Kayinvalidem yalanci kadinin teki

Halam sordi
Teyzem.sordu
Kuzenim.sordu hatta tarif istediler valla ne koydugumu unnuttumgoz karari yapiyorum dedi
asıl ayıp bana göre sizin yaptığınız
o ne öyle kırk kere sormuşsunuz
benim görümcem de çok marifetlidir, evlerine her gittiğimizde çeşit çeşit yemek pastra börek hazırlamış olur
ama ben onun kadar becerikli değilim güzel yapabildiğim bi iki şey vardır ama o bizi çok güzel ağırladığı için ayıp olmasın diye yaptığım bi iki çeşidin yanına muhakkak hzaır bişe de alırım
ama evimde ağırlamayı çok severim
şimdi bu durumda ben de görümceme mi değer vermiyorum
ne alaka
ayrıca siz yalan söylemesine falan değil baya baya hazır almasına takılmışsınız kabul edin yoksa kırk kere kadına niye sorasınız hazır mı diye

Yaptığın ikramı karşılık için yapıyorsan yanlışsın. O zaman sen de yapma. Herkesin senin kadar imkanı yoktur,hâli yoktur,vakti yoktur hatta yapası yoktur . Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Ben gittiğim yerde kuru ekmekte yerim yeter ki güler yüz tatlı dil olsun,iki yüzlülük yapmasın karşındaki sizin gibi.
di mi ama
çeşit çeşit yemekler hazırlasa ama tek kelime muhabbet etmese surat assa daha mı iyi yani
kimisi fırında tavuğu lezzetli yapar kimi baklava börek açar
önemli mi yani

Yaptığın ikramı karşılık için yapıyorsan yanlışsın. O zaman sen de yapma. Herkesin senin kadar imkanı yoktur,hâli yoktur,vakti yoktur hatta yapası yoktur . Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Ben gittiğim yerde kuru ekmekte yerim yeter ki güler yüz tatlı dil olsun,iki yüzlülük yapmasın karşındaki sizin gibi.
Insanların düşüncelerine biraz saygı mi duysanız acaba. Biz boyle gördük gelen misafire elimizden geleni yaparız karşıdan da evet bekleriz bunun iki yüzlülükle ilgisini kuramadım ben imkan meselesini konuşmuyorum imkansızlığı konuşuyorsak( maddi durum gibi veya çalışan bir kadın olması gibi)buna kimse yorum yapmaz zaten. Yorumlarıma bu kadar alınganlık yaldığınıza göre sizde sanirim üşengecgillerdensiniz :) anlatilan olayda evlilik ve ailelerin kaynaşmasi soz konusu bilmiyorum farkinda misiniz? Aileyi yemeğe çağırıp pide söylemek nedir ya hu öğrenci evi mi bu

Benimki de beceriksiz üstüne misafire ya da sadece benim aileme hiç değer vermez resmen yiyecekleri önlerinden kaçırır aaah aaah ne diyelim

Degil mi? Kendi ayibini gormezken kadini yalanci yerine koymaya calisiyor bir de. Hazir ya da degil.. Ye ic, ziyaretini yap, sohbetini et, gonlunu hos tut, git degil mi? Biz de hatir icin pismemis tavuk yenir diye bir tabir eskiden.
Konu sahibi deger verilip verilmemesini borek acilmasina baglamis. Gercekten cok ayip etmisler.
Giderken Cevat Kelle gibi techizatlarini kuşanmışlar,sanki savaşa gidiyorlar,
vallahi bir evlat sahibi oluyoruz,,sanki asagilanmanin,hizmetçiligin,yerden yere vurulmanin altina toptan imza atiyoruz:işsiz:
Sadece cocuk istedik,nasip oldu,sevdik büyüttuk,hala da kosturuyoruz,bunlar icin kimseye bedel odeyecek degiliz,birakin su analarin yakasini ya:sinirli:

Konuyu okudum ve bir yasima daha girdim. Merhaba 37
Ben de erkek cocuk sahibiyim. Allahim gelinin de evladin da hayirlisini ver yarabbim
Yok oyle bakalim,yemek kursuna mi baslarsin,yufka acmasini mi ogrenirsin,gelincik test yapacak,sorguda ter dokersin karismam:işsiz:

Insanların düşüncelerine biraz saygı mi duysanız acaba. Biz boyle gördük gelen misafire elimizden geleni yaparız karşıdan da evet bekleriz bunun iki yüzlülükle ilgisini kuramadım ben imkan meselesini konuşmuyorum imkansızlığı konuşuyorsak( maddi durum gibi veya çalışan bir kadın olması gibi)buna kimse yorum yapmaz zaten. Yorumlarıma bu kadar alınganlık yaldığınıza göre sizde sanirim üşengecgillerdensiniz :) anlatilan olayda evlilik ve ailelerin kaynaşmasi soz konusu bilmiyorum farkinda misiniz? Aileyi yemeğe çağırıp pide söylemek nedir ya hu öğrenci evi mi bu

