• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme ısınamıyorum

Aman annesi buyugumuzdur aman susayım aman aramız bozulmasın diyor çoğu gelin. Saygısızlık yapana saygı göstermek zorunda olmadığımızı bilmeliyiz katılıyorum.

Bizim millette büyük diye laf edilmez ama uygun bir sekilde had bildirmek gerekiyor yoksa tepene çıkıyorlar.

Evet Mune hanım size sonsuz katılıyorum da ah o eş faktörü işte , konu sahibini üzmek istemiyorum ama analarına iyi davranılmaz her yaptığı saçmalık alttan alınıp susulmazsa araları bozulacak işte.
Çoğu kadın bundan yapıyor bunca şeyi.

Yoksa hiç sanmıyorum bir yıldır tanıdığım biri bana ayılıp bayılsın , annesi ilgi alaka severmiş eeee banane 30 yıldır kim yapıyordu bunu ben yokken de sıra bana geldi ?

Hiç sanmıyorum ki damat bey gün aşırı kvsini arasın ilgi alaka sever diye, elbet iyi geçinilsin ama önce bir gözlemleyip sonra verici olmak lazım diye düşünüyorum sadece.
Saygı hak edilir, bu hepimiz için geçerli, kimse ben büyüğüm diye saygı duymak zorunda değil, bilmem kaç yüzyıldır bizi saçma bir öğretiyle büyüttüler, aman büyüktür saygı duy, aman büyüktür haklı da olsan sus, aman büyüktür pohpohla, eee bu kadının da annesi vefat etmiş, hani annesiz kadına şefkat?

Hayır bir de sanki kundakta bebe damat ediliyor da, annesi eve gelip ne yemek pişmiş gelin oğluna iyi bakıyor mu diye teftiş ediyor🤦‍♀️kazık kadar adam yemek yemeyi biliyordur yapmayı da biliyordur inşallah🙏

Hayatı paylaşacağın biriyle mi birlikte oğulları yoksa gelen kadın dadılık yapar niyetiyle mi evlendiriliyor?

Eğer karşı taraf haddini bilmiyorsa baştan kötü olacak gelinler, aman eşimle aram kötü olur aman kayınvalide kırılır demeyecekler, ben evime zart zurt gelinmesinden hoşlanmam diyecek, tencere mi kontrol ediyor oğlunun eli ayağı tutuyor diyecek, sessiz olmak pasif olmak ne evlilikte ne iş çevresinde ne arkadaşlıkta bir işe yaramıyor, ezilen taraf oluyorsunuz hep.

İyi insana iyi davranılır, kötüye anladığı dilden cevap verilir, yine rahmetli babamı anacağım :)) mecazen derdi tabii, tavuğun bacağını baştan ayıracaksın, sınırların olduğunu bilecek herkes, yoksa koca da ezer kayınvalide de ezer.

Bir arkadaşıma bu durumdan biraz bahsettim.Eşine,annesinin tavırlarını anlatma,kayınvalidenle aranda olan problemi kendin hallet ve ilgi alaka seviyorsa biraz pohpohla dedi.Ama pohpohlamak gelmiyor içimden
Bu tavsiyeyi veren arkadaşınız 1/A sınıfından Hiranurnaz galiba, ablacım ne pohpohlaması mesafeni koruman gerekirken,
kötü bilinmeyim, eşimle aram bozulmasın diye kendini bu şekilde ezdirmeye devam edersen hem kötü hem hasta hem de mutsuz bir kadın olur 5 sene sonra eşinden ve evliliğinden kaçacak delik ararsın.

Kendisi çok hassas ve kırılganmış,eşim öyle diyor.Bir şey söylersem,eşimin sülalesi tarafından kötü bilinirim ve eşimle aram bozulur diye alttan almaya çalışıyorum.Ama kırılan taraf ben oluyorum.Ben de hassasım oysa ki...

Beni umursamadığı bir durum yok.Eşim değer verir bana
Cadı kız annesi olmak istemem, ki benim de sizin yaşınızda kızım var o da sizin gibi 1 yıllık evli, annesine hak ettiği 2 çift lafı söyleyin bakın ortada değer verme kalıyor mu? Annesini alttan aldığınız için değer veriyormuş gibi yapıyor, savunmaya bakın hele annesi hassas kırılganmış, peki sizin duygularınız ? Taştan mı yaratıldınız duygularınız yok mu?

