• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yanına gitmek gelmiyor içimden ..

Ooo asıl şenlik sen dopurduktan sonra o zaman. Sen bir de doğumdan sonra gör kaynanayı. Evini taşı diyeceğim ama taşınma söz konusu değil demişsin. Bu durumda yapılabilecek bir şey de yok sanki.

Diğer geline yaptıklarını yapmaya cesaret bulamıyor cunku eşimden ciddi anlamda çekiniyor . Şimdiden yavas yavas işlemeye başladım zaten çocugum konusunda ne kadar ciddi olacagımı ve mesafeli olacagımı . Doğumdan sonra yanlız kalmaı ıstedıgımı ablamın gelecegını vs hamıle kalmadan once tek tek soyledım itiraz ettiği noktolarda bende sunu yaparım bende sununu alcam senkarısma vs dediği anlarda cok ciddi bir şekilde davrandım bir daha konusu acılmadı ama eminim doğumdan sonra sorunlar yasıycam .

Onlarda severek nişanlanmışlar , nişanlandığı andan itibaren ayrılması için oğluna çok baskı yapmış . Oysaki aike dostlarının en yakın arkaslarının kızı . Oğlunu paylasmayı sindirememiş sürekli gölge gibi üzerilerinde durmuş . Anlatacak bin bir türlü şey var aslında. Örneğin sen yemek yapmayı bilmiyorsun diye her gün aylarca ayrı yemek hazırlayıp getirmiş oğluna . Daha once o gelınle altlı üstü oturuyorlarmıs . Düşük riski varmış , aylarca hıc cıkıp nasılsın iyi misin dememiş , ama dogumdan sonra kızın annesi yanında kalıyor diye o da 1 ay boyuca onlarla kalmış . Yani üst katta , kızın annesinin ardından agza alınmayacak iftiralar ithamlarda bulunma ve hala devam ediyor . Ve en büyük kavga sebepleri bu torun benim oglumdan değilmiş gelin bana ogle dedi diyip ağlarayak kp de şikayet edip iftira atıp kavga çıkartması .

kv terbiyesizlikte tavn yapmış, bence görüşmemmekle çok haklılar ,

sizin sonunuzu izler gibi okudum

Onlarda severek nişanlanmışlar , nişanlandığı andan itibaren ayrılması için oğluna çok baskı yapmış . Oysaki aike dostlarının en yakın arkaslarının kızı . Oğlunu paylasmayı sindirememiş sürekli gölge gibi üzerilerinde durmuş . Anlatacak bin bir türlü şey var aslında. Örneğin sen yemek yapmayı bilmiyorsun diye her gün aylarca ayrı yemek hazırlayıp getirmiş oğluna . Daha once o gelınle altlı üstü oturuyorlarmıs . Düşük riski varmış , aylarca hıc cıkıp nasılsın iyi misin dememiş , ama dogumdan sonra kızın annesi yanında kalıyor diye o da 1 ay boyuca onlarla kalmış . Yani üst katta , kızın annesinin ardından agza alınmayacak iftiralar ithamlarda bulunma ve hala devam ediyor . Ve en büyük kavga sebepleri bu torun benim oglumdan değilmiş gelin bana ogle dedi diyip ağlarayak kp de şikayet edip iftira atıp kavga çıkartması .

Off tam yolmalık bir kadınmış. Şahsen bunları yaptığını bilsem ben de içten içe nefret etmeye başlardım o kv den. Sana da yapmayacağının garantisi yok sonuçta.

Eşinin abisine bravo doğrusu. Eşine sahip çıkıp saygı duymuş.
Senin eşinin abisiyle görüşmeme gerekçesi ne? Annesine kızdı diye mi görüşmüyor abisiyle..
Allah seni de kurtarsın o kadından inşallah.
Hasta resmen. Eşine söyle tıbbi yardım almalılar.
Gitmek istemiyorsan açıkça söyle. Evde işlerim var. Hamileyim yatmak dinlenmek istiyorum diye. Zaten bebek doğunca fırsatın kalmaz gitmeye merak etme..Hem bahanen olur

İşin zor ama zorakide gitme çünkü hamilesin

Aynen öyle olmuş ama bende gitmeye kalkarsam beni bu sefer her gittiği yerde iki katı anlatır . Diğer kızı öyle bir kötüledi ki insan içine çıkacak yüz bırakmadı kızda şimdi herkes onu kötü biliyor . Ama insan içine girince anlıyor .

Sen kendini bildikten sonra gerisi önemli değil bırak kötülesin , insanlar der ki 1. gelin kötü 2. gelin demi kötü sorun gelinlerde değil heralde bunda derler.
Tek derdin insanlar olsun allah aşkına kapını kapadıktan sonra yatağına eşinle huzurla girdikten sonra geri teferruat....

Bir an önce kendinizi uzaklaştırın yoksa eltinizle aynı şeyleri sizde yaşarsınız... o çocuk benim oğlumdan değilmiş ne demek, nasıl bir iftiradır bu ? Eltiniz ve eşi görüşmemekte sonuna kadar haklılar...

Hamilesiniz çocuğunuz olacak yarın öbür gün aynı durumları yaşamak istemiyorsanız bir an önce mesafe koyun aranıza

Kv aynı benimki gibi tek fark seninki sorunlu olduğunu kabul edip ilaç kullanıyor benimkine öyle bir şey soylesen ayilip bayılır gerçekten çok iyi anlıyorum ota boka ağlayıp sürekli kendini acindiran herkes haksız ben dogruyum diyen insanla uğraşmak çok zor çok bile sabirlisiniz tanımıyorum seni ama bence bir gün çok kötü patlarsin eltin gibi olursunuz şunu söylemeden gecmeyeyim kocan konusunda sanslisin en azından seni tutuyor

Ahh ahh.. kaç sene çektim aynı şekilde.. 6 yıl beraber altlı üstlü oturduk..ilk 1 sene beraber yeme içme.. acaip pişmanım.. sürekli bana milleti kötülerdi.. herkes kötü bi onlar iyi.. şükür taşındık benim yerime eltim geldi.. o da şimdi aynı şeylerden şikayetçi.. 3 yılı geçti ayrıyız ;)

Buraya 78642834 kez kayın valide ile altlı üstlü oturmayın diye boşa yazılmıyor demek ki.
Anlatmaya başladığında "anne bana anlatma, ben çay koyayım" falan diyip kaçmak çok zor olmasa gerek.
"Bana anlatma" tek diyeceğiniz bu. Bu kadar çekingen olmayın.

Sen zaten en doğru şekilde davranıyorsun.Üstelik hamile ve hormonların tavan yapmış olmasına rağmen.
Şu an için başka bir yere taşınma durumunuz yoksa,gidebilene kadar 3-4 sene daha dişinizi sıkmanız gerekiyor malesef.Kolay değil biliyorum.Hele karşındