Kayinvalideme kanser teşhisi konuldu

Evet bağırsaklarından küçük bir parça alındı. Kötü huyluydu şu an bağırsağında bir sorun yok. Bizim için karaciğere sıçraması sıkıntı oldu. Ama yine de çok şükür kontrol altında tutulabiliyor ve inanıyorum bir gün tamamen bitecek. Annem şu an normal hayatına devam ediyor sadece ilaç alıyor ama artık yeni nesil ilaçlarda farklı. Eski tipler hayatı olumsuz etkiliyordu mesela ama bunlar öyle değil sadece 1 2 gün kendini halsiz hissediyor.
Uzun bir ömrü olsun annenizin inşallah 🤲
Biz de hayirlisiyla atlatalim Allah büyük...

Doktor değilim ancak insanda kistler/tümörler iyi huylu yani benign özellik veya kötü huylu yani malign özellik gösterir. Malign demek zaten kanser anlamındadır. Benign/ iyi huylu tümör kanser anlamına gelmez.. tabi tıp doktorları daha iyi açıklar.
Anladim.. Suan zaten türkiyede birkac doktorla irtibat halindeyiz bakalim karar verir vermez gidip ameliyat olacak insallah.

Çok teşekkür ederim. Burada normalde ameliyat randevusunu aylar sonraya verirler ama bize hemen bir hafta sonraya randevu verildi. Acil olmasa vermezlerdi saniyorum. Hastaneye yattı zaten iki gün herseyine bakildi. Mr, röntgen, ultrason, kolonoskopi falan, cok sükür kan degerleri yerinde, baska hic bir yerinde bir sey yokmus.

Cok cok gecmis olsun size de inşallah iyisinizdir simdi.
Evet kayinvalidem de genc sayilir henüz 49 yasinda. En son kücük kaynimin dogumunda gitmis hastaneye yani ni o kadar saglikliydi masallah. Tabi biz öyle biliyormuşuz 🙁
Tavsiyem üniversite hastanesinde yaptırın çok iyi doktorlar var 49 yaş genç sayılır atlatır inşallah. Bende iyiyim şimdilik tabi kontrollerim var ne olacağı belli değil.
Arkadaşımın annesi atlattı bu hastalığı onunda karın içine baya bir yayılmıştı şimdi iyi hicbirseyi yok 10 sene olmuş düşünün şimdi tip dahada ilerlerd

Tavsiyem üniversite hastanesinde yaptırın çok iyi doktorlar var 49 yaş genç sayılır atlatır inşallah. Bende iyiyim şimdilik tabi kontrollerim var ne olacağı belli değil.
Arkadaşımın annesi atlattı bu hastalığı onunda karın içine baya bir yayılmıştı şimdi iyi hicbirseyi yok 10 sene olmuş düşünün şimdi tip dahada ilerlerd
Böyle seyler duymak o kadar iyi geliyor ki Allah razı olsun.
Size de bir daha yaşatmasın insallah 🤲

Ingıltere en kotulerınden degıl mı ıngılteredekı arkadasıım Turkıyenın saglık sisteminin kıymetını bılın esıme aylardır ameliyat sırası verilmedi ağrısından duramıyor adam diyordu Fransa bızım e nabız ı ornek alıp kendı sistemlerini yenı kurdular daha cok yenı oncekı kurdukları sistemler hep cokmus Turkıye ıyı bence.

Ingıltere en kotulerınden degıl mı ıngılteredekı arkadasıım Turkıyenın saglık sisteminin kıymetını bılın esıme aylardır ameliyat sırası verilmedi ağrısından duramıyor adam diyordu Fransa bızım e nabız ı ornek alıp kendı sistemlerini yenı kurdular daha cok yenı oncekı kurdukları sistemler hep cokmus Turkıye ıyı bence.
Ingiltereyi bilemem ama genel olarak avrupada saglik sistemi cok yavaş ilerliyor malesef. Ben avusturyadayim. Gecen annemin komsusuyla konustum, kadin yürüyemiyor bile agrilarindan fitik yüzünden. Ameliyat tarihini erteleyip duruyorlarmis covid den dolayi. Zaten yavaş sistem bir de covid yüzünden iyice zorluk cekiyoruz anlayacaginiz.

