• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden ücretsiz izin almak zorundayım

Yerinizde olsam ücretsiz izin alırdım.
Yerinizde olsam açıkca söylerdim "doktor her gittiğimizde çok öpmeyin, hele dudaktan öpmeyin diyor" diye.

Çocuk eskimez elbet öpmeyle ama sürekli dudaktan öpülmez çünkü kayınvalidenizin ağzındaki yetişkin mikropları kaldırabilecek bağışıklı sistemi yok.

Kayınvalidenize güvenerek mi çocuk sahibi oldunuz? Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ve bu sebepten dolayı sizde kimseye gönül koymamalısınız, kızmamalısınız. Eşinizi de bu sebepten dolayı annesine karşı kışkırtmamalısınız. Çocuk sahibi olmak sevgi ile olur, insan kendisine ve eşine güveniyorsa, çocuğu için iyi bir gelecek hazırlayabileceğine inanıyorsa, iyi birer anne ve baba olacağına inanıyorsa ancak çocuk sahibi olur, sırf egolarını tatmin etmek için değil. Annelik, babalık fedakarlıktır, gerekirse yediğinden, içtiğinden, gecenden gündüzünden çalarsın, işinden gücünden olursun ama anne - baba olursun! Burada da kimseye yok bakmadı etmedi diye suçlamamalısınız.

Benim de 2 kızım var, kv bakarım dediği için zamanında yakınına ev taşımıştım, sonra caydı bakmadı ama ben asla bu sebepten dolayı ona kızmadım sonuçta çocuklarımı ona güvenerek değil eşime ve işime güvenerek doğurmuştum, çok istemiştim. Bence bunu tekrar düşünün siz evde durmayı mı sevmiyorsunuz yoksa anne olmak mı zor geliyor?

Çocuğu öpme konusuna gelince, gayet net, alırsınız karşınıza kibarca "anne doktoru ile konuştuk, enfeksiyon olma ihtimali yüksek bebeklerin bağışıklık sistemi açık, mümkünse bize bile koklayarak sevmemizi söyledi, sende dikkat olur mu dersin" olur biter..

eğer kırmak istemiyorsanız enfeksiyon r,ski var dersiniz,ki yeni doğan bebeğin babası uçuklu dudaklarıyla bebeğini öpmüş diye bebek vefat etmiş örnek verebilirsiniz.ben herkesi uyarmayı tercih ediyorum anlamayanlara fazla vermiyorum çocuğumu.bugün ağzından öpen yarın kendi çatalı kaşığıyla besleyecek ağzındaki sakızı bile çocuk istiyor diye çıkarıp verecek.

ben annemi çağırırdım sonra da bebeği öp derdim öpünce de ne yapıyosun öyle öpülür mü bu kadarcık bebek, öpme falan diye kızardım. sonra da kusura bakmayın hiç içime sinmiyo ona böyle davranılması derdim. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla :)

geçenlerde yine böyle bir konu açılmıştı.
kayınvalidem bebeğimi dudağından öpüyor diye.
anlaşılan kayınvalidenizden başka bakacak kimse yok,
şöyle yapabilirsiniz: bebeğinizi doktora götürdüğünüzü
ve bebeğin mikrop kaptığını çok öpülmemesi gerektiğini
anlatın,eğer birazcık vicdanı varsa öpmeyi bırakır zaten.
ayrıca bakıcınında evde siz yokken ne yaptığını bilemezsiniz.
kayınvalidenize güvenmekten başka çareniz yok bence.

Kayınvalidenize güvenerek mi çocuk sahibi oldunuz? Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ve bu sebepten dolayı sizde kimseye gönül koymamalısınız, kızmamalısınız. Eşinizi de bu sebepten dolayı annesine karşı kışkırtmamalısınız. Çocuk sahibi olmak sevgi ile olur, insan kendisine ve eşine güveniyorsa, çocuğu için iyi bir gelecek hazırlayabileceğine inanıyorsa, iyi birer anne ve baba olacağına inanıyorsa ancak çocuk sahibi olur, sırf egolarını tatmin etmek için değil. Annelik, babalık fedakarlıktır, gerekirse yediğinden, içtiğinden, gecenden gündüzünden çalarsın, işinden gücünden olursun ama anne - baba olursun! Burada da kimseye yok bakmadı etmedi diye suçlamamalısınız.

Benim de 2 kızım var, kv bakarım dediği için zamanında yakınına ev taşımıştım, sonra caydı bakmadı ama ben asla bu sebepten dolayı ona kızmadım sonuçta çocuklarımı ona güvenerek değil eşime ve işime güvenerek doğurmuştum, çok istemiştim. Bence bunu tekrar düşünün siz evde durmayı mı sevmiyorsunuz yoksa anne olmak mı zor geliyor?

Çocuğu öpme konusuna gelince, gayet net, alırsınız karşınıza kibarca "anne doktoru ile konuştuk, enfeksiyon olma ihtimali yüksek bebeklerin bağışıklık sistemi açık, mümkünse bize bile koklayarak sevmemizi söyledi, sende dikkat olur mu dersin" olur biter..

