Kayınvalidemi nasıl ikna edebilirim?

bu size göre öyledir bana göre değil.
tartışmak istemiyorum, bu konunun ucu başka yerlere gider çünkü. bakış açımdan hoşlanmamış da olabilirsiniz, ama dediğim gibi benim için bir farkı yok grevin, aktivitenin veya etkinliğin. bunu söylemeye çalışıyorum.

Rica ederim. Hayat felsefenizi asla tartışmam.
Ancak kendime görev bildiğim bir konunun da günlük eğlencelerle aynı kefede değerlendirilmesini istemem.
Söz konusu sinema ya da başka bir aktivite olsaydı her şeyi bir kenara bırakıp günü doya doya oğlumla geçirirdim zaten.
Her şeyden önce onun annesi olduğum için gidiyorum eyleme.

bu da sizin hayat görüşünüğz tabi ki saygı duyarım
ama o greve kimse eğlenmek için,aman azıcık kafa dağıtayım ,aman değişiklik olsun diye gitmiyor
geleceğini hatta sizin bile belki hakkınızı savunmak için, biber gazı,cop yemeyi göze alarak gidiyor
en azından konu sahıbının o küçük derdine(!) saygı adına böyle yazmamanızı dilerdim

ben sizin anlatmak istediğinizi anlıyorum, anlatmak istediğimi de anlamanıza çok sevindim.
biber gazı ve cop atmaya polisler de meraklı değiller.
ancak bu ülkede grev grevlikten çıkıyor, izdihama dönüyor.

grev adına, devletin malına zarar vermekten zevk alan düşünceler gitgide çoğaldığı için grevlere grev olarak bakmıyorum artık ben.
herkes böyle değil tabiki, grevi mantığıyla bilen var, ama bilmeyen daha fazla.
günümüzde öğrenciler bile terbiyesizlikte haddini aşarken, çevreye isteyerek zarar verirken konu sahibinin kayınvalidesi tabi ki istemez greve gitmesini.

her grevde/eylemde kaldırım taşlarını sökecek kadar kinki, insanlıktan nasibini almamışlar varken hiç bir şey ağız tadıyla yapılamaz oldu.
bankalar, otobüs durakları, ptt, dükkanlar... her yerin camları kırılıp, zarar verilirken grev nerede burada.

umarım daha açık anlatabilmişimdir düşündüklerimi.

Bu arada konuya onun gibi bir kayınvalideye sahip olduğunuz için şanslı olduğunuzu yıllarca desteklediği için onun özel bir insan olduğunu, şimdi çocuk vesilesiyle de biraz duygusallaştığını elbette ki bunu anladığınızı sizin de bunu düşündüğünüzü, ama onun da sizi anlayacağını bildiğinizi söyleyip, bu eyleme neden katılmak gerektiğini "nazım'ın ünlü bir dizesini hatırlatarak da" tekrar ifade edebilirsiniz. Sizin de çocuğunuz sebebiyle kendinizi tehlikeye atmayacağınızı ifade etmeniz ve erken döneceğinizi de söylemeniz bence yeterli olacaktır.

Yani hem ona bilinçli bir kadın olduğunu tekrar hissettirirseniz duygusallığından arınacaktır. Sizin söz verişiniz de içini rahatlatacak, gönül rahatlığı ile tamam kızım diyecektir...

ben sizin anlatmak istediğinizi anlıyorum, anlatmak istediğimi de anlamanıza çok sevindim.

grev adına, devletin malına zarar vermekten zevk alan düşünceler gitgide çoğaldığı için grevlere grev olarak bakmıyorum artık ben.
günümüzde öğrenciler bile terbiyesizlikte haddini aşarken, çevreye isteyerek zarar verirken konu sahibinin kayınvalidesi tabi ki istemez greve gitmesini.

her grevde/eylemde kaldırım taşlarını sökecek kadar kinki, insanlıktan nasibini almamışlar varken hiç bir şey ağız tadıyla yapılamaz oldu.
bankalar, otobüs durakları, ptt, dükkanlar... her yerin camları kırılıp, zarar verilirken grev nerede burada.

Sizi haklı bulduğum noktalar yok değil tabi ki
Durakalrı,dükkanları,kamu malına zarar verenleri asla tasvip edemeyiz
Evet bu konu uzar gider farklı görüşlerde de olunsa da birbirimize saygı duymak en güzeli

müdehale edilmeyen memur grevleri ne zaman çığrından çıktı?

milyonların katıldığı 1 mayıs ı olaysız geçirmesini bilenler toplu grevleri de olaysız geçirmeyi bilirler,yeter ki müdehale olmasın.

Son zamanlarda grevlerde pek vukuat olmuyor,çok gitmek istiyorsanız uygun bir dille anlatın.

insanların ne dediklerine de bakmayın, biz hakkımızı aramadan kimse hak vermez.Her şey çocuklar ve geleceğimiz için.

Son düzenleme:
Bu arada konuya onun gibi bir kayınvalideye sahip olduğunuz için şanslı olduğunuzu yıllarca desteklediği için onun özel bir insan olduğunu, şimdi çocuk vesilesiyle de biraz duygusallaştığını elbette ki bunu anladığınızı sizin de bunu düşündüğünüzü, ama onun da sizi anlayacağını bildiğinizi söyleyip, bu eyleme neden katılmak gerektiğini "nazım'ın ünlü bir dizesini hatırlatarak da" tekrar ifade edebilirsiniz. Sizin de çocuğunuz sebebiyle kendinizi tehlikeye atmayacağınızı ifade etmeniz ve erken döneceğinizi de söylemeniz bence yeterli olacaktır.

Yani hem ona bilinçli bir kadın olduğunu tekrar hissettirirseniz duygusallığından arınacaktır. Sizin söz verişiniz de içini rahatlatacak, gönül rahatlığı ile tamam kızım diyecektir...
Oldukça şekillendi kafamda.
İnanın çok rahatlattınız. Zira epey endişeliydim.
İnsan bazen içinde bulunduğu durumda doğru ifadeleri kullanamıyor malum.
E söylemek var, söylemek var.
Gerçekten teşekkür ederim.

müdehale edilmeyen memur grevleri ne zaman çığrından çıktı?

milyonların katıldığı 1 mayıs ı olaysız geçirmesini bilenler toplu grevleri de olaysız geçirmeyi bilirler,yeter ki müdehale olmasın.

Son zamanlarda grevlerde pek vukuat olmuyor,çok gitmek istiyorsanız uygun bir dille anlatın.

insanların ne dediklerine de bakmayın, biz hakkımızı aramadan kimse hak vermez.Her şey çocuklar ve geleceğimiz için.

Gitmemek gibi bir durumum asla olamaz zaten.
Kendime yediremem.

''canım çok sıkılıyor, oyalancak meşgale bulamıyorum'' ya da '' sevgilimle buluşmaya giderken ne giysem bilemedim'' gibi konuların hiç yadırganmadığı forumda arkadaşın sorunu neden küçümsenmiş hiç anlamadım.

konu sahibi arkadaşım, eğer greve katılmayı çok istiyorsan, kayınvalidenlle güzel güzel konuşup bunu anlatmaktan başka çaren yok ki. bence de eşinin konuşması doğru değil. sen sıkıntılı bi durum yaşanmayacağı konusunda ikna etmeye çalışmalısın.

