Kayınvalidemden nefret etmeye başladım..çok üzdü beni..

inş yazdıklarımdan alınmazsın ama içimden geçeni söylemek istiyorum.o ailenin midesi ne kadar genişmiş öyle ya.Son yazını okuyunca afedersin ama midem bulandı yani.eşiniz birşey demiyor mu.anne bekar kardeşim var yukarda,eşimle ayrı yatamam vs vs.diyemedimi?bir de ne olsa el kızıyız kendi annemiz değil ki şakalarına laf çakmalarına küselim.kaynana yani.valla benim annem aman gelin darılmasın el kızıdır vs deyip aksine laf konuşmuyor ama işte herkes bir değil.ALLAH kolaylık versin sana.

İzmire taşındıgımızdan beri onlarda taş çatlasa canım 5 kere felan kalmışımdır ama her kalışımızda yerleri musait degil diye güyya giriş holuna yatıyoruz ve yani kaynım geldiginde içeri ben uyurken görüyor beni üstüm başım açılsa bile yani rahatsız olmuyorlar garipler be canım çooook gariplerfisfisfis

yok canım tepkisiz degil de annesine gidip konuşmasını hiç istemedim, kötülük çıksın istemedim sonra ispiyoncu gelin edecekti verecekti bedduanın gözünü biliyorum kötü olsunlar istemedim ama ben bıktım ezildim arada hep eşime sardım onunla kavga ettim ama çoooooooooooook salakmışım eşimi üzdügüm için artık işin rengi degişti ..

az önce arasam mı hal hatir sorsam mı diye çok geçirdim içimden vicdan ediyorum uslanmamm ben anam uslanmam :((

izmire ilk geldigimiz vakitler ev tutmaya gelirken od yanımızda bizle gezdi pahalı ev tutma diye sürekli uyardı beni oglumu borca sokma dedi evlerinin altı boş gel oturun dedi amaaann iyiki oturmadım yoksa bogaz bogaza gelirdik sonra dedi ki eviniz hiç güzel degil öyle böyle felan filan benim evim daha güzeldi gelip otırsaydınız kolu komşu evinizi nereden tuttunuz diye sorsa ben lafa girmeden o giriyordu lafa kötü mötü diye halbuki ev güzel saçmalıyor işte amacı beni deli etmekti sanırım ve onlarda kaldık birkaçgün evi temizliyorduk eşimle ben hamileydim üstelik yardım bile etmediler temizlige sadecce sagolsun eltim geldi ALLAH razı olsun..

Bazen bizim herşeyi çok iyi düşünmemizden geliyor bunlar başımıza..bazen eşlerinde anneleri ile konuşması gerekiyor..Benim kayınvalidem iyi kadın ama karışmadan duramaz kıyafetime evime..Dayanadım eşimle paylaştım..ÇOK kötü olaylar oldu ama şimdi eskisi gibi karışamıyor..Eşimle de kötü oldum o dönemde 3 aylık evli iken üstelik..Hiç vicdanları yok mu die düşünüyorum bazen..Ne isterler bu kayınvalideler gelinlerden..kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

kaynanalar yeni gelini görünce eskisini hor görüyor ama hayat bu ya kimin eline düşeceği hiiç belli olmazz:hulya:

İzmire taşındıgımızdan beri onlarda taş çatlasa canım 5 kere felan kalmışımdır ama her kalışımızda yerleri musait degil diye güyya giriş holuna yatıyoruz ve yani kaynım geldiginde içeri ben uyurken görüyor beni üstüm başım açılsa bile yani rahatsız olmuyorlar garipler be canım çooook gariplerfisfisfis

canım ortalık karısmasın huzur bozulmasın dıye hosgorunu anlayabılıyorumda bu ne sımdı?
senın agzın dılın yokmu ortalıkta yatıyorsun, dıyemıyomusun boyle sey olurmu ben sıın gelınınızım ayıp denen bısey var gelen gecenının ayak akltında ne ısım var dıye, onlar dusunmuyorsa sen kendını dusuneceksın, gerekırse gecenın bır yarısıda olsa kalkar gıderım ogullarıyla mutlu mesut yasasınlar, cok ayıp ve sınır bozucu, esınde ayrı bır tuhaf ayrıca, evlı adam karısını bekar kardesının bulundugu katta tek yatıracak bı cıft laf edemıyecek ılgınc valla ne dıyım

yarısına kadar okudum şiştim valla,sonunu okuyamadım bile..
ne yüz veriyorsun o kadar:olmaz:..anne anne peşinden koşuyorsun anlamıyor kadın..alsanaalsanasmile
afra tafra cabası ..sanki senin babanın işi, baban müsade etmiyor eşine..sana yer yok dediğ an hadi size güle güle deseydin:3:..

ahh sadece bu yaptıklarıyla kalsa iyi

anlatayımda görün iyice

Benim kayınvalidemler izmirdeler evlendigimizde biz eşimle 2 sene farklı bir şehirde oturduk işleri dolayısıyla sonra izmire geldik 3 senedir de izmirdeyiz..

