kayınvalidemi yanlış mı anlıyorum?

Xwomen

Aşk herşeye değer..
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
350
310
33
Kızlar daha önceki konularım gibi bu da bir kv meselesi. Öncelikle herkese iyi akşamlar.

Sorun şu ki ben mi abartıyorum yoksa gerçekten sinir olmakta haklı mıyım onu öğrenmek istiyorum.

Sözlüyüm, sözlüm askerden gelincede inşaallah nişan yapacağız. Kısmetse kasım gibi de düğün olacak. Ben de bir yandan çeyiz hazırlıyorum bu arada . Gönlüme göre ne istiyorsam öyle alıyorum adı üzerinde çeyiz yani bu ama kv onun fikrini almıyorum sormuyorum diye bozuluyor sürekli . Zaten söylemiyorum şunu aldım bunu aldım diye ama laf arasında bile geçse hemen bir kusur buluyor vs. Bunun için midir bilmem ama geçenlerde dedi ki (bizim adetlerimizde evlenirken geline bindallı diktirilir) senin bindallın şöyle olacak dedi bi güzel tarif etti ben böyle istiyorum dedi. Ben de bakarız bakalım beğenirsem niye olmasın dedim . Hayır hayır beğenirsin zaten ben öyle seviyorum öyle olacak dedi :KK57:
Bu sadece bir örnek bu tip konulardaki tavrı böyle genelde. Ben bilirim ben beğendiysem sen de beğeneceksin dercesine.

Yani gelin ata binmiş ya nasip demiş daha ortada nişan yok benle düğünlük bindallının inatlaşmasını yapıyor şimdiden mesela.

Yani bende mi bi anormallik var yanlış mı anlıyorum abartıyo muyum ? Yoksa kv bile bile mi yapıyo napıyo bana bi akıl verin Allah aşkına. Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak adına fikirlerinize ihtiyacım var.En Büyük KKEn Büyük KK

Kendinden taviz verme de baştan sıkı tut yani kendi giysin o bindallıyı nikah tazelesinn ay neden karışırlar ki zaten gıcık olmakta çookk haklısın :KK12:

canım tatlı dilli olmasini bileceksin. ne alırsan al fikrini sor gönlü olsun ama yine kendi istedigini al. eminim o zaman daha az zoruna gider. yazik oda bekliyordur ona danismani kaynanalar boyledir. yani benimki oyleydi ona sorardim bunu mu alayim digerini mi benim sectgmin aksini secerdi ya ama bu daha iyi degilmi bak surasi söyle burasi boyle derdim. oda kendin bilirsin derdi. bindalli konusunda tamamen haksiz sonucta senin dugunun sen giyeceksin o değil.

Şu kaynanasından zamanında çekip gelinine çektiren kaynana nesli bi tükense de artık gelin kaynana zıtlığı bitse diycem ama bu sefer de gelinler kaynana olup çektirir heralde. Bence siz he diyin geçin arada ufak tefek şeylerde onun dediği olmuş gibi yapın izin verin yani hevesi olabilir belki,ama o kadar. Daha fazlasına izin vermeyin. Yoksa dediğiniz gibi daha sözlüyken karışan ilerde nefes aldırmaz.

Kızlar daha önceki konularım gibi bu da bir kv meselesi. Öncelikle herkese iyi akşamlar.

Sorun şu ki ben mi abartıyorum yoksa gerçekten sinir olmakta haklı mıyım onu öğrenmek istiyorum.

