kayınvalidem oğlumu yaza benden almak istiyor :(((

Kızlar şu an 5,5 aylık bir oğlum var. Şu anda doğum iznindeyim fakat mart ayında işe başlayacağım. Oğluma kayınvalidem bakacak her gün bize gelecek. Kayınvalidem ve kayınpederim yazları yazlıklarına giderler bahçeye sebze vs. eker yetiştirirler.Bu yaz oğlumu da götürmek istediğini söyledi öyle birkaç günlüğüne değil her gün her akşam onlarla yazlıkta kalacakmış oğlum onlar da bu arada işlerini yapacaklarmış. Hem de yazlık havası çocuğa iyi gelirmiş de çocuğa oynama alanı yaratırlarmış da daha güzel gelişirmiş bahaneleri de bu.
Tabi ben kesinlikle vermek istemiyorum bir gece değil iki gece değil bütün yaz. daha 1 yaşındaki çocuk annesinden ayrılır mıymış hiç ya bu nasıl bir düşünce. Ya ben? Ben nasıl ayrılırım. Bunun olmayacağını o kadarcık çocuğun annesinden ayrılmasının sağlıklı olmayacağını söyledim fakat sanki o normal bir şey söylüyor da ben bunu söyleyince anormal bir şey söylemişim gibi davrandı bana. AA nolacakmış yazlıkta komşularının bir çocuğu da bu şekilde büyümüş çocuk çok uyanık olmuş çok akıllı olmuş falan gibi şeyler söyledi bana.
Ya ben ne cevap vereyim bu kadına şimdi vermeyeceğimi söyledim ama hala ısrar ediyor ya bana bir akıl verin.

şaka gibi alala olmaz diyip geçin ben veremem çocuğumu aylarcaaaa diyip geçin bunun için bir bahane üretmenizeee gerek yokkkkkkkkk kesinlikleee

valla kusura bakmayin ama kayinvalidenizin bu konuyu bu kadar uzatmasina izin vermemeliydiniz en basindan.
tekrar ayni konu acildiginda "son kez soyluyorum ASLA"demelisiniz.
ister kirilsin ister gucensin,ister esinizle araniz acilsin.
sahsen benim umurumda bile olmazdi.
cocuklar anne babayla buyumeli.bakici tutun bisey yapin ama gozunuzun onunde olsun.

Benim gibi düşündüğünüz için içim rahatladı gerçekten. Çünkü ben oğlumu yazlığa göndermiyorum eve tıkıyorum diye oğluma kötülük ediyorum gibi tepki gösterdi. Bana göre de bir çocuğun yeri annesinin babasının yanıdır. Bu konuda bir daha taviz vermeyeceğim bir daha içime dert oluyor stres oluyorum o bir daha bir daha bu konudan bahsedince. Üzülen ben oluyorum oğlum da etkileniyor sonra.

Annem mecburi doğu hizmetini yaparken, bakıcı bulamadığından ve memleketin en doğusunda o dönem
çok küçük çocuga bakacak bir kreş falan bulamadığından anneanneme bırakmış. Babamın ailesi yok ve
anneannemle dedem çiftçilikle geçiniyor, teyzem de okuyormuş. Annem hayatından o günleri silmek
istediğini söyler hep. Tabi mümkün oldukça gelip görmeye çalışmış ama o dönemdeki bir saniyenin bile
çok kıymetli olduğunu söyler hep. Bence gerekirse maaşının tamamını kreşe ver ama izin verme ayrı
kalmaya. Sadece zamanı geri çeviremiyoruz ve mesela belki de oğlun ilk adımını orada atacak ama
sen göremeyeceksin.

Bir daha aynı teklifle gelirse ' sizin döneminizde bakıcı,kreş sayısı bu denli çok değildi ve bu nedenle
pek tercih edilmezdi. Ama şimdi sayı fazla ve her bütçeye uygun yer bulunabiliyor. Bu nedenle oğlumsuz
geçecek bir saniyedense bir kaç ay fazladan harcama yapmayı göze alıyorum. Beni anlamalısınız,
çünkü siz de çocuk büyüttünüz. ' diyebilirsin. Hem kalp kırmazsın hem de çocuğun için verdiğin kararı
ve göze aldıklarını belirtmiş olursun. Oğlunla ilgiili planları, anne ve babası olarak sizler verirsiniz başkaları
değil. Allah yavrunuzla sizi hiç ayırmasın inşallah.

ben henüz anne olmamama rağmen 1 yaşındaki çocuğumu asla o kadar süreyle kimseye bırakmazdım hasta olmadığım sürece. bence sakın bırakmayın.

1 yaşındaki bir çocuk hemen hemen hergün ebeveyninin yanında olmalı çok önemli bir bahane olmadıkça. Şimdiki tüm çocuk gelişimi üzerine yazılar ,kitaplar ,psikologlarda bu şekilde ifade ediyorlar.