biz kayınvalidemlere gittigimiz zaman kayınvalidem dedi ki '' bizde eşinle aynı yatakta yatamazsın, ayıp ayrı ayrı yerlerde yatacaksınız '' ilk zamanlar birşey demedim herhalde adetleri böyle dedim ve kayınvalidemin evleri 3 katlı en üst katta bekar kaynım var tek bir odasını kullanıyor evin..neyse misafr olduk bunlara eşim annesi gilin kalıgı ortta katta yatıyor BEN İSE KAYNIMLA AYRI ODALARDA ÜST KATTAYIM ayrı yatıyorum yani eşimle mantıga bakın mantıga

YEMİNLE DİYORUM Kİ odada pijamalarımı giyerken kapı açık kalmış bilemedim kaynımın pat diye gelip içeri düşecegini beni askılı shirtli pijamamla gördü mü ben zonnnnk !
ohaoldumsmile

sonra kayınbabam benim üstte yattıgımı bile bile üst terasta üzümleri budayıp aşagının tuvaletini kullanmaya inmiş tabi haberim yok tuvalete uyandım gittim ki kayınbabam tuvalette resmen adamın k...cını gördüm mü :1shok:ve böyle böyle gördügüm birkaç sahne daha ve ne kadar mantıksız hesap edin ben kız eviyken asıl ayıp annemgilde gidip birbirimizin yatması olmalıyken ki böye birşeyi asla etmeyiz annem bir odayı bize verir orada birlikte yatarız AMA KAYINVALİDEM 3 KATLI DAİRESİNDE BİZİ BİR YATIRAMAZ AMA BEN BEKAR KAYNIMLA AYNI DAİREDE FARKLI ODALARDA YATABİLİRİM alın size mantık

oof üşütücektim az daha yazarken
delikafadulden

akannehirakannehirakannehirakannehir

canım, sen valdaaanıma laf demesini bilmiyosun..ne demekmiş..bizde aynı yatakta yatamazsınız guclubacismilesanki nişanlı çiftsiniz..
ver ağzının payını otursun..

yazdıklarını baştan sona kadar okudum ve suçu sende buldum..
nedeni,madem ilk telefonda canını sıktı niye defalarca arıyosun hadi aradın eşine niye annenelere gidelim işini bırak diyosun ..bırakcaktın kudurcağınla kalcaktı sonuçta eşinde biliyordu o gün kü merasimi sen niye gitmek için heveslendin kii..gitmeseydin bu kadar canın sıkılmıcaktı...

bu son yazılanı ayrı odaları ve kaynınla aynı dairede kalmanı yeni gördüm ve şok şok şok oldum..
nasıl müsade ettin canım ya hele eşin nasıl müsade ediyor böyle bir olaya..valla ben nişanlıyım ve nişanlım her zaman der seni kimseye emanet etmem abim bile olsa der...bilmiyorum benim çok tuhafıma gitti eşinin sessizliği...

resmen şok oldum..olamaz böyle bi varlık yaa..ben okurken çıldırdım,allah sana sabır versin..valla sana tavsiyem eşinle konuş ve araya mesafeni koy...sen bunu yapmazsan o dahaa çookk tepene çıkar gibi geliyor bana..ahh ahh biri de benim kaynanayı haşlasa.ben bıktım artık laf sölemektenkötükedihüso

ahh canım benim . bugün bende sinir olduğum için kayınvalideme açtım forumu okudum bakayım neler varmış diyee.
bend e1 yıllık evliyim . saolsun kocam çok iidr.

ailesi berbat.
kayınvalidemin hiç görmüş geçirmişliği yoktur.
ne konuşmasını bilirlerne oturmasını kalkmasını ailecek.
evlilik gerçekten çok zormuş.
sadece kocanla olmuyormuş bu iş .
şimdi arkadaşların yorumlarını okuyorum. aa nasıl bir kadın olacak işmi falan yazmışlar. sonra bakıyorum profillerine bekar.
bende bekarken evli arkadaşlarım anlatınca aman ne takıyorsunuz boşverin falan derdim.
başa gelince bilinmiyormuş
o yüzden evlenecek arkadaşlara sevgi merhamet efendilik çok önemli kocada ama ailde çok önemli.
insanı hayattan herşeyden soğutur bunlar

bunu anlayamıyorum.iyi olalım tamam da ne için,kimin için.tamam karşılıksız iyilik daha da güzel,sizi anlıyorum ama,sizin yaptıklarınız size resmen olumsuzluk olarak geri dönmüş.
onların bu kadar yönlendirmeye çalışmalarında eşinizin peyı büyük.anlayamadığım bir şey var,sizi kaynınızın evinde yatırırken eşiniz bunu sessizce kabul mu etti,hiçbir şey söylemedi mi.en çok burası dikkatimi çekti.
çok karmaşık bir yapıları varmış.eşiniz çok ilgisizmiş.iyidir de,demekki suya sabuna dokunmaya cesaret edemeyen iyilerden.
öncelikle kafa yapınızı değiştirmeniz gerekiyor çok da vicdan yapmaya gerek yok.
Allah kötülüklere boyun eymelisiniz,her ne olursa olsun dememiş ki.mantığınızı,aklınızı kullanın demiş.eğer,öyle olsaydı şu anda filistin israil ile savaşmıyor olurdu.gerçi bu çok uç bir örnek,kendinize değer verin ki,başkaları da versin.

