kayınvalıdemin çocuk baskısı

benim kayınvalidem ve kayınpederimde diyor.evleneli 15 ay oldu ama maddi sorunlar yüzünden bir belimizi doğrultamadık..benim sinirlerim tepemde..her gün stresliyim..paramız yok diyoruz anlamıyorlar..eşim çalışıyor ya milyarlar kazanıyor(!) ...bayağıı bir zaman işsizzdi yeni iş buldu.işe girdi 1 ay sonra çocuk demeye başladılar..dur beee bi bismillah..zaten borca girmişiz ,birde çocukla mı uğraşacağız..
2 gün içinde 3 defa bu mevzu konuşuldu.diğer günleri saymıyorum..
ben o çocuğa bakamayınca onlar için bişi olmayacakki,,onlar kapılarını kapatıp uyuyacak,bişzde de yokki verelim diyecekler..o zaman bırakında kararı biz verelim..ay zaten bunalımdayım ,sırf bu sebepten onları görmek istemiyorum..uzunca bir sürede gitmeyeceğim galiba..

kayınvalidenizi takmayın eşinizede sakın surat asmayın ilişkinizi soğutmak istemiyorsanız canlı ve dinamik olun. annesiyle ilgili ne varsa kırıldığınız onu açıkça söyleyin ve iyi ki sen baskıcı bir eş değilsin gibi sözlerle onuda kendinizide motive edin.

bu arada yaşlarınız çok mu ileri de hemen çocuk istiyorsunuz?

amaan.bizimkiler de öyleydi.eşim çok kızardı annesine karışmayın diye.genelde herkesin başına geliyo bu.dert etme.gerçekten istiyorsan stres yapmış olursun bu daha da olumsuz etkiler çalışmanızı...:ecrin_bebek:

bayanlar hepiniz bence sukretmelisiniz kaynanalariniz ilgisiz olsaydi dahami iyi olacakti gelinleri hamileyken bile yuzlerine bakmayan o kadar cok kaynanalar varki.ben daha hamile degilken kayinbabam bize cocuk yapin artik sevelim dediginde cok mutlu olmustum acikcasi.cocuk yapmaya tabiki mecbur degilsiniz ama bunun icin sinirlenmenize kizmaniza gerek yokki.her kaynana kayinbaba torun ister.her zaman soyle bir laf vardir torun evlattan daha tatli olur biraz empati kurun ve kendinizi onlarin yerine koyun zamani gelince isallah olacak deyin yumusak bir tonla sakin kalplerini kirmayin derim

Back
X