• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve görümcem

Kaynana karşıtı KK gelinleri için vurucu bir konu.

Önce başlığa karşı çıkan bir kaç aklı selim olsa da, araya serpiştirilen ağlak mesajlarla herkes birden tavır değiştirmiş !!!!

Ana başlık duruyor, ilk mesaja yazılan değişti diye ana başlığın değiştinı sanmayın. Hanımkızımız halen kararlı beddua da.

Ben ana olupta, hamile kadına beddua edene her ne yaşarsa yaşasın asla acımıyorum. İnsanlar hakettiklerini yaşarlarmış, demek ki hanımkızımız haketmiş yaşamış. Basiretsiz anasının ağzına bakan koca da ise hiç suç yok.

KK gelinleri böyle insanlara alkış tutmaya devam ettikçe, kimse dönüpte kendine bakmayacak asla kendini sorgulamayacak.

Unutmayın ne olursa olsun hamile kadına edilen bedduaya alkış tutuyorsunuz.

Son düzenleme:
Oncelikle ben de basligi cok yanlis buluyorum... keske bu sekilde yazmasaydin..

Kayinvaliden ve gorumcen sana iyi davranmamis olabilirler.. ama yinede bu sekilde beedua etme..

Bence konu aslinda senin onlardan beklentilerinin fazla olmasi.. hic birsey bekleme hatta gorusme de... o kadar nefret ediyorsan faceinden sil.. arama sorma.. esine de soyle gorusmek istemedigini.. sanirim bebegin var ve hamilesin.. calisiyorsun da.. yani ilgilenecek cok seyin var... gorumce kaynanayi dusunerek hayatini zehir etme... kendi ailenle ilgilen...

Onların resimlerine bakma, gerekirse iptal et herşeyi.Seni üzmelerine izin verme.İnşaalah zor günlerin arkasından kolaylık gelecek.Kin sana zarar veriyor. Bünyeni yıpratıyor.Umursama ve Allahtan iste herşeyi.

İnsanlarin birbirine destek olmasi iyi bisey de suz herhalde kocanizin ailesi sizi gecindirsin diye yani onlara guvenerek evlenmediniz.bence bi is bulup calisin bosverin el acmayin kimseye!

Kızlar merhaba;

daha önce ki konumu okuyanlar bilir kaynan ve görümcenin bana neler yaptığını ki o sadece biriydi.
Neyse asıl konuma geçeyim az önce görümcem face e bir fotoğraf koymuş afedersiniz çilek karpuz üzüm olan bir tabak ve incir olan başka bir tabak. Altına keyfime yok diyecek oh sefam olsun yazmış.. afiyet bal şeker olsun gözüm yok ta. Ben hamileyken canım karpuz çekmiştide almamışlardı para yok sonra yersin diye o zaman nasıl içime oturduysa hala atamadım. Görümce de şimdi hamile kaynanamın evinde yaşıyorlar.
Biz şu an eşimle ciddi anlamda zor günler geçiriyoruz ben çalışıyorum eşim 2 ay işssiz kaldı oda bir aydır çalışıyor. Dibe vurduk ama çok şükür bir işimiz var çalıştığımız. Geçen gün kaynanama “anne kredi çek bana ver zor durumdayım ben borçlarımı kapatayım her y taksitlerini ben ödicem” demiş kaynanamda çekemem demiş. O zaman kızına söyle senin evinde kocasıyla oturuyor beni sokağa attın bana her ay 300 tl kira verecek demiş.(bunu demesinin sebebide görümcem biz orda oturuken bizden istemişti o da ayrı bir konu) onlar zor durumda oğlum şu an demiş.
Velhasıl kelam ben bebeğime yedirecek ekmek bulamzken onlar orda sefa sürüyor ve daha birgüne birgün arayıp ta birşeye ihtiyacınız varmı diyen bir insan değil hakkımı hiç birşekilde helal etmiyorum allah onları bildiği gibi yapsın inşallah.
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Allah herkesi yaptığından utandırsın sizde biran önce feraha çıkarsınız inşallah, Rabbim kimseye muhtac etmesin bizi cümlemizi.herşeyi Allahtan iste kardeşim insanlar Allahın verdiğiyle seni ezerde Rabbimden dilersen öyle bir verir ki yağdırır.

Kaynana karşıtı KK gelinleri için vurucu bir konu.

Önce başlığa karşı çıkan bir kaç aklı selim olsa da, araya serpiştirilen ağlak mesajlarla herkes birden tavır değiştirmiş !!!!

Ana başlık duruyor, ilk mesaja yazılan değişti diye ana başlığın değiştinı sanmayın. Hanımkızımız halen kararlı beddua da.

