Kayınvalidemin camlarını silmek istemiyorum

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Kızlar çok bencil olduğumu düşünebilirsiniz.başka şehirden geldik yanında kalmaya.yemeği yapıyorum hergün olmasa da, bazen evi süpürüyorm. geçen yıl yeni evliydim bayram temizliği yapmamı istedi çok güzel yaptım camlarını sildim dip köşe güzel bir temizlik yaptım geçen yıl ama bende şok bayram günü hiç evde durulmadı. sonraki gün dahil hiç misafir gelmedi her bayramları böyle oluyormuş zaten. bu yılda istiyor ama yapmak istemiyorum.zaten bayramlaşmaya kimse gelmiyor anne aşırı temizliğe gerek yok dedim zorla mi getireyim insanları dedi. o zaman gorumcemi cagiralim beraber yapalım dedim gelmiyor işi oluyomuş dedi. gorumcemi gezmeye cagirinca hiç işi olmuyor ama.bn çalışan bi insanım şu an tatilde olsamda.kendi evimde bile 4 4lük yapmıyorum ev işimi.bir de benim evim döşendi hiç gelmedi bir eksiğin var mı diye aramadı bir yıllık evliliğimde bir kere geldi sadece. kısacası yapmak istemiyorum bunu nasıl soyleyebilirim?ya da yapmalı mıyım ne dersiniz??

Walla bana kalirsa yapmaniz yapmamanizdan daha hayirli.. kaynananiz icin degil Allah rizasi icin yaptiginizi, sevap kazanacaginizi düşünün. Simdi yapmak istemediginizi soyleseniz daha iyi olmayacagi muhakkak..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

görumcem varken asla yapmam. gorumcem olmasaydı yapardım ama bence sızden once kızı düşünsün annesının camlarını. işi varmışmış.sizinde işiniz olsun o zaman. kı ben şu an evdeyım ama görumcem varken genede silmem:32:

Bence yapın; sonra daha büyük sorun fln çıkar. Hiç gerek yok. Haklısınız şu açıdan; kendi kızının işi varmış ama gezmelere geliyormuş. Bi anne isterse kızına da yaptırmasını bilir. Ama siz boşverin, yapın yinede. Arkadaşın dediği gibi; Allah rızası için yaptığınızı düşünün.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

temizlikçi tutmak boşa giden para olacağı için eşim ve ailesinin mantigina ters gündeme bile getirmiyorum

Kızlar çok bencil olduğumu düşünebilirsiniz.başka şehirden geldik yanında kalmaya.yemeği yapıyorum hergün olmasa da, bazen evi süpürüyorm. geçen yıl yeni evliydim bayram temizliği yapmamı istedi çok güzel yaptım camlarını sildim dip köşe güzel bir temizlik yaptım geçen yıl ama bende şok bayram günü hiç evde durulmadı. sonraki gün dahil hiç misafir gelmedi her bayramları böyle oluyormuş zaten. bu yılda istiyor ama yapmak istemiyorum.zaten bayramlaşmaya kimse gelmiyor anne aşırı temizliğe gerek yok dedim zorla mi getireyim insanları dedi. o zaman gorumcemi cagiralim beraber yapalım dedim gelmiyor işi oluyomuş dedi. gorumcemi gezmeye cagirinca hiç işi olmuyor ama.bn çalışan bi insanım şu an tatilde olsamda.kendi evimde bile 4 4lük yapmıyorum ev işimi.bir de benim evim döşendi hiç gelmedi bir eksiğin var mı diye aramadı bir yıllık evliliğimde bir kere geldi sadece. kısacası yapmak istemiyorum bunu nasıl soyleyebilirim?ya da yapmalı mıyım ne dersiniz??

:45::45::45::45::45::45::45:
dfaha neler duycaz bakalım
hem çalış
hem kendi evine
bide kv evine iş yetiştir

kim alıştıyor bu kv leri böyle
diye düşünrdüm
aferin sana

geçen yıl yaptıysan bu yıl da yap
eline mi yapışır
sonra diğer kv lerde
filancanın gelini yapıyor diye
kendi gelinlerine yüklensin
cidde aferin

Ben olsam yapmam, ne münansebet. Gelinsin diye temizlik yapmak zorunda değilsin, hele de çalışan bir bayansan ve tatildeysen. Yine tatilde kayınvalidenlere gitmişsiniz, bence şükretsinler, artık bu devirde bayram seyran diyince insanın aklına deniz tatili geliyor . Kendimi halsiz hissediyorum yapamam diyin, hem oda sizin eviniz döşenirken gelip birşeye ihtiyacınız var mı diye sormamış. Herşey karşılıklı, arada saygı olduktan sonra herşey anlayışla karşılanır gibi geliyor. Haa, içinizden geliyorsa, Allah rızası için yapacaksanız elbette siz bilirsiniz.