Allah acil şifalar versin.benim önerim böyle bir durumda tek doktorla asla hareket etmeyin en az 3 ayrı hastaneye gidin farklı doktorların önerisiyle hareket edin

Allah acil şifalar versin.benim önerim böyle bir durumda tek doktorla asla hareket etmeyin en az 3 ayrı hastaneye gidin farklı doktorların önerisiyle hareket edin
Amin Allah razı olsun.
Evet öyle yapiyoruz biz de. Burada hastanede zaten sizi herhangi bir doktora yönlendiriyorlar, kendimiz secemiyoruz yani. Türkiyede 3 doktordan bilgi aldik onlardan birine gidecekler insallah.

Kayinvalideme endoskopi yapildi ve kalin bagirsagikta kanser teşhisi konuldu. Hic rahatsizligi yoktu o kadar saskin ve üzgünüz ki 😔

Biz yurtdisindayiz haftaya ameliyat randevusu alindi ve acik ameliyatla tümörlü yeri alacaklar.
Bir ay önce türkiyeye gittiler. Kayinvalidemin böbreginde taş vardi onu göstermek icin doktora gitmişler orada endoskopi yapilmis ve tümör demisler.
Bunu bize söylemediler. Buraya döner dönmez hastaneye gitmisler ve ayni sonuc. Gecen gün söylediler o kadar üzüldük ki. Türkiyedeki doktor lazerle tümörün alinabilecegini söylemiş.
Kayinbabam da diyor ki türkiyede ameliyat olsun. Yarin doktorla konusacak. Kötü huylu olup olmadığını bilmiyoruz. Kacinci evrede onu da bilmiyoruz malesef. Kayinbabamin dili pek iyi olmadigi icin anlamamis sanirim. Ama ben dün raporuna baktim orada kötü huylu yaziyordu.

Sizin tanidiginiz var mi basina böyle birsey gelen? Lazerle ameliyatla alinip suan saglikli olan? Lütfen basina gelen bilgi verebilir mi? Atlatacak değil mi? 😔
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. lütfen izmirde bulunan dr ünal aydına imkanları varsa gitsinler. arastırıp youtube videolarını vs izlediğinizde dr yetkinliği konusunda güvenebirsiniz. gerçekten çokbaşarılı. başka bir bilgim yok sadece sosyal medyadan tanıyorum, belki size de yol gösterir. rabbim şafi ismiyle şifa versin

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. lütfen izmirde bulunan dr ünal aydına imkanları varsa gitsinler. arastırıp youtube videolarını vs izlediğinizde dr yetkinliği konusunda güvenebirsiniz. gerçekten çokbaşarılı. başka bir bilgim yok sadece sosyal medyadan tanıyorum, belki size de yol gösterir. rabbim şafi ismiyle şifa versin
Merhaba, teşekkür ederim hemen araştırıyorum ben de sagolun.
Aminn insallah.

Geçmiş olsun. Kolon kanserinden iyileşen ve şu anda sağlıklı olan çok sayıda yakınım var. Evresi de önemli tabi. Ayrıca kayınvalideniz genç yaşta kolon kanserine yakalandığından eşinizde de risk artışı olabilir. Zaten doktorlar gerekli görmeleri halinde kayınvalidenizden gen testi isterler. Bence eşiniz de ileride kontrol amaçlı kolonoskopilerini ihmal etmesin. Zaten herkesin belirli yaştan sonra risk durumuna göre belirli aralıklarla kolonoskopi yaptırması gerekiyor. Gerçekten erken teşhis hayat kurtarıyor.

Benim kv de ye de aynı teşhis koyulduydu 5 sene falan oldu sanırım.Ameliyatını oldu o hastalıklı bölgeyi aldılar.Şimdi kontrollere gidiyor temiz çıkıyor şükür.Hiç bir sorunu yok yediklerine dikkat ediyor. Bu hastalıkta yaşlı olmanın faydası varmış hücreler geç çoğalıyormuş. 65 yaşında falandı o zaman .Allah sizede şifa versin bakımı iyi olur morali iyi olursa atlatır inşallah.