Ben ana olupta, hamile kadına beddua edene her ne yaşarsa yaşasın asla acımıyorum. İnsanlar hakettiklerini yaşarlarmış, demek ki hanımkızımız haketmiş yaşamış. Basiretsiz anasının ağzına bakan koca da ise hiç suç yok.

KK gelinleri böyle insanlara alkış tutmaya devam ettikçe, kimse dönüpte kendine bakmayacak asla kendini sorgulamayacak.

Unutmayın ne olursa olsun hamile kadına edilen edduaya alkış tutuyorsunuz.

bilip bilmeden konuşuyorsunuz hanımefendi. kimsenin kimseye alkış tuttuğu yada ağlak mesajlarla kendini acındırdığı yok böyle bir amacımda yok. ben hamile kadına beddua etmiyorum iyi okuyun bence... ve hamileyken bana yaşatılanları biliyormusunuz siz. 8 aylık hamileyken görümcem eve gelip ayy bu evi b.k götürüyor demesini ve ardından 1 hafta boyunca hergün arayıp evi temizledinmi diye sormasını doğuma gitmeden bir gün önce kaynana ve görümce balkonda jeyif yaparken bütün evi temizlememi mi yada doğumdan gelir gelmez sezeryanlı halimle tekrar ben hastaneyden batırdıkları evi dikişlerim kanaya kanaya tekrar temizlememimi anlatayım hangisi anlatayım size söyleyin karşıdan atıp tutmak kolay ha bunu hakkedecek ne yaptım onu merak ediyorsunuz dimi söyliyeyim NİŞANLIYKEN ANNEM İN KIZIM BIRAK BUNLARDAN SANA AİLE OLMAZ DİYE AĞLADIĞINDA HAYIR BEN İSTİYORUM DEYİP ANNEMİ DİNLEMEDİM BUNU HAKETTİM...

bilip bilmeden konuşuyorsunuz hanımefendi. kimsenin kimseye alkış tuttuğu yada ağlak mesajlarla kendini acındırdığı yok böyle bir amacımda yok. ben hamile kadına beddua etmiyorum iyi okuyun bence... ve hamileyken bana yaşatılanları biliyormusunuz siz. 8 aylık hamileyken görümcem eve gelip ayy bu evi b.k götürüyor demesini ve ardından 1 hafta boyunca hergün arayıp evi temizledinmi diye sormasını doğuma gitmeden bir gün önce kaynana ve görümce balkonda jeyif yaparken bütün evi temizlememi mi yada doğumdan gelir gelmez sezeryanlı halimle tekrar ben hastaneyden batırdıkları evi dikişlerim kanaya kanaya tekrar temizlememimi anlatayım hangisi anlatayım size söyleyin karşıdan atıp tutmak kolay ha bunu hakkedecek ne yaptım onu merak ediyorsunuz dimi söyliyeyim NİŞANLIYKEN ANNEM İN KIZIM BIRAK BUNLARDAN SANA AİLE OLMAZ DİYE AĞLADIĞINDA HAYIR BEN İSTİYORUM DEYİP ANNEMİ DİNLEMEDİM BUNU HAKETTİM...

yapmayacaktınız kardeşim
yapıp da gelip burda beddua edince değişmiyor yaşadıklarınız
neden temizlediniz neden dinlediniz neden ilk telefonda cevabını vermediniz
ha eşiniz yüzünden yaptınızsa suç eşinizde kv görümcede değil

Hanımlar,

lütfen konuyu polemiğe çevirmeyiniz...
-----------------
adigemmm,
Allah yar ve yardımcınız olsun, inşaallah en kısa sürede maddi zorlukları atlatırsınız, bebeğinizle sağlıklı huzurlu günler dilerim fakat affınıza sığınarak bazı eleştirilerim olacak, kayınvalideniz ve görümceniz Dünya'nın en kötü insanları olsa bile onların size yaşattıklarına eşiniz kayıtsız kalmış malesef, yani suç birazda eşinizde, siz evlenirken kendinize bir düzen kurmuşsunuz, bu düzeni bozup kayınvalidenizin yanına taşınmanızı isteyen eşiniz siz 8 aylık hamileyken evi temizlettiren kayınvalide ve görümcenize niye sessiz kaldı? Ya da doğum sonrası sizin temizlik yapmanıza neden itiraz etmedi? Dikişlerim kanaya kanaya temizlik yaptım diyorsunuz, şahsen ben eşinizin yerinde olsam sizin elinizde toz bezi görsem kıyameti koparır anında karımı, çocuğumu alır o evi terk ederdim, terk etmek kolay değil, maddi açıdan külfet demeyin, hiçbirimiz pamuklara sarıp sarmalanmadık, ne yapar yapar tek göz odalı bir eve gider yine de onca eziyeti çekmezdim, ki siz kayınvalideniz sudan sebeple kavga çıkarana kadar onunla aynı evde yaşamaya devam etmişsiniz, eşiniz size yapılanları görmedi mi? Dikişlerin kanamasından bahsediyorsunuz, siz söylemeseniz saklasanız bile hiç mi fark etmedi?
Kusura bakmayın ama eşiniz sizi göz göre göre ezdirmiş.