Her kv oğlu için bir hayali vardır. Oğlu 23-25 gibi evlenmediyse hevesleri artar, kafada perçinlenir. Siz olmasaydınız başkası olsaydı muhtemelen yine böyle olurdu. Eşiniz annesinden etkilenmiyorsa, ertesi sene tatile annem de gelsin demeyecekse mesele yok. Arayayım konuşayım sohbet edelim kafasına da girmeyin, vaktinizi doldurup ayrılın.

değişik.Mesela,nişan için türban yaptırmaya gittiğimizde hangi aksesuarı kullanayım sence diye fikir almak istedim.Kendisi hiç oralı olmuyor,ben bilmem sen kendin karar ver diyor.Nişan elbisesi için de aynısını yaptı.

istiyorum.Evdeki koltuklarımın yerini bana sormadan değiştirdi bir keresinde.Kıyafetlerimi özenerek seçiyorum,giydiklerimi genelde beğenmiyor.Evimize misafirler gidip geliyor,herkes her şeyi çok beğeniyor.Kayınvalidem hiç olumlu bir şey söylemiyor.Eşim bana çiçek almıştı.Eşime, bana çiçek almadın diyor.

Evet,eşim annesiyle benim aramın iyi olmasını istiyor.Annem ilgi alakayı sever diyor.
Annenin nahoş tavrını görmeyecek kadar küçük değilsin artık bunu duymak istemiyorum de eşine. Mesafe koy her gün gelip durmasın. Eşin bir şey demiyor mu her gün gelmesine.😬 Ayrıca nişan düğün senin ne soruyorsun kaynanaya falan türbanını? Kendin beğenip hiç oralı olmayacaktın yüz vermeyecektin senden çekinecekti biraz. Rahat rahat iğnelediğine göre senden çekinmiyor.

Kendisi çok hassas ve kırılganmış,eşim öyle diyor.Bir şey söylersem,eşimin sülalesi tarafından kötü bilinirim ve eşimle aram bozulur diye alttan almaya çalışıyorum.Ama kırılan taraf ben oluyorum.Ben de hassasım oysa ki...
Sen de hassas ve kırılgan ol o zaman? Bu kadar korkmayın ya kendizi ezdiriyorsunuz sonra kıyıda köşede sessizce agliyorsunuz hasta oluyorsunuz

Siz de bir gün anne olacaksınız, sizi kim düşünecek?
Valla benim annem de hassas psikolojik rahatsızlığı var hatta ama abim çok da güzel sınır çiziyor. Kadının iyi dediği şeye bile çat çat cevap verip susturuyor. Erkekler adam olmayınca derdi kadını geriyor işte bunların.

