve eltinizle iyi olmaya bakın derim ben;)

bir de nacizane tavsiye bazı arkadaşlar zamanı gelince söylersin holanmıyorum övme vs. demiş ya
bu sakın yapmayın derim çünkü ne kadar iyi niyetle de söyleseniz, hatta ballara şerbetlere bulayıp bana eltimi övmeyin yermeyin hoşlanmıyorum derseniz diyin. ailede en ala kıskanç kişi olursunuz bir anda hemde nasıl olduğunu anlamazsınız bile valla
üstelik bu eltinize kadar gider o sevdiğiniz eltiniz bile beni kıskanıyormuş diye bakar size
basit bir örnek:
eşimle iyiyizdir çooookkkkk şükür ama bir konuşma arasında kıskanç oldum eltimi kıskanıyor oldum. buraya kadar tamam da işin ilginç kısmı benim eltim yok kardeşi bekar, üstelik konuştuğu görüştüğü kişi bile yok. yani ben eşime göre olmayan, afakii eltimi kıskandım yaaa. bunu yapan benim eşim kayınvalidem filan değil. hatasını anladı özür diledi ama ağızdan çıktı ve iz bıraktı bikere, şimdi daha temkinliyim

ah şu politik olmayı bi başarsak bendede hiç yok bu malaesef:(

Aynen aynen ben söylüyorum diye aynı taktiği uygulayabiliyor muyum ki;asla.
o an ne hissediyorsam suratımdan oku,o derece afişe ediyorum kendimi.
Hiç iyi değil ama yapı meselesi işte.Aslında en güzeli tabi de bu yaşadığımız yy.'da karşılığı yok dürüstlüğün...

Sen de hayali bi kaynana yarat ,arkadaşının kaynanası olsun bu,onu övüp dur,sen de mesajını yollamış olursun. :P

francesca, sizin için demiyorum, yorumlarınızı beğeniyorum çoğu zaman. Alınmayın lütfen.
..
Sahil, şimdiden böyle düşünürseniz bu düşünceler size hoş gelirse (örneğin tilki kayınvalideler) dengeyi sağlayamazsınız.

Bakış açınızı bu yönde değil, sevgi saygı çerçevesinde kaliteli bir ilişki nasıl olur diye düşünün.Önyargılı yaklaşmayın olur mu ?

CNim, benim k.validem yok. Cok iyiyimis herkes oyle soyluyor. Nur icinde yatsin. Ancak cevremde ablamlar, kuzenler vs herkesin k.validesi oyle seyler yapiyor ki agzim acik kaliyor. Keza burada da okuyoruz. Yemin ediyorum bir tane numune yok. Hepsinin performansi da hep gelini yok etmeye yonelik. Oglumuz olursa insallah allah aklimizi basimizdan almasin da onlar gibi olmayalim diye dua ediyorum samimiyetime inan. Bizim nesilin anneleri, cogunlugu ogullarina asik ve gelini cidden kuma olarak goruyor.

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine
gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış,
yemek yapıyordu.

Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı
bir durumla karşılaştılar…

Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı.

Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti.

Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra,
yaşlı kadına:

" Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum.
Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir bildiğin var." dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

- Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak .

Sen de hayali bi kaynana yarat ,arkadaşının kaynanası olsun bu,onu övüp dur,sen de mesajını yollamış olursun. :P

:1:çok hoş,olabilir aslında
hatta hayali kayınvalide ''ahh kızım keşke gelinim de senin gibi olaydı,
sen ne içten,ne vefalı,ne mükemmel bi gelinsin,dostlar başına''falan desin konu sahibine:1:
tamam kabul,abarttım:1:

Bir kısım kayınvalide; eltiler birbirini kıskansın, iyi gelin olmakta birbiriyle yarışsın, kaynanaya yaranma, yalakalık vs konularında kendilerini parçalarcasına öne geçmeye çalışsın ister.

Ve fakat sakın ola eltiler iyi anlaşmayaaaaaa!!!!!!!!!! Bu durum, bu tür kayınvalidelerin hiç işine gelmez.

Eltiler, oğulların başını ağrıtmayacak şekilde ve ele güne karşı iyi geçiniyormuş gibi görünmeli ama birbirinden nefret edip, yaşama gayesi olarak kaynanayı memnun etmeyi edinmiş olmalılar.

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine
gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış,
yemek yapıyordu.

Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı
bir durumla karşılaştılar…

Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı.

Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti.

Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra,
yaşlı kadına:

" Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum.
Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir bildiğin var." dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

- Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak .

hikaye süpermiş ellerinize sağlık:16:

ah şu politik olmayı bi başarsak bendede hiç yok bu malaesef:(

ben bu politik davranma olayını anlamıyorum...insanlara duymak istediklerini söyleyeceksiniz diye bi kural yok...tabi.ama yaşça bizden büyük insanlara karşı daha nazik,daha dikkatli olmak zorundayız,onlar bize öyle davranmasa bile bu politiklik değil terbiyedir.

