Kayinvalidemin kandili!

Zaten soyledim esime annen ayseyi aradi demin dedim. Yok once ayse aramistir da annem geri donmustur dedi. Kayitlara bakcakmis bi ara. Eger oyleyse yaptigi yanlis dedi. Falan filan laf laf..
Belki de öyledir ve öyle olmasa da siz arayın, dualarını alın ne olacak...Hayırlı Kandiller...

Ben de bayılmıyorum aramaya ama kandiller özel günler
Usulen de olsa eşiniz size soylemeden sizin aramamız lazım

Ben eşim bana demeden ararım
Konusmamız bir dakikayı bile gecmez
Sadece özel günlerde konusuruz
O da ben de usulen oldugunu biliyoruz

Sizin aramanız gerekir

Diğer eltiyi araması olayı da size nispet için yapmış işte bariz belli

ben kayinvalidemi aradim hayir duasi aldim onlar annemleri aradi dualar edildi. ne agzimiz asindi ne sıkıntı oldu.esim ailemi aramamis gelince aradi oldu bitti maksat gonul almak. Kandiller ozel ve onemli günlerdir
sirf bu arama olayları yüzünden cikipta kandile laf edilmesi de cok acı. ...

Aynen esim de boyle dedi ama kv 20 saattir yanimda kimse aramadi onu.
Yanında olabilir de telin sesi kısıktır farketmemişsindir. Ben mesela aradıklarımı 2 bilemedim 3 çaldırıp kaptırım. Ayrıca kandil vesaire özel günlerde aramak için neden eşimizin demesini bekliyorsunuz ki bu kadar zor mu. Arayıp Kandil'iniz mübarek olsun demek

Bızımde kvdemle aramızda ast ust durumları yktur kımn aklına once gelırse o arar bugun de o aradı fazla abarymıssınız galıba belkı sen aramasan kadın senı de arar

Alınmayın ama bu iş bence birazda eşlerde bitiyor.Kadının oğlu eşinizin kendisi.Ararsa o arasın çok istiyosa.Yani eşiniz annesini arasın. Şayet düşündüğüm gibiyse yani eltinizin eşi daha dikse yada eşinin arayıp aramamasını sallamıyorsa, eltinizde buna güvenerek aramıyorsa, kaynananız ona yaranmaya çalışıyor galiba.Gelinden ziyade oğluna yaranmaya çalışmak oluyor bu tabi. Bunuda siz daha iyi bilirsiniz benim aklıma direkt bu seçenek geldi sadece. Ve yerinizdeolsam ben eşime söylerdim sen anneni zorla aratıyosun da annen isteyince gelinini gayette güzel kandil kutlamaya arıyor benim ne zorum var o zaman gibi. Söylemessem içimde patlayabilir çünkü:))))

Yanında olabilir de telin sesi kısıktır farketmemişsindir. Ben mesela aradıklarımı 2 bilemedim 3 çaldırıp kaptırım. Ayrıca kandil vesaire özel günlerde aramak için neden eşimizin demesini bekliyorsunuz ki bu kadar zor mu. Arayıp Kandil'iniz mübarek olsun demek
Eski konularima bi goz atarsaniz neden bu kadar zor oldugunu anlamis olursunuz. Ve aramiyorum demedim ki niye oyle anladi herkes. Konum disina tasti olay ya.

Alınmayın ama bu iş bence birazda eşlerde bitiyor.Kadının oğlu eşinizin kendisi.Ararsa o arasın çok istiyosa.Yani eşiniz annesini arasın. Şayet düşündüğüm gibiyse yani eltinizin eşi daha dikse yada eşinin arayıp aramamasını sallamıyorsa, eltinizde buna güvenerek aramıyorsa, kaynananız ona yaranmaya çalışıyor galiba.Gelinden ziyade oğluna yaranmaya çalışmak oluyor bu tabi. Bunuda siz daha iyi bilirsiniz benim aklıma direkt bu seçenek geldi sadece. Ve yerinizdeolsam ben eşime söylerdim sen anneni zorla aratıyosun da annen isteyince gelinini gayette güzel kandil kutlamaya arıyor benim ne zorum var o zaman gibi. Söylemessem içimde patlayabilir çünkü:))))
Evet durum aynen bu.

