• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme ısınamıyorum

Günlerce üzülüp ağladığım oldu ama sabretmek zorundayım.İlgi ve alaka istediği için belli aralıklarla kendisini arıyorum ama telefonda kendisi konuşmuyor,genelde ben konuşuyorum.

eşimin dayısının kızları bana gelecek.Ve benim onunla aramı düzeltmem için az zaman var.Mesafeli olmaya karar verdim ama dip dibe oturduğumuz için biraz zor olacak
18 yaşında toy biri olsanız kafanıza takmanız normal derim de 30 yaşında olgun gayet aklı başında kadınsınız, kayınvalide sevmiyor istemiyor diye günlerce üzülüp ağlamak mantıklı mı sizce?
Hele hele ilgi bekliyor diye arayıp konuşmak 😵‍💫

Eşinizin akrabaları gelecek diye kayınvalideyle arayı düzeltmek zorunda da değilsiniz, o gün o da gelecekse hoşgeldin der hizmetinizi yaparsınız o kadar.

Yakın oturmanız mesafe koymaya engel değil, sırf ilgi bekliyor gönlü olsun diye aramayın, ayda bir nasılsın mesajı atarsınız, ayda bir gidersiniz, bir araya gelmek zorunda kaldığınız zamanlarda da hoşgeldin hoşbuldum nasılsın iyi misin diyerek günü bitirirsiniz, eşinize de annen beni sevmiyor niye sevmiyor vs demenize gerek yok, o onun annesi kötü de olsa annem kötü demez size yüklenir.

Neden hediye almak fazla ki? Bende balayı dönüşümde hediye almıştım. Uzak bir yerden dönüyorduk sonuçta anneme alırken kendisine de almıştım.
Anlam yüklemeye çalışmak çok yorucudur dediğiniz gibi ama eşinin annesi sonuçta düşününce yabancı insan da değil insan iyi olmak istiyor sonrasında gerçekler yüzüne vuruluyor bence. Yoksa haftada 2-3 gün gördüğün birisi ile kötü olmayı istemez kimse hayat çekilmez. Bu sebeple ben konu sahibinde yanlış bişey bulmadım
Nedeni sizce de çok açık değil mi?
Yapılmış sonuç ne olmuş?

Yerli yersiz yapılan her şey alma verme dengesini bozar, hayatta her şeyin bir sıralaması vardır konu hediye değil aslında.

İşte o eşinin annesi sonuçta diye düşünürken,bazı kv deler o da oğlumun eşi diye iyi insan olmak istesin mesela, yoksa kimse bir şey yapmasın demiyorum zamanı gelince yapılsın bir şeyler.

Usulüne uygun olduğu ve saygı aşılmadığı sürece bazı şeyler yapılmadı diye kimse kimseyle kötü olmaz.

İşte o eşinin annesi sonuçta diye düşünürken,bazı kv deler o da oğlumun eşi diye iyi insan olmak istesin mesela, yoksa kimse bir şey yapmasın demiyorum zamanı gelince yapılsın bir şeyler.
Katılıyorum, sırf eşin annesi diye veya yaşı büyük diye tavırdan tavıra giren, hor gören birine saygı göstermek zorunda değil gelinler, ki saygı hak edilmelidir.
Saygı sevgi hep karşı taraftan veya küçüklerden beklenmez, büyükler büyüklüğünü bilecek, bekledikleri sevgiyi saygıyı önce kendisi verecek, ben hiçbir şey vermeyeyim ama ben büyüğüm bana saygı duyulacak düşüncesi yanlış, kimse el alemin kadınına saygı duymak zorunda değil, ne ekersen elinle o gelir seninle :işsiz:

Bir arkadaşıma bu durumdan biraz bahsettim.Eşine,annesinin tavırlarını anlatma,kayınvalidenle aranda olan problemi kendin hallet ve ilgi alaka seviyorsa biraz pohpohla dedi.Ama pohpohlamak gelmiyor içimden
Arkadaşınızın ilk cümleleri doğru ama pohpohla kısmı hatalı, kimse kimseyi pohpohlamak zorunda değil, onun oğlu ana baba evladı da siz ağaç kovuğundan mı çıktınız? Sizin annenizi de onlar pohpohlasın o zaman.

