- 5 Kasım 2025
- 13
- 11
- 3
- 30
- Konu Sahibi morkrizantemcicegi
Merhabalar.1 yıllık evliyim.Eşimle birbirimizi çok seviyoruz.Ama kayınvalidemi en başından beri çözemiyorum.Kayınvalidemin evi,bizim evimize sadece 5 dk uzaklıkta.En büyük hatayı,onlara yakın olmayı kabul etmekle mi yaptım diye düşünüyorum.Kendi evimiz olduğu için ve eve tadilat yaptırdığımız için uzun bir süre başka eve taşınamayız gibi görünüyor.Kayınvalidem sessiz sakin biri olarak biliniyor.Ancak aile tanışmasından beri bir tuhaflık hissediyorum.Beni istemediğini ve sevmediğini hissediyorum.Şu ana kadar çok kötü bir söz söylemedi ama nahoş bir tavrı var.Eşim,kafamda kurduğumu,senaryo yazdığımı söylüyor.Eşimi sevdiğim için annesine de saygı duymaya çalışıyorum.Ama bazen gerçekten değişik.Mesela,nişan için türban yaptırmaya gittiğimizde hangi aksesuarı kullanayım sence diye fikir almak istedim.Kendisi hiç oralı olmuyor,ben bilmem sen kendin karar ver diyor.Nişan elbisesi için de aynısını yaptı.Sonra birbirimize ısındık ve her şey düzeldi gibi oldu.Ama,bu sefer de iğneleyici şakalar yapmaya başladı.Beraber misafirliğe gittik.Ev sahibi,sen ayakta kaldın,rahat oturamadın sandalyede diyor.Kayınvalidem de gelinin yeri orasıı diye şaka yapıyor.Tamam şakasına söylüyor belki ama ben kırılıyorum.İlk zamanlar evdeydim ve çalışmıyordum,her gün ama her gün bana geliyor.8 aydır çalışıyorum çok şükür ve bebeğimiz olana kadar çalışmayı düşünüyorum,sonra bir müddet uzaktan ve online devam edip tekrar tam zamanlı olarak çalışmak istiyorum.Evdeki koltuklarımın yerini bana sormadan değiştirdi bir keresinde.Kıyafetlerimi özenerek seçiyorum,giydiklerimi genelde beğenmiyor.Evimize misafirler gidip geliyor,herkes her şeyi çok beğeniyor.Kayınvalidem hiç olumlu bir şey söylemiyor.Eşim bana çiçek almıştı.Eşime, bana çiçek almadın diyor.Kayınpederim sen çiçeği ne yapacaksın diyor.O da saçmasapan şekilde yicemm diyor.Sevgililer gününde restorana gittik eşimle.Beni o restorana götürmedi diyor.Geçen sefer, eşimle konuşurken arabada bluetoothla konuşulduğu için sesini duydum.Nerdesiniz diyor,eşim pide yemeye gittik dyince:"Sen, anneni pide yemeye götürme!" demez mi ben şok oldum.Normal bir insan olsaydı afiyet olsun demez miydi.İnstagramda beni takip ediyordu,beni takipten çıkmış.Sebebini sordum.Abisinin torununa attı suçu,çocuk telefonda oynarken yapmıştır diyor.O kadar kişinin arasında çocuk beni mi buldu Allah aşkına.Ben telefon kullanmayı bilmem diyor ama gayet de biliyor.O şurayı gezmiş,bu buraya gitmiş anlatıyor.Söylediklerine inanmıyorum.Bir ara çok hasta oldum.Telefonda geçmiş olsun derken bile o kadar isteksiz söyledi ki ve ardından şak diye kapattı telefonu yüzüme.Bize gelmişti,eşim anne biraz daha kal dedi.Öyle değişik bir tavrı vardı ki,kendinden inanılmaz soğudum.Bütün camları kapatıyorsunuz,nefes alamıyorum ben burda vs.Eltimle bazen fısıltı şeklinde konuşuyorlar,ben gelince susuyorlar.Benim hakkımda konuştuklarını düşünüyorum.Anneler gününde kendisine çiçek aldım.Balayından dönüşte veya tatilden döndüğümüzde gittiğimiz yerden hediyelikler getirdim.Ve bu nahoş tavırları hak ettiğimi düşünmüyorum.Kendi akrabalarının,yeğenlerinin yanında yüzünde güller açıyor,gayet neşeli.Benim ve ailemin yanında suratı hep kapı,duvar.Günlerce üzülüp ağladığım oldu ama sabretmek zorundayım.İlgi ve alaka istediği için belli aralıklarla kendisini arıyorum ama telefonda kendisi konuşmuyor,genelde ben konuşuyorum.Ya da az konuşuyor.Geçen sefer o aradı beni.Pide ve instagram mevzusuna bozulduğum için açmadım telefonu.Ama haftasonu yeğenleri gelecek,yani eşimin dayısının kızları bana gelecek.Ve benim onunla aramı düzeltmem için az zaman var.Mesafeli olmaya karar verdim ama dip dibe oturduğumuz için biraz zor olacak.Oğlunu benimle paylaşamadığını,benden kısakandığını ve eşimin beni bu kadar çok sevebileceğini tahmin edemediğini düşünüyorum.Bu konuda neler yapmalıyım,tavsiyelere ihtiyacım var.Bir de,karşı karşıya geldiğimizde baştan aşağıya beni süzüp inceliyor ve bunu gözlerini pörtleterek yapıyor,gıcık oluyorum.