• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

aynen orada oturuyoruz bız . ferace için anneme mahmut paşadan alıyoruz gıdelım dedi sanırım bu hafta gıtmemız lazım , Şubatın başında gidecek

Evet önceden hazırlasanız iyi olur. çünkü son zamanda gelen giden olacağı için dışarı çıkamayabilirsiniz.

canım bana 2 kere ümreye gitmek nasip oldu..

orda ferace giymek çok rahat oluyor orda herkes çarşaf giydiği için renkli şeyler dikkat çekiyor siyah bir ferace çok güzel olur.

terlik giyiliyor genelde.. açık renk güzel bir başörtüde güzel olur. mesela havlu valizde çok yer kaplıyor onun yerine peştemal götürmüştük biz.

para verirsen oda çok makbul olur çünkü dönerken yakın çevreye hediye alınıyor..

mesela başörtü ferace lif terlik çorap iç çamaşırı ve havlu olan bir bohça hazırlayabilirsin.. çokta şık olur..

100 tl orda 200 riyal gibi bir para ediyor gayet değerleniyor yani yanınada öyle birşey verebilirsin..

dönüşte ise havaalanında karşılarsınız ve yemeğini yaparsın. zaten boş ev kirlenmez sadece tozlanır şöyle bi silip süpürülecek 2 saatliğine bir bayan tutsan yeterde artar bile.. o gitmeden derin temizlik yaptırır zaten.. ölüm var kalım var gibisinden :)

döndüğünde mevlüt yapıcam derse yardım edersin zaten ama ümreye gitmeden de güle güle git demek için gelen giden olur onlarda öyle havlu çorap çamaşır gibi bohça getirirler..

ama sana tavsiyem kendi adına kayınvalidenle bir miktar sadaka yolla oraya dağıtılsın.. imkansız dedikleri bebeğim ümrede oldu :) bol bol dua etsin sizin için ve sizin adınıza sadakada versin:)

şimdiden allah kabul etsin
Teşekkür ederim canım .
Allah kabul etsin öncelikle.
Ferace isteyip istemediğini öğreneceğim , bir bohca bir mıktar para ve sadaka için para cok mantıklı ve makul gozukuyor.
Buarada Ege için bizde para gönderip sadaka niyetine dagıtmasını istemiştik bir komşumuzdan. Buarada pek cevresı yok komsuları sadece giderkende kafileyle edirneye gidecek havalimanına gelecek :D Uğurlayamayacağız ancak havalimanına gideriz cunku ben esım ve kaynımlar hepimiz calısıyoruz
Bakalım nasıl olcak

güneş gözlüğüde götürsün mutlaka:)
Hatırlatayımda orada masraf etmesin :KK50:

Buarada kayınvalıdem bız kımseden bısey ıstemıyoruz kımseyede bısey getırmeyız gıbı bısıler soylemısler ancak annemde benım aldıgımı begenmez o dıyerekten 100 tl verecek. Uygun geldı bana da dımı?

Evet önceden hazırlasanız iyi olur. çünkü son zamanda gelen giden olacağı için dışarı çıkamayabilirsiniz.
Hayırısıyla gidip dönmeyi nasip etsin Allah inşallah bakalım nasıl olacak .

ayy yerım seni ,oranın yerel halkı ve arpa coğrafyası ferace giyıyor,zorunlu yerel halka,şöle bizdeki çarşafda öle iiş,ama burası rüzgrlı olduğu için ıkı parça bölmüşler,tr den dıyanet beyaz kumaş dağıtıyorya,eskier onu dıktırıyor,erkekler evet beyaz keten gıyor,ama sıyah gıymem o ne çarşaf gıbı dıyen ne sosyetıkler gördüm,orda ferace alma telaşında,hepsi bir heveslenıyor zaten,bende ilk gittiğimde ekru parrdesu aldım,sonra hoppp ordan ferace,kalıteli olan terletmıyor,hafif,ince,çok rahat,sıyah toz fılan leke sıkıntısı olmuyor,yıkıyorsun anında kuruyor,başına değişik değişik takıyorlar renk olarak

:oops:Sağ ol
Cute bunu kayınvalidene anlat istersen
İlle beyaz diyosa da, sen bi tane siyah hediye et. Orda lazım oluyormuş, giydikçe seni yad eder

canım onlar çarşaf giyip peçe taktıkları için başını normal kapatsan bile erkekleri o kadar yobaz ki mal mal bakıyorlar.. o yüzden dikkat çekmemek için ben siyah ferace giydim siyah şık bir şal bağladım ve birde güneş gözlüğünü taktım.

ohh misss..

bir tane feracem vardı siyah birde beyaz pardesü gibi birşey almıştım..içime içimi belli etmeyecek tişörtler giydim :)

Hayırısıyla gidip dönmeyi nasip etsin Allah inşallah bakalım nasıl olacak .