şunu da,yazmadan geçemeyeceğim.onlar ısrarla sizi görmezlikten gelmişler.siz anlatmışsınız duymak istememişler.
ama,siz ısrar ediyorsunuz,yok gidicem de gidicem olmaz,eşimin annesi.iy güzel de siz de bir annenin gözbebeği olan evladı değilmisiniz.

çok haklısınız kızlar çokk eşme hep dedim çok iyisin beni çok seversin bilirim ugrasırsın didinirsin bizim için bunuda bilirim dövmen yok sövmen yok evine baglısın bunuda bilirim dedim ama şu sessizligin...ah şu sessizligin içimden gelen herşeyi geçen ay suratına patlattım

erkek olsaydın dedim benim kocam beni kaynınla aynı dairede yatırıp aşagı inmezdin..gözleri doldu biz dedi böyle şeyleri ayı görmüyorduk ama sen diyene kadar bunu böyle düşünmedim dedi ben dedim böyle birisiyim ailem böyle size gelin geldiysem kendi örfümden yeter artık fire verdigim size biryere kadar uyarım artık uymam dedim zaten o olaylardan sonrada dahada asla kalmadım

anneme anlattım küplere bindi gelinler kuytu köşelerde yatırılır hatta dedi eşiyle birlikte madem eşinle yatırmayacaksa ayak dibine de yatırılmaz diye dün gecede geldi konuştuk uzun uzun off offf insan işte şöyle derdini açamayınca neyin ne oldugunu sindirdikleri için idrak edemiyor ama artık yeter bitti susma devirleri

çok haklısınız kızlar çokk eşme hep dedim çok iyisin beni çok seversin bilirim ugrasırsın didinirsin bizim için bunuda bilirim dövmen yok sövmen yok evine baglısın bunuda bilirim dedim ama şu sessizligin...ah şu sessizligin içimden gelen herşeyi geçen ay suratına patlattım

erkek olsaydın dedim benim kocam beni kaynınla aynı dairede yatırıp aşagı inmezdin..gözleri doldu biz dedi böyle şeyleri ayı görmüyorduk ama sen diyene kadar bunu böyle düşünmedim dedi ben dedim böyle birisiyim ailem böyle size gelin geldiysem kendi örfümden yeter artık fire verdigim size biryere kadar uyarım artık uymam dedim zaten o olaylardan sonrada dahada asla kalmadım

anneme anlattım küplere bindi gelinler kuytu köşelerde yatırılır hatta dedi eşiyle birlikte madem eşinle yatırmayacaksa ayak dibine de yatırılmaz diye dün gecede geldi konuştuk uzun uzun off offf insan işte şöyle derdini açamayınca neyin ne oldugunu sindirdikleri için idrak edemiyor ama artık yeter bitti susma devirleri

:Saruboceq:inşallah..zamanı gelmişte geçmiş bile..

[ı]beyaz karanfıl bısey sorucam sana kaynananla gorusmek ıstemedıgını soylesen ne olur netıcede esınde anasının bazı laflarını duymus olay gunu oda kalkmıs zavallı adamcagız anasının delılıgınden bılmemnerelerden gelmıs..omur boyu gonulmu eyleyecegıne yoksa uzakmı duracagına karar ver canım ben olsam gorusmem oglu gorussun ısterse.tas yerınde agırdır ..[/ı]

düşündüm canım düşünmedim değil ama öyleki ben onla görüşmeyi kessem bütün görümceler 3 tane görümcem var konuşmayacaklar kocama sürekli sızlanacaklar kayınvalidem keza yine öyle sürekli oglunun basının etini yiyecek bayramlarda seyranlarda ben konuşmazsam daha gidemem üstelikte yaşlı insanlar ölüm var kalım var işte düşündüm konuşmasam gitmesem bir başka konuşsam gitsem bir başka ama olay iyice büyürde çıgırından çıkarırsa beni tamamiyle biter herşey o kopma anını bekliyorum ama ne zamandır bilemem

Bazı insanlara iyi niyetli olmak yaramaz. bence bundan sonra kayınvalidenle arana biraz mesafe koy derim. alttan almazsan o da seni ezemez. insanlar dişini geçirebildiğinin tepesine biner. bazen senin dişli olman lazım. saygısızlık yap demiyorum ama mesafe koymalısın bence.

Back
X