''canım çok sıkılıyor, oyalancak meşgale bulamıyorum'' ya da '' sevgilimle buluşmaya giderken ne giysem bilemedim'' gibi konuların hiç yadırganmadığı forumda arkadaşın sorunu neden küçümsenmiş hiç anlamadım.

konu sahibi arkadaşım, eğer greve katılmayı çok istiyorsan, kayınvalidenlle güzel güzel konuşup bunu anlatmaktan başka çaren yok ki. bence de eşinin konuşması doğru değil. sen sıkıntılı bi durum yaşanmayacağı konusunda ikna etmeye çalışmalısın.

bundan daha guzel bı yorum olomazdı vala :38:

guzelce anlatın erken gelıcem vs dıyın gıdın arkadasım haknızı arayın :34:

Oldukça şekillendi kafamda.
İnanın çok rahatlattınız. Zira epey endişeliydim.
İnsan bazen içinde bulunduğu durumda doğru ifadeleri kullanamıyor malum.
E söylemek var, söylemek var.
Gerçekten teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek, evet haklısınız bazen problemin içinde olunca "nerden,nasıl başlasam" sıkıntısı doğuyor. Bizler doğamız gereği, duygusal varlıklarız ancak sağlam karakterli insanlar ne kadar duygularına yenik de düşseler zaman zaman, onlara "benliklerini" hatırlatmak , onları geri kazanmak gibidir. O yüzden kayınvalidenize önce onun özel ve bilinçli bir bayan olduğunu hatırlatmanız gerektiğini düşündüm , bu başından itibaren onu yumuşatacaktır ve kendini arınmış hissedecektir. Ancak sonrasında sizin de onun için taviz verip, erken geleceğini söylemeniz onun sevincini doruğa çıkaracaktır diye düşünüyorum.

" seni tanıyorum bilinçli bir insansın, ki burada hassasiyetinin de farkındayım kötülüğümü istemiyorsun, ama bu geleceğimiz için gerekli ,lakin ben yine de seni üzmemek için erken geleceğim" en kısa özetiyle bu temelde bir konuşma doğal akışında çözüm olacaktır.

Ki biliyor musunuz, bence olaya girdiğinizde doğaçlama çok güzel bir diyaloğun yaşanacağına da inanıyorum. :34:

Hatta şunu da diyebilirsiniz, eğer kendisine sahip olmasaydınız belki de şu anda " neden gitmeniz gerektiğini anlamayıp üzerine sizi arkanızdan çekiştirip, bu nasıl bir kadın diyerek oğluna şikayet " eden bir kayınvalideye sahip olacaktınız. Bunu düşündüğünüzde onun değerini bir kez daha anladığınızı, ona saygınızdan ve onu endişelendirmek istemediğinizden de sizin de taviz verip süreyi en kısaya indireceğinizi söyleyin.

Aynı şeyleri diyorum ama farklı cümleler kurdum en azından hahaha:)

Rica ederim ne demek, evet haklısınız bazen problemin içinde olunca "nerden,nasıl başlasam" sıkıntısı doğuyor. Bizler doğamız gereği, duygusal varlıklarız ancak sağlam karakterli insanlar ne kadar duygularına yenik de düşseler zaman zaman, onlara "benliklerini" hatırlatmak , onları geri kazanmak gibidir. O yüzden kayınvalidenize önce onun özel ve bilinçli bir bayan olduğunu hatırlatmanız gerektiğini düşündüm , bu başından itibaren onu yumuşatacaktır ve kendini arınmış hissedecektir. Ancak sonrasında sizin de onun için taviz verip, erken geleceğini söylemeniz onun sevincini doruğa çıkaracaktır diye düşünüyorum.

" seni tanıyorum bilinçli bir insansın, ki burada hassasiyetinin de farkındayım kötülüğümü istemiyorsun, ama bu geleceğimiz için gerekli ,lakin ben yine de seni üzmemek için erken geleceğim" en kısa özetiyle bu temelde bir konuşma doğal akışında çözüm olacaktır.