Yaa arkadaşım şakamısın sen? nasıl okudun konuyu? ben kayınvalideme baktırmak istemiyorum ki gönül koyayım.Ben güvenilir bir bakıcıya baktırma taraftarıyım. Bidaha okursan anlarsın

bu kayınvalidelerde sapıttı iyice.

bir başka arkadaşta yazmış bebeğimi dudağından öpüyor diye üstelik sigara içiyormuş kadın:53:

bence gelini kıskandırmak için kasıtlı yapılan hareketler bunlar sonuçta gençliklerinde onlarda kayınvalideye sinir oldukları için neyin sizi sinirlendireceğini iyi bilirler

vallahi ne diyelim yazık koskocaman kadınlarda ne akıl ne olgunluk gram kadar yok

hepsi menopozdan akıllarını mı uçurmuşlar nedir.

Valla arkadaşın yazdıklarıyla sizin cevabınız negatifle pozitif kadar farklı.

Arkadaş kayınvalidesine çocuğuma bakmak zorunda dememiş ki, bundan dolayı kızmıyor da gönülde koymuyor. Arkadaşın derdi kayınvalidesinin çocuğunu, çocuk bile değil bebeğini dudağından öpmesi. Bunun için baktırmak istemiyor.

Ve üstelik sizinki gibi bir cayan kayınvalideside yok. Maşallah sizde coşmuş hızınızı alamamış işi anne olmak mı zora getirmişsiniz.

Ancak ne yazıkki konu o değil :50:

Dip not, çocuğumu dudağından öpecek şuursuz daha dünyaya gelmemiştir. Yanlışlıkla gelmiş olsa bile pişman olacağı kesindir.

Valla arkadaşın yazdıklarıyla sizin cevabınız negatifle pozitif kadar farklı.

Arkadaş kayınvalidesine çocuğuma bakmak zorunda dememiş ki, bundan dolayı kızmıyor da gönülde koymuyor. Arkadaşın derdi kayınvalidesinin çocuğunu, çocuk bile değil bebeğini dudağından öpmesi. Bunun için baktırmak istemiyor.

Ve üstelik sizinki gibi bir cayan kayınvalideside yok. Maşallah sizde coşmuş hızınızı alamamış işi anne olmak mı zora getirmişsiniz.

Ancak ne yazıkki konu o değil :50:

Dip not, çocuğumu dudağından öpecek şuursuz daha dünyaya gelmemiştir. Yanlışlıkla gelmiş olsa bile pişman olacağı kesindir.

:)) henüz çocuğum yok ama allah korusun kimsenin onu dudağından öptüğünü düşünemiyorum kendim de dahil.. amin inş dünyaya gelmemiştir o kişi :))

Bugün bu konuyla ilgili okudugum ikinci konu. En iyisi asagidaki yaziyi esinize okutun. Ya da en yakin kontrol randevusunda doktorunuzun bu konuyu acmasini saglayin. Önceden telefon mu edersiniz, bizzat gidip söylemesini mi rica edersiniz size kalmis. Dr desin ki bu cocugun yüzü niye böyle. Krem falan mi sürüyorsunuz, yüzünü agzini mi öpüyorsunuz, cildinin durumunu hic begenmedim. Annesi de dahil kimse cocugun yüzünden özellikle agzindan öpmesin, enfeksiyon kaparsa agir ilaclar kullanmak zorunda kalirsiniz falan desin. Ne bileyim ya insani zorla yalanci yapiyorlar. Eger bu dr isini yapabilirseniz bizzat hanimefendiyi de cagirin. Anne seninle götürelim dr kontrolüne deyin. Hatta madem cok sinirli ve endiselisiniz kontrol randevuyu falan beklemeden uydurun birsey hemen bir randevu ayarlayin.

ÖPÜCÜK HASTALIĞI (EBV VİRÜSÜ)

Tiptaki ismi Enfeksiyoz mononükleozis' olan öpücük hastalığı, daha çok ergenler ve erişkinlerde rastlanan akut bir enfeksiyon hastalığı aslında. Ne var ki bebeklere de geçmesi olası.

Bu yüzden küçükleri severken, onları özellikle dudak çevresinden veya ağızdan öpmek büyük tehlike yaratıyor. Tipik özellikleri; ateş, membranlı faranjit, lenf bezlerinde, dalakta ve karaciğer büyüme... Kişinin kan sayımı tablosunda da ciddi değişiklikler meydana gelebiliyor..

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, "Hastalığın bebeklerde de görülmesi çok ürkütücü. Buna neden olan epstein-barr virüsünün tek kaynağı ise insan. Bulaşması, çocuklar arasında veya çocukla erişkin arasında yakın temas ya da dudaktan öpme ile oluyor. Enfeksiyon yapan bu virüs, tükrükte taşınıyor. İlginçtir çevremde çocuğunu dudağından öpen ailelere sık rastlıyorum. Bu gerçekten çok sakıncalı. Anne-babalar yakınlığı ne olursa olsun, çocuklarını kucağına alıp öpmeye kalkan herkesi de uyarmalı" diyor. Hastalik tükürükle taşıniyor ve son yıllarda bebekleri ve küçük çocukları da tehdit ediyor.

