• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

Canım bizde geçen sene gittik erkekler beyaz kadınların hepsi siyah ferace giyiyordu. Yaşlı genç bütün kadınlar siyah feraceli. Arada farklı renk giyenler de oluyor tabi. Hediye olarak da tavaf patiği, bol bol atlet, bol pantolon çok iyi olur. Etekle imkanı yok gezilmez. Yiyecek konusundada her otel aynı olmuyor,bizim kaldığımız otel öyle çok yıldızlı falan değildi ama temizliği yemegi dört dörtlük dü. Sabah kahvaltı ve akşam yemegi veriliyor öğlen çok acıkılmıyor ama kuruyemiş götürürse baya iyi olur. Leblebi, fındık,badem gibi. Hediye olarak seccade falan almayın bence oradan bir tane seccade alınıyor genelde hep o seccade de kılıyorlar namazını hatıra olarak da saklıyorlar. Ben kimseden hediye kabul etmedim,çünkü kimseye hediye getirmedim zemzem hurma verdim sadece oyüzden bana orada kullanacağım bir hediye gelmediği için ne götürülür konusunda pek yardımcı olamadım.

Canım bizde geçen sene gittik erkekler beyaz kadınların hepsi siyah ferace giyiyordu. Yaşlı genç bütün kadınlar siyah feraceli. Arada farklı renk giyenler de oluyor tabi. Hediye olarak da tavaf patiği, bol bol atlet, bol pantolon çok iyi olur. Etekle imkanı yok gezilmez. Yiyecek konusundada her otel aynı olmuyor,bizim kaldığımız otel öyle çok yıldızlı falan değildi ama temizliği yemegi dört dörtlük dü. Sabah kahvaltı ve akşam yemegi veriliyor öğlen çok acıkılmıyor ama kuruyemiş götürürse baya iyi olur. Leblebi, fındık,badem gibi. Hediye olarak seccade falan almayın bence oradan bir tane seccade alınıyor genelde hep o seccade de kılıyorlar namazını hatıra olarak da saklıyorlar. Ben kimseden hediye kabul etmedim,çünkü kimseye hediye getirmedim zemzem hurma verdim sadece oyüzden bana orada kullanacağım bir hediye gelmediği için ne götürülür konusunda pek yardımcı olamadım.
vermeye calısanlardan almadınızmı pekı

annem gitti geldiğinde biz sarma vs. yapmıştık gelen misafire ikram amaclı.
ev ztn temizdi temizledik yani...

al kayınvalideni götür çarşıya..orada giyeceklerinin bir kısmını sen al..daha garanti olur..hem kendi beğenir hemde dener..

Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım :KK54:

Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.

İki sorum var;
1-
Benim ona ne yapmam lazım giderken ?

Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?

2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?

Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.

Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.

Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?
canım benim kayınvalidem beyaz renk giymiş..uçaktayken tüm kadınlar siyahtı ben ise bayrak gibiydim demişti anlatırken.bana kalırsa koyu renk tülbent,siyah bir ferace,bolca çorap ve iççamaşırı koymak lazım..ve en önemlisi de deri bir kese olsun parası için.. ama onu lütfen söyle göğsünün arasında tutsun..çünkü boynundaki ipi kesip alıyorlarmış..bir de ince bir hırka alırsın oldu bitti :)
geldiğinde de evinde mevlüt okutursa zaten beraber yapılır..sen sadece misafirlere ikramlık bir kaç şey hazırlarsın senin de çocuğun varmış kimse alınmaz.
hayırlısı ile gidip gelsin inşalah canım :)

el baik yemişmiydin?

çok lezzetliiii..
buradaki popoyese benziyor hatta dahada güzeli:)
yedim ama ben orda rahatsız olmamak için çok az ve secici yedım,çok baktım kendıme,çok şükür gram hastalanmadım,görsen benı az yıyorum suyu mu içiyorum,ayaklarıma bakıyorum,belıme başıma,kfc hayatımda orda yeım ilk aç kalmamak için mecbur kaldım,hilton da girişte kek varya,ev keki gibi ondan yedim :)orda hemen yanında donut yedım :)))arada kaçamak,kız pizza hut vardı sonra kaldırmışlar 2005 de ceylanotelın girişinde ordadan pizza yedım :)ama azcık azcık,ayyy çay çay çay,yazıp duruyom,biri anlayacak kım olduğumu

yedim ama ben orda rahatsız olmamak için çok az ve secici yedım,çok baktım kendıme,çok şükür gram hastalanmadım,görsen benı az yıyorum suyu mu içiyorum,ayaklarıma bakıyorum,belıme başıma,kfc hayatımda orda yeım ilk aç kalmamak için mecbur kaldım,hilton da girişte kek varya,ev keki gibi ondan yedim :)orda hemen yanında donut yedım :)))arada kaçamak,kız pizza hut vardı sonra kaldırmışlar 2005 de ceylanotelın girişinde ordadan pizza yedım :)ama azcık azcık,ayyy çay çay çay,yazıp duruyom,biri anlayacak kım olduğumu

gerçekten çok iyi bakmışsın kendine.. ben hemen hastalanmıştım klimayı bilinçsiz kullanmaktan..
ayaklarım falan su toplamıştı:)))))))))))))))

daha 23 yaşındaydım ondan olsa gerek:)

nasıl anlayacaklar ki sebin kim olduğunu.. bazen benimde aklıma geliyor anlarlar mı ki?