Ki biliyor musunuz, bence olaya girdiğinizde doğaçlama çok güzel bir diyaloğun yaşanacağına da inanıyorum. :34:

Hatta şunu da diyebilirsiniz, eğer kendisine sahip olmasaydınız belki de şu anda " neden gitmeniz gerektiğini anlamayıp üzerine sizi arkanızdan çekiştirip, bu nasıl bir kadın diyerek oğluna şikayet " eden bir kayınvalideye sahip olacaktınız. Bunu düşündüğünüzde onun değerini bir kez daha anladığınızı, ona saygınızdan ve onu endişelendirmek istemediğinizden de sizin de taviz verip süreyi en kısaya indireceğinizi söyleyin.

Aynı şeyleri diyorum ama farklı cümleler kurdum en azından hahaha:)

Konu açmakla doğru bir adım atmışım.
En azından ben üzerimdeki stresi atmış bir şekilde sohbete başlayacağım.
Her cümleniz için teşekkür ederim.

ladyfog, anlattığınız kadarıyla k.validenizle iletişiminiz çok iyi, bu konuda da hep desteklemiş sizi.

Her zaman sizi desteklediğini, bu konularda ileri görüşlü olduğunu anlatın.
Sonrasında acaba son zamanlarda yaşanan sıkıntılardan mı böyle düşündüğünü yoksa içine doğan bir sıkıntıdan mı bu durumu böyle heyecanla karşıladığını sorun.

Gitmeyi çok istediğinizi, tedbirli olacağınızı yinede istemezse tabiiki onu kırmayacağınızı dile getirin, onu mutlu edecektir ve ikna olacaktır bence.

..

Bu arada hiç kimse bir anne kadar evladını düşünemez..

Muhakkak ki kendi hayat dairesince planını yapmıştır, neden bu konuda nasihat veriliyor ki?

''Greve mi gideyim yoksa çocuğumla mı vakit geçireyim? '' diye sorulmamış.

Aslında çoğu eylem gayet olaysız, seslerini duyurmaya çalışan insanların bildirilerini okuyup sloganlarını atmalarıyla bitiyor. Ama medya asla bunu çekmiyor. Kameraler hep tam iki tarafta cinnet anındayken meydanlara dönüyor. Ortalığa saldıran anarşistler vs. gibi bir altyazı geçmeyecek görüntülerin haber değeri olmadığını düşünüyorlar sanırım. Vandalizme bende karşıyım herzaman o camekanları indiren, kaldırımları söken insanların amacı da seslerini duyurmak sanırım, ama vermek istedikleri mesajı halka veremediklerinin aksine antipati yaydıklarını kabullenmiyorlar. Buarada bazı polisler cidden durup dururken şiddete başvurmaya meraklılar İstanbul Beyazıt kampüsünde bir hafta geçirseniz ikna olursunuz.

Bu arada bir arkadaş;

öğrencilerin terbiyesizlikte sınırını aşıp çevreye zarar verdiğinden bahsetmiş, onun görüşüne saygı duyuyorum sonuçta olaya farklı açılardan bakıyoruz.

Siyasete girmemek için olayı açıklamayacağım ama Bursa'da bir grup öğrenci saç kesme eylemi yapmıştı, sonrasında kesilen saçlarla çevreyi kirlettiler diye ceza almışlardı. Peki böyle olduğunda yine öğrencileri mi suçlamalıyız?

Üstelik hergün binlerce insan çevreyi kirletirken, sokaklarda sigara izmaritleri, çitlenmiş çekirdek kabukları, meyve suyu kutuları, yiyecek ambalajları etrafa saçılırken ve kimse ceza almazken, bu abartı değil midir?

Tartışmak amacında değilim, sadece olaya farklı bir açıdan da bakarsınız diye ekleme yapayım dedim.

Kimle hangi konu konuşulursa konuşulsun, özellikle eşler arasında çok işe yarıyor;

İstişare edildiği hissettirilmeli.

