Kayınvalidem..

Belli ki vurdumduymaz bi kadın belki hoşlanmıyor bile gelinden , şimdiden bunlara alınırsa asıl o çocuk doğunca kaotik bi ortam oluyor hiç başa çıkamaz yaşananlarla. Bu kadın da böyle deyip kendi göbeğini kendi kesecek oturup mücverini kendi yapacak
Şimdi ben kayınvalidemden mücver istemedim, istememde. Canım çekti ya aş ermek böyle bişey mi ki diyip, akşamına mücver yapıp bana vermemesi beni üzer. Yiyip yememiş olmam önemli değil hamile bir kadının canı cekıyor, yapıyosun vermıyosun. Hayır baklava yapsa vermese alınmıycam canım çekti dediğimi yapıyor.. ben onun yanında akşamda kek yapıyım yeaa desem akşam bir tabak yollarım, yanında söyledim canı cekmiştir diye üstelik doktor istirahat edicemsin temizlik vs yapmıycaksın dedi diyorum yani

Yok tabi ki haklısınız da yani gidip hesap soramayacağına göre o da pek ilgilenmeyecek onlarla. Yoksa önce bekler sonra alınır sonra tekrar bekler bu böyle gider..
beklememek lazım evet o ınsanların dusuncesızlıgı deyıp uzulmemek lazım ama ılk zamanlar benım duygu durumum cok karısık dı belkı konu sahıbınınde oyledır bılemıyorum takmamak en guzelı

Hamile iken aşerdiğin şeyi o an yiyememek kadar kötü birşey yok
Bende çalışırken müşterinin biri gelmişti patron ona kebap söylemişti karşımda katır kutur yedi ve bu kişi kadındı ben hamileyim bana da yer misin demedi bile böyle şeyler asla unutulmuyor

Kvniz ya umursamaz ya da vicdansız yada ikisi sizi kıskanıyorda olabilir öyle sezinledim. Bunu çata çat yüzüne vurmak lazım zıkkımlandın da iki tane mi göndermedin diye

Öyle tesadüfen öğrendim ki:) bi akrabamla telefonda görüntülü konusmuslar sonra aynı akraba beni aradı hamilelik için tebrik ediyor, kv leride aradım kız dedi mücver yapmıs onlarda.. ben şok :) işte rutinimiz böyle değil, samimiyetimize dayanarak zaten ben bunları söylüyorum. Evden cıkarken inşallah dış gebelik, boş genelik vs değildir diye ne korkularla gittiğimi biliyor, o hastaneye vs gittiği zaman ben ararım nasıl oldun? Doktor ne dedi? Yapabileceğim birşey var mı gibi. Bende sadece torunu ya merak eder diye bekledim. Zira komşularım bile aradı.. bugün dr gidicektin ne dedi diye.. yani sağlık bu, dediğin gibi miymiş? Herşey yolunda mıymış.. çünkü aramızda ki samimiyet böyleydi

anladim, cok enteresan o zaman,
siz yine de cok takilmamaya calisin.
Hos degil dogru haklisiniz,
ama belki o da nasil yaklasacagini bilememistir.

Mucver yapip gondermemesine bir sey bulamadim ama,
o cok acayipmis.

beklememek lazım evet o ınsanların dusuncesızlıgı deyıp uzulmemek lazım ama ılk zamanlar benım duygu durumum cok karısık dı belkı konu sahıbınınde oyledır bılemıyorum takmamak en guzelı
Hayır duygu durumum karışık değil gerçekten, düşünsenize kayınvalidem bana diyor ki işte canım falanca yemekten çekti. Akşam ben yapıyorum afiyetle yiyorum kv hamile falan bile değil ona rağmen vermıyorum. Burdan bakıldıgında bile hiç hoş değil dimi?

