• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

ilk defa kayınvalidesiyle ilgili guzel konu açana denk geldim kk da :) ne guzel cnm Allah muhabbetinizi arttırsın sende de razı olsun :)
benim annem umreden geldiği gun eve misafir kabul etmedik çünkü acayip yorgun oluyorlar , havaalanından karsilama anı cok guzel hatta en guzel an , evi döndüğünde temiz olsun yemegi hazır olsun .
giderken para verebilirsin cnm
birde orda yemek sorunu olabiliyor damak tadımız farklı olduğundan dolayı , annem yanında tandır ekmegi götürmüştü . çörek falan almisti yanina
grip olabilir kalabalıktan dolayı yanına soğuk algınlığı icin ilac , mide koruyucu vs alsin .

bu arada kuru yemiş alsın yanına :) fındık , badem , ceviz , kuru uzum. ceplerine koyup yiyorlarmış

Umreye gitmiş biri olarak önerilerimi sunuyım. Birincisi kesinlikle bir kutu icinde kuru üzüm fındık ceviz badem gibi şeyler hazırlayın verin yanına. Ayrıyetten sarma sarıp verseniz çok iyi oluyor. Annem bize iki kap sarma sarıp vermişti yanımıza o sarmalar çok işimize yaradı :) çünkü mekke de yemekler bizim damak zevkimize pek uygun olmuyor. Ben mekke de hic yemek yemedim diyebilirim. Onun haricinde tavaf patigi alabilirsiniz. Yahut para verebilirsiniz. Cunku bir cok kişi hediye getirecektir zaten. Bana gore en uygunu para. Ordan gonlune gore istedigini alir. Tabi oralara gidipte alışverişle ugrasmak insani cok bunaltiyor. Hic birsey alasin gelmiyor cunku o guzelligin tadini cikarmak varken insan alisverisle vaktini harcamak istemiyor. Bidaha gitsem kimseye birsey almadan sirf hurmamla geri donerim:KK68: Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin. Zira ben cok özledim:KK61:

bu arada kuru yemiş alsın yanına :) fındık , badem , ceviz , kuru uzum. ceplerine koyup yiyorlarmış
Bu önemli...

birde orda yemek sorunu olabiliyor damak tadımız farklı olduğundan dolayı , annem yanında tandır ekmegi götürmüştü . çörek falan almisti yanina.
Otellerdeki yemekleri Türk yemek firmaları yapıp otellere dağıtım yapıyorlar.

Ancak baklava, kuru pasta ve börek tarzı şeyler götürülebilir ilk hafta yemek için.

Bir de umreden çıkmak yani saç kesmek için küçük bir makas almalısınız (ancak valize koyun uçakta yanınıza alacağınız çantada olursa kontrolden geçerken alırlar..) bir de tırnak makası...

orada marketlerde az bulunan şeylerden biri de deterjan mutlaka yanınıza küçük bir deterjan alın (otellerin (Mekke'deki) en üst katlarında çamaşır makinaları var ) bir tane de kokusuz sabun ya da yeşil sabun almak iyi olabilir.

Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım :KK54:

Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.

İki sorum var;
1-
Benim ona ne yapmam lazım giderken ?

Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?

2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?

Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.

Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.

Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?
Benim annem ve babam gitmisti.
Beyaz pamuklu basortuleri, corap, terlik, ic camasiri en cok lazim olacak seyler. Bir de boyundan askili minik bir canta; parasini, tlfnunu koyar. Bir miktar da para verirseniz elbette makbule gecer.

Dondugunde de temizligini yapmasaniz bile bir bayanla anlasip mutlaka evini temizletmenizi tavsiye ederim, ilk gun ve sonraki gunler geleni gideni mutlaka olur, yemegini de tatlisini da hazir bulundurun. Ayran ya da serbet filan da ikram edebilirsiniz. Biz oyle yapmistik.

ilk defa kayınvalidesiyle ilgili guzel konu açana denk geldim kk da :) ne guzel cnm Allah muhabbetinizi arttırsın sende de razı olsun :)
benim annem umreden geldiği gun eve misafir kabul etmedik çünkü acayip yorgun oluyorlar , havaalanından karsilama anı cok guzel hatta en guzel an , evi döndüğünde temiz olsun yemegi hazır olsun .
giderken para verebilirsin cnm
birde orda yemek sorunu olabiliyor damak tadımız farklı olduğundan dolayı , annem yanında tandır ekmegi götürmüştü . çörek falan almisti yanina
grip olabilir kalabalıktan dolayı yanına soğuk algınlığı icin ilac , mide koruyucu vs alsin .

annem bir hafta kendine gelemişti cep teli unutmayın derim

helalleşin ve o güzel topraklarda sizin için dua etmesini isteyin bol bol. Selam gönderin Efendimize
Maddi olarak zorlanmamaları için para verebilirsiniz ama incitmeden kırmadan, gelirken alacakları hediyeler için diyerek verebilirsiniz
birde küs olduğu kimseler varsa gitmeden evvel onlarla barışmasını önermelisiniz, zira ne diyor Mevlam "bana kul hakkı ile gelme"
Allah isteyen herkese nasip etsin gül kokan toprakları görmeyi (amin inşallah)

Ayyy ne kadar güzel bir konu :KK68:
inşAllah oralara gitmek bir gün bana da ve isteyen herkese nasip olur :KK51:

orada havaalanına inince ellerinde telefon hattı satan satıcılar oluyor içi kontörlü.. türkiye falanda aranabiliyor.. bizim tarifeler pahalı kaçıyor ama ben taa 2011 de gittim internet falan yoktu telefonumda..

