kayınvalidem ve kayın pederim bizi umursamıyor.

gentil

Kun fe yekûnu
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
316
2
26
İstanbul
Bizi derken eşimle beni yani öz oğlunu ve gelinlerini
Bunun nedenini bilemiyorum ama eşimde çok üzülüyor bu duruma
anne ve babasının çocuk gibi davrandığını düşünüyor.Ufak şeyleri büyütüyorlar
ve konuşmamak içi bi ortam yaratıyolr aramızda bi mesafe hep var acaba burda istemeyen ben miyim bilemedim

Öz oğlu ve gelinleri derken anlam karmaşası olmuş sanki. :) Anladığım kadarıyla eşiniz tek çocuk değil. Ve diğer evlatlarına karşı da aynı tutumu sergiliyorlar. Bu durumda konu sizle alakalı değildir. Muhtemelen kayınvalidenizin ve kayınpederinizin yapısı bu.

Çok üzerinde durmayın bence.

Tutmak derken? Biraz daha açsanız...

Tutmak derken? Biraz daha açsanız...
şöyle açıklıyım yemeğe çağırırım gelmezler çaya çağırırrım gelmezler karşı binada oturuolar 1 ay gitmesek size ne oldu demezler eşim vardiyeli çalışıo

aklı bende kalıyo çünkü başıma bişey gelse Allah korusun ondan başka ilgilenen kimse olmaz .vs vs yani asıl sorun benm açımdan önemli değilde

eşim evlendikten sonra onların kendisinne karşı tutumlarının değiştiğini düşünüyo daha çok neden varda başınızı ağırtmyım en son ev almaya kalktık bir 20 bin eksğimiz vardı eşim babasının bi tarlası var satıp destek olcaklrını düşündü ama nerde paranız yoksa almayın dedi ve kalakaldık . Takvim yaprağını neden sehpaya ters koydu diye eşimi çok fena azarladı benm yanımda

nedir bu ilgisizlik anne babalık bu mudur bilemiorum

tam tersi :) bi kaynım var ve o ne derse *o öyle diyimm :)
eşim pasif kalıyor bazı konularda sonradanda çok takıyor bu sorunlardan istanbul dışına taşınmayı hatta işten bile çıkmayı göze aldı şu aralar

Gelinliğini bile kendi parasıyla almış biri olarak, 1 gram altını bırakın düğünde yaptıkları masrafı isteyen bir kayınpedere sahip olan biri olarak diyorum ki azıcık aşım kaygısız başım. Boşverin ilgilenmesinler, gelmezlerse de kendileri bilir. Bu durum buradaki bir çok üyenin hayali zaten. Ayrıca yanlış anlamayın ama kimse kimseye ev almak zorunda değil. Yapanlar lütfeder yapar ama yapmayan birine de tarlanı ver denmez ki. Dişinizi azıcık daha sıkıp şuan olmasa bile 1 - 2 seneye kadar ev alabilirsiniz. Elinizdeki parayı peşinat olarak verip kalanını kira öder gibi ödeyerek hemen bile sahip olablirsiniz. Bu insanlar madem böyle, kabul edip devam edeceksiniz yoksa niye yapmıyor etmiyor derseniz kendnizi yediğinizle kalırsınız. İnsanlar değişmez.

aynen canım :) ben öz babamdan 1 eve sahipim zaten sorun ev değilde bigün şöle konuştuklarına kulak misafiri oldum nasıl olsa gelinin babası bi ev verir kp diyo bunu :)
tabiki kimse kimseye bişey almak zorunda değil ama sanırım babam vermek zorunda garip geliyo bana bi babanın böyle düşünmesi eşim kendi düğününü kendi yapdı
zaten
yani sorun şu eşim ailesinden destek ilgi beklio bunu göremio malasef benim açımdan problem yok sadece kaygım evime yansımaması bu durumun eşimde bi eve sahip olup belkide aynı şartlara sahip olmak istedi benmle bunu göremediği için kendini kötü hissediyo bu durum tuhaf .

İyi ama bu insanlar da böyle yapacak birşey yok ki. Size düşen görev bu durumun evliliğinize gölge düşürmesini önlemek. Huzurunuz yerinde olsun da herşey aşılır merak etme.

Hiç umursamayın, siz üstünüze düşeni yaptıktan sonra ister gelsinler, ister gelmesinler.
ama yinede tarlasını satıp size vermek zorunda değiller.
Krediyle alabilirsiniz evinizi, kimseyede minnetiniz olmaz.
Eşinizde neyin ne olduğunu anlamış en azından ailem diye sizi ezemez.
Hiç umursamayın ama ev alırsanızda en azından başka muhitte alın.