K.validenle bunun tartışmasını yapmana hiç gerek yok.
Eğer yaz aylarında oğlunun bakımı için bir formül bulabiliyorsan ne ala. Bir akraba, kreş veya başka bir çözüm.
Kışın siz, yazın falanca kişi bakacak oğluma dersin.
Ama alternatif bulmadan "ne olur yazlığa gitme, oğlumu da götürme" dersen en baştan yanlış yapmış olursun.
Kuralları sen koymalısın, sen onun annesisin.

şimdi konuya bakarsak emzırdıgınz için ,şöyle söyleyebılrsınız anne ben çocucuğu senınel gonderırsem anne sütünden mahrum kalıcak ,belkı sütü tammaende kesebilir.bu ona yararlı bişey içim elvermıyro dersenız sizi anlarlar..şimdi birde şey yazmıssınız sebze yetiştiriyrolar ama aciliyetı yok vs..bu onalrın hobisi bence şimdi kadın çocuk bakıyor dıye kendını nıye yaz sıcagında eve hapsetsin bu haklı bır durum...onunda gezmek hakkı ,tatıl yapma hakkı..çocuga bakarım demıs bundan ala iyilikmi olur...benım kayınvaldıem gil hiç bakmadı ,keşke baksa isterdım..bence şükredin..

bazen bu çalışan annelere kızııyorum ,maddi durumun ıyıyse oturup çocuğuna bakacaksın kardeşim ..son yıllarda bu moda oldu artık..doğurup doğırup anneye ,kayınvaldıeye baktırmalar vs..
(maddi ihtiyacı olanları dahıl etmıyorum ).. aksi bir durum olmadıkça ana dediğin çocuğuna bakmalı..yok bakamıyorsa bakana da mani olmayacaksın..ortada kalsa daha mı iyi yavrucak..

bu konuyu yumusakca halledın ,annenın gelecegını söyle ve madem annen baksın çocuga..ama kayınvaldıenın dedıgı gıbı açık hava ,yaz ,güneş çoccuga çok iyi gelıcek ..bu da madalyonun öbür yüzü..

Ayyyy zihniyete bak.. Olur mu öyle şey ya. Küçücük çocuk 3 ay annesinden ayrı kalır mı? Kayınvaliden hiç mi anlamıyor ana-evlat ilişkisinden, istediği şeye bak! Kaldı ki yaşlı insanlar bunlar, uyur kalır, çocuğu duymaz, hızlı olamaz, eli ayağı tutmaz düşürür falan ne bileyim.. Ya da çocuk yadırgar, senden kopar falan. Ne gerek var ya el kadar bebeğin annesinin yanından başka yerde ne işi olurmuş! Hayır anne hayatta veremem kusura bakma diyeceksin olacak bitecek.

cnm başka bir bakıcı bulmaya çalışacaksın bence çünkü çocuğuna o bakıyorsa söz söyleme hakkını kendinde görüyor..ben büyütüyorum tabi ben nere o oraya mantığı yürütüyor onun daha süt kuzusu olduğunu düşünemiyor daha 1 yaşına yeni girecek bir çocuk kiminlee ne kadar ne oynayabilir ki cnm:34: ama o kendini söz sahibi görüyor bunu ona vermemelisin yaza anneni çağır mesela gelebilir mi annem geldi sırf çocuk için olmaz dersin tabi şimdiden deme dediğin tarihten erkenden kaçırır çocuğunu :51: annenin geleceğine yakın annem geliyor biletini aldı falan de daha 1 yaşına girecek çocukun nasıl gözü açılır çok merak ettim büyük olsa anlarım da tuhaf ileride çocuğuna ben büyüttüm diyecek :34:

okudukça gerildim.başım ağrıdı
şaka mı bu?yazlığa giden çocuğu nasıl emzireceksin?
hiç mi düşünmüyor bu kadın?bu bahane de değil,daha bunun diğer yazları var
sen ayrılamam,özlüyorum,zaten çalışıyorum göremiyorum bile deyip kestireceksin.
eşine de sen demessen ben derim kalbini kırarım.git annenle konuş diyeceksin
saçmalığa bak.ben bir gece bile olsa gönderemem benden ayrı başka evde kalamaz.
oğlum istese,kalmak istese bile.ev hanımı olsam neyse zaten topu topu günde kaç saat vakit
geçiriyoruz ki.

benimde 3.5 yaşında bir kızım var ve kreşe gidiyor.babaannesi çok bakmak istedi ama orasının onun için daha iyi olacağını söyledim ve kreşe gönderdim.sabahları da 5:30 da kalkıp akşamları da evime 8:30 da giriyorum çok yoruluyorum ama çocuğumu istediğim gibi büyütüyorum.bana çok garip geldi 1:50 saat yol yapmak istemiyorsunuz kendi evladınız uğruna ama kayınvalideniz yazlığa gitmesede olur diyebiliyorsunuz.bu kadar beğenmediğiniz bir insana emanet edeceksiniz çocuğunuzu ve onun belkide gitmekten çok hoşlandığı bir yerden mahrum ederek.

