Kayınvalidemin ben evde yokken bizde kalmasını istemiyorum

luteb35

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
43
1
286
Ben 1 ay önce doğum yaptım ikizlerim oldu. 2 ay sonra işe başlayacağım,kayın validemlerin evi çok uzak'ta olduğu için çoçuklara bakamayacağını söylüyor,Annem'de ben hastayım nasıl bakayım baka bilsem gelirim diyor. Benimde parasal yönden biraz sıkıntım var ne yapmam lazım bilmiyorum! kayınvalidem çocuklar doğmadan bakarız dediler şimdide evin uzaklığını bahane ediyorlar evini bizim evin yanına taşı bakalım diyor bende yanına taşınmak istemiyorum çünkü yanına taşınırsam benim evimde bakacak bende onuN ben evde yokken kalmasını istemiyorum! LÜTFEN YARDIM....

yardımcı olmaları lazım o konuda hem fikirim sizinle.. fakat onlara güvenip çocuk yapmadınız sonuçtaaa dimiiiiii

valla cnm kimse cocuklara bakmak zorunda deil ne anneniz nede kayınvalideniz ... nihayetinde yaşlı insanlar ve sıralarını savmış sizleri büyütmüşler... kayınvalidenz uzaklığı için gelmiyormuş ... bence doğrudur gözü almaz .... eee sizde gitmek istemiyorsunuz..... bide parasal yönden sıkıntım var diyorsunuz... şimdi biz sana ne bakıcı tavsiye edebiliriz nede evi taşıyın diyebiliriz .. siz zaten bütün sorularınızın cvplarını vermişsiniz ve ne yazık ki çözüm yok ......
yapamam dediklerinin birini yapmak zorundasın ... ya paraya kıycan bakıcı tutacaksın ... yada eşyalarını toplayıp kayınvalidene yakın bi ev tutacaksın ... yada işten ayrılıp çocuğuna kendin bakacaksın ...
ki ben her zaman tek bir seyi savunmuşumdur bir bebeği maddi imkanlar el verdikce kesinlikle annesi büyütmelidir.....

Bütün sorularin cevabini kendin vermissin canim.Söyle yap desek böyle diyeceksin,böyle yap desek belkide olmaz diyeceksin.Yapabilecegin fedakarliklari sen daha iyi biliyorsun canim.Ama bence eger imkanin varsa en az 1 yasina kadar sen bakmalisin.Maddi imkanim yok calismaliyim diyorsan bence allah allah yardim eder.Cünkü her bebek bereketiyle dünyaya dogarmis.Yani sundan emin ol ki allah insanlari yaratirken rizklrinida yaratir.o yüzden bence biraz SIKILIRSIN ama cocuklarin icinde gözün arkada kalmaz.

Çok sevdiğim bir deyim vardır, hem pastam dursun hem karnım doysun denmez. K.valideniz baksın istiyorsunuz ama yakınında olmak istemiyorsunuz. Haksızsınız. Kimse çocuklarınıza bakmak zorunda değil, bakmalarını istiyorsanız onların koyduğu şartlara uymanız gerekir.

bende 1.5 ay önce doğum yaptım, mart gibi işe geri döneceğim ve bebeğime kayınvalidem bakıcak. onların evi bizim evden uzak, hergün git gel yapamaz, ayrıca evlerinde doğalgaz sstemi olmadığından buz gibi , dolayısıyla haftaiçi bizimle kalacak hem kayınvalide hem kayınpeder, h.sonu evlerine dönecekler.. Bende kendilerinden hazzetmezdim şimdiye kadar ama başka çözüm olmadığından mecburum çocuğum için katlanmaya, zaten bebek biraz büyüsün 5 6 yıl sonra eşyalar ev yenilenir napalım .. Sizde kendinizi sıkmayın, bakıcıya verip gözünüz arkada olacağına kayınvalidenizle bir ortak yol bulun.

ya çalışmayacak kendiniz bakacaksınız ya da sabahları bırakıp akşam iş çıkışı alıcaksınız bebeğnizi ..Başka bir çözüm yolu yok gibi .

