kayinvalidemden artan yemekler

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.336
5.034
38
Merhaba arkadaşlar benimki dertmi bilmiyorum ama kendime çok kötü dert haline getirmiş durumdayım sorunum şu daha öncede burda bi konu açmıştı ve kayinvalidem in yılın 6 ayını bizde geçirdiğini yazmıştım kayinvalidem 45 kilo olan çok aynen yiyen biri sürekli markete gidip canı ne çekerse onu alıyor ama aldığı hiç bişeyi yemiyor ucundan alıyo yemem diyor hevesi gecmismis bende çöpe atmak istemiyorum yemeğe çalışıyorum ama bende ne kadar yiyebilirim ki mesela katmer görmüş markette 2 tane kocaman katmer almış getirdi ışıltı azıcık yedi ve bende diyetteyim yemek istemiyorum ama çöpe gitmesinde istemiyorum bunun gibi bi çok şey gerçekten artık sinirlerim bozuldu kendisinde kaç defa söyledim yemiyorsun boşa gidiyor ben yemek zorunda kalıyorum diye yine aynı değişen bişi yok sizce ne yapmalıyım çöpe atsam günah olurmu atmasam ben çöp değilim nereye kadar yiyebilirim yada kayinvalidemi bu huyu ndan nasıl vazgecirebilirim ?

Merhaba arkadaşlar benimki dertmi bilmiyorum ama kendime çok kötü dert haline getirmiş durumdayım sorunum şu daha öncede burda bi konu açmıştı ve kayinvalidem in yılın 6 ayını bizde geçirdiğini yazmıştım kayinvalidem 45 kilo olan çok aynen yiyen biri sürekli markete gidip canı ne çekerse onu alıyor ama aldığı hiç bişeyi yemiyor ucundan alıyo yemem diyor hevesi gecmismis bende çöpe atmak istemiyorum yemeğe çalışıyorum ama bende ne kadar yiyebilirim ki mesela katmer görmüş markette 2 tane kocaman katmer almış getirdi ışıltı azıcık yedi ve bende diyetteyim yemek istemiyorum ama çöpe gitmesinde istemiyorum bunun gibi bi çok şey gerçekten artık sinirlerim bozuldu kendisinde kaç defa söyledim yemiyorsun boşa gidiyor ben yemek zorunda kalıyorum diye yine aynı değişen bişi yok sizce ne yapmalıyım çöpe atsam günah olurmu atmasam ben çöp değilim nereye kadar yiyebilirim yada kayinvalidemi bu huyu ndan nasıl vazgecirebilirim ?

Yazık ya gerçekten koskoca kadın yaptığına bak çocuk yapmaz.

Bende hayatta çöpe atamam en sinir olduğum şey yemek israfı.

millet sokakta aç dolaşırken

kedi evi yapıp onun içine koyabilirsiniz hem de hayvanlara bir hayrınız dokunmuş olur :KK14:

Ekmekleri kuşlara, yemekleri sokak hayvanlarına verebilirsiniz.
İsraf hakkında bilgilendirecek kimse yok mu kayınvalidenizi.
Siz söyleseniz adınız gelin maalesef..

Aynen ben de artan yemeklerimizle sürekli sokak kedilerimizi besliyorum.
En güzel çözüm bence.
bende bulaşıkları toplayacağım zaman iki poşet çıkartıyorum birine sırf yiyecekleri birine de atık çöpleri koyuyorum her sabah işe giderken kedilerin olduğu yere bu yiyecekleri koyuyorum böylece hiçbir şey boşa gitmiyor herkes yapsa ne güzel olur

gatmeri buzluga atabilirsin
yani buzluga girebielcek herseyi atabilirsin
arada çiakrirsin ana ogul yesinler

baska bilemeedim napsan, israf valla yazik gunah

bende bulaşıkları toplayacağım zaman iki poşet çıkartıyorum birine sırf yiyecekleri birine de atık çöpleri koyuyorum her sabah işe giderken kedilerin olduğu yere bu yiyecekleri koyuyorum böylece hiçbir şey boşa gitmiyor herkes yapsa ne güzel olur

Yaşanılan yere göre değişiyor sanırım bu durum.
Bizim sokakta herkes böyle yapıyor.
Annemlerin evi cadde üstü orada pek kedi köpek olmaz.
Orada kaldığım dönemlerde de şimdiki evimin sokağına kadar getirirdim yiyecekleri.
O yavrucakların sevinmesi o kadar güzel ki...
Zaten bir yerden sonra alışkanlık oluyor,istesem de çöpe yemek atamıyorum ben.

ben yemesem gelin yiyyiyor zaten diye size güveniyor.
sizde yemeyin,bayatlasın gerekirse.
siz yemeye devam ederseniz o almaya devam edicek.
belkide derdi size kilo aldırmak :KK53:
sizin paranızdan mı harcama yapıyor?yoksa kendi emekli maaşından mı?
sizden para alıyosa söyle eşine para vermesin.

Islatıp bir parka falan koysan kuşlar yer. Yemekler artınca ben bahçeye koyuyorum köpekler yiyor.
Kayınvalideniz koskoca kadın düşünemiyor mu israfın günah olduğunu. Hiç sevmiyorum israfı ya çok günah.

Yaşanılan yere göre değişiyor sanırım bu durum.
Bizim sokakta herkes böyle yapıyor.
Annemlerin evi cadde üstü orada pek kedi köpek olmaz.
Orada kaldığım dönemlerde de şimdiki evimin sokağına kadar getirirdim yiyecekleri.
O yavrucakların sevinmesi o kadar güzel ki...
Zaten bir yerden sonra alışkanlık oluyor,istesem de çöpe yemek atamıyorum ben.
hayvanlar da size alışıyor bir süre sonra belli yerde toplanıyorlar ben arka mahallemde müsait bir yer var mesela oraya götürüyorum poşetin ağzını falan bağlayanlar oluyor onlara da sinir oluyorum ben plastik bir tabak yaptım üstünde notu da olduğu için kimse dokunmuyor ona güzel oluyor öyle olunca

"yiyiniz içiniz israf etmeyiniz."
canım evin bereketi kaçarı. çok günah. o kadar muhtaç insan varken.
öncelikle kv vazgeçsin bu huyundan dicem ama koca kadın sen anasımısın ki öğreteceksin bu yaştan sonra. benim kv israfı hiç sevmez. bi tabak yemek dökmedim der devamlı. benim de çok hoşuma gider. ben de dökmemeye çalışıyorum. ya komşuma veriyorum bir porsiyon ya da dondurucuya atıyorum.
1-dondurucuya atabilirsin. mesela katmer dondurucuya atılabilir. sabah kahvaltıya çıkarırsın eşin yer.
2-çevrende böyle durumu kötü olan birileri varsa, onlara verebilirsin.
3-hayvanlara bi tabak hazırlayıp , biraz sütle ıslatıp verebilirsin.
ama kesinlikle çöpe atma. yazık yani

Buzluğa atabilirsiniz,sonra ısıtıp yersiniz yada kayınvalideniz yer.

Bunu sen deqil esinin soylemsi lazim ne kadarda o oglu dinleyebilir sende fazl karisma bence gelin yediqimi ictigimi sayiyor beni gozune aldi der sagda solda..El kiziyiz sonucta..

X