kayınbiraderimin çocuğuna bizim kendi düşündüğümüz ismi vermesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de eltilerim biri hamile iken bir isim düşünüyordu diğeri de aynı ismi kaynımla tanıştığı zamanda o isimi koyalım mı demiş
Tamamen tesadüf de olabilir
Tesadüf olsa kızla kayınbirader demez miydi bunu

Söylemeyi unuttum kaynanam bana o ismi biz mutlu olalım diye koymak istediklerini söyledi ve ben asla mutlu olmam dediğimde çok kötü düşünüyorsun dedi ve ben de ona benim çocuğum değil onun çocuğu neden mutlu olayım dedim
Başka bir isim düşünseler daha düşünceli ve şık bir davranış olurmuş ama yapacak bir şey yok.

Ama kayınvalideniz bence de art niyetli davranmış cidden. Sizin bebeğinizin olmayacağından emin miymiş, ne akla hizmet bunun sizi mutlu edeceğini düşünmüş?

Öte yandan sizin evlenmiş olmanız ama kayınbiraderinizin evlenmeden çocuk sahibi olmayı tercih etmesi konuyla ilgisiz. Sırf evlendiniz diye daha fazla sevileceksiniz diye bir şey yok.

Kv için birşey diyemem gerçekten eşit davranmıyor ama sırf evlenmeden hamile kaldı diyede eltiniz ötekileştirmeyi haketmiyor. Benim küçüklüğümden beri istediğim ismi akrabamda koydu onlar koydu diye değiştirmeyeceğim belkide eltiniz kötü düşünmüyordur gerçekten istediği için koymuştur?

İsim yokmuş gibi keşke aynı ismi vermeselermiş ki belki de vermemişler. Ama bu işlerin bakirelik ya da kırmızı kuşakla olmadığını anlarsınız herhalde. Sırf siz bakire gittiniz diye kv sizi daha el Üstünde mi tutmalıydı? Demek ki böyle düşüncelerle insanları kendinizden soğutuyorsunuz.

Konuyu nasıl kapatabilirim? Hiçbiriniz beni anlamadınız. Kayınvalidem geleneklerine çok bağlıdır sırf bohça için bile neler yaptı. Kırmızı kuşak muhabbeti o yüzden. Anlamıyorsunuz
Sanmıyorum bize sonradan söylediler
hamile iken söyledi gerçekten mi dediğimizde tanıştıkları sene birbirlerine mektup yazmışlar dı orada da yazıyordu
Yok ben kendim için soyledim

Gözlerinin önünde çocuğumuzu kaybettik başka isim yokmu

Dünyaya gelmiş, adı konulmuş bebeğiniz vefat mı etti ?
Acınızı deşmek istemem. Yalnız önceki konunuzda 2 defa düşük yaptığınızı söylemiştiniz. Gözlerinin önünde çocuğunuzu kaybetmekten kastınız nedir ? Üzüntüden kaynınız ve eşine fazla tepki gösteriyor olabilir misiniz ?

Çok özel değilse isim nedir ?

Konuyu nasıl kapatabilirim? Hiçbiriniz beni anlamadınız. Kayınvalidem geleneklerine çok bağlıdır sırf bohça için bile neler yaptı. Kırmızı kuşak muhabbeti o yüzden. Anlamıyorsunuz

Yok ben kendim için soyledim
Eltin demekki pısırık davranmamış kvde onu ezememiş ve gelenekçiliğini üzerinde uygulayamamış.

o zaman
"k.validem çok gelenekçi bir kadındır benden herşeyi usulüne göre bekledi, beklediğini de belli etti, ben de elimden geleni yaptım, kuşağından bohçasına, eksik etmedim, ama yine de beni sevmedi, yabancı gelini ise hiçbir adet gelenek beklemeden sevdi, zoruma gidiyor" deseydiniz.
siz bekarete kadar mesele edip kendinizin üstün tutulmasını bekliyorsunuz gayet anlaşılıyor orası, anlamadığımız bişey yok yani.

ayrıca eltiniz yabancı değil mi?
yabancı kadın Türk isim mi koydu? kadın değil de k.birader koymuş olmasın o ismi?

kadına da bizim adetimize göre aynı ismi koymamız hoş olmaz vs. diyecek olanlar k.biraderiniz sanki?