benimde 3.5 yaşında bir kızım var ve kreşe gidiyor.babaannesi çok bakmak istedi ama orasının onun için daha iyi olacağını söyledim ve kreşe gönderdim.sabahları da 5:30 da kalkıp akşamları da evime 8:30 da giriyorum çok yoruluyorum ama çocuğumu istediğim gibi büyütüyorum.bana çok garip geldi 1:50 saat yol yapmak istemiyorsunuz kendi evladınız uğruna ama kayınvalideniz yazlığa gitmesede olur diyebiliyorsunuz.bu kadar beğenmediğiniz bir insana emanet edeceksiniz çocuğunuzu ve onun belkide gitmekten çok hoşlandığı bir yerden mahrum ederek.

katılıyorum ,o insanında yaz tatili hakkı var..kadın nıye senın için kendi hobilerinden vazgeçsin..çocuğunuz babanneyle gitse bile atlar gidersiniz özledikçe yanına ,çok zor bişey değil..bende sandım arada şehirler var ,çok uzak vs..

ne kadar bencil yaa,,,eğer çocuğa ondan başka bakacak kimse yoksa mecbur oldugunu düşünüyo sanırım,ama daha çok küçük o bebek nasıl gönderebilirsinki daha sen doyamamışsındır kaç ay ayrı kalacaksın :( şöyle bi 5-6 yaşına gelsin o zaman gider, eşin de inşallah senin gibi düşünüyodur...

Hanımlar biz gelinler çok benciliz kadıncagız belkide hiç art niyet olmadan rahat etsin torunum ve gelinim diyor başka çözüm yoksa gönderin hergünde gidin yanında kalın hafta sonları eşiniz ve çocugunuzla evinizde kalırsınız neden hep kayınvalideden bekleniyor ..... Lütfen biraz makul olalım

o ne karışıyor ki senin çocuğuna, yani vermiyorum göndermiyorum dersin olur biter bu kadar niye dert ediyorsun. eşine söyle ben göndermek istemiyorum. rahat etmiyorum falan de. ayrıca bana göre açıklama yapmak zorunda bile değilsin "göndermiyorum" de ve kurtul bu dertten

Kızlar şu an 5,5 aylık bir oğlum var. Şu anda doğum iznindeyim fakat mart ayında işe başlayacağım. Oğluma kayınvalidem bakacak her gün bize gelecek. Kayınvalidem ve kayınpederim yazları yazlıklarına giderler bahçeye sebze vs. eker yetiştirirler.Bu yaz oğlumu da götürmek istediğini söyledi öyle birkaç günlüğüne değil her gün her akşam onlarla yazlıkta kalacakmış oğlum onlar da bu arada işlerini yapacaklarmış. Hem de yazlık havası çocuğa iyi gelirmiş de çocuğa oynama alanı yaratırlarmış da daha güzel gelişirmiş bahaneleri de bu.
Tabi ben kesinlikle vermek istemiyorum bir gece değil iki gece değil bütün yaz. daha 1 yaşındaki çocuk annesinden ayrılır mıymış hiç ya bu nasıl bir düşünce. Ya ben? Ben nasıl ayrılırım. Bunun olmayacağını o kadarcık çocuğun annesinden ayrılmasının sağlıklı olmayacağını söyledim fakat sanki o normal bir şey söylüyor da ben bunu söyleyince anormal bir şey söylemişim gibi davrandı bana. AA nolacakmış yazlıkta komşularının bir çocuğu da bu şekilde büyümüş çocuk çok uyanık olmuş çok akıllı olmuş falan gibi şeyler söyledi bana.
Ya ben ne cevap vereyim bu kadına şimdi vermeyeceğimi söyledim ama hala ısrar ediyor ya bana bir akıl verin.

CAnım benim oğlum bugün yaşına girdi babaannesi dedesi yazın köye götürecekmiş bahçeye salıvereceklermiş parklara götüreceklermiş vs. vs. onların torunu ama beniim de oğlum müsade edemem dedim ben çalışmıyorum ama bahçeye giremiyorum böceğe alerjim var emzirdiğim için ilaç kullanam yasak biz götürürüz dediler bensiz bir yere gidemez dedim eşime söyledim ne var götürürler dedi bu sene olmaz kimse kusura bakmasın dedim emziren çocuğu veremem kimseye dedim yok şimdi olmaz dedi ama 5 6 yaşında olur dedi o zaman olur elbette ama şimdi nıck nıck =))) baştan tavrını koymalısın.. ama çalıştığın için işin zor..

Back
X