Sözlüyüm, sözlüm askerden gelincede inşaallah nişan yapacağız. Kısmetse kasım gibi de düğün olacak. Ben de bir yandan çeyiz hazırlıyorum bu arada . Gönlüme göre ne istiyorsam öyle alıyorum adı üzerinde çeyiz yani bu ama kv onun fikrini almıyorum sormuyorum diye bozuluyor sürekli . Zaten söylemiyorum şunu aldım bunu aldım diye ama laf arasında bile geçse hemen bir kusur buluyor vs. Bunun için midir bilmem ama geçenlerde dedi ki (bizim adetlerimizde evlenirken geline bindallı diktirilir) senin bindallın şöyle olacak dedi bi güzel tarif etti ben böyle istiyorum dedi. Ben de bakarız bakalım beğenirsem niye olmasın dedim . Hayır hayır beğenirsin zaten ben öyle seviyorum öyle olacak dedi :KK57:
Bu sadece bir örnek bu tip konulardaki tavrı böyle genelde. Ben bilirim ben beğendiysem sen de beğeneceksin dercesine.

Yani gelin ata binmiş ya nasip demiş daha ortada nişan yok benle düğünlük bindallının inatlaşmasını yapıyor şimdiden mesela.

Yani bende mi bi anormallik var yanlış mı anlıyorum abartıyo muyum ? Yoksa kv bile bile mi yapıyo napıyo bana bi akıl verin Allah aşkına. Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak adına fikirlerinize ihtiyacım var.En Büyük KKEn Büyük KK
Bu kayınvalideler de her halta karışma hakkını nasıl buluyorlar kendilerinde anlamıyorum. Müsade etme canım. Evde sen oturacaksın, çeyizini sen kullanacaksın, bindallıyı da sen giyeceksin. Benim kayın validem de karışacaktı da benim bindallım hazır dedim. İstediğim gibi oldu en azından. Bana bu kadar çok karışsa ben sana ne derim açık açık. Düğün benim düğünüm, ev benim evim, sana ne yani derim. Sen he hoş de, bildiğini oku sorun çıkaramam diyorsan.

Evlenmeden o kadin sizin kayinvalideniz sayilmaz, aslina bakarsaniz hic bir seyiniz sayilmaz.
Daha simdiden hadsizlige basladiysa tavrinizi koyun derim.

Kesinlikle abartmiyorsun bakariz de geç kendi bildigini yap :) şimdiden karışmasina izin versen evledikten sonra iyice abartir rahat vermez buradaki konuları okuyorsundur

Aslında onu nasıl tavirla da söylediğine bağlı şimdi mimiklerini söyleme tarzını sen biliyorsun sonuçta.seni aşağılar gibi mi yoksa kendi fikrini mi söyledi

arkadaşım bu uzun bir serüven haklı da olabilirsin ama onun nabzına göre davran valla istisnalar dışında,her insanın bir yumuşak damarı var.

Sende tatlı tatlı fikrin çok güzel ama bende böyle begeniyorum gibi.

Benim de kv bu tip şeyler oldu yöre adet herşey farklı.bazı şeyler vardı illa al aaa bu olmazsa olmaz gibi sözler çok etti.anne boşuna almak istemiyorum hoşuma gitmiyor onun yerine su daha güzel gibi.bu altta kalmak kendini ezdirmek değil ınan

ya biraz özveri ınan herşey lehine döner böyle,illa eşinle alakali değil sırtında yük olmaz sıkıntı olmaz onu mu dedi böyle mi düşündü vs hep seni yıpratır inan

ruhun yorulur

iyi düşün yumuşak konuş herşey hallolur
Allah tamamina erdirsin mutlu bir yuva dilerim

Bence ne siz kotu olun, ne de size bu kadar karismasina izin verin.Ilerde nisaniniz olunca artik anne mi dersniz,ne diyecekseniz"annecim siz boyle arzu etmissiniz ama bende su sekilde olsun cok istiyorum" vs diyebilirsiniz.

An itibariyle düğünü gündüz yapıcam ben gece sevmiyorum dedi. Beni de çağırırsınız inşaallah dedim. Bütün herşeye karar veriliyo nasılsa :KK11:

Bu kayınvalideler de her halta karışma hakkını nasıl buluyorlar kendilerinde anlamıyorum. Müsade etme canım. Evde sen oturacaksın, çeyizini sen kullanacaksın, bindallıyı da sen giyeceksin. Benim kayın validem de karışacaktı da benim bindallım hazır dedim. İstediğim gibi oldu en azından. Bana bu kadar çok karışsa ben sana ne derim açık açık. Düğün benim düğünüm, ev benim evim, sana ne yani derim. Sen he hoş de, bildiğini oku sorun çıkaramam diyorsan.