Merhabalar.1 yıllık evliyim.Eşimle birbirimizi çok seviyoruz.Ama kayınvalidemi en başından beri çözemiyorum.Kayınvalidemin evi,bizim evimize sadece 5 dk uzaklıkta.En büyük hatayı,onlara yakın olmayı kabul etmekle mi yaptım diye düşünüyorum.Kendi evimiz olduğu için ve eve tadilat yaptırdığımız için uzun bir süre başka eve taşınamayız gibi görünüyor.Kayınvalidem sessiz sakin biri olarak biliniyor.Ancak aile tanışmasından beri bir tuhaflık hissediyorum.Beni istemediğini ve sevmediğini hissediyorum.Şu ana kadar çok kötü bir söz söylemedi ama nahoş bir tavrı var.Eşim,kafamda kurduğumu,senaryo yazdığımı söylüyor.Eşimi sevdiğim için annesine de saygı duymaya çalışıyorum.Ama bazen gerçekten değişik.Mesela,nişan için türban yaptırmaya gittiğimizde hangi aksesuarı kullanayım sence diye fikir almak istedim.Kendisi hiç oralı olmuyor,ben bilmem sen kendin karar ver diyor.Nişan elbisesi için de aynısını yaptı.Sonra birbirimize ısındık ve her şey düzeldi gibi oldu.Ama,bu sefer de iğneleyici şakalar yapmaya başladı.Beraber misafirliğe gittik.Ev sahibi,sen ayakta kaldın,rahat oturamadın sandalyede diyor.Kayınvalidem de gelinin yeri orasıı diye şaka yapıyor.Tamam şakasına söylüyor belki ama ben kırılıyorum.İlk zamanlar evdeydim ve çalışmıyordum,her gün ama her gün bana geliyor.8 aydır çalışıyorum çok şükür ve bebeğimiz olana kadar çalışmayı düşünüyorum,sonra bir müddet uzaktan ve online devam edip tekrar tam zamanlı olarak çalışmak istiyorum.Evdeki koltuklarımın yerini bana sormadan değiştirdi bir keresinde.Kıyafetlerimi özenerek seçiyorum,giydiklerimi genelde beğenmiyor.Evimize misafirler gidip geliyor,herkes her şeyi çok beğeniyor.Kayınvalidem hiç olumlu bir şey söylemiyor.Eşim bana çiçek almıştı.Eşime, bana çiçek almadın diyor.Kayınpederim sen çiçeği ne yapacaksın diyor.O da saçmasapan şekilde yicemm diyor.Sevgililer gününde restorana gittik eşimle.Beni o restorana götürmedi diyor.Geçen sefer, eşimle konuşurken arabada bluetoothla konuşulduğu için sesini duydum.Nerdesiniz diyor,eşim pide yemeye gittik dyince:"Sen, anneni pide yemeye götürme!" demez mi ben şok oldum.Normal bir insan olsaydı afiyet olsun demez miydi.İnstagramda beni takip ediyordu,beni takipten çıkmış.Sebebini sordum.Abisinin torununa attı suçu,çocuk telefonda oynarken yapmıştır diyor.O kadar kişinin arasında çocuk beni mi buldu Allah aşkına.Ben telefon kullanmayı bilmem diyor ama gayet de biliyor.O şurayı gezmiş,bu buraya gitmiş anlatıyor.Söylediklerine inanmıyorum.Bir ara çok hasta oldum.Telefonda geçmiş olsun derken bile o kadar isteksiz söyledi ki ve ardından şak diye kapattı telefonu yüzüme.Bize gelmişti,eşim anne biraz daha kal dedi.Öyle değişik bir tavrı vardı ki,kendinden inanılmaz soğudum.Bütün camları kapatıyorsunuz,nefes alamıyorum ben burda vs.Eltimle bazen fısıltı şeklinde konuşuyorlar,ben gelince susuyorlar.Benim hakkımda konuştuklarını düşünüyorum.Anneler gününde kendisine çiçek aldım.Balayından dönüşte veya tatilden döndüğümüzde gittiğimiz yerden hediyelikler getirdim.Ve bu nahoş tavırları hak ettiğimi düşünmüyorum.Kendi akrabalarının,yeğenlerinin yanında yüzünde güller açıyor,gayet neşeli.Benim ve ailemin yanında suratı hep kapı,duvar.Günlerce üzülüp ağladığım oldu ama sabretmek zorundayım.İlgi ve alaka istediği için belli aralıklarla kendisini arıyorum ama telefonda kendisi konuşmuyor,genelde ben konuşuyorum.Ya da az konuşuyor.Geçen sefer o aradı beni.Pide ve instagram mevzusuna bozulduğum için açmadım telefonu.Ama haftasonu yeğenleri gelecek,yani eşimin dayısının kızları bana gelecek.Ve benim onunla aramı düzeltmem için az zaman var.Mesafeli olmaya karar verdim ama dip dibe oturduğumuz için biraz zor olacak.Oğlunu benimle paylaşamadığını,benden kısakandığını ve eşimin beni bu kadar çok sevebileceğini tahmin edemediğini düşünüyorum.Bu konuda neler yapmalıyım,tavsiyelere ihtiyacım var.Bir de,karşı karşıya geldiğimizde baştan aşağıya beni süzüp inceliyor ve bunu gözlerini pörtleterek yapıyor,gıcık oluyorum.
Altı üstü kaynana, o kadar anlam yüklemeyin. Eşinizin yanında iyi davranın, eşiniz yokken onun size davrandığı gibi davranın. Dip dibe oturmanız mesafe koyamayacağınız anlamına gelmez, aynı apartmanda oturup hiç görüşmeyenleri biliyorum ben.

Eşim,annemle konuşayım mı bu durumları diyor.Sizce konuşmalı mı konuşmamalı mı
Konuşsa oğlumu fitledin diyecek daha beter üstüne gelecek. Bir sonraki saçmalığına tepkisini koysun şimdi durduk yere konuşmasın. Ne yaptım ben dicek ağlayacak falan show yapacak şimdi

Eşim,annemle konuşayım mı bu durumları diyor.Sizce konuşmalı mı konuşmamalı mı
Biriyle sorun yaşadığınızda eğer bu sorun sizi de aşan bir durum değilse, kendiniz çözmeyi öğrenmelisiniz.
Kayınvalideye sınır koyma işleri eşle yürümez, eşle çözülmez, siz ağırlığınızı koyacaksınız.
Eşe şikayet de etmeyin, kırılıyorum hassasım da demeyin onlara, her insan için demiyorum ama insanoğlu acımasızdır, hassas noktanızdan vurur acıtır kanatır, içiniz yine hassas olsun ama dışınız kaya gibi sağlam olsun, lafa laf, acıtmaya acıtmayla karşılık verin gerektiğinde.
Siz ne kadar sağlam durursanız o kadar çekinirler, eşiniz bile, bunu sakın unutmayın.

Kimseye de kendinizden fazla değer vermeyin, gün gelir eş de annesi için sizi bir kalemde siler, atalar boşuna dememiş hayat tecrübesiyle etmişler birçok sözü, önce can sonra canan.

Siz tüm bunları kafaya takarsanız yaşayamazsınız. Takmayın kafaya bunlar ufak şeyler. İnsanlar türlü türlü, kimse bizim istediğimiz gibi değil. pide mevzuu, seni de götürürüz anne haha de geç. Ne önemi var böyle şeylerin. Belli ki kp buna çiçek almamış ona laf çarpıyor. Her şeyi de takmayın yani. Takarsanız kendinize edersiniz, huzurunuz kaçar.

Back
X