Yapma. Benim su an gorumcem gibi bir mesguliyetim olmamasi yorgun olmadigim ya da dinlenmeye ihtiyacim olmadigi anlamina gelmiyor de. Misafir gelecek olsa yine yaparim sizi kirmam ama gelen giden de yok vs diyebilirsin yumusatmak istersen.. Ama ben olsam tavrimi net koyardim. Hele hele kendi kizi varken. Isi olmadigi bir gun gelsin o zaman? Her gun her saniye mi isi varmis? Hah.

:45::45::45::45::45::45::45:
dfaha neler duycaz bakalım
hem çalış
hem kendi evine
bide kv evine iş yetiştir

kim alıştıyor bu kv leri böyle
diye düşünrdüm
aferin sana

geçen yıl yaptıysan bu yıl da yap
eline mi yapışır
sonra diğer kv lerde
filancanın gelini yapıyor diye
kendi gelinlerine yüklensin
cidde aferin

yapmayın yapmakta zorunda değilsniz he hasta olur yapamıcak durumdadır tabiki yardım edilir ama ben nişanlıyken eşimin ailesi memleket gittiğinde her hafta sonu giderdim ama eşimin ütüsünü yapmaya sağolsun eşim o zaman hiç temizliğe elimi sürdürtmedi annesi gelmeden belediyeyi çağırdılar temizlendi ev :1::1::1:

Seninde isin olsun?
Sende yapama,kizi ana kuzusuda sen nesin?
Sirf geliniz diye ne alaka yahu?
Temizlikcisi degilsin oglunun esisin,
Yorma kendini fazla degmez

Benim annem de allah rızası için der her bayram iki gün önceden gider dip köşe dubleks evi temizlerdi ama yine de hiçbi işe elini sürmeyen yengem gibi kıymetli olamadı. Geçen teli kapattım sanmış babannem kapatmamış annemle babam dinliyo babannem demiş ki,geldi yengesine gitti gezmeye sanki bana bi ev mi süpürdüğü var bi çamaşır tuttuğu mu var.

Yaparsan yine yine yine beklenir hiç elini atma bence

Eşinizle konuşun kesinlikle temizlikçi tutun yıllık izninde ev mi temizliycen :19: işe her tarafın tutulmuş mu geri dönmek istiyorsun :20:

valla yüzeysel işleri yaparım da cam silmem. :D kendi evimde zor yaptığım hatta yapmadığım bir şeyi başkasının evinde yapamam. :D

uzucu.. bazen boyle sorular sormak zorunda kalan arkadaslar gordukce uzuluyorum. Benim kayin valide, allahi var, ne kizina ne bana, degil cam silmek dip kose temizlik yapmak, tabak bile yikatmaz dogru duzgun. Keske buyuklerimiz biraz daha dusunceli olabilse, eskiden gelen cahillikleri unutabilse.
ote yandan, kayin validen oyle cok cadi birisi degil sanirim, -olsaydi bunu mutlaka belirtirdin diye dusundum- eger iyi bir kayinvaliden varsa, esinin hatri icin belki biraz yapabilirsin ama gorumcenin hic yardim etmiyor olmasini da kosulsuz kabul ettigini dusundurtme insanalra, yani rahatsizligini bir sekilde dile getir derim, belki guzel sakali bir dille..

Benim annem de allah rızası için der her bayram iki gün önceden gider dip köşe dubleks evi temizlerdi ama yine de hiçbi işe elini sürmeyen yengem gibi kıymetli olamadı. Geçen teli kapattım sanmış babannem kapatmamış annemle babam dinliyo babannem demiş ki,geldi yengesine gitti gezmeye sanki bana bi ev mi süpürdüğü var bi çamaşır tuttuğu mu var.

Yaparsan yine yine yine beklenir hiç elini atma bence

Aynen canim,
Anneminde aynen böyle kiymeti bilinmemis, fakat karsi gelen eltileri ise el üstünde tutulmus.

Olan anneme olmus :(
O yüzden degmezzzzz

Kv hasta ya da yasli mi? Eger oyleyse yaparsaniz iyi olur ya da kadin tutarsiniz. Esinizin annesi sonucta.

Ama genc ve dinamikse kendisi yapmasi lazim.

Aynen canim,
Anneminde aynen böyle kiymeti bilinmemis, fakat karsi gelen eltileri ise el üstünde tutulmus.

Olan anneme olmus :(
O yüzden degmezzzzz

Aynen, alıştırmazsan bekleyemezler ben gidiyorum sofra kurmaya kaldırmaya yardım ediyorum başka da hiçbi şeye elimi sürmüyorum.

Bence yapman lazım. Aynı şehirde yaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla sadece misafirsiniz orda. Uzun da kalıyorsunuz belli ki. Bayram temizliği her evde illa ki yapılır. Misafir gelip gelmemesi önemli değil. Siz de bayram temizliği zamanı ordasınız ve yapmanız gerekir diye düşünüyorum. Bırakın kayınvalideyi yedi yabancı olsa evinde kaldığınız insana yardım etmeniz gerekir.

Back
X