Gelip gidip durmadan seninde belirttiğin gibi eşini azarlamaları dahamı iyi? Boşver sen kendi huzurunuz herkesden önce gelmeli.
Buda onların ayıbı.

eşin senin ailenle kendi ailesini kıyaslayıp üzülüyor, senin baban ev vermişken onun babası azcık bile destek olmuyor,

eşinin ailesinde de durum şu, gelinde zaten ev var, biz bunlarla arayı soğuk tutalım maddi yardım falan istemesinler..

senin yapman gereken eşin üzüldüğünde onunla konuşman, senin ailen kötü değil ama para vermek istemiyolar vermek zorunda değiller gibi.. bir müddet sonra eşin de onlardan tabiki daha çok uzaklaşacak ve soğuyacak sonra da üzülmeyi bırakacak çok büyütme eşine sahip çık yeter..

bunların hepsi beklentiyle alakalı
çokfazla şey beklediğiniz için olmayınca üzülüyorsunuz
çağırmayın çaya yemeğe aramayın sizde
eşiniz belki üzülüyordur doğrudur ama hayatı zehir etmeye ne gerek var
benim eşimi babası 15 ay askerlikte sadece bir kere aramıştır
torunu doğduğunda dahi aramadı uzakta oturuyorlar
kızım bir buçuk yaşındayken biz götürdük gösterdik
halada aynıdır biz gitmediğimiz aramadığımız sürece aramaz
önceden bende üzülüyordum ama artık umursamıyorum

adamın evlat sevgisi anlayışı bizimkinden farlı demekki
kendi paşa gönülleri bilir

Allahım görüşmek istemeyen mesafeli olmak isteyen geline vıcık vıcık kv verirsin, görüşmek isteyene pas vermeyen kv verirsin, herkesin gönlüne göre versen dünya daha huzurlu bi yer olacak inan, ama buda bizim dünyadaki sınavımız galiba

eşinizin ailesi sizin ailenize güveniyor anlaşılan.onlar gerekirse yardım ederler nasılsa die düşünüolardır.ama mesafeli olmaları garip geldi mutlaka bir sebei vardır.arsalarını satmalarını beklemeniz çok çok abartı bir davranış.belki başka konulardada bu tarz beklentileriniz varsa onlarda çareyi mesafe koymakta bulmuşlardır.

tek evladı eşiniz değilmiş sizin için mallarını satmazlar.benim başımada ciddi bir hırsızlık olayı geldi.psikolojimiz bozuldu.ev almaya karar verdik.eşimin ailesininde oturdukları ev dışında evleri arabaları herşeyi var.ama bizim hiç paramız yok bizden bişey beklemeyin dediler.bu sözden 1ay sonra falan yazlıklarını tadilata soktular:) eşimde o dönem alındı.ama şimdi aklına bile gelmiyor unuttu.bide bizimkiler mesafelide değillerdir hatta aksine fazla samimilerdir.

yani demek istediğim nasıl isterlerse öyle yapsınlar size zarar vermesinlerde.mesafe her zaman iidir.onlarında size ihtiyacı olduğunda sizde uzak durusunuz anlarlar.ama eminim siizn taktığınız kadar eşiniz bu konuyu kafasına takmaz hatta yeri gelir unutur bile.sonuçta onun ailesi.

Şöyle düşün.. Karşı apartmanda oturuyorlar, her dakika geliyorlar, herşeye karışıyorlar.. O zaman da buraya kv ve kp herşeye müdahale ediyor diye konu açacaktın. Uzak soğuk tavırlar aile içinde hoş değil tabiki ama emin ol vıcıklıktan iyidir.
Beklentiniz az olsun, muhtaç değilsiniz anladığım kadarıyla, Allah muhtaç etmesin de.. Ama evlilikte eşlerin birbirlerine olan desteği anne babanınkinden daha değerlidir.

yalnış bir izlenim oldu yada anlatamadım sorunun ev olmadığını belirtdim örnek için kullandım sadece benim ailem farklı bi şehirde ben farklı bi yere gelin geldim insan
ilk zmanlar yalnızlık psikolojısıne giriyo bide kalabalık bir aileden gelince bu beklentiler normal olduğunu düşünüyorum ama onların bunu istememsi de doğal bende kabullendim artık

Normal olmayan sanki biz onların evlatları değilmişiz gibi davranmaları
Eşiminde buna içerlemesi
İnsanlar bir olmayabiliyor gayt normal

Ev arsa beklentisinin yanlış olduğunu düşünen arkadaşlarında hakkı var. Lakin o beklenti içinde olan ben değil oğulları.
Böyle bir zorunluluğu olmadığını düşünen aile karşı tarafında ailesi için böle düşünmeli bnce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…