Doğuma Hazırlık kayınvalidemin ismi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

negifcik

Guru
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
108
43
298
Adana
kızlar çok moralim bozuk. şimdi 3 aylık hamileyim. bebişin kıza benzediğini ama yanılma payının olduğunu söyledi. bugün eşim eğer erkekse benim babamın adını, kızsa kendi annesinin adını koyalım dedi. kayınvalidem çocukluklarından beri bunları işlemiş durmuş. ismi fatma. isim peygamberimiz(sav)in kızının adı. tamam anlamı güzel olabilir ama benim de çocukluğumdan beri hiç sevmediğim bir isim. çok üzülüyorum. ne yapıcam ben eşim çok fazla istiyor. koymazsak annem çok fazla üzülür çok ayıpolur diyor. bana akıl verin..:2:

bebeğiniz hayırlı olsun,ben olsam koymazdım
ama iki isim koyarak orta yolu bulabilirsiniz

Eşini bi şekilde ikna etsen bile esinin annesi sana alınacağı için sorunlar yaşayabilirsin,ama diğer türlü de sen üzüleceksin.. Bilmiyorum canım ya işin çok zor Allah yardımcın olsun..

koyma çok koymak istiosa eşin hamile kalsın doğursun
te allam yaa bi de pazarlık yapmış oğlan olursa senin babanın kız olursa onun annesi
senin annenin adını koyun nie onunkini koyuyormuşsunuz

Benim aklım almıyor bu işe ya.
İstenirse konur ne demek koyulacak...
Eşiniz tek mi yapmış çocuğu tek karar veriyor acaba?

Oncelıkle hayırlı olsun
fatmagül koy herkes bayılıo o kıza yada fatma on ısmı olsun ama kullanma 2. ısmınıde sen koy onu kullan
bn bebek dusunmuyorm esımde ıstemıo ama nısanlıyken dıodu cocugumuz olursa babası ölürken ona soz vermıs sebati koyarız dıodu..bnde ılk ısmı sebatı olur ama kullnmam dıye dusunuyodm. Sebatı toprak koyarım dıodum.kaynanamda gecen cocuk yapında babanın adını koyalım dıyo.
Esıme dıo
sankı ben dogrmıcam bn sadce tasıyıcıyım sankı.bana sormuyo hıc dırek emredıo

neysekı yapmıcam cocuk ..

kızlar varya siz süpersiniz 10 dk.geçmeden birsürü fikir verdiniz. evet 2 isim olabilir ama buseferde benim adım söylenmiyor diye küser. herşeyi bize zehir eder. :kkk:

kızlar varya siz süpersiniz 10 dk.geçmeden birsürü fikir verdiniz. evet 2 isim olabilir ama buseferde benim adım söylenmiyor diye küser. herşeyi bize zehir eder. :kkk:

aman küserse küssün canım ya o bebeği sen doğuruyorsun annesi sensin ne karışıyorlar.varya öyle sinir oluyorum ki

bu ne ya hangi devirde yasiyoruz
isteyen koyar istemeyen koymaz
ben kayinpederimin ismini koydum
hic kimse beklemiyordu koyacagima
kayinbabamla aramizdaki iliski super
surekli yavrum kizim diye hitap eder
cok saygili bir insandir merhametlidir adaletlidir
cok severim kendisini oda eminim beni sever cunku bunu hissettirir
birazda orfe adete baglidir ama belli etmez
kayinvalidem soruyordu ne koyacaksiniz diye
karar veremedik deyip geciyordum
dogumdan sonra mujde veririken soyledik
cok sevinmisler tam surpriz olmus ..

ama bir kizim olursa kayinvalidemin ismini asla ve asla koymam .. ismi cok guzel anlamida cok guzel ama asla koymam

Oncelıkle hayırlı olsun
fatmagül koy herkes bayılıo o kıza yada fatma on ısmı olsun ama kullanma 2. ısmınıde sen koy onu kullan
bn bebek dusunmuyorm esımde ıstemıo ama nısanlıyken dıodu cocugumuz olursa babası ölürken ona soz vermıs sebati koyarız dıodu..bnde ılk ısmı sebatı olur ama kullnmam dıye dusunuyodm. Sebatı toprak koyarım dıodum.kaynanamda gecen cocuk yapında babanın adını koyalım dıyo.
Esıme dıo
sankı ben dogrmıcam bn sadce tasıyıcıyım sankı.bana sormuyo hıc dırek emredıo

neysekı yapmıcam cocuk ..