Merhabalar.1 yıllık evliyim.Eşimle birbirimizi çok seviyoruz.Ama kayınvalidemi en başından beri çözemiyorum.Kayınvalidemin evi,bizim evimize sadece 5 dk uzaklıkta.En büyük hatayı,onlara yakın olmayı kabul etmekle mi yaptım diye düşünüyorum.Kendi evimiz olduğu için ve eve tadilat yaptırdığımız için uzun bir süre başka eve taşınamayız gibi görünüyor.Kayınvalidem sessiz sakin biri olarak biliniyor.Ancak aile tanışmasından beri bir tuhaflık hissediyorum.Beni istemediğini ve sevmediğini hissediyorum.Şu ana kadar çok kötü bir söz söylemedi ama nahoş bir tavrı var.Eşim,kafamda kurduğumu,senaryo yazdığımı söylüyor.Eşimi sevdiğim için annesine de saygı duymaya çalışıyorum.Ama bazen gerçekten değişik.Mesela,nişan için türban yaptırmaya gittiğimizde hangi aksesuarı kullanayım sence diye fikir almak istedim.Kendisi hiç oralı olmuyor,ben bilmem sen kendin karar ver diyor.Nişan elbisesi için de aynısını yaptı.Sonra birbirimize ısındık ve her şey düzeldi gibi oldu.Ama,bu sefer de iğneleyici şakalar yapmaya başladı.Beraber misafirliğe gittik.Ev sahibi,sen ayakta kaldın,rahat oturamadın sandalyede diyor.Kayınvalidem de gelinin yeri orasıı diye şaka yapıyor.Tamam şakasına söylüyor belki ama ben kırılıyorum.İlk zamanlar evdeydim ve çalışmıyordum,her gün ama her gün bana geliyor.8 aydır çalışıyorum çok şükür ve bebeğimiz olana kadar çalışmayı düşünüyorum,sonra bir müddet uzaktan ve online devam edip tekrar tam zamanlı olarak çalışmak istiyorum.Evdeki koltuklarımın yerini bana sormadan değiştirdi bir keresinde.Kıyafetlerimi özenerek seçiyorum,giydiklerimi genelde beğenmiyor.Evimize misafirler gidip geliyor,herkes her şeyi çok beğeniyor.Kayınvalidem hiç olumlu bir şey söylemiyor.Eşim bana çiçek almıştı.Eşime, bana çiçek almadın diyor.Kayınpederim sen çiçeği ne yapacaksın diyor.O da saçmasapan şekilde yicemm diyor.Sevgililer gününde restorana gittik eşimle.Beni o restorana götürmedi diyor.Geçen sefer, eşimle konuşurken arabada bluetoothla konuşulduğu için sesini duydum.Nerdesiniz diyor,eşim pide yemeye gittik dyince:"Sen, anneni pide yemeye götürme!" demez mi ben şok oldum.Normal bir insan olsaydı afiyet olsun demez miydi.İnstagramda beni takip ediyordu,beni takipten çıkmış.Sebebini sordum.Abisinin torununa attı suçu,çocuk telefonda oynarken yapmıştır diyor.O kadar kişinin arasında çocuk beni mi buldu Allah aşkına.Ben telefon kullanmayı bilmem diyor ama gayet de biliyor.O şurayı gezmiş,bu buraya gitmiş anlatıyor.Söylediklerine inanmıyorum.Bir ara çok hasta oldum.Telefonda geçmiş olsun derken bile o kadar isteksiz söyledi ki ve ardından şak diye kapattı telefonu yüzüme.Bize gelmişti,eşim anne biraz daha kal dedi.Öyle değişik bir tavrı vardı ki,kendinden inanılmaz soğudum.Bütün camları kapatıyorsunuz,nefes alamıyorum ben burda vs.Eltimle bazen fısıltı şeklinde konuşuyorlar,ben gelince susuyorlar.Benim hakkımda konuştuklarını düşünüyorum.Anneler gününde kendisine çiçek aldım.Balayından dönüşte veya tatilden döndüğümüzde gittiğimiz yerden hediyelikler getirdim.Ve bu nahoş tavırları hak ettiğimi düşünmüyorum.Kendi akrabalarının,yeğenlerinin yanında yüzünde güller açıyor,gayet neşeli.Benim ve ailemin yanında suratı hep kapı,duvar.Günlerce üzülüp ağladığım oldu ama sabretmek zorundayım.İlgi ve alaka istediği için belli aralıklarla kendisini arıyorum ama telefonda kendisi konuşmuyor,genelde ben konuşuyorum.Ya da az konuşuyor.Geçen sefer o aradı beni.Pide ve instagram mevzusuna bozulduğum için açmadım telefonu.Ama haftasonu yeğenleri gelecek,yani eşimin dayısının kızları bana gelecek.Ve benim onunla aramı düzeltmem için az zaman var.Mesafeli olmaya karar verdim ama dip dibe oturduğumuz için biraz zor olacak.Oğlunu benimle paylaşamadığını,benden kısakandığını ve eşimin beni bu kadar çok sevebileceğini tahmin edemediğini düşünüyorum.Bu konuda neler yapmalıyım,tavsiyelere ihtiyacım var.Bir de,karşı karşıya geldiğimizde baştan aşağıya beni süzüp inceliyor ve bunu gözlerini pörtleterek yapıyor,gıcık oluyorum.
Arama sorma, her şeyinizi anlatıp durmayın. Sevgililer gününde nereye gittiginizi nereden biliyor mesela? Instadan geri ekleme sakın. Eşine de bir şey anlatma ortada bir şey yok kendi kendine kuruluyorsun der. Sana terbiyesizlik yaparsa susup kalma ver cevabını.