Kusura bakmayın ama çok saçma. Aynı derece marifetli olmak zorunda değil kimse.
Ben de çay yanı atıştırmalığı beceremem. Kek kurabiye börek çörek gelmez elimden. Altı pişmez hamur olur kabarmaz. Çaya gelen misafirime hazır alıyorum. Bu elimden gelmediği için önem vermemekle ne alakası var? Önemli olan içtenliktir, hoş muhabbettir.
Yüz yıl öncesi nenemden kalma şeylerle araya soğukluklar giriyor.
Biz o devri aştık, yapılan yemeğe kulp takmak eleştirmek yerine samimiyete hoş sohbete bakıyoruz

İlginç konuyu açtığı günden sonra bir daha giriş yapmamış 🤔
Nişanlısı mı hala merak ediyorum?
Kayınvalide ne yapıyor ?
Off açmayın böyle konular zorla kayinvalideleri bana sevdiriyorsunuz 😔

Biseyleri yapmak icimden gelmiyorsa, hastaysam, yorgunsam , eee param da varsa o zaman misafirime disardan guzel bi yerden soylerim bunda ne var? Kv niz sizi boş da cevirmemis. Siz de madem bundan rahatsizsiniz gelirken bisiyler yapin getirin kocaman kocaman insanlari hizmetciniz yapma derdindesiniz. Kv savunur resmen olduk surda yazilanlardan sonra vallahi

Boyle bir gelin tercih etmeyecegim kesin.
Saygi yok. Bu konuyu hatirliyorum. Nisanli hanim kayinvalideye annesi ve teyzesi ile ziyarete gidiyor ve herkes kadina hazir mi diye israrla soruyor. Hatta hatun kisisi hirsini alamayip bu durumu nisanlisina anlatmayi falan planliyordu.
Ortada bir emek var. Olmus ya da olmamis. Hazir ya da degil...Misafir de zaten umdugunu degil buldugunu yer. Ancak amac burada farkli. Amac kadini yerin dibine sokmaya calismislar akillarinca. Simdi siz boyle bir gelininiz olmasini ister miydiniz? Yuregi kotu bir kere.
Sorunuza gelince su kesin ki eskiden buyuklere saygi daha fazla idi. Kusurlari ortme vardi, ortaya dokme degil. Umarim anlayabilmisimdir.
ne ekersen onu biçersin misali:)

Kafaya taktığınız konu buraya açılacak en gereksiz konu ayrıca evlenmeden sorun yapmaya başlamışsınız hele bi evlenin çocuğunuz doğsun kaynanaların gerçek ve itici yüzü o zaman ortaya çıkıyo o yüzden kaynanayla iyi geçinmeye bak :anne:

Benimki de beceriksiz üstüne misafire ya da sadece benim aileme hiç değer vermez resmen yiyecekleri önlerinden kaçırır aaah aaah ne diyelim
Aklıma bir olayı getirdi. Bir kadın bize misafirliğe gelmişti yanında da bak sayılı 3 tane elma getirmiş masaya koymuştu.
Giderken kimse yemedi bunları götüreyim dedi aldı 3 elmayı gitti :KK70:

Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Cay icmeye davet etti ailemi kadinlar arasinda oturduk teyzem de geldi falan
Resmen lapa gibi bir patates salatasi
pastaneden hazir su boregi
Ve hazir kurabiye almis onumuze getirdi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Herkes hazir mi aldiniz dedi inatla ben yaptim dedi

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Yemege davet ettiginde bile
Hazir pide salata hazir ayran yapmisti

Ayni nezaketi ve degeri neden bize gostemiyor
Biz onlar icin yaptigimiz halde

Esime bu durumu kirmadan nasil sorabilirim

Eşine bu saçma konuları söyleyip kendini basit düşürme bence.Ne yapsın adam?Anne pohaçalarını böreklerini evde yap lütfen karım çok bozuluyor mu desin.Kadın önünüze koyuyor mu yemeği?koyuyor.Bir güzel yiyor musunuz?yiyorsunuz.Nereden aldığı ne yaptığı sizi neden ilgilendirsin.Ben anlamıyorum ya

Eşine bu saçma konuları söyleyip kendini basit düşürme bence.Ne yapsın adam?Anne pohaçalarını böreklerini evde yap lütfen karım çok bozuluyor mu desin.Kadın önünüze koyuyor mu yemeği?koyuyor.Bir güzel yiyor musunuz?yiyorsunuz.Nereden aldığı ne yaptığı sizi neden ilgilendirsin.Ben anlamıyorum ya
Yok onu demeyecek te,annesinin ne beceriksiz,ne vurdumduymaz, ne icten pazarlikli oldugunu ogrenecek,ardindan da aaa aşkım bisey soyleme kadina ama lutfen baak,uzuldum bak simdi deniiir,nisanli da ne yüce gönüllü biriyle birlikte oldugunu yaşlı gözlerle müşahade eder:D

Back
X