Kayınvalidemin laf sokmaları!!

evet iki iki dört eşimle aram bozulacak ve kolay kolayda düzelmez dediğiniz gibi çünkü eşim oldukca alıngan ve unutmayan biridir.Eşime söyledim sen konuş yoksa ben tutamıcam kendimi tartışma çıkacak dedim." Ne diyeyim yaşlı kadına ben şimdi,o da benim annem vs vs" dedi. :((

bak cnaim daha sen bir sey demeden tepkisini vermis, bir de kaynanana hakkettigi cevabi verdigini düsün.. benim esim de öyle bi laf dedi bana, ailenle konus, ben bu durumdan rahatsizim dedigimde, annem zaten hasta bir de bu konularla onu üzmek istemiyorum ortada bir sey yokken dedi... ynai diyecek bir sey de kalmadi :31:

Kayınvalıdem ve görümcem bana yapmadıkları kalmadı .3 yıllık evlıyım canımdan bezdırdıler,ama artık umursamıyorum hee deyıp gecıyorum ,onlarda etrafta üzerime yaptıgı dedıkodularla ayıplanıyorlar,es annesı dıye sabretmek olmaz senınkıde can herkez annesının evladı ,ilk olarak sor bende beyenmedıgın ne soylede degıstırebıldıklerımı degıstıreyım de baktın olmuyor tavrını kıbar bır sekılde koy.

bak cnaim daha sen bir sey demeden tepkisini vermis, bir de kaynanana hakkettigi cevabi verdigini düsün.. benim esim de öyle bi laf dedi bana, ailenle konus, ben bu durumdan rahatsizim dedigimde, annem zaten hasta bir de bu konularla onu üzmek istemiyorum ortada bir sey yokken dedi... ynai diyecek bir sey de kalmadi :31:

Aynen öyle bi güzel lafı ağzımıza tıkıyorlar.Onlar hastayken uğraşmasını biliyolar ama :(

Kayınvalıdem ve görümcem bana yapmadıkları kalmadı .3 yıllık evlıyım canımdan bezdırdıler,ama artık umursamıyorum hee deyıp gecıyorum ,onlarda etrafta üzerime yaptıgı dedıkodularla ayıplanıyorlar,es annesı dıye sabretmek olmaz senınkıde can herkez annesının evladı ,ilk olarak sor bende beyenmedıgın ne soylede degıstırebıldıklerımı degıstıreyım de baktın olmuyor tavrını kıbar bır sekılde koy.

Onun istediği gelinler iş yapsın,kızının yaptıklarını gelinleri de yapsın.
Hiç de yapamam değiştiremem kendimi o istediği kadar laf soksun onun istediği şekle girmicem.
Ben burdan gidip onun camlarını silmedim diye,hamileyken evinin işini yapmadım diye,lahusayken bayramda et doğramadım diye,hamileyken tayt giydim diye başladı onun lafları.Cinlerim tepeme çıktı gene :kkk:

Son düzenleme:
Onun istediği gelinler iş yapsın,kızının yaptıklarını gelinleri de yapsın.
Hiç de yapamam değiştiremem kendimi o istediği kadar laf soksun onun istediği şekle girmicem.
Ben burdan gidip onun camlarını silmedim diye,hamileyken evinin işini yapmadım diye,lahusayken bayramda et doğramadım diye,hamileyken tayt giydim diye başladı onun lafları.Cinlerim tepeme çıktı gene :kkk:

canım kızı evde bır ıse elını surmuordukı ,eltımde yatak odasından baska yerı temizlemez ,ama ben ne zaman elime bezi alsam laftanda kacmazdı yasan bır dert yspmasan bır dert temızlersın benım evım ben temızlerım oluyor temızlemezsın neden yapmıyor oluyor ama ben pıslık ıcınde yssamak zorunda degılım ,esımde agzının payını verır cunku annesını benden ıyı tanıyor

şimdi ben de sandım ki aynı evde yaşıyorsunuz. yurt dışına gelin gidenler bazen kv ile yaşıyorlar ya öyle sandım. senede bir kez gidicem bana laf sokucak diye bu kadar dert etmene ne gerek var. ayrıca o kadar laf soktuğunu söyleyip arkasından özlemen ve cam açıp onunla konuşman da senin affedici bir insan olduğunu gösterir. bundan sonra baş edemiyorsan telefonda daha seyrek konuş, bırak kocan konuşsun saatlerce. sen hal hatır sor geç.

Türkiyeye gelince de yardım et, işini gör. sürekli evde durmayın gidin gezin tatile denize gidin. sürekli dip dibe niye oturuyorsunuz?.

eşine de sakın annesi hakkında olumsuz konuşma. nolursa olsun insan annesine kötü laf konduramaz. senden soğur, sen haklı bile olsan.

bu olayın tam tersi bizde yaşanıyor. benim annem de çok laf sokar, geldiği zaman küsmeden, kavga etmeden evine gitmez ama eşim de bunun çok farkında ama biz artık ona cevap vermiyoruz. konuşur konuşur içindeki zehiri akıtınca sakinleşir bu sefer gönül almaya çalışır. işte arkadaşım bu anne senin de olsa, kocanın da olsa yapıcak bişey yok. bu bize verilmiş bir sermaye. eğer kafaya takar, yada kavga edersen sen kaybedersin. yok eğer suyuna gider, Allaha sığınırsan sen kazanırsın. ona karşı yuttuğun, sineye çektiğin her şey sana fazlasıyla kazanç olarak geri dönecektir.

Doğru o an çok sinirlenmiştim ve çok kırılmıştım.Ben onun yaptıklarını görmezden gelip özlem duymuşum ve o bidaha aynı şeyi yapınca kendimi salak gibi hissettim.Hala da öle hissediyorum.Bu yüzden mesafemi korucam bundan sonra.
İzine gittiğimizde en basitinden görümceme gitmemize bile kızıyor hele annemlerde bir gün fazla duralım aman Allahım asrın hatasını yapmış oluruz.Ona kalsa bütün izni onun dizinin dibinde geçirelim.Balkona bile çıkmayalım.Hep oturalım onun anlattıklarını dinleyelm.Allahtan eşim herşeyin farkında da biraz nefes alabiliyoruz.

Ben Allaha havale ettim...

Back
X