Kayınvalidemler dışarıda domates sosu yapmışlardı.Bize geldiğinde,üstüm kirlendi vs dedi.Ben de giymesi için kendi kıyafetlerimi verdim.Bir hafta sonra,benim kıyafetlerimi yıkayıp temizlemeden poşetin içine koyup bana getirmiş.Giysiler kokuyordu.Ben olsam yıkayıp temizler,öyle getirirdim.Bu da tuhaf geldi bana.
Niye demiyorsun bunları kirli getirmissin ben sana boyle mi verdim diye? Sustukça daha çok yaşarsın bunları.

Bir arkadaşıma bu durumdan biraz bahsettim.Eşine,annesinin tavırlarını anlatma,kayınvalidenle aranda olan problemi kendin hallet ve ilgi alaka seviyorsa biraz pohpohla dedi.Ama pohpohlamak gelmiyor içimden
Bunu söyleyen düşman mı arkadaş mı belli değil. Ne demeye pohpohlayacakmışsınız. İnsanlar da bir garip. Kayınvalidenin iyisi iyi ama cinsi hiç çekilmiyor. Ama oturup da ağlanmaz yani. Sen de mesafeli durur az gider gelirsin. Olur biter. Çat kapı gelmek isterse müsait değilim dersin ayağını kesersin.

Katılıyorum, sırf eşin annesi diye veya yaşı büyük diye tavırdan tavıra giren, hor gören birine saygı göstermek zorunda değil gelinler, ki saygı hak edilmelidir.
Saygı sevgi hep karşı taraftan veya küçüklerden beklenmez, büyükler büyüklüğünü bilecek, bekledikleri sevgiyi saygıyı önce kendisi verecek, ben hiçbir şey vermeyeyim ama ben büyüğüm bana saygı duyulacak düşüncesi yanlış, kimse el alemin kadınına saygı duymak zorunda değil, ne ekersen elinle o gelir seninle :işsiz:
Aman annesi buyugumuzdur aman susayım aman aramız bozulmasın diyor çoğu gelin. Saygısızlık yapana saygı göstermek zorunda olmadığımızı bilmeliyiz katılıyorum.