Herkese merhaba;
Hamileyim, rabbim isteyen bütün kullarına tez vakitte evlat versin hayırlısıyla..
Bir kaç gün önce doktora gittim keseyi görelim, kalp atışını duyalım vs diye.. kayınvalidemle aynı apartmanda yaşıyoruz, birbirimizle pek sorunumuz olmadı, beni pek sevmez gelinim sonucta 🤦🏻‍♀️ama kavga gürültümüzde pek olmadı bugüne kadar herkes birbirini idare etti diyim. Doktora gideceğim günün sabahı sohbet ederken canım mücver çekti dedim sabah sabah. Ne alaka aş ermek böyle bişey mi ki acaba dedim, gülüştüm. Sonra doktora gittim, kayınvalidem ne aradı ne sordu.. hiç merak etmez mi insan kalp atısı duydun mu? Hersey yolunda mı? Gerçekten üzüldüm sen babannesin yabancı değilsin ki.. herneyse.. düşük tehlikem varmıs cok üzüldüm doktor cok dikkat etmemi istirahat etmemi istedi. Kayınvalidem bir gün sonra aradı naptınız diye(!) kp’den duymus düşük tehlikesini bir gün önceden. Bunu biliyor, aynı apartmanda yanıma cıkıp geçmiş olsun demiyor sanki uzakta oturuyor gibi telefon edıyor. Ama beni asıl üzen ne oldu biliyor musunuz! O gün mücver pişirmiş yemişler, ben ondan zaten mücver istemedim öylesine söylemiştim. Sanırım kayınvalidemin canını çektirmişim, yapmıs, afiyet olsun, ama insan iki tane tabağa koyup vermez mi? Hem hamileyim, hem canım istemiş, hem düşük tehlikem var. Bana yardım etmek zorunda değil, ona güvenip hamile kalmadım ama nezaketen nasıl yemek yapıcaksın ne yiceksin demesini beklerdim. İstemeyeceğimi biliyor ama korktu sanırım belki kabul ederim diye. Gayet sağlıklı ve gençtir kendisi, yaşlı veya hasta olsa nezaketen beklentisine bile girmem
Ben şimdi el gibi aynı apartmanda beni telefonla aramasına mı üzüleyim? Mücver vermemesine mi üzüleyim?( mücver yemem önemli değil, boğazıma düşkün biri değilim yemesemde olur. Ama hamile bir kadına böyle yapması incitti)düşük riski var ona mı? Dedikodu olur vs diye kimseye anlatamıyorum.. burada kimse kimseyi tanımıyor, daha objektif yorumlar alırım diye yazmak istedim.
Beklenti içinde olan gelinleri de kaynanaları da hiç anlatamıyorum.Boykr insanları egolarıyla ilgili kompleksleri olduğunu düşünüyorum sürekli benimle ilgilenilsin hatırım sorulsun isteklerim yerine getirilsin tavrı incelemelik

Konu sahibine herkes bu kadar beklenti niye diye sormuş. Kadın bence hamilelik triplerinde veya hormonlardan değil. Sabah giderken söylüyor kaynana o yemeği yapıyor ve getirmiyor kimse kusura bakmasın ama düşman dahi olsa yapılmaz ki hamile düşük riski olan bir kadın. Bende hamileyim ivigimin ivigi aradı canının istediği birşey var mı senin migde bulantilarin çok yapamazsın diye .Cok çok mesafeli olun hele o doğumda asla yanınıza sokmayın

Beklenti içinde olan gelinleri de kaynanaları da hiç anlatamıyorum.Boykr insanları egolarıyla ilgili kompleksleri olduğunu düşünüyorum sürekli benimle ilgilenilsin hatırım sorulsun isteklerim yerine getirilsin tavrı incelemelik
Ne kadar yanlıs düşünmüşsünüz.
Benim beklentim insanlık! Doktor bana yatıcaksın yemek temizlik yok diyor, ben kayınvalidemden iş mi beklıyorum? Hiç bir beklentim yok konuyu çok yanlıs anlamıssınız. Bizim aramızda mesafe yoktu arkadas gibiydik! Ne korkularla gittim o doktora onun evinden cıkıp, tabiki aramasını hersey yolunda mı dıye sormasını bekleyecegım, bu beklenti değil, insanlıktır, karıştırmayın

Hayır duygu durumum karışık değil gerçekten, düşünsenize kayınvalidem bana diyor ki işte canım falanca yemekten çekti. Akşam ben yapıyorum afiyetle yiyorum kv hamile falan bile değil ona rağmen vermıyorum. Burdan bakıldıgında bile hiç hoş değil dimi?
Ben size hak veriyorum duygu durum karışıklığı dediğim şey şu hormonların dan dolayı belki de normalde takmazsın bu konuyu şimdi taktin bunu demek istemistim

Konu sahibine herkes bu kadar beklenti niye diye sormuş. Kadın bence hamilelik triplerinde veya hormonlardan değil. Sabah giderken söylüyor kaynana o yemeği yapıyor ve getirmiyor kimse kusura bakmasın ama düşman dahi olsa yapılmaz ki hamile düşük riski olan bir kadın. Bende hamileyim ivigimin ivigi aradı canının istediği birşey var mı senin migde bulantilarin çok yapamazsın diye .Cok çok mesafeli olun hele o doğumda asla yanınıza sokmayın
Gel öpücem:) aynen öyle biz böyle gördük, böyle yetiştik