tecrübeli biri olarak söyleyeceklerim;
maddi durumu iyiyse para vermek yerine ufak ( iç göstermeyen ama terletmeyen namaz başörtüsü gibi) bir hediye alabilirsiniz. Zaten orada herşey var ve buradan çok ucuz. Kabenin yanında bile ferace satan yerler var bi milyoncular bile var pardon 2 riyalciler :)

gitmeden once bol yiyecek yapabilirsiniz hava alanında bazen saatlerce bekletebiliyorlar poğoça kek vs. çok makbule geçebilir. Evini temizleyemiyorsanız bile birine temizletirseniz çok sevinir çünkü umreden gelince çok gelen olur o yorgunlukla ev temizleyemez. bu da çok makbule geçer. Bi kaç çeşit yemek ve ikramlıkta hazırlayabilirsiniz..

Birsürü iç çamaşır götürsürn yeni almanıza gerek yok ki evde yok mu ki. ben eşofmanlarımın üzerine bi ferace ve şalla çıkmıştım hep elbisedir şudur budur hatta ümre kıyafetleri satlıyor birsürü boşuna yük etmesin kendine. Pişman olur. He bi çift terlik ve çapraz çanta şart. iki de eşarp tamamdır.

Bu arada cutemom, tebrik ederim bebeği, güle güle doğsun, büyüsün inşallah. Ege ye en güzel hediye.

Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım :KK54:

Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.

İki sorum var;
1-
Benim ona ne yapmam lazım giderken ?

Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?

2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?

Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.

Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.

Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?

Benim kayınvalidemde gidecek bende tek gelinim :KK19:
Biz güzel bir namaz başörtüsü , krem rengi düz uzun bir elbise iç çamaşırı ve çorap aldık
Bir miktarda para ayırdık ihtiyaçları yok ama buraya alacağı hediyeler için kullanır diye düşündük
Gideceği gün aparatif birşeyler hazırlamayı düşünüyorum hava alanında yolda yerler diye
Döndüğünde konuştuk mevlüt yapmak istiyor
Gelen herkez için oradan getirecekleri zemzem , hurma ,tesbih ,yüzük ve namazladan paketler hazırlayacağız
İkram olarakda
Dolma sarıp dolaba koyacağız yanınada pilav tavuk
Belki fikir olur sanada :KK15:

Bu arada cutemom, tebrik ederim bebeği, güle güle doğsun, büyüsün inşallah. Ege ye en güzel hediye.
Teşekkür ederim güzel dileklerin için ama henüz hamile değilim sadece korunmayı bıraktım :D

Merhaba cute
k. validemler ve eşimin abisi gitmişti giderken yanlarında en fazla iç çamaşırı götürmüşlerdi.
Biz de buradan badem fıstık kuru üzüm ceviz gibi atıştırmalıklarını almıştık orada tavaf yaparken çok işlerine yaramış ceplerine koyup koyup yemişler =)

bir de ayağını çok iyi kavrayan bir ayakkabı alın mümkünse cırt cırtlı olsun, orada tavafta ayağına bastıklarında çıkmasın ayağından

orada havaalanına inince ellerinde telefon hattı satan satıcılar oluyor içi kontörlü.. türkiye falanda aranabiliyor.. bizim tarifeler pahalı kaçıyor ama ben taa 2011 de gittim internet falan yoktu telefonumda..

annem giderken türkcell müşteri hiz aradık yurt dışına açtırdık numra değiştirmeye gerek kalmadı

Zemzem takimi hediye alinabilir belki.gelince misafirlere ikram icin.
Bir de oralarda vantilatorler cok calisir.eser hep.terin ustunde kurumamasi icin ufak havlulardan goturulebilir.biz kucuk cocugumuzla gitmistik.yanimiza maske almayi unutmusuz ona cok pisman olmustuk.

canım bana 2 kere ümreye gitmek nasip oldu..

orda ferace giymek çok rahat oluyor orda herkes çarşaf giydiği için renkli şeyler dikkat çekiyor siyah bir ferace çok güzel olur.

terlik giyiliyor genelde.. açık renk güzel bir başörtüde güzel olur. mesela havlu valizde çok yer kaplıyor onun yerine peştemal götürmüştük biz.

para verirsen oda çok makbul olur çünkü dönerken yakın çevreye hediye alınıyor..

mesela başörtü ferace lif terlik çorap iç çamaşırı ve havlu olan bir bohça hazırlayabilirsin.. çokta şık olur..

100 tl orda 200 riyal gibi bir para ediyor gayet değerleniyor yani yanınada öyle birşey verebilirsin..

dönüşte ise havaalanında karşılarsınız ve yemeğini yaparsın. zaten boş ev kirlenmez sadece tozlanır şöyle bi silip süpürülecek 2 saatliğine bir bayan tutsan yeterde artar bile.. o gitmeden derin temizlik yaptırır zaten.. ölüm var kalım var gibisinden :)

döndüğünde mevlüt yapıcam derse yardım edersin zaten ama ümreye gitmeden de güle güle git demek için gelen giden olur onlarda öyle havlu çorap çamaşır gibi bohça getirirler..

ama sana tavsiyem kendi adına kayınvalidenle bir miktar sadaka yolla oraya dağıtılsın.. imkansız dedikleri bebeğim ümrede oldu :) bol bol dua etsin sizin için ve sizin adınıza sadakada versin:)

şimdiden allah kabul etsin
Bebegim umrede oldu derken nasil oldu yani.orda dua ettiniz diyemi yoksa gercekten ordami oldu anlayamadim.

Back
X