şu yazıyı görünce aklıma geldi
geçen kaynanalara gittik eltimin çocuğuna bakıyo çocukta 2-2.5 yaşında tombiş falan bişey normalde çocuk sevmem ama bu farklı gel beni sık mıncıkla diyo bide gidince ayrılmıyor peşimden bacaklarıma yapışıyo:) şebeklikler falan yapıyo arada kucama alıp bacaklarını falan sıkıorum hoşuna gidio:)
yine gittik kayınvalideye çocukda orda geldi ben turuken çıktı kucama boynuma sarılıyo falan hani bebeklerin kendine has kokusu olurya sen dedim ne güzel kokuosun öyle falan kaynana demezmi ''evet bende dayanmaıorum boyununu günde kaç kez yalıyorum diye'' yani öpme falan diil bizzat yalıyomuş çocuğun boynunu ay çocukdan bi soğudum hem oynaşmak istiorum aklıma o yalamaları gelio gözümün önüne çok kötü bi durumdu bende diodum işe başlayınca çocuğu kaynanaya bırakırım çocuk delisi yani bilemiorum bana çok itici gelio.... eltim bunu bilmiyor sölemedim belki kötü yaptım ama haberi yok:(

bide geçenlerde burda bebeğe kendi memesini veren birini duymuştum gelin çocuğu kaynanaya bırakıyo bebkde ağlıyo diye kaynana çıkarıyo memesini veriyo çocuğa Allahım sen koru daha neler duycam ben?

Son düzenleme:
Allah aşkına şimdi bu kadına oğlu tatlı bir dille anne lütfen
dudaktan öpme çocuğu mikrop kapar,drlar bas bas bağrıyor duymuyor musun?
dese ne olur?
Şu erkekler üstüne düşeni söylese de biz kötü olmasak ne olur?
Sinir oluyorum yaa! Bakıcı tutalım.. Yok!
O zaman annenle konuş. Kesin cevap darılır bana,yok!
İşten çıkayım ben bakayım..
Tamam..
Sonra da maddi sıkıntılar yüzünden başka başka sorunlara merhaba..
Sinir oluyorum yemin ederim:ssz:

demin eşim 1 yıl alma ücretsizi yarım dönem al dedi.Bende olmaz dedim.Ama maddiyatımızın yetmeyeceğini söyledi.CAnı sıkıldı. Umrumda değil annesinin yaptığı hatayı kendi telafi etsin böyle işte..Ben ona bırakmak istemiyorum bebeğimi. İnat ettim.Beni çok üzdü ağlattı(annesi). Şimdi düşünme sırası eşimde

erkeklerin en çok takıldığı konular maddi ,annesi öpmüş, öpmemiş önemli değil

bu tür arkadaşlar böle yorum yaptığı zaman gerçekten sinir katsayılarım artıyor. kv size bakarım deyip bakmamış sizde hiç gücenmemişsiniz 5 yaşındaki çocuk bile bu dediğnize inanmaz.ayrıca kimse anneliği sizden öğrencek değil, haddiniz aşmayın yorum yaparken, ego tatmin etmek için çocuk yapılırmı bu ne saygısız bir yorum,evet herkes çocuğun geleceğini düşünüp maddi imkanlar sağlayıp evlat sahibi olmak ister,çocuk sahibi olmak sevgi ile olur vsvs bunları aklı başında olan herkes biliyor ve öyle bir yol çiziyor kendine ama hayat herzaman düşündüğünüz şartlarda gitmiyor.anne babanın başına bişey gelse ne olucak,siz hayatınızın bundan sonrasını garanti altına aldınız heralde hiç bir prüz olmadan yaşıyacaksınız

Son düzenleme:
Bence çok dogru bir karar vermişsiniz.

Madem eşiniz annesine dur diyemiyo maddi sıkıntılara katlansın bi zahmet..

Bence yine kayınvalidene bırak çünkü bakıcıda olsa sende baksan yine görmeye gelicek yine davranışını tekrarlayacak
gerisindede nazikçe uyar işte

Anlamıyorum algılamam da mümkün değil neden minicik bir insan evladı böyle bir tehlikeye sokulur bana bunun sevgi olduğunu kimse iddia etmesin bende yeğenim doğunca yutmak istedim ama sadece beşiğe eğilip koklamakla yetindim

ben bu davranış bozukluğunu tüm iyi niyetimle kör cehalet art niyetimle anneyi sinir etmenin bir yolu bulunmuş ve sırf bu yüzden ufacık bi insan evladı incitilmekten çekinilmemiş diye değerlendiriyorum farzedelim öpmenin zararlı olduğuna inanmıyorsun anne strese giriyo bu sebepten yapma

Bu konuda o kadar doluyumki hepsini yazsam hem seni tedirgin ederim hemde sonuna kadar okunması mümkün değil ama Allaha c.c a havale ediyorum.

Bunun dışında belki enfeksiona maruz kalması bağışıklığını geliştirir hem emeklemeye başlayınca ağzına neler atıyor bir bilsen öpücük yanında hiç kalır benim kızım bi kere terlik sokmuştu

Back
X