kayınvalidem oğlumu yaza benden almak istiyor :(((

ilk önce eşinizle konuşun onunda fikri sizinle aynı olursa çocuğu alıpta kaçıcak hali yok ya.
ama kesinlikle vermeyin.küçücük daha yavrunuz bi gün değil bi hafta değil bütün yaz.anneniz gelip yardımcı olsun.arada hafta sonlarıda gidersiniz değişik olsun diye.hem inatlaşmamış olursunuz hemde yavrunuz yanınızda kalır.

canım 3 yaşını geçmiş olsa neyse gerçekten yazlık ortamı ve rahat oyun ortamı gelişimine katkı sağlar ama daha 1 yaşında çocuk ne alasın yazlıktan onun anneye ihtiyacı var bu yaşta

Kayınvalideniz çok düşüncesizmiş..Böyle birşeyi nasıl teklif edebilir..Allah korusun ya o çocuğa onlar iş yaparken birşey olsa,nasıl verecek hesabını size...Bazen komşumuz işi olduğunda,çocuğu küçükken bırakırdı bakmam için,evde ve sürekli başında olduğum halde,nasıl korkardım birşey olacak diye..

Değil aylarca kalmak 1 gün dahi bebeğim(olunca) benden ayrı başka yerde yatamaz...Daha küçücük yavrunuz..Asla ama asla onların yetiştirmelerine izin vermeyin..Çocuk bu ya,nasıl yetişirse öyle şekil alır,hayatı alışkanlıkları ona göre olur...Taviz vermeyin arkadaşım.Ciddi bir şekilde anlasın,sizin o bebeğin annesi kendisininde babaannesi olduğunu...

Torunu tabiki sevecek,bakacak ama herşey bir yere kadar..Kimseyi üzmeyelim incitmeyelim dedikçe,bakıyoruz ki kendi kurallarımızdan ödün veriyoruz,kendimize ait ne bir düşünce ne bir istek kalıyor..Robot değiliz,başkalarının kafasında kurduğu şekilde hareket edecek..İnsanız ve bizimde kendimize ait düşüncelerimiz var..Hele ki mevzu,bir çocuksa..Çocuğumun üzerinde ancak benim ve babasının hakimiyeti olabilir,nasıl istersek öyle yetiştiririz..Başkasının doğrularıyla büyüyeceğine benim yanlışlarımla büyüsün..Çocuklarını en çok düşünen anne-babalardır...Asla kimse çocuk konusunda taviz vermesin,bırakın kırılan kırılsın,darılan darılsın...

Kayınvalidem sağolsun çok konuşan bir insan ben de pek konuşmayı daha doğrusu boş konuşmayı sevmem. Bugün diyor ki bana doğuran değil yetiştiren önemli diyor. Sanki ben çocuğu yanlış yetiştiriyormuşum türünden konuşmaları var. Halbuki her anne gibi ben de oğlumu en doğru şekilde büyütmeye çalışıyorum. Sanırım onun kafasındaki gelin profilini dolduramamışım.
Yok bilmemkim ek gıdalara başlamış sen de başla. Yok şunun gelini çocuğuna bunu da veriyormuş sen de ver bilmem ne. Ben 6. ayda ek gıdalara başlamayı düşünüyorum ya illa bana ters gidecek bir şey söyleyecek.
Ha bir de bugün diyor ki oğlum için çok güleryüzlü maşallah babası gibi diyor. Sonra da yanlış anlama senin bebekliğini bilmiyorum diyor. Valla hep bu konuşmalarına cevap vermediğim için sanırım tepemin üstüne oturtmuşum onu.

Kayınvalideniz çok düşüncesizmiş..Böyle birşeyi nasıl teklif edebilir..Allah korusun ya o çocuğa onlar iş yaparken birşey olsa,nasıl verecek hesabını size...Bazen komşumuz işi olduğunda,çocuğu küçükken bırakırdı bakmam için,evde ve sürekli başında olduğum halde,nasıl korkardım birşey olacak diye..

Değil aylarca kalmak 1 gün dahi bebeğim(olunca) benden ayrı başka yerde yatamaz...Daha küçücük yavrunuz..Asla ama asla onların yetiştirmelerine izin vermeyin..Çocuk bu ya,nasıl yetişirse öyle şekil alır,hayatı alışkanlıkları ona göre olur...Taviz vermeyin arkadaşım.Ciddi bir şekilde anlasın,sizin o bebeğin annesi kendisininde babaannesi olduğunu...