Canım ya birak övsün şimdi benim kayınvalidem de oledi o arar gelir eder derdi adını ağzından düşürmedi hatta annem ortada bi konu yok bu kadın nie sürekli aynı seyleri söylüyor derdi icine girince isin yüzü degisio anlattıkları hayal ürünuymus meger o zden takma şimdiden

vaktim olmadığı için yorumları okuyamadım ama sana şunu söylüyeyim kaynanan alttan alttan işliyo, hiç sanmıyorum eltinin kayınvalidenin överken söylediklerinin çoğunu yaptığına, yani olay kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olayı yaratıyo gibi geldi bana,:26: yani seni gaza getirip bunları yapmanı istiyo kısacası ona göre mükemmel gelin olmanı istiyo....kayın validen evlendikten sonra veya öncesinde anne ben böyle çok iyiyim onu sürekli övmen beni artık rahatsız etmeye başladı diye uygun bir dille söyle bence....
hatırladım da bende bekarken annem babam; falancanın kızı şöyle yapıyo, falancanın kızı şöyle evden çıkmıyo, oraya buraya şöyle gitmiyo, evde şöyle ev işi yapıyo, diye sürekli överlerdi ne sinir olurdum yaa falancanın kızını eşekler kovalasın :52: :9: :9: :9:

vaktim olmadığı için yorumları okuyamadım ama sana şunu söylüyeyim kaynanan alttan alttan işliyo, hiç sanmıyorum eltinin kayınvalidenin överken söylediklerinin çoğunu yaptığına, yani olay kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olayı yaratıyo gibi geldi bana,:26: yani seni gaza getirip bunları yapmanı istiyo kısacası ona göre mükemmel gelin olmanı istiyo....kayın validen evlendikten sonra veya öncesinde anne ben böyle çok iyiyim onu sürekli övmen beni artık rahatsız etmeye başladı diye uygun bir dille söyle bence....
hatırladım da bende bekarken annem babam; falancanın kızı şöyle yapıyo, falancanın kızı şöyle evden çıkmıyo, oraya buraya şöyle gitmiyo, evde şöyle ev işi yapıyo, diye sürekli överlerdi ne sinir olurdum yaa falancanın kızını eşekler kovalasın :52: :9: :9: :9:

:1::1::1::1::1:

hepsini okuyamadım ama; benim k.validem komşuyu övmüştü (yeni evli bir bayan). ben takmadım. aa ölemi vs. dedim geçtim:1:. sonrası ne mi oldu. "ben sana kıskanman için söylemiştim, kıskanmadın bile" dedi. sinirden güldü:1:. bende gerçekten güldüm:1:.

aa ne güzel maş. desen daha iyi olur:52:.

Aynısını düşündüm,çok yaşa...

Yok mu evli bir arkadaşın ? Onun kayınvalidesini övsen,"Ne yapmaya çalıştığını anladım" demiş olursun bir anlamda.

Ayşe'nin kayınvalidesi çok anlayışlı,evlenirken de evlendikten sonra da hiçbirşeye karışmadı,Ayşe'yi annesinden çok sever kollar filan :)

Senin yapacağın tek şey kv eltini övdükçe sende hak ver. Aaa ne güzel, bende çok seviyorum kendisini falan filan de. Yani eltinle çok iyi anlaştığınızı belirt. Kv ler genelde eltilerin birbirleriyle iyi anlaşmasını istemez, kendisiyle iyi olun ister.

Benim nişanlılıkta eltimle sorunlar olmuştu. Daha doğrusu eltimin kv ile sorunları vardı bende aileye girince bana da sarmıştı. Kv de devamlı bana isterim ki ikiniz hep iyi olun, oturun benim hakkımda dedikodu yapın vs. derdi. Birgün eltimle oturduk eltim kv nin yaptıklarını anlatıyordu. Kv de onla muhabbet ettiğimizi görünce eltime bir surat bir surat sormayın. Ben bile kötü olmuştum. Eltim bile bak hani iyi olmamızı istiyordu. İki muhabbet edince yüzünden bin parça demişti. Hak vermiştim. Sonradan kv bazı davranışlarını izledim. Cidden eltimle iyi olmamızı falan istediği yok. Biz naptık ona inat çok iyi anlaştık.

Sende kötü de olsan sakın eltin için kötü bişey deme hep iyimişsiniz görüntüsü ver. Kv hiç sevmez bu durumu. O kafasında hayal kuruyor. Aklınca eltinle çok iyiyiz demeye getiriyor.

hepsini okuyamadım ama; benim k.validem komşuyu övmüştü (yeni evli bir bayan). ben takmadım. aa ölemi vs. dedim geçtim:1:. sonrası ne mi oldu. "ben sana kıskanman için söylemiştim, kıskanmadın bile" dedi. sinirden güldü:1:. bende gerçekten güldüm:1:.

aa ne güzel maş. desen daha iyi olur:52:.

Bende tepki vermiyorum kıskanmıyorumda ama ikide bir yapması garibime gidiyor

Back
X