çocukları getirip götürmek zor olur karı var kışı var bu işin k.validende uzaksanız size bakmaya gelse bile sizde kalır söyleyim hergün git gel zor iş burda yapacağın fedakarlık belli evi taşımak. istemiyosun ama başka yol gözükmüyor yada oturduğun apartmanda temiz aklı başında biri varsa aylık belli ücret öder baktırırsın başka seçenek yok maalesef

aklıma okuldaki bir hocamızın söylediği söz geldi.. "yıllarca okuyup cocuklarınıza eğitimli anne babalar olmaya calısıyorsunuz sonra onları belki ilkokul mezunu bile olmayan insanlara emanet ediyorsunuz." diye. hakikaten zor bir durum. neresinden tutsanız bir tarafı eksik kalacak. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Ya anlamıyorum arkadaşım. Kaynanasını evinde istememesine rağmen ikizlerine baktırmayı düşünüyor ya, pes diyorum. Yaşını başını almış kadın. Çocuklarını doğurmuş, büyütmüş. Bakacağım demiş ama yol zor gelmiş belli ki kadına. Haklı da. Aile planlamanızı yaparken eşiniz, siz ve kayınvalideniz mi konuşuyorsunuz. Konuşmuyorsanız eğer, kayınvalidenizin çocuk bakma gibi bir sorumluluğu da yok şuanda.

Kaynanaya güvenerek çocuk doğurmayacaksın. Ya bakıcı tutacaksın, ya kendin bakacaksın ya da kayınvalidenden bakmasını rica edeceksin. Rica ama... Kabul eder, vazgeçer; o, ona kalmış.

ikiz bebeklere bakmak anneye bile zor gelir bi başkası sanırım hiç yapamaz.

Çalışmama gibi bir şansınız var mı???

Zor bir durum ama kaynaban sevmezken nasıl bebişleri emanet etcen kki??

maddi olarak ,oldugu kadariyla yetinmeni tavsiye ederim,yani calismamani.
Yavrularini büyütüp öyle calisabilirsin ama suan sana yavrularinin ihtiyaci oldugunu saniyorum..
Ve bir degil tam iki cocuk ayni anda,yasini basini almis birisinin annem de olsa
anne hassasiyetiyle bebeklere bakabilecegini düsünemiyorum.
Arzu edersen bu calisma meselesini iyice örcüp tartip tekrar bir gözden gecir
Allah hayirli kararlara yönlendirsin seni insallah

durum gerçekten zormuş. siz öyle düşünüyorsunuz ama kayınvalidede haklı.

1. seçenek: çocuklar kendini toparlayana kadar çalışmayacaksınız.
2.seçenek: işe giderken bırakıp dönerken alacaksınız.
3.seçenek: komşu kadın(cüzi bi fiyata razı olursa tabi)

ama bence en güzeli 1. gibi.

sende hem baksınlar hem kendi evinde baksınlar hiç bişeyden vazgeçmiyosun bakıcı tut o zaman

kusura bakma canım ama kimse çocuklarına bakmak zorunda değil sen evimi taşımak istemiyorum çünkü evimi ona bırakmak istemiyorum diyorsum ama iki çocuğunu ona bırakmak istiyorsun bu ne çelişkidir??????çocuklarına baktırmak istiyorsan evini mecbur ona yakın taşıyacaksın ha taşınınca da bakmam derse işte o zman haklısın...yani kusura bakma da kadında haklı ev uzaksa gidip gelmek sorun olur ..varsın evinde baksın ne olacak hem öyle daha iyi olur çocuklar soğuk almaz evden dışarı çıkmaz evinin sıcaklığını sen belirleyip gidersin onlar da yerini yadırgamaz..daha ne ??

hocanız çok doğru söylemiş. (ama bende öyle yapıyorum :)) ilkokul mezunu olmayan annem ve ilkokul diplomasını öğretmenin çocuklarına bakarak alan kayınvalidem bakıyor çocuklarıma dönüşümlü olarak.) bende kendimi ama güzel çocuk yetiştiriyorlar ki biz de bu seviyelere gelebildik diye avutuyorum :)
arkadaşım çok büyük sorunlarınız yoksa ve bakarım diyorsa yakına taşınmayı kabul et ve kayınvaliden baksın. ben bakıcıyada verdim memnundumda il değişikliği nedeniyle annelere kaldı bakım işi. ama kesinlikle içiniz daha rahat oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…