Söylemeyi unuttum kaynanam bana o ismi biz mutlu olalım diye koymak istediklerini söyledi ve ben asla mutlu olmam dediğimde çok kötü düşünüyorsun dedi ve ben de ona benim çocuğum değil onun çocuğu neden mutlu olayım dedim
Eğer gerçekten böyle düşünülerek o isme karar verildiyse kültür çatışması olmuş olabilir. Belki gerçekten jest yapıp, onurlandırmak istemişlerdir. Ben olsam söylerim o ismin konulmasından rahatsız olacağımı, bana acımı hatırlatacağını. Pasif agresif davranan bir insan değilim ben. Beni rahatsız eden şeyleri söylersem çözüm bulunacağına inanıyorum. Bence gelinle mesajlaiıyorsanız sakim sakin konuşun.

Acınızı deşmek istemem. Yalnız önceki konunuzda 2 defa düşük yaptığınızı söylemiştiniz. Gözlerinin önünde çocuğunuzu kaybetmekten kastınız nedir ? Üzüntüden kaynınız ve eşine fazla tepki gösteriyor olabilir misiniz ?

Çok özel değilse isim nedir ?
Söylemek istemiyorum çocukluk hayalimdi bir gün yuva kurup evladım olursa vereceğim diye öyle de olmuştu dünyaya gelemedi sadece.

Evlendikten sonra değil ama çocuk düşündükten sonra hiç huzur bulmadım. İki kez kayıp yaşadım ve psikolojik olarak çok acı çektim. Kayınbiraderim ve başka ülkeden getirdiği sevgilisiyle eşim de ben de derdimiizi paylaştık. Çocuklarımıza vermek istediğimiz ismi bile söyledik ve kızın ülkesine döndüler... Aradan çok geçmedi kız hamile kalmış şimdi de doğuracak. Laf aramizda kaynanam beni hiç sevmedi... Sevemedi... Oğlunu da öyle gerçi, yani kocamı... Velhasıl diğer hala nikahı kıyilamamış gelinini çok sevdi çocuk dogurcak diye de bağrına bastı her gün konuşuyorlar. Ben hamileyken bir kez aramazdi. Oysa ben onların evine gitmiş kendisini anne çocuklarını kardeşim bellemistim. Her neyse... Herkesten gizleyip supriz dedikleri çocuklarına verecekleri ismi akrabalardan birinden öğrendik ki ona söylemişler, bizim çocuğumuza , içimizi yakan evladimiza verecegimiz isim!!!!! Ama emin de değiliz arayıp sormak istemedim ama bu durumu kayınvalideme söyledim eğer bu doğruysa ben çok üzülürüm yarım kalmış bir hikayem var benim dedim. O da bana çok art niyetlisin ne var ki bunda sen de koyarsın o da koyar ayrıca kızcağız nerden bilsin dedi. Bende ona iki kere Türkiye'ye geldiklerinde bu ismi koyacagimizi konuştuğumuzu söyledim bana kıskanç muamelesi yaptı ve son olarak ona bu ismi verirlerse art niyet ararım ve onları silerim dedim.
Bizim ülkemiz insanı böyle. Kendi milletine eziyet eder, yabancı olunca çok saygılı davranır. Eminim bekarken hamile kalan kız Türk olsaydı arkasından edilecek hakaretleri düşünemiyorum. Keşke kendi insanımıza da bu kadar hoşgörülü olsak.

Söylemek istemiyorum çocukluk hayalimdi bir gün yuva kurup evladım olursa vereceğim diye öyle de olmuştu dünyaya gelemedi sadece.
Kimsede olmayan bir isim mi ? Karşı tarafın da aynı ismi sevme ve hayal etme olasılığı yok mu ?

Eğer gerçekten böyle düşünülerek o isme karar verildiyse kültür çatışması olmuş olabilir. Belki gerçekten jest yapıp, onurlandırmak istemişlerdir. Ben olsam söylerim o ismin konulmasından rahatsız olacağımı, bana acımı hatırlatacağını. Pasif agresif davranan bir insan değilim ben. Beni rahatsız eden şeyleri söylersem çözüm bulunacağına inanıyorum. Bence gelinle mesajlaiıyorsanız sakim sakin konuşun.
Kvme söyledim işte bu yüzden gelin hanım bizimle pek muhatap değil ben onu evimde çok güzel ağırladım onlara gittiğimizde o suratıma bakmadı uyumaya gitti

Ben sizi anladım. Fakat mesele siz değilsiniz, diğer kadının ve sizin milliyetiniz. Maalesef ikiyüzlü bizim toplumumuz. Kendi halkımıza karşı ırkçıyız. Siz de kayinvalideye ona göre mesafe koyarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X