Bizim millette büyük diye laf edilmez ama uygun bir sekilde had bildirmek gerekiyor yoksa tepene çıkıyorlar.

Evet Mune hanım size sonsuz katılıyorum da ah o eş faktörü işte , konu sahibini üzmek istemiyorum ama analarına iyi davranılmaz her yaptığı saçmalık alttan alınıp susulmazsa araları bozulacak işte.
Çoğu kadın bundan yapıyor bunca şeyi.

Yoksa hiç sanmıyorum bir yıldır tanıdığım biri bana ayılıp bayılsın , annesi ilgi alaka severmiş eeee banane 30 yıldır kim yapıyordu bunu ben yokken de sıra bana geldi ?

Hiç sanmıyorum ki damat bey gün aşırı kvsini arasın ilgi alaka sever diye, elbet iyi geçinilsin ama önce bir gözlemleyip sonra verici olmak lazım diye düşünüyorum sadece.

Niye demiyorsun bunları kirli getirmissin ben sana boyle mi verdim diye? Sustukça daha çok yaşarsın bunları.
Kendisi çok hassas ve kırılganmış,eşim öyle diyor.Bir şey söylersem,eşimin sülalesi tarafından kötü bilinirim ve eşimle aram bozulur diye alttan almaya çalışıyorum.Ama kırılan taraf ben oluyorum.Ben de hassasım oysa ki...

Kendisi çok hassas ve kırılganmış,eşim öyle diyor.Bir şey söylersem,eşimin sülalesi tarafından kötü bilinirim ve eşimle aram bozulur diye alttan almaya çalışıyorum.Ama kırılan taraf ben oluyorum.Ben de hassasım oysa ki...
Ablacım bunun için eşinle aran bozulacaksa bırak bozulsun dönsün anasının koynuna. Sen niye bu kadar korkuyosun? Adam seni umursamıyor sendeki korkuya bak

B....k yedin afedersin herkesin hassas oldugu konusu var anam uzulmesin sen uzul olduu

Yurdum kayinvalideleri, kocalarindan goremedikleri ilgiyi, oğulları eşlerine gösterdiğinde kiskaniyorlar.
Yani öyle şeylere takılmışsinki , hani dertsiz başım var, dert bulayım der gibi.
Kaynanam beni instagramdan silse ne? Silmese?
Senin giydiğin kıyafetleri begenmeyebilir, aradaki yaş farkı, tarz farkı, o senin kiyafetini begense ne olacaktı?
Sorunlu olan yalnizca kayinvalide degil, kayinvalideni ne olarak goruyorsun bilmiyorum ama ondan onay alman , kendini ona begendirmen gerekmiyor.

Gelinler herkesi memnun etmeli gibi bir algı var sizin kayınailede de anladım. Ama birileri kırılmadan o saygıyı siz hiçbir zaman elde edemeyeceksiniz. Saygısızlık yapmayın ama lafınızı da esirgemeyin. Bunlar zamanla oturacak şeyler. Başlarda ben de böyle enayiydim.

Beni umursamadığı bir durum yok.Eşim değer verir bana
E o zaman neden bu kadar korkuyosunuz yok eşimin akrabaları beni sevmez yok annesi beni sevmez bu yüzden de eşimle aram bozulur diye? Söyledikleriniz çelişiyor. Eşine değer veren adam eşini bu konuma koymaz en başta, anam da anam diye gezmez biraz gözünüzü açın sorunun kaynağını görün. Ama gözünüzü açarken koca kadınsınız ağzınızı da açın biraz

Back
X