Ne kadar yanlıs düşünmüşsünüz.
Benim beklentim insanlık! Doktor bana yatıcaksın yemek temizlik yok diyor, ben kayınvalidemden iş mi beklıyorum? Hiç bir beklentim yok konuyu çok yanlıs anlamıssınız. Bizim aramızda mesafe yoktu arkadas gibiydik! Ne korkularla gittim o doktora onun evinden cıkıp, tabiki aramasını hersey yolunda mı dıye sormasını bekleyecegım, bu beklenti değil, insanlıktır, karıştırmayın
Bence ne kv ne annenizden beklentiye girmeyin daha mutlu olursunuz.Bu esin ve senin çocuğun ve yalnızca sizin sorumluluğunuz ya bu yazdiklarini esin için yazsaydın hak verirdim ama kaynana ne bekliyorsun ki zaten

Aramaması sormaması çok takacağım mevzular değil ama mücver konusuna sanırım bende bozulurdum. Ama krizi iyi yönetmek lazım. Laf arası söyle gitsin. Sen bozulacağına o bozum olsun. Sen düşüneceğini o düşünsün. Hafif kinayeli bir gülümsemeyle " Anne nasıl güzel miydi mücver. O gün canımın çektiği gün yapmışsın. Ne diyelim. Afiyet olsun" de bitir.

Bunun beklenti ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, yabancı olsa hamileyim canım mücver çekti desen yapar getirir, o bir de yaptığı halde ikram etmemiş çok büyük ayıp. Ayrıca nereden duydun mücver yaptığını?

Bunun beklenti ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, yabancı olsa hamileyim canım mücver çekti desen yapar getirir, o bir de yaptığı halde ikram etmemiş çok büyük ayıp. Ayrıca nereden duydun mücver yaptığını?
Tesadüfen öğrendm bi akrabayla görüntülü konusmuslar, sonra akraba bana döndü hamilelik için tebrik etmeye, kv ni aradım seni aramadan önce mücver yapmıs yiyolardı senin bulantın var mı gibi muhabbet arasında öğrendim 🤦🏻‍♀️

Tesadüfen öğrendm bi akrabayla görüntülü konusmuslar, sonra akraba bana döndü hamilelik için tebrik etmeye, kv ni aradım seni aramadan önce mücver yapmıs yiyolardı senin bulantın var mı gibi muhabbet arasında öğrendim 🤦🏻‍♀️

Doğru olmayabilir mi? Kayınvaliden söylemiştir belki canı mücver çekti diye o da böyle bir hikaye uydurmuştur. İlginç geldi onun yediği yemeği sana söylemesini çok önemsiz bir şey çünkü, bunu aklında tutması bile ilginç

Doğru olmayabilir mi? Kayınvaliden söylemiştir belki canı mücver çekti diye o da böyle bir hikaye uydurmuştur. İlginç geldi onun yediği yemeği sana söylemesini çok önemsiz bir şey çünkü, bunu aklında tutması bile ilginç
Hayır hayır yemek yiyorlardı dedi. Hee dedim ne pişir miş. Yanlıslık payı yok yani. Zaten arayan kişide çok iyi bi insandır ara bulur sevgi doludur o tarz insanlardan

Bu beklenti sayılmazki.
Hamilesiniz mücver çekmiş canınız. Ve kadın mücver yapıyor size de ikram etmiyor.
Bunda iyi niyet aranır mı, vicdansızlık bu başka şey değil.

Her zaman resmiyetten mesafeden yanayım.Bence de sıfır beklenti sonsuz mutluluk. Amaaa kayınvalide dediğin eşinin annesiyse bazen birşeyler de bekliyorsun efendim.Neden beklemeyeceksin? Hamileliğin ilk zamanları tehlikelidir, üstelik risk de varmış, e insan merak eder, edilmelidir.
Şimdi torun olduğunda kendisi çok şey bekleyecek ama değil mi? Benim torunum diyecek, babaanneyim ben diyecek.
Ne kadar ekmek o kadar köfte sevgili kararsız. Bence canınızı sıkmayın, bundan sonra ona göre muamele edersiniz.
Mesafeli durursunuz.

Back
X