Her kandilde aramam gerektigi baskisini yapan esim, bazi kandillerde sen annemi aramazsan ben de anneni aramam tehditleri savururken, bazi kandillerde de kendisi annesiyle konusurken "anne bak sekerlileblebi tozu da konusmak istiyo kandilini kutlicak" diye telefonu kulagima yapistirma emrivakisinde bulunur.
Maksat annesi sayilsin aransin..
Kayinvalidemin arada bi "aramiyorsun hayirsiz gelinim" dokundurmasina maruz kalmisligim varken; kocama da hanimin beni aramiyor fisfigine de sahit olmuslugum vardir.

Bu ozetten sonra asil bomba geliyor....

Bugun kayinvalidemle beraberiz. Az once eltimi, yani gelinini bizzat kendisi gozlerimin onunde aradi ve "kandiliniz kutlu olsun kizim" dedi!

Arkadas herkesin dudugu bana mi otuyor anlamiyorum. Bir kayinvalidenin gelinini arayip kandilini kutladigina ilk kez sahit oldum.

Nedir bu cifte standart? Takdir sizin..
Eşinin yanında kv deseydin ben aramayınca neden aramadın diyorsun Ama arayıp diğer gelinlerinin Kandil'ini arayıp kutluyorsun deseydin eve gidince de eşine sakin bir daha bana annemi ara deme deseydin o önce eşit davranmayı öğrensin diyecektin bak bakalım bir daha eşin ara dermi

Evet durum aynen bu.

Eh. Eşinin arkasında duran eş ve durmayan eş farkı.Gerçi hayır böyle söylemekte haksızlık olur.Şöylede olabilir, ailesine karşı daha vicdan sahibi eş ve ailesini çokta takmayan oluruna bırakan eş. Ki bence bu daha mantıklı. Bence eşiniz daha vicdana iyi niyete meyilli, diğeri daha vurdumduymaz.Sonuç olarakta böyle durumlar başgösteriyor.Normal.

Büyükler aranır Kandil'lerde, biz öyle öğrendik. Kandil'de kayınvalideni aramıyorsan küsünüz demektir. Değilseniz araman gerekir. Benim için arası yok.

Her kandilde aramam gerektigi baskisini yapan esim, bazi kandillerde sen annemi aramazsan ben de anneni aramam tehditleri savururken, bazi kandillerde de kendisi annesiyle konusurken "anne bak sekerlileblebi tozu da konusmak istiyo kandilini kutlicak" diye telefonu kulagima yapistirma emrivakisinde bulunur.
Kayinvalidemin arada bi "aramiyorsun hayirsiz gelinim" dokundurmasina maruz kalmisligim varken; kocama da hanimin beni aramiyor fisfigine de sahit olmuslugum vardir.

Bugun kayinvalidemle beraberiz. Az once eltimi, yani gelinini bizzat kendisi gozlerimin onunde aradi ve "kandiliniz kutlu olsun kizim" dedi!

Arkadas herkesin dudugu bana mi otuyor anlamiyorum. Bir kayinvalidenin gelinini arayip kandilini kutladigina ilk kez sahit oldum.

Ay hiç gerek yok
Demekki huyları bu
Garip insanlar
Direk ara eşin söylemeden sen de
Göstermelik ama
Kafanı kullan
2 dk konuş kapat içinden gelmese de.
Laf söyleyecek sen ol.
Senin anan beni aramıyor dersin

ben hıc aramadım bıle onlarda benı aramadılar benı sayan tınlayan yok cunku... dogru allahın bır gunu arasak ıncılerımız mı dokulecek ama ben hamıleyım nerdeyse bır aydır sadece bı kere aradılar uzuluyorum tabı aramamalarına degıl ınsan yerıne konmadıgım ıcın... bosver ya kımın dılı sıvrıyse kım lafı oturtturuyosa o daha cok sevılıyor

Back
X