Torunu tabiki sevecek,bakacak ama herşey bir yere kadar..Kimseyi üzmeyelim incitmeyelim dedikçe,bakıyoruz ki kendi kurallarımızdan ödün veriyoruz,kendimize ait ne bir düşünce ne bir istek kalıyor..Robot değiliz,başkalarının kafasında kurduğu şekilde hareket edecek..İnsanız ve bizimde kendimize ait düşüncelerimiz var..Hele ki mevzu,bir çocuksa..Çocuğumun üzerinde ancak benim ve babasının hakimiyeti olabilir,nasıl istersek öyle yetiştiririz..Başkasının doğrularıyla büyüyeceğine benim yanlışlarımla büyüsün..Çocuklarını en çok düşünen anne-babalardır...Asla kimse çocuk konusunda taviz vermesin,bırakın kırılan kırılsın,darılan darılsın...

Kayınvalidem kendisi küçükken annesiyle babası onu bırakıp Almanya' ya çalışmaya gitmişler ona da babannesi bakmış. Bana da geçen gün diyor iyi ki babannem bakmış onların terbiyesiyle büyümüşüm. Eskilerin terbiyesi, yetiştirmesi daha başka oluyor diyor.
Yani anlayacağınız oğluma göz dikmiş kadın yaa.

oyuncak bebek sanıyo galiba senn kaynanan cocugu ne demek ya bi yasındaki çokcuk bilmem kaç ay anneden ayrı kalacakk çocuk açısından hiç ama hiç saglıklı degill sakın kabul etme zaten edecek gibi de durmuyorsun

Kayınvalidem kendisi küçükken annesiyle babası onu bırakıp Almanya' ya çalışmaya gitmişler ona da babannesi bakmış. Bana da geçen gün diyor iyi ki babannem bakmış onların terbiyesiyle büyümüşüm. Eskilerin terbiyesi, yetiştirmesi daha başka oluyor diyor.
Yani anlayacağınız oğluma göz dikmiş kadın yaa.

Onlar eskilerde kaldı de sende..Hayret bişey ya,çok sinir oldum valla kayınvalidene...

Bebeğinize şimdi o bakıyor ya,biraz da ondan yüz buluyordur...Canım dediğim gibi yap,müdahele etmesine izin verme,o laf mı sokmaya çalışıyor,hiç fırsat verme buna...

Yukardaki gibi konuşma yaparsa birdaha,aa olur mu öyle şey,nasıl ayrıldı senden,ben asla çocuğumu bırakmam de,onun konuşmasına fırsat kalmadan da geç mutfağa..

Eşine de hiç napalım falan diye sorma,sadece kararını söyle canım,yazın annem gelecek o bakacak,göndermem çocuğumu bir yere de....Hatta gece yatarken eşine söyle,ben oğlumu çok özlüyorum çalıştığım için,dayanamıyorum sürekli gözümün önüne geliyo de;sürekli böyle de ki,eşinin aklında da yer etsin,annesi böyle bir teklif ederse senden önce hayır demesini bilsin canım...

bir yaşında çocuk verilirmi hiç yaz boyuncada balşka biri baksın çocuğuna.annen,kardeşin vs yokmu onlar idare etsinler en kötü ihtimal bir kaç aylığına bir bakıcı bul.bakarsın kafana yatar temelli ona baktırırsın böylece ne kimseye minnet etmiş olursun ne de çocuğunun üstünde söz hakkı bırakırsın

küçücük çocuğun annesinden ayrı kalmasının sağlıklı olmayacağını söylersen dinlemez ciddiye almaz seni.
pat pat söyleyeceksin hatta sesini yükselterek. rica eder gibi konuşma.
aaa çok kızdım. ne münasebet.

sen ne kadar cevap verirsen ver eşinin de senle aynı fikirde olması lazım.sen ilk önce eşinle konuş bi arkadaş demişti zaten çalışıyorum oğlumu özlüyorum diye mantıklı o şekilde yaklaşıp inatlaşmadın mı eşinde senin yanında olur.

benimde bir ahbabım 1,5 yaşındaki oğlunu yazın kayınvalidesi ile memlekete göndermek zorunda kaldı
kızın annesi vefat etmişti. ablasına teklif etti oğluma bakar mısın diye kabul etmedi.
bir kat aşağısında oturuyordu halbuki kabul etseydi yavrucak anasından ayrı kalmayacaktı
sonuçta her hafta sonu görmeye gittiler yavrularını. zor bir durum tabikii.
umarım makul bir çözüm yolu bulursunuz. ille de gitmeleri mi lazımmış.
bir yazcık gitmeseler sizde bebeğinizden ayrılmasanız keşke

