• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin düşüncesi (veya düşüncesizliği)

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
3.105
6.098
108
40
Herkese merhaba
Bir ameliyat geçirdim, hastanede yatıyorum. Ameliyatın üzerinden 24 saat geçmeden, pansumanım yapılmadan kv aradı. ‘Nasıl oldun geçmiş olsun’ iyiyim şükür dedim sızıntı vs olmadı biraz ağrı var o kadar.
Görümcemin doğumgününüymüş yarın, ‘X in doğumgünü ya birlikte olalım şöyle düşündük, X de öyle düşünüyor, sen gelemezsin ameliyattan ötürü, biz hep birlikte sana gelelim, sizin evde pasta kesip kutlayalım’ 😮

Yani kv kp kızı ve kızının kocasını iki günlük ameliyatlıyken bana getirecek. Çünkü benim ameliyatım gibi küçük bir olay onların Doğumgünü gibi önemli bir aktivitesinin yanında ne ki?
Bilmiyorum bakarız iyiyim gelebilirim veya eşim gelir ben dinlenirim evde gibi birşeyler geveledim şaşkınlıkla.
Düşündükçe sinirleniyorum, kendi kendime kurup daha çok sinir olmayayım diyorum ama elimde değil. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Yahu kadın hastalıklarından ameliyat olmuşum yattığım yerden kalkarken, tuvalete giderken yardım almam gerek, bu kadar mı düşincesizsin iki erkeği de başıma getireceksin doğumgünü diye.
Bi yanım diyor ki gelsinler eve sen de salonda koltuğa boylu boyunca yat oturacak yer bile yetmesin, ama evde de annemi çağırdık bana yardımcı olması için, bu kez o durmayacak bana baktığı gibi onlara da hizmet edecek. Bir yanım diyor ki aaa sıkıldım ayol hastanede güzel bir yere rezervasyon yaptırın hem dışarıda olalım hem birlikte olalım de.

Yani bilmiyorum ne desem 🤷‍♀️ Hadi fikir verin bana.

Son düzenleme:
Herkese merhaba
Bir ameliyat geçirdim, hastanede yatıyorum. Ameliyatın üzerinden 24 saat geçmeden, pansumanım yapılmadan kv aradı. ‘Nasıl oldun geçmiş olsun’ iyiyim şükür dedim sızıntı vs olmadı biraz ağrı var o kadar.
Görümcemin doğumgününüymüş yarın, ‘X in doğumgünü ya birlikte olalım şöyle düşündük, X de öyle düşünüyor, sen gelemezsin ameliyattan ötürü, biz hep birlikte sana gelelim, sizin evde pasta kesip kutlayalım’ 😮

Yani kv kp kızı ve kızının kocasını iki günlük ameliyatlıyken bana getirecek. Çünkü benim ameliyatım gibi küçük bir olay onların Doğumgünü gibi önemli bir aktivitesinin yanında ne ki?
Bilmiyorum bakarız iyiyim gelebilirim veya eşim gelir ben dinlenirim evde gibi birşeyler geveledim şaşkınlıkla.
Düşündükçe sinirleniyorum, kendi kendime kurup daha çok sinir olmayayım diyorum ama elimde değil. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Yahu kadın hastalıklarından ameliyat olmuşum yattığım yerden kalkarken, tuvalete giderken yardım almam gerek, bu kadar mı düşincesizsin iki erkeği de başıma getireceksin doğumgünü diye.
Bi yanım diyor ki gelsinler eve sen de salonda koltuğa boylu boyunca yat oturacak yer bile yetmesin, ama evde de annemi çağırdık bana yardımcı olması için, bu kez o durmayacak bana baktığı gibi onlara da hizmet edecek. Bir yanım diyor ki aaa sıkıldım ayol hastanede güzel bir yere rezervasyon yaptırın hem dışarıda olalım hem birlikte olalım de.

Neden ameliyatlı olacağınızı, annenizin yardımıyla kalkıp oturacağınızı, dolayısıyla sizin evde yapamayacağınızı söylemediniz ki?

Evet kendiliğinden düşünse daha güzel olur ama düşünmüyorsa kendinizi üzmenin de sıkıntıya sokmanın da alemi yok.

Herkese merhaba

Şaka gibi 🙄
Valla kırılmaya gücenmeye hakları yok eşinizle görüşün uygun dille söylesin
Ne saçma şey ya gelip yardım edeceğine bide başına misafir topluyor

Kendi zihinlerde hem geçmiş olsun der hen doğum günü kutlarız diye düşünmüş olabilirler.

Böyle durumlarda eğer yardımları dokunmuyorsa, mutfağı evi toplamak gibi... Açık aöık konuşmak gerek. Anne ameliyatlıyım ve ayağa dahi kalkamıyorum. Bu sene ben dahil olmayım yada erteleyelim. Bu kadar.

Telefonda bu teklifi duyduğunuz an hayır demeliydiniz. Sonuçta şu an yerimden kalkamıyorum, 2 gün sonra nasıl olacağım belli değil. Ayrıca yeni dikişli hastanın çevrende o kadar insanın ne işi var?

Siz eğer arayıp söyleyemeyecekseniz eşinize söyleyin, kadın yerinden kalkamıyor, şimdi bizim evde yapılacak iş değil bu desin. Sanki padişahın kızının doğumgünü kutlanıyor, saçma!

Eşiniz arayıp neden bunları söylemiyor? Düşüncesizlik etmiş ama siz dert edeceğinize eşiniz arasın anne ben gelmeye çalışırım ama bizde olmaz. Eşim daha yeni ameliyattan çıktı vs. desin olsun bitsin.

Ben eşin yerinde olsam annemi arar benim eşim ameliyatlı biz misafir kabul edemeyiz siz doğum gününü başka bir yerden kutlayın size iyi eğlenceler derim telefonu kapatırım...

• Beğen
Reactions: The
Hayal ettim de evhamli
🤣🤣🤣 dört yılda bir kutlardı
Bönöm doğöm töröhöm 29 Şubat😂

Doğmamış olmayı dilerdi :D

Yani ilk bakışta konu sahibi gelemez diye iyilik yapmak istemiş gibi duruyor ama bana saf kötülük geliyor bu tür şeyler

O kadar iyi niyetlilerse 1 hafta sonra kutlasınlar. Konu sahibi de iyileşmiş olur

Ne desem diye düşünüp buraya kadar konu açmanıza bile gerek yoktu bence. Hayır demek erdemdir ki durum ortada. Ameliyatlıyim rahatça yatmak istiyorum siz evinizde kutlayın doğum gününü diyeceksiniz olacak bitecek .

Cok iyi bir kayinvalide evinizi aldığından daha güzel bir şekilde bırakacağına eminseniz amaç destek olabilir ama yer içer gider modlari varsa ne ayıp bir hareket ki destek bile olsa diyelim niyet iyi hadi görümce eyvallah kendi eyvallah ama görümcenizin eşi tam bir kel alaka .

Kayınvalidelerin, gelinleri anneleri gibi sevdiğini iddia edip aslında hiç önemsememelerine şahit oluyorum bu sıralar.

Bence açıkça soylemelisiniz.
Yüzyıllardır aynı terane, seni kızımdan ayırmıyorum ama kızımı ayırıyorum:KK53::KK51:

Back
X