çok haklısın benimde kayınvalidem tutturdu çocuk yapın kız olursa benim adım erkek olursa kayınbabanın adı olucak diyee diğer 2 çocuğunun oldu çacukları onlara dememiş şimdi bana baskı yapıyo sinir oluyorum yaa 3 kız 3te erkek torunu var hiç birine koymamişlar ben koyucakmışımm

Son düzenleme:
kızlar çok moralim bozuk. şimdi 3 aylık hamileyim. bebişin kıza benzediğini ama yanılma payının olduğunu söyledi. bugün eşim eğer erkekse benim babamın adını, kızsa kendi annesinin adını koyalım dedi. kayınvalidem çocukluklarından beri bunları işlemiş durmuş. ismi fatma. isim peygamberimiz(sav)in kızının adı. tamam anlamı güzel olabilir ama benim de çocukluğumdan beri hiç sevmediğim bir isim. çok üzülüyorum. ne yapıcam ben eşim çok fazla istiyor. koymazsak annem çok fazla üzülür çok ayıpolur diyor. bana akıl verin..:2:

bence iki isim koy canım sen istediğin ismi kullanırsın :))))

peygamber efendimizin (s.a.v) kizinin adi Fatma degil,Fatima´dir.
eger illede esinin istegi olcaksa seninde istedigin begendigin ismi Fatima yada Fatma´ya ekleyip kizini o isimle cagirabilirsin
zaten kayinvalidenin ismiyle cocugu cagirmakta zor olur,onlarin yaninda Fatma diye kizsan alinacaklar
seslensen olmayacak..
ama herseyden önemlisi bu durumdan dolayi hamileligini kendine zehir etme
zamana birak ikinci bir isim takip ,yavruna nasil arzu ediyorsan öyle seslenirsin insallah.

canım esıne anlat guzelce ıstemedıgını annesının adını koymak artı neten bul kuranda bıle gecer kı cocugun adını anne koyar kız olsun erkk olsun 9 ay anne tasıyor onu gozu gıbı bakıor acısını cekıor her yerde bulabılrsın bu yazıyı arastır bul okut esıne belkı vaz gecer

bende birgün bir patavatsızlık ettim kayınvalideme kızım olursa senin adını koycam dedim ve koydumda.. benimde eşim hiç istemedi annesinin isminin konulmasını. 2 isim koyduk. eşim diyorki ilerde kızım beğenmezse gitsin sildirsin :) ama canım ilk başta zor oluyorda sonradan insan alışıyor. sende alışırsın. 2 isim koyun hem eşini kırma hemde kendi istediğini koy fatma azra gibi mesela örnek

bebeğinize sağlıkla kavuşun ve iki isim koyun derim ben...ne büyük haksızlıktır ki, bebeği 9 ay taşıyan, onu dünyaya getiren ve yıllarca her türlü fedakarlığı yapan annesi olarak isim koyma hakkınıza müdahale ediliyor...:25: hemen pes etmeyip mücadelenizi yapın ve eşinizi güzellikle ikna etme çabalarını son günlere saklayın...:kkk:

İki isim yok canım bencede hem eşin hem sen koymuş olursun adını çocuk ilerde zaten bu ismi beğenmeyip cevabı kendi verecektir onlara :)

ya ayni durum bizde de var ben de esime iki isim koyariz o ismi soylemem diyorum cok guzel anlami olan bir isim ama dalga gecilebilecek bir isim de , ben aslinda yasayan insanlarin isimlerinin konulmasindan yana degilim yani cocuga onlarin yaninda kizamazsin ismiyle ne bileyim o isim zaten var ne gerek var 2. kez konulmasina , benim de bir ismim olmus halamin ismi ama oldukten sonra sevilen birinin isminin konulmasini bir nebze anliyorum da bu diretmelerden hic hoslanmiyorum, sen de 2. isimle biraz soylersin zamanla kendi koydugun ismi soylersin cocuk zaten anne babanin soyledgi isme alisiyor .

kocanı bir şekilde ikna et canım en sakin en sevecen bir anında istemediğini doğuran ve bakan kişinin sen olacağını..fatma olursa cok mutsuz olacağından bahset. kavga gürültüile karsılık verirsen gider bildiğini yapar..
haa varsayalım fatma koydu gider değiştirirsin

Back
X