Benim de aklıma şu fikir geldi oğlumun doktoruna eşimle birlikte gittiğimizde doktora böyle bir durum var çocuğu verirsek psikolojisi nasıl etkilenir gibi sormak geldi. Gerçi çocuk doktorları genelde fiziksel hastalıklarıyla ilgileniyorlar psikolojisinden pedagoglar kadar anlamayabilirler ama sorsam mı ki yine de?
Doktor da inadına birşey olmaz diyormuş :14:

benimde bir ahbabım 1,5 yaşındaki oğlunu yazın kayınvalidesi ile memlekete göndermek zorunda kaldı
kızın annesi vefat etmişti. ablasına teklif etti oğluma bakar mısın diye kabul etmedi.
bir kat aşağısında oturuyordu halbuki kabul etseydi yavrucak anasından ayrı kalmayacaktı
sonuçta her hafta sonu görmeye gittiler yavrularını. zor bir durum tabikii.
umarım makul bir çözüm yolu bulursunuz. ille de gitmeleri mi lazımmış.
bir yazcık gitmeseler sizde bebeğinizden ayrılmasanız keşke

Yok canım ya ille de gitmeleri gerekmiyor. Bu yaz verirsem kışa da diyecekler siz çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz çocuk da bize alıştı bu hafta da bizde kalsın falan böyle sürüp gidecek. Ben ses çıkarmadıkça. Amaçları çocuğa kendileri bakmak.

Yaz geldiğinde çocuğu sizden zorla alacak hali yok, o zaman geldiğinde ısrar ederse gerek yok dersiniz olur biter...
Eşiniz de çocuğunuzu sizden ayırıp aylarca uzak tutacak kadar vicdansız değildir herhalde...
Kendi yaşantısına göre normal olacağını düşündüğünden ortaya atmıştır fikri...
Olmaz demişsiniz, bundan sonra üstelemeyin, siz tepki verdikçe inadına söyler, siz sertleşirsiniz bu sefer o haklı olur....
her lafı tehdit olarak algılamanıza gerek yok, siz annesisiniz o çocuğun, kimse siz tamam demeden alıp götüremez...
Kaldı ki götürmek isteyenler de yabancı değil hemen sinirlenmeyin, ne kendinizi üzün ne de çocuğunuza bakma fedakarlığını gösteren eşinizin ailesini...

arkadasim kesinlikle yollama ..ben de annemden babamdan ayri kaldim 15 yasina kadar..o zamanlardaki yasadigim ozlemi, kimsesizligi anne baba diyememeyi, diger cocuklarin annesine babasina sarildiklarini gorup aglayislarimi...simdi bile bunlari yazinca gozlerim doldu...yollamayin

Yaz geldiğinde çocuğu sizden zorla alacak hali yok, o zaman geldiğinde ısrar ederse gerek yok dersiniz olur biter...
Eşiniz de çocuğunuzu sizden ayırıp aylarca uzak tutacak kadar vicdansız değildir herhalde...
Kendi yaşantısına göre normal olacağını düşündüğünden ortaya atmıştır fikri...
Olmaz demişsiniz, bundan sonra üstelemeyin, siz tepki verdikçe inadına söyler, siz sertleşirsiniz bu sefer o haklı olur....
her lafı tehdit olarak algılamanıza gerek yok, siz annesisiniz o çocuğun, kimse siz tamam demeden alıp götüremez...
Kaldı ki götürmek isteyenler de yabancı değil hemen sinirlenmeyin, ne kendinizi üzün ne de çocuğunuza bakma fedakarlığını gösteren eşinizin ailesini...

Canım haklısın ben istemedikçe kimse alıp götüremez kim olursa olsun zorla bile götürse yabancı değil falan dinlemem polisle giderim kapısına. Anne bir köpeğin bile yanından yavrusunu almaya kalkıştığınızda sizin üstünüze yürür. Bir insan olarak buna asla müsaade edemem.
Benim aklıma takılan zaten zıtlaşmadan, aramız açılmadan ( ki balla şeker değiliz zaten sonuçta o bakacak oğluma) orta yolu bulmak. Kimseyle kötü olmak istemediğim için sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Daha neler, 1 yaşındaki bebe daha anneyi emer, koca yaz olur mu öyle şey. Ben değil o yaştaki bebeği koca yaz boyunca 2-3 günlüğüne bile bırakmam bir yere, çok küçük

Yok canım ya ille de gitmeleri gerekmiyor. Bu yaz verirsem kışa da diyecekler siz çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz çocuk da bize alıştı bu hafta da bizde kalsın falan böyle sürüp gidecek. Ben ses çıkarmadıkça. Amaçları çocuğa kendileri bakmak.

hee o zaman tavrını koy canım. bunu doğru bulmadığını ve istemediğini dile getir mutlaka. bekarım gerçi kaynana gelin ilişkisini pek bilmem ama bir arkadaşında dediği gibi önce eşinle anlaş fikriniz bir olsun ki tavrınız kabul görsün. ayy ne zor işler yaa hem gönül kırmayacaksın hem ezilmeyeceksin

İstemiyorsan zorla alamazlar ya..
45 dk. istanbul şartlarında olduğumuzdan sanırım, çokta uzak gelmiyor..
yazlıktan da gidip gelebilirsiniz..sadece bu benim fikrim..:34:
bakıcı ayarlar göndermezsiniz..

Back
X