Önce onure edilmeli, sonra duygular anlatılmalı kendimiz odaklı,suçlamadan,
sonrasında düşüncesi çok önemli olduğunu hissettirip onunda konuşmasına fırsat verecek bir ince soru sorarak ya da cümle kurarak konuşmayı bitirmek.

Bu şekilde sonuçlanmamış bir konu olamaz, varsa karşımızdakinin idrak süzgecinin zayıflığından, önyargılarından kaynaklanıyor.

ya bu arada şu ''çocuğun mu önemli, grev mi'' cümlesi bana bişey hatırlattı. yazmadan edemicem. oğlum biraz küçüktü. misafirim gelcek diye mutfakta börek yapıyodum. eşim de çocuğu susturamadığı için geldi bana dedi ki '' baksana şu çocuğa, börek mi önemli, çocuğun mu?'' :52: :52: :52:

böyle saçma bişey olabilir mi ya, ne insanın çocuğundan önemli olabilir ki? illa grev olması da gerekmez, çocuğumuz var diye hayattan vazgeçip ot gibi mi yaşamak gerekiyor? çocuğu annaneye babaanneye bırakıp sinemaya, tiyatroya gidince, çocuğun önemsiz mi oluyo yani? ne hastalıklı bi düşünce.

Kimle hangi konu konuşulursa konuşulsun, özellikle eşler arasında çok işe yarıyor;

İstişare edildiği hissettirilmeli.

Önce onure edilmeli, sonra duygular anlatılmalı kendimiz odaklı,suçlamadan,
sonrasında düşüncesi çok önemli olduğunu hissettirip onunda konuşmasına fırsat verecek bir ince soru sorarak ya da cümle kurarak konuşmayı bitirmek.

Bu şekilde sonuçlanmamış bir konu olamaz, varsa karşımızdakinin idrak süzgecinin zayıflığından, önyargılarından kaynaklanıyor.

Aslında bu öğrencilerimle iletişimde çok sık kullandığım bir yöntemdir ve dediğiniz gibi genelde istediğim sonucu alırım.
Sanırım bu konudaki telaşım k.validemin rahatsızlığından kaynaklandı.
Bu benim de konuya heyecanlı yaklaşmama neden oldu ister istemez.
Meslek hayatımda neredeyse her gün kullandığım yöntemleri duygusal bağ kurduğum insanlar söz konusu olunca fark edemiyorum bazen.
Bu galiba doktorların yakınlarını muayene edememesi gibi bir şey.

inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum

Görende dünyayı kurtarıyorsunuz zanneder.. Kalp masajı yaparken galiba arkadaş bölmüş siz kusura bakmayın ahahah şaka gibi ya :52::52::37::37::37::37::37::37:

Güzel ve verimli bir konuşma oldu.
En azından biraz rahatladığını hissettim.
Onu çok iyi anladığımı, haksız olmadığını, kendime zarar gelmemesi için elimden geleni yapacağımı söyledim.Ayrıca onun gibi bir annem olduğu için şanslı olduğumu, içinin rahat olmasını, yoksa aklımın onda kalacağını ifade ettim.
Gözleri doldu, sarıldı, caymayacağını biliyordum, şansımı denedim, dedi.
Daha uzundu konuşma ama kabaca özeti bu diyeyim
Hepinize teşekkür ederim.
Gerçekten önerilerinizden çok faydalandım.

öncelikle size teşekkür ediyorum çünkü bizlerin (bende öğretmenim) daha iyi şartlarda çalışması için fedakarlıklar yapıyorsunuz...6 yıllık evlisiniz ve bu ilk katıldığınz grev değildir zaten.k.validenizin alışık olduğu bir durum olmalı.eşinizi araya katmadan siz konuşun,neden katılmak istediğinizi anlatın.eminim anlayışla karşılayacaktır.

bu arada hangi derdin büyük,hangisinin küçük ve konu açılabilr olduğuna üyeler mi karar veriyor :) 4 yıldır kk üyesiyim bunu bilmiyordum:19:

Back
X