canım benim kayınvalidem beyaz renk giymiş..uçaktayken tüm kadınlar siyahtı ben ise bayrak gibiydim demişti anlatırken.bana kalırsa koyu renk tülbent,siyah bir ferace,bolca çorap ve iççamaşırı koymak lazım..ve en önemlisi de deri bir kese olsun parası için.. ama onu lütfen söyle göğsünün arasında tutsun..çünkü boynundaki ipi kesip alıyorlarmış..bir de ince bir hırka alırsın oldu bitti :)
geldiğinde de evinde mevlüt okutursa zaten beraber yapılır..sen sadece misafirlere ikramlık bir kaç şey hazırlarsın senin de çocuğun varmış kimse alınmaz.
hayırlısı ile gidip gelsin inşalah canım :)

bak bunu unutmuşltum cute.. bizde paramızı koymak için bez cüzdan almıştık :)

gerçekten çok iyi bakmışsın kendine.. ben hemen hastalanmıştım klimayı bilinçsiz kullanmaktan..
ayaklarım falan su toplamıştı:)))))))))))))))

daha 23 yaşındaydım ondan olsa gerek:)

nasıl anlayacaklar ki sebin kim olduğunu.. bazen benimde aklıma geliyor anlarlar mı ki?
:))benımki anlaşılır gibime geliyor,ben hiç kılıma bıle açmadım odamda,çok şükür 4 geçti gittiğim ramzan fılan,ama hiççç hastalanmadım,

benimde kayınvalidem gitti..maddi durumu iyi olduğu için biz maddi destekte bulunmadık.ama beraber bi alışverişe çıkıp önce genişçe bir çapraz çanta aldık hafif olanlarından eşyalarını anında taşıması kolay oldun diye..rahat yürüyebileceği bir spor ayakkabı ve terlik koyduk çokça ince çorap koyduk düz renk tunikler koyduk..dönmesine bir gün kala evini temizledik baştan aşağıya..yemeklerini hazır ettik.. tabi gelen misafirlere ikramlıkta yaptık

konularınızı üye olmadan takip ediyordum bu yüzden sizi bilerek söylüyorum yüreğiniz çok temiz maşAllah... Kayınvalidenize gelince atlet çok lazım oluyo gerçekten.. kullanabileceği rahat bi terlik birde hacı malzemeleri satılan yerde oluyor tavaf patiği bulabilirseniz alın çok işe yarıyor. Dönmesine yakın evini temizletip yemeğinide yaparsanız bence çok makbule geçer:KK66:

Orda harcaması için cüzi bir dolar, sıklıkla kullanacağı iç çamaşırı çorap, terlik vs.
Veya pasaport, para, cep telefonu koyacağı boynuna asacağı bir çanta da işe yarayabilir.
Dönüşü için de yemeklerini hazırlarsna, mevlütüne yardım edersen yeter bence..

Umreye gidecek arkadaşlara iyi bir oneride bulunayim.

Genelde hurma alımını bizim insanımız Medine hurma pazarından ya da hurma bahçesinden alıyorlar. Hurma bahçesi pahalıdır hurma pazarina da pek guven olmuyor.

Mekkede şisha rawza bolgesinin biraz ilerisinde aziziye yolunda al-Noori market var ramazan ayi ile sınırlı mı bilemiyorum. Cok güzel hurmalar var mutlaka ugrayıp oradan alin derim. Hem de çok uygun.

Cok onemli not : Hurmalar 3 ay icinde böceklenir bunu onlemek için hurmaları kücuk paketler halinde buzdolabina ya da derin dondurucuya koyun.

para verebilirsin.dönüş için de yemek vs yap ayrıca buzluğa atılabilecek türde kurabiye, börek gibi şeyler yapıp onun buzluğuna koyarsan geliği zaman eve gelecek misafirlere ikram için çok hoş olur hem de ona büyük bir kolaylık olur.

Ferace ya da elbiseniz yere değmesin tavafta arkadakiler istemeden basiyor ve boyun kısmı aciliyor bir cok bayanin...

Bence evi temizlenecekse temizlikci alin evine yemegini falan yapin.Umreden hediye almasi icinde para verin

Orda harcaması için cüzi bir dolar,

Yanlıs bir oneri asla ve asla turk parası dısinda para goturmeyin. Turk parasi geciyor bi dawood vb tum marketlerde kredi kartlarida geciyor. Kabenin karsisinda doviz bozan yerler var aslinda heryerde var ve istenirse hemen bozdurabilirsiniz

Oradan getiricek en iyi hediye inci olabilir.
Zamzam towers yani Mekkede Kabenin yanindaki yüksek binanin giriş katında sanirim deniz kuyumcuydu vitrininde buyuk ve ilginç bir degerli kristal taş var...
Oradan islenmemis yani tesbih tanesi gibi dümdüz olmayan doğal onciler var çokta uygun onlardan alıp bileklik yapabilirler verdiklerinizde çok beğenecektir.

Back
X