Sorun çıksın istemiyorum ama bana tavrı hep böyle işte beni bu sinirlendiriyor. Ben öyle yapıcam ben böyle istiyorum. Sanırsın kendisi evleniyor. Hiç sen nasıl istersin diyen yok herşeye karar vermiş o ne derse o olurmuş edasında yani. Yoksa onun dediği bindallıyı da alacağımdan değil zaten ama amaç ne anlayamadım gitti. Valla canım önceden hiç böyle değildi sanki düğün yaklaştıkca canavar girdi içine anlayamıyorum hiç.

Kesinlikle abartmiyorsun bakariz de geç kendi bildigini yap :) şimdiden karışmasina izin versen evledikten sonra iyice abartir rahat vermez buradaki konuları okuyorsundur

Öyle yapmaya çalışıyorum zaten ama her seferinde bir planla geliyor bana hep he diyorum geçiştiriyorum da düğünüme kadar planlayınca tutamadım kendimi.

Aslında onu nasıl tavirla da söylediğine bağlı şimdi mimiklerini söyleme tarzını sen biliyorsun sonuçta.seni aşağılar gibi mi yoksa kendi fikrini mi söyledi

arkadaşım bu uzun bir serüven haklı da olabilirsin ama onun nabzına göre davran valla istisnalar dışında,her insanın bir yumuşak damarı var.

Sende tatlı tatlı fikrin çok güzel ama bende böyle begeniyorum gibi.

Benim de kv bu tip şeyler oldu yöre adet herşey farklı.bazı şeyler vardı illa al aaa bu olmazsa olmaz gibi sözler çok etti.anne boşuna almak istemiyorum hoşuma gitmiyor onun yerine su daha güzel gibi.bu altta kalmak kendini ezdirmek değil ınan

ya biraz özveri ınan herşey lehine döner böyle,illa eşinle alakali değil sırtında yük olmaz sıkıntı olmaz onu mu dedi böyle mi düşündü vs hep seni yıpratır inan

ruhun yorulur

iyi düşün yumuşak konuş herşey hallolur
Allah tamamina erdirsin mutlu bir yuva dilerim

Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için. Tavrı çok emirvaki beni kızdıran da tavrı zaten yoksa ben çok takılmam böyle şeylere güzel bir üslupla söylese fikir olur benim için de iyi olur. Daha yolun çok başındayız şimdiden herşeye tamam deyip susmak da istemiyorum ama kırıcı olmak da istemiyorum.

Sozlunuzu iyi inceleyin. Bireyse, akıllı , adam gibi adamsa bunlar hallolacak şeyler yok değilse hiç " doğru mu anlıyorum acaba " diye kafa yormayın.

Niye hep gelin ılımlı olmak alttan almak zorunda, zorla mı evleniyoruz oğullarıyla, asla katılmıyorum benim de erkek kardeşim var müstakbel gelinimize şu söyle olacak ben öyle beğendim deme haddini kendimde görmem annem görürse de anne hoop derim yani, hayat bir döngü herkesin sırası var sırası ile evlat gelin kv oluyoruz o da gelin oldu göreceğini gördü simdi sıra sende senin heveslerinde

Sozlunuzu iyi inceleyin. Bireyse, akıllı , adam gibi adamsa bunlar hallolacak şeyler yok değilse hiç " doğru mu anlıyorum acaba " diye kafa yormayın.

Şuan sıkıntım askerde oluşu canım yoksa hiç bunlarla uğraşmama gerek kalmazdı işte o gelene kadar sinirden çatlamamaya çalışıyorum.

X