Rica ederim ne demek, evet haklısınız bazen problemin içinde olunca "nerden,nasıl başlasam" sıkıntısı doğuyor. Bizler doğamız gereği, duygusal varlıklarız ancak sağlam karakterli insanlar ne kadar duygularına yenik de düşseler zaman zaman, onlara "benliklerini" hatırlatmak , onları geri kazanmak gibidir. O yüzden kayınvalidenize önce onun özel ve bilinçli bir bayan olduğunu hatırlatmanız gerektiğini düşündüm , bu başından itibaren onu yumuşatacaktır ve kendini arınmış hissedecektir. Ancak sonrasında sizin de onun için taviz verip, erken geleceğini söylemeniz onun sevincini doruğa çıkaracaktır diye düşünüyorum.
" seni tanıyorum bilinçli bir insansın, ki burada hassasiyetinin de farkındayım kötülüğümü istemiyorsun, ama bu geleceğimiz için gerekli ,lakin ben yine de seni üzmemek için erken geleceğim" en kısa özetiyle bu temelde bir konuşma doğal akışında çözüm olacaktır.
Ki biliyor musunuz, bence olaya girdiğinizde doğaçlama çok güzel bir diyaloğun yaşanacağına da inanıyorum.
Hatta şunu da diyebilirsiniz, eğer kendisine sahip olmasaydınız belki de şu anda " neden gitmeniz gerektiğini anlamayıp üzerine sizi arkanızdan çekiştirip, bu nasıl bir kadın diyerek oğluna şikayet " eden bir kayınvalideye sahip olacaktınız. Bunu düşündüğünüzde onun değerini bir kez daha anladığınızı, ona saygınızdan ve onu endişelendirmek istemediğinizden de sizin de taviz verip süreyi en kısaya indireceğinizi söyleyin.
Aynı şeyleri diyorum ama farklı cümleler kurdum en azından hahaha:)