Görümcenizin face hesabını silmekten çekiniyorsunuz, silerseniz edepsizlik yapacağından korkuyorsunuz, sizi bu kadar üzüyorsa silmelisiniz, birşey söylemeye kalkarsa eşiniz rest çekmiş madem tekrar rest çeksin, eşiniz sizin arkanızda durursa kimse size birşey söylemeye cesaret edemez.

kendini üzme Allah görür herşeyi. bu dünyada olan bu dünyada çıkıyor. sen kendini kurtarmaya bak. kimseye muhtaç olma hiçbirşey isteme onlardan. ben olsam onlardan bir şey isteyeceğime ekmeğime tuz basar yerim. ama birgün onlarda zor duruma düşer. sen kendini kurtar. değmeyecek insanlar için kendimizi üzmeye gerek yok. bazen en yakınlarımız olsa bile..

Sevgili konu sahibi. Polemik değil niyetim sadece suçlamanıza cevap vermek.
Bana at gözlüğü taktığımı söylemişsiniz. Ayrıca o bedduaların genel söylemler olduğunu ve bu konudaki eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyorsunuz.
Benim lugatımda o dedikleriniz beddua. Ve çok çirkin buluyorum.
Siz kendinize o kadar acıyorsunuz ki işinize gelmeyen her konuda herkesi suçlayıp hiç de şık olmayan şekilde suçluyorsunuz. Size yaptığım her yoruma baktım tek bir saldırı niteliğinde cümle kurmamışım. Üstelik güçlü olmanızı tavsiye etmişim.
Siz hangi mantıkla bana at gözlüğü takıp baktığımı söyleyebiliyorsunuz.
Birilerini suçlamak çok kolay değil mi..
Tekrar söylüyorum. Bir öneri.
Önce kalbinizi öfke ve kinden arındırın..
Sonra sevgi doldurun yüreğinize.
Geçmişi bırakın olan olmuş..
Kendiniz ve evladınız için ne yapabilirsiniz ona bakın..
Ne olursa olsun da kendinize acımaktan vazgeçin..
Bana şunu yaptılar bunu yaptılar hak etmedim diye dram modundan çıkın...
Ya da geçmişle yaşamaya devam edip hayatı hem kendimize hem çevrenize zehir edin.
Unutmayın şu andaki ofkenizden en çok nasibi alacak olan kendi evladınız.
Öncelikleriniz ne sizin bir düşünün...

evet şu an bu durumda olmamın sebebi kaynanam.. onu da şöyle açıklayayım. evlendim ayrı eve çıktım kirası uygun şirin güzel bir ev. 3 ay sonra hergün oğlunu arayıp ağlamalar buray taşının demeler kıyamadık gittik ki keşke kıysaydım. nişan yaptık düğün yaptık eşya aldık ev tuttuk hepsini eşimle beraber yaptık nişada düğünede misafir gibi geldi gitti. takacakları bilezikleri eşimle biz aldık elaleme ayıp olmasın diye.evimi kapattırdı evine gittik taşınma parası gitti zaten bir sürü. hamileydim taşındığımda burnumdan getirdi. yediğim yemekte bile gözü kalıyordu. 7 aylık olunca işe gidip gelemedim işi bıraktım. eşim tek çalışmaya başladı faturalarını gezmesini sigarasını herşeyini biz karşılıyorduk karşılayacağız tabi ordayaşıyoruz ama bir kuruş çıkarıp vermiyordu ben her ay işsizlik maaşı aldığımda 50 tl veriyordum ona harçlık yapsın diye. sonra kızı kaynanasıyla oturmak istemeyince bizi evden çıkarmak kızını yanına almak için kavga çıkardı suda bir sebepten biz evden ayrıldık 1 ay sonra kızı taşındı. benim taşınmam yine bir külfet oldu. anlatabildim mi neden bu kadar nefret beslediğimi daha anlatacak o kadar şey varki ama yazamıyorum yazdıkça hatırladıkça sinirleniyorum çünkü. sert çıkış yaptıysam da kusura bakmayın çünkü herkez direk yargıladı.

Benim erkek arkadaşımda bilezikleri kendisi yapıyor 1 tane yaptı gücünün yettiğince yapmaya da devam ediyor. Hiç babası yapmalı diye düşünmedim, ben borca girmeyi yeğlerim olduğu kadarına tamah ederim en azından kimseye de laf, söz düşmez.

Back
X