Geçmiş olsun. Kolon kanserinden iyileşen ve şu anda sağlıklı olan çok sayıda yakınım var. Evresi de önemli tabi. Ayrıca kayınvalideniz genç yaşta kolon kanserine yakalandığından eşinizde de risk artışı olabilir. Zaten doktorlar gerekli görmeleri halinde kayınvalidenizden gen testi isterler. Bence eşiniz de ileride kontrol amaçlı kolonoskopilerini ihmal etmesin. Zaten herkesin belirli yaştan sonra risk durumuna göre belirli aralıklarla kolonoskopi yaptırması gerekiyor. Gerçekten erken teşhis hayat kurtarıyor.
Teşekkür ederim. Insallah o da iyilesir ya cok mutlu oluyorum böyle iyilesenleri duyunca.
Esime yaptirtacagim tabi ki allah korusun öyle birsey olsa bile en azindan erken teşhis olur.
Kimseye vermesin rabbim bu hastaligi 🤲

Benim kv de ye de aynı teşhis koyulduydu 5 sene falan oldu sanırım.Ameliyatını oldu o hastalıklı bölgeyi aldılar.Şimdi kontrollere gidiyor temiz çıkıyor şükür.Hiç bir sorunu yok yediklerine dikkat ediyor. Bu hastalıkta yaşlı olmanın faydası varmış hücreler geç çoğalıyormuş. 65 yaşında falandı o zaman .Allah sizede şifa versin bakımı iyi olur morali iyi olursa atlatır inşallah.
Amin insallah. Morali maşallah cok iyi, sağlıklı beslenir zaten genelde.
Rabbim uzun ömür versin kayinvalidenize, insallah bir daha yaşatmasın.

Kayinvalideme endoskopi yapildi ve kalin bagirsagikta kanser teşhisi konuldu. Hic rahatsizligi yoktu o kadar saskin ve üzgünüz ki 😔

Biz yurtdisindayiz haftaya ameliyat randevusu alindi ve acik ameliyatla tümörlü yeri alacaklar.
Bir ay önce türkiyeye gittiler. Kayinvalidemin böbreginde taş vardi onu göstermek icin doktora gitmişler orada endoskopi yapilmis ve tümör demisler.
Bunu bize söylemediler. Buraya döner dönmez hastaneye gitmisler ve ayni sonuc. Gecen gün söylediler o kadar üzüldük ki. Türkiyedeki doktor lazerle tümörün alinabilecegini söylemiş.
Kayinbabam da diyor ki türkiyede ameliyat olsun. Yarin doktorla konusacak. Kötü huylu olup olmadığını bilmiyoruz. Kacinci evrede onu da bilmiyoruz malesef. Kayinbabamin dili pek iyi olmadigi icin anlamamis sanirim. Ama ben dün raporuna baktim orada kötü huylu yaziyordu.

Sizin tanidiginiz var mi basina böyle birsey gelen? Lazerle ameliyatla alinip suan saglikli olan? Lütfen basina gelen bilgi verebilir mi? Atlatacak değil mi? 😔
Kolonda polip mi görülmüş tümör mü?

Geçmiş olsun benim annem 3 yıl önce kalın bağırsak kanserinden ameliyat oldu ama maalesef karaciğere sıçradı. Ameliyattan sonra sıçrama olasılığı çok yüksekmiş zaten. 3 yıldır düzenli aralıklarla kemoterapi alıyor. Çok şükür kötü bir durumu yok ama sürekli takipte olması gerekiyor.
Çok gecmiş olsun. Çok şükür Bu gününüze
Rahmetli babaannemde de vardi.
Tümörlü kisim alindi. Sonra bir sorun yasamamisti.
Insallah kayinvalideniz de yasamaz. Cok gecmis olsun.
Bizimde annemize yüzde 99 kolon kanseri dedi tomografi de gördü doktor. Moral bulmaya çok ihtiyacım var
Bildiğim kadarıyla kalın bağırsak kanseri ameliyat ile halledilebiliyor. Arkadaşımın annesine konuldu bu teşhis, ameliyat oldu ve kadın iyileşti. İyileşme oranı diğer kanser türlerine göre yüksek diye biliyorum. Mesela bir akciğer kanseri, bir pankreas kanseri çok daha kötüdür, iyileşme oranı düşüktür.
Ah inşallah bize de umut oldunuz
Iyi cok sükür allah bir daha yaşatmasın 🤲
Evet kvnin de erken ögrenildi. Kp bugün bir doktoru arayacakti ama ben internetten yorumlari cok iyi olan bir doktor buldum onu da söyleyecegim.
Dediğiniz doktor hakkinda mükemmel seyler okudum ben de ama iste İstanbul oldugu icin bilemedim giderler mi oraya. Yine de onu da önerecegim. Biz kayserideyiz sağlık konusunda orada da cok iyi doktorlar var. Bakalim hayirlisiyla halledecegiz bir sekilde insallah.
Hangi doktor acaba

Ünal aydını bende araştırıcam

Back
X