• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin müge Anlı benzetmesi..

Gunnes1927

18.01.2018 Bal oğlum iyiki hayatımızdasın ♡
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.212
1.375
53
Eşimin çok yakın bir arkadaşı var öyle ki bekarken evde tek kaldığı dönemlerde kayinvalidemin yerini alıp eşime yemekler yapmisligi varmış.

Bende severim çocuk çok yardımsever ve iyi niyetli tabi kız arkadaşı da öyle.

Evlendigimizden beri evimize sık sık davet ettiğimiz sohbetleri hoşumuza giden tek arkadaşımız onlar.

Geçen ay eşimi kayinvalidem aradı ve x kişiler size gelip gidiyormu ? Dedi eşimde arada bir geliyorlar neden diye sorduğunda
Oğlum evine alma evde karın var görüyoruz müge Anlıda neler oluyor diye cümlelerine tanık oldum ve heryanim buz kesti sinirden.
Eşimin annesi o benim kaç yıllık arkadaşım diyip kapattığını duydum en son.

Ve dönüp eşime annen banami güvenmiyor yoksa arkadaşına mı dedim.
Ki biz evlenmeden önce o çocuk vardı ve annen övünerek gelip oğlumla yemekler yaparlardı diye anlatan bir kadının biz evlenince neyi sorguladigina anlam veremedim.

O olaydan sonra ilk defa geçen hafta bir araya geldik ve bana o çocuk hâlâ evinize geliyormu diye sorduğunda göz bebeklerim büyüdü sesimi cikarmadan diğer odaya gttm.

Bugün yine yanina gideceğiz ve o konu açılırsa bu defa susmak istemiyorum gerçekten ama nasıl bir cevap vereceğimi bilmiyorum kızlar bi akıl verin.

Kendi kızının ve eşinin de bir çok arkadaşı var hemde cift olarak hep tatile çıkarlar.
Hatta bir defasinda gorumcemin arkadaşı için çok yakışıklı çocuk karisi da bir okadar çirkin o adam kadını aldatsa hak ediyor demisti ve yine benim tüm kan beynime sıçramıştı.

Maalesef kadınlar o programları izleye izleye artık paranoyak oldular. Ben nedense kötü bir niyetle söylediğini düşünmedim. Kendince uyarmış işte. Hee de geç. Tekrar konu açılırsa da "evet anne ya dünyanın binbir türlü hali var. hatta geçen -kızının adı neyse- onlar geldi aklıma da çift olarak tatile bile çıkıyolar iyi cesaret vlla." f,lan de geçiştir. Niyeti kötüyse de önce kendi kızına baksın.

Maalesef kadınlar o programları izleye izleye artık paranoyak oldular. Ben nedense kötü bir niyetle söylediğini düşünmedim. Kendince uyarmış işte. Hee de geç. Tekrar konu açılırsa da "evet anne ya dünyanın binbir türlü hali var. hatta geçen -kızının adı neyse- onlar geldi aklıma da çift olarak tatile bile çıkıyolar iyi cesaret vlla." f,lan de geçiştir. Niyeti kötüyse de önce kendi kızına baksın.

Evet kendi kizindan örnek vermek istiyorum ama laf taşır diye korkuyorum çünkü görümcem benim için çok değerli onun duyup beni yanlış anlamasndan korkuyorum çünkü hedefim asla o değil.

Görümcem ve eşi oldukça kariyerli insanlar birazda o yüzden onlar herseyi yapar hakları var modunda bir kadın işte.

+1
kesnlikle böyle söyleyin
kolaysa önce kendi kızını uyarsın

Benzer cümlelere maruz kaldım eşimin ailesinden başka bir birey tarafından.
Gerizekalılığına verip başka konuya geçtim, sallamadım.
Ama gerizekalı yani.

Sallamayinca da bitmek bilmeyen sabırla sorup duracak biliyorum cevap vermek şart ona.

Bu müge Anlı da ki olaylar biz evlenmeden önce yokmuydu oğlunu 3 yıl tek bırakıp farklı şehirde yaşadı şimdi ne güzel bir evi düzeni yemeği ütülü kiyafetleri varken benim evime gelen misafirime laf söyler anlamam

Müge anlıda kaynanasi ve kayinlari tarafindan öldürülen bir gelin vardı.
Geçen yüzüne onu çarptım.
Kizcagizi oldurmusler insan kime guvecek bilmiyorum anne yaa bu nasıl kaynana dedim bilerek.

