ben de aynı başlıktan açmıştım. eğer düzenli bir işim varsa eşimin de aynı şekilde asla taşınmayı düşünmezdim. ne kadar kv kp iyi olsalar da.
demişsiniz ki yatmadan yatmaya kullanıyoruz. bunun için yeterli değil mi zaten kendi evinizin olması..
ayrıca eşyalarınız ne olacak.. yeni evlisiniz eşya almışsınızdır. tabi almadıysanız birşey diyemem..
ama tabi haklı olduğunuz yerlerde var.. evi kullanmadığınız bu dönemden yararlanıp paranızı ki 1000 tl gibi hatırı sayılır bir tutarı biriktirirsiniz.. çocuk düşünüyor musunuz bilmiyorum. arada belki onu da çıkartırırsınız ki mantıklı olur..
ben işe girdim inşaallah daimi olurum deneme süremdeyim o zaman gitmeyeceğim evimde kalacağım diye seviniyorum. aynı şekilde eşim de seviniyor. hatta ben ne kadar istemesem de sıcak baktığım oluyordu oraya gitmeyi o çok mecbur kalmadıkça gitmeyi istemiyorum diyordu.. ki eşimin işine 20 dakikalık yer var.. evimize 1,5 saatlik yol yapıyor..
şuan eşimin maaşı krediye gidiyor. kendi masrafları var... ama ben kendi evim olsun istiyorum. çalışıyorum(inşallah) aldığım eşyları kullanarak eskitmek isterim.. depolarda eskimesinden yana değil..
ya da onlara ben kendi eşyamda oturmayı isterim de diyemem duyurmam..
onların gitmesini düşünmende ben yanlış anlamadım. sonuçta sen ilerisini düşünerek adım atmak istiyorsun. alternatifleri değerlendiriyorsun..
anladığım sen taşınmayı içine siniyor.. olabilir sonuçta yaşayacak sensin. ayrıca dediğin gibi az da görüyorsun. ama nasıl olur bilmiyorum ama 1 sene birikterebilirsiniz..
peki neden krediyle ev alıp ödemeyi düşünmüyorsunuz bunu anlamadım. başka borçlarınız mı var demiştiniz.. O zaman dediğim gibi
1 sene borçlarınızı bitirebilir veya erkenden bitirebilirsiniz.
ancak ondan sonra yeni ev almayı düşünün.. başkasının planlarına göre yaşamayın.. diyorsunuz ki işleri karıştı olmadı gidemediler.. bir daha aynı durum olmayacağı ne malum.. başka bir aksilik çıkabilir.. insanın başına bin türlü durum gelibilir.. en iyisi kendi eviniz bu bakımdan...
geçici gitmeyi düşenebilirsiniz..
diyorum ya benim alacağım para kiraya gidecek.. ama en azından kendi evim kendi huzurum kendi rahatlığım diyorum. başkasına bağlı kalmıyorum.
evde durmuyorsunuz bu yüzden tartışma durumları vs olmaz sonuçta farklı düşünceler farklı hisler farklı davranışlar olan kişiler bir araya geliyor pek kolay değil.. siz az görüyorsunuz bunun olumlu yanları olur,