İnşallah Rabbim utandırmadan gidip gelmeyi nasip etsin. Bebeğinizde hayırlı olsun bu arada, dün karar verdin bugün hamilesin maşallah çok sevindim adına :):KK46:

Para versen bi de beyaz bi tülbent. Evini temizleyemezsen temizlikci tutarsin. Kurabiye poğaça vs. vs. Yap dolaba at.
Çünkü gelen giden çok olur daha sonra ugrasmazsin. Gelincede tatlı yaparsın.
Benm kp de gidecek haftaya ben öyle yapıcam geçen sene de gitti öyle yaptm rahat oluyo dolaptan çıkardım ısıtinca tap taze oluyo :-)

ayy yerım seni ,oranın yerel halkı ve arpa coğrafyası ferace giyıyor,zorunlu yerel halka,şöle bizdeki çarşafda öle iiş,ama burası rüzgrlı olduğu için ıkı parça bölmüşler,tr den dıyanet beyaz kumaş dağıtıyorya,eskier onu dıktırıyor,erkekler evet beyaz keten gıyor,ama sıyah gıymem o ne çarşaf gıbı dıyen ne sosyetıkler gördüm,orda ferace alma telaşında,hepsi bir heveslenıyor zaten,bende ilk gittiğimde ekru parrdesu aldım,sonra hoppp ordan ferace,kalıteli olan terletmıyor,hafif,ince,çok rahat,sıyah toz fılan leke sıkıntısı olmuyor,yıkıyorsun anında kuruyor,başına değişik değişik takıyorlar renk olarak
Hemde siyah oldugu ıcın rahat edıyor ıcım gozuktu derdı olmaz herhalde .
Kayınvalıem sanırım oraya yerlesecek kadar yanında esya goturur :D Acaba hangı otelde kalacaklarmıs ogrenseydım bakardım aslında

Hemde siyah oldugu ıcın rahat edıyor ıcım gozuktu derdı olmaz herhalde .
Kayınvalıem sanırım oraya yerlesecek kadar yanında esya goturur :KK70: Acaba hangı otelde kalacaklarmıs ogrenseydım bakardım aslında
cidden bak bana yaz,ben iyi bilirim oraları hangi turla gidiyor

canım kapalı olmaması birşeyi değiştirmez orada herkes çarşaflı yasak yani..

ferace dediğimiz şey pardesü gibi düşün.. çokda rahat oluyor içine bi tişört giyiyorsun tiril tiril o sıcakta rahat eder:)

gelince yine açar başını ama orada kapalı olmak zorunda.. birkaç bone,şal işini görür :)
Feraceyı bılıyorum annemde var
boncuklu taslı fılan
ıcıne ne gıyecek pantolon babında soruyorum
ay sanırım kayınvalıemın hıc bıseyden haberı yok En Büyük TÜRKİYE
Oyle beyaz elbıse ferace yerıne gecmıyor anladıgım kadarıyla ya da uzerıne ferace gıymek zorunda

Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım :KK54:

Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.

İki sorum var;
1-
Benim ona ne yapmam lazım giderken ?

Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?

2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?

Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.

Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.

Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?
Benim de KV umreye gitti eğer birşey istiyorsan alması için para verirsin yoksa gerek yok...döndüğünde sizin orada nasıl bilmiyorum eğer hacca giderse yemek verilir umre olduğu için zemzem ve hurma getirecektir onun yanında baklava felan alabilirsiniz gelen misafirlere öyle ikram edilir

o beyazları gıymeyecek emın ol,arkadaşa yazdım zaten gerekçelerini,ama çok sosyetikler bır alem gıyınıyor orda,kayınvalıden zaten orada bunu anlayacak,4 elbıse fılan alma,o karar versın,boşver,sen her zaman gıyeceği şık bir şey al,anne donunce mevlütte gıy dıye aldım dersın,yalnız gittiğimde oldu,
ay maşallahhh sana yaa
gercekten

Feraceyı bılıyorum annemde var
boncuklu taslı fılan
ıcıne ne gıyecek pantolon babında soruyorum
ay sanırım kayınvalıemın hıc bıseyden haberı yok En Büyük TÜRKİYE
Oyle beyaz elbıse ferace yerıne gecmıyor anladıgım kadarıyla ya da uzerıne ferace gıymek zorunda
Farece girerse altına pantolon giyebilir

Back
X