Sizce cevap ne ? Haklısın canım.

Görümcenin kulağına gidip yanlış anlayacağını düşünüyorsan hiç katma, kendisinden örnek ver hiç mi ailece giden gelen komşusu, arkadaşı yok. Tamam ortada hoş olmayan bir sürü şey oluyor ama insanlar kendisini bildikten sonra ne olabilir, e cani anne konularında da sen mi kvdene bak böyle oluyormuş sana karşı dikkatli olalım diyeceksin.

keske cevap vermeden gitmek yerine evet deseydiniz onun ustune hala oyle bir ornek verirse ozaman guzel bir cıkısırdınız ki sesini kessin

Müge anlıda kaynanasi ve kayinlari tarafindan öldürülen bir gelin vardı.
Geçen yüzüne onu çarptım.
Kizcagizi oldurmusler insan kime guvecek bilmiyorum anne yaa bu nasıl kaynana dedim bilerek.

Sizce cevap ne ? Haklısın canım.

Böyle birine herhangi bir imalı cümlenin işlemediğini görmüşsünüz, o zaman açık açık söyleyeceksiniz.
"Şu zamana kadar iyi niyetinize verdim ama artık bir yere kadar, beni ne ile itham ettiğinizin farkında mısınız? Lafınızın nerelere gittiğinden haberiniz yok! Bir daha Müge Anlı lafı duyarsam, cidden kasıtlı olarak canımızı sıkmak için söylediğinizi düşünmeye başlayacağım" deyin, kestirin atın.

Böyle birine herhangi bir imalı cümlenin işlemediğini görmüşsünüz, o zaman açık açık söyleyeceksiniz.
"Şu zamana kadar iyi niyetinize verdim ama artık bir yere kadar, beni siz ne ile itham ettiğinizin farkında mısınız? Lafınızın nerelere gittiğinden haberiniz yok! Bir daha Müge Anlı lafı duyarsam, cidden kasıtlı olarak canımızı sıkmak için söylediğinizi düşünmeye başlayacağım" deyin, kestirin atın.

Peki sizde anladınız mı art niyeti ? Yani ben paranoyak filan değilim yani.
Yanlış anlamayim diyorum ama doğru anlayacak bir tarafı da yokki bunun.

Peki sizde anladınız mı art niyeti ? Yani ben paranoyak filan değilim yani.
Yanlış anlamayim diyorum ama doğru anlayacak bir tarafı da yokki bunun.

Açık açık söylemenize rağmen aynı davranışı sürdürürse o zaman ararsınız art niyeti.
Ha davranış olarak hoş değil tabi. O programlarda ne biçim konular işleniyor, yok adamın arkadaşı ile birlikte olan karısı, yok sevgilisiyle plan yapan kadının, kendi çocuğunu öldürmesi... Neyi ima ediyor kendi aklınca?

Eşimin çok yakın bir arkadaşı var öyle ki bekarken evde tek kaldığı dönemlerde kayinvalidemin yerini alıp eşime yemekler yapmisligi varmış.

Bende severim çocuk çok yardımsever ve iyi niyetli tabi kız arkadaşı da öyle.

Evlendigimizden beri evimize sık sık davet ettiğimiz sohbetleri hoşumuza giden tek arkadaşımız onlar.

Geçen ay eşimi kayinvalidem aradı ve x kişiler size gelip gidiyormu ? Dedi eşimde arada bir geliyorlar neden diye sorduğunda
Oğlum evine alma evde karın var görüyoruz müge Anlıda neler oluyor diye cümlelerine tanık oldum ve heryanim buz kesti sinirden.
Eşimin annesi o benim kaç yıllık arkadaşım diyip kapattığını duydum en son.

Ve dönüp eşime annen banami güvenmiyor yoksa arkadaşına mı dedim.
Ki biz evlenmeden önce o çocuk vardı ve annen övünerek gelip oğlumla yemekler yaparlardı diye anlatan bir kadının biz evlenince neyi sorguladigina anlam veremedim.

O olaydan sonra ilk defa geçen hafta bir araya geldik ve bana o çocuk hâlâ evinize geliyormu diye sorduğunda göz bebeklerim büyüdü sesimi cikarmadan diğer odaya gttm.

Bugün yine yanina gideceğiz ve o konu açılırsa bu defa susmak istemiyorum gerçekten ama nasıl bir cevap vereceğimi bilmiyorum kızlar bi akıl verin.

Kendi kızının ve eşinin de bir çok arkadaşı var hemde cift olarak hep tatile çıkarlar.
Hatta bir defasinda gorumcemin arkadaşı için çok yakışıklı çocuk karisi da bir okadar çirkin o adam kadını aldatsa hak ediyor demisti ve yine benim tüm kan beynime sıçramıştı.

aklı fikri bu işlerde maşallah kayınvalidenin, gülün geçin ya, annemlerde sürekli beni uyarıyor, berkar erkek gelir mi eve? yok sevgililier niye sizde kalıyor? vs. gibi hiç umursamıyorum. siz de sallayın.

Evet kendi kizindan örnek vermek istiyorum ama laf taşır diye korkuyorum çünkü görümcem benim için çok değerli onun duyup beni yanlış anlamasndan korkuyorum çünkü hedefim asla o değil.

Görümcem ve eşi oldukça kariyerli insanlar birazda o yüzden onlar herseyi yapar hakları var modunda bir kadın işte.
Kendi kızından vurma sende.Ayyy anne yoksa kp in arkadaşlarından sana hoş olmayan davranış yapan mı oldu da benim başımada gelecek diye korkuyor ve üzülüyorsun de.Çok iyi anlar bence.

Bu kaynana -gelin ilişkileri ne kadar da zor...
Kendi anneniz böyle absürt bir konuda sizi uyarsa ne derdiniz?
Bence önce bir kahkaha patlatır sonra da yok anne ya naptın falan dersiniz.
kv yede birçok konuda annenize vereceğiniz tepkilerle yaklaşın.
İster kabul edelim ister etmeyelim evlenince bir annemiz daha oluyor. iyi çıkarsa ne ala ama kötü çıkarsa da yapacak bir şey yok. Annedir..

iyi de bunu eşine demiş onun arkadaşı imiş zaten

ne hatasını gördün diyecek olan eşin bence

eve gelen misafire git mi diyeceğiz neden bu güvensizlik demek de lazım sorunca

ama burada eşi ile aynı arabaya binen kadınları kıskananların yanında çok da garip gelmedi

dayımın nişanlısının kız kardeşi anneannem ile aynı şehirde idi

kız kardeşine dayım anneannemlere gelip hem de eşya vs bakmışlardı

öbür yengemin annesine de ziyarete mi gitmişler bir yerde mi karşılaşmışlar her neyse kadın

"aa iyi cesaret nasıl geldin" gibi bir şey demiş, dayım hiç susmadım "X teyze bunca zamandır ne kötülüğümüzü gördün" dedim şeklinde anlatmıştı olayı

insanlar yaşlanınca garip oluyor

eşiniz versin cevabını

ayrıca benim kv bunu dese vay kv bana güvenmiyor demek ki diye düşünmek aklıma bile gelmez

zira onun bana güvenmesi vs gerekmiyor

Bu kaynana -gelin ilişkileri ne kadar da zor...
Kendi anneniz böyle absürt bir konuda sizi uyarsa ne derdiniz?
Bence önce bir kahkaha patlatır sonra da yok anne ya naptın falan dersiniz.
kv yede birçok konuda annenize vereceğiniz tepkilerle yaklaşın.
İster kabul edelim ister etmeyelim evlenince bir annemiz daha oluyor. iyi çıkarsa ne ala ama kötü çıkarsa da yapacak bir şey yok. Annedir..

Annem evime kim gelmiş diye sormaz bile bana gel ille diye de diretmez ben uygun olunca gider görürüm annemi.
Bekarkende hiçbir konuyu irdeleyip beni sinirlendirdigini görmedim.
Eşim bile o konuda hayrandir anneme biz sevgiliyken ilk tanistirdigim kisi annemdi.
Arkadaslarim bile nice sonra tanıdı.
Ama sevgiliyken arabayla evlerinin önünden geçerken bile kafami egdirirdi korkudan. Düşün yani..

Diyeceğim şey kayınvalideye söylenmez de bu ülkede yıllardır gelinine yanaşan kayınpeder konuları döner durur. O olaylara kalsa kimseyi evimize almamamız gerekir.
Bence yukarıdaki arkadaşın dediği gibi lafının nereye gittiğini bilmiyorsun diye uyar. Görümceni de karıştırmamış olursun.

Back
X