Kayınvalidem ve benim alinganligim

Manal

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2023
356
232
18
Kızlar biz kayınvalidemle sürekli saçma sapan şeylerden geriliyoruz. Yani ben geriliyorum o bundan keyif alıyor. Aslında ipler lohusaligimda koptu. Hastanede yanımda annemle esim kaldı. Tenezzül edip bi doğum zamanı geldi gitti. Pazar günü çalışmadığı halde sadece 5 dk uğrayıp yine gitti. Evdeyken de arada gelip akıl verdi sinir edip giderdi. Yani bildiğiniz kadından nefret ediyorum. Sürekli tartışıyoruz. En sonunda bende patladım başladım bağırmaya oda ağladı falan filan. Gram umrumda olmadı. Bizde eşimle ayrılıklardan döndük onun yüzünden. İlk hamileliğimde kürtaj olmaz zorunda kaldım onda bile komsusu kahve içmeye geldiği için gelemedi. Çünkü kahve icucek başka gün yok. Her neyse şimdi biraz rahatsız bende geçmiş oldun demek için aramadım. Şimdi bana diyorlar ki sevmeyebilirsin ama arsmaliydin sonuçta sağlıkmis falan filan. Evet haklılar da ama içimden gelmedi yani nabayım. Şimdi çok şükür iyi. Ama ilk buluştuğumuzda bana bunun lafını yapıcak aramadim diye. Yani ben bu durum karşısında ne diyim ki.

Kızlar biz kayınvalidemle sürekli saçma sapan şeylerden geriliyoruz. Yani ben geriliyorum o bundan keyif alıyor. Aslında ipler lohusaligimda koptu. Hastanede yanımda annemle esim kaldı. Tenezzül edip bi doğum zamanı geldi gitti. Pazar günü çalışmadığı halde sadece 5 dk uğrayıp yine gitti. Evdeyken de arada gelip akıl verdi sinir edip giderdi. Yani bildiğiniz kadından nefret ediyorum. Sürekli tartışıyoruz. En sonunda bende patladım başladım bağırmaya oda ağladı falan filan. Gram umrumda olmadı. Bizde eşimle ayrılıklardan döndük onun yüzünden. İlk hamileliğimde kürtaj olmaz zorunda kaldım onda bile komsusu kahve içmeye geldiği için gelemedi. Çünkü kahve icucek başka gün yok. Her neyse şimdi biraz rahatsız bende geçmiş oldun demek için aramadım. Şimdi bana diyorlar ki sevmeyebilirsin ama arsmaliydin sonuçta sağlıkmis falan filan. Evet haklılar da ama içimden gelmedi yani nabayım. Şimdi çok şükür iyi. Ama ilk buluştuğumuzda bana bunun lafını yapıcak aramadim diye. Yani ben bu durum karşısında ne diyim ki.
Aaa bukadar kafaya takayacagini bilseydim arardım ben önem vermediğini düşündüğüm için öyle aramadım. Dersin. Niye onemsemiyim dersede nebiliyim bende öyle haslandigimda falan arayıp sormadın ya falan diye yapıştır gec

Aaa bukadar kafaya takayacagini bilseydim arardım ben önem vermediğini düşündüğüm için öyle aramadım. Dersin. Niye onemsemiyim dersede nebiliyim bende öyle haslandigimda falan arayıp sormadın ya falan diye yapıştır gec
Anne bak böyle yapma derdim başta alınıyorum falan. Sürekli senin cahilliğine veriyorum diyip durdu. Aramadı çok kırıldım falan demiş. Yani herkes kırıldığının derdinde. Kırdığına kimse bakmıyor

tuhaf olan kayınvalideniz yüzünden ayrılma noktalarına gelip hala o geldi gelmedi, ben aradım aramadım gibi şeylere takılmanız. gitsin eşiniz görüşsün siz de çok oralı olmalıyın , umursamayın bile. gülün geçin , hayat geçmez böyle

tuhaf olan kayınvalideniz yüzünden ayrılma noktalarına gelip hala o geldi gelmedi, ben aradım aramadım gibi şeylere takılmanız. gitsin eşiniz görüşsün siz de çok oralı olmalıyın , umursamayın bile. gülün geçin , hayat geçmez böyle
Ben bişeyden rahatsız olduğumda ya alingan oluyorum ya geçmişe takılıyor oluyorum. Çok takıntılıyım bunu biliyorum zaten. Ama herkesin bunun arkasınagsaklanıp istediği gibi davranmasına dayanamıyorum. Ben Bar i tepki yaptığımda benim yanlışım çok büyük bi terbiyesizlikmis gibi geliyor. Gidip gelmemek o kadar kolay değil ki. Eşinin hatri diye birsey var sonuçta

Komsu kahveye gelmisti arayamadim de

Ben sizi hatalı buldum , ne güzel doğumda gelip sık boğaz etmemiş, eve gecmissiniz gelip evinize kurulmamış sadece gelmiş gitmis arada , siz kadına takmışsıniz kafayı bence , belki bi psikoloğa gidip konuşmak iyi gelebilir size , hayatı kendinize zindan ediyorsunuz

Ben sizi hatalı buldum , ne güzel doğumda gelip sık boğaz etmemiş, eve gecmissiniz gelip evinize kurulmamış sadece gelmiş gitmis arada , siz kadına takmışsıniz kafayı bence , belki bi psikoloğa gidip konuşmak iyi gelebilir size , hayatı kendinize zindan ediyorsunuz
Gelince oturup gitmedi işte. Yok süt gelmiyor, çocuğun gazı var çıkaramıyor, göbeğin baya kalmış, torununa iyi bakın, aynı benim kızlarıma benziyor bunlar ilk aklıma gelenler sadece. İlk hamile kaldığımda dediği ilk şey İnş cinsiyeti dedesinin gönlüne göre (erkek) olur. İnsan sağlıklı olsun der dimi. Doğumda bir hediye yok 1 hafta önce kendine bilezik alması. Olması anlarım derdim hediye değil ama bunlar adettir. Kendinin bişey almayıp eşimin aldığı hediyeyi kucumsemesi. Annem gitti ben yemek konusunda biraz zorlandım. Oğlum gelip bende yer sonra eve gelir demesi oğlum gelmesse ben Bi tabak ona yemek getiririm demesi. Bunlar benim için basit laflar değil. Beni saymamak yani. Umarsamamak

Bana siz kadından nefret ettiğiniz için yaptığı söylediği her şey batmış gibi geldi. Hakaret falan yok ortada hani. Bağır çağır kavga edecek bir durum göremedim

Arasa dert aramasa dert. Gelse dert gelmese dert. Siz onun sadece gelinirsiniz. Öyle herkes sizin nazınız ile mi oynayacak. Büyüyün. Yoksa daha çokkk kendi kendinize gerilirsiniz. Sonra da balon gibi patlarsınız.
Bunlarin nesi dert. Bana göre problem. Gelin ne demek evlat değil mi. Heralde sizde Kayınvalidem zihniyetin de bi insansın. Yaşlanınca erkek evlat olup gelinden hizmet beklemeye benzemez o işler . Sizde heralde ya erkek annesi yada çok problemleri olan bi insansın ki. Böyle saygısızca yorum yapabiliyorsunuz. Benim hatalı olduğumu düşünseniz bile üsluba bak. İşte sizin gibi insanlarla ne konuşulabilir ki. Anca yargı anca yargı...

Bana siz kadından nefret ettiğiniz için yaptığı söylediği her şey batmış gibi geldi. Hakaret falan yok ortada hani. Bağır çağır kavga edecek bir durum göremedim
Ben zaten nefret ediyorum. Benim giydiğim elbiseye bile beğenmeyip. Kızlarına sormana bekler. Lohusalikta döneminde yaptıklarını da anlattım.bizim büyük bi sorunumuz yok ufak ufak her görüşmede bişeyler sadece.

Ben zaten nefret ediyorum. Benim giydiğim elbiseye bile beğenmeyip. Kızlarına sormana bekler. Lohusalikta döneminde yaptıklarını da anlattım.bizim büyük bi sorunumuz yok ufak ufak her görüşmede bişeyler sadece.
O kadar alınmayın.

Hem kızı değil miyim neden ilgilenmedi diyorsunuz hem söylediklerine gereksiz alınıyorsunuz.

Hem bana laf etmeyecek kadar mesafeyi korusun hem sürekli ilgilenecek kadar samimi olsun olmaz. Anneniz yerine koyuyorsanız söylediği küçük şeylere alınmamanız gerekir.

O kadar alınmayın.

Hem kızı değil miyim neden ilgilenmedi diyorsunuz hem söylediklerine gereksiz alınıyorsunuz.

Hem bana laf etmeyecek kadar mesafeyi korusun hem sürekli ilgilenecek kadar samimi olsun olmaz. Anneniz yerine koyuyorsanız söylediği küçük şeylere alınmamanız gerekir.
Sürekli ilgi beklemek değil ki bu. Doğumdan sonra ilk etapta kim yardım etmez insanin komşusu bile sorar bişey olursa çekinme ara diye.

Alıngan insana hiç tahammülüm yok. Ben sizi hakkı bulmadım. İstiyorsunuz ki herkes sizin istediğiniz şekilde davransın ama yok öyle bir dünya. Gelince de memnun kalmamışsınız ki. Hem kadından nefret ediyorsunuz hem gelmedi diye bozuluyorsunuz. Siz onu anneniz yerine koyuyor musunuz ki gelin evlat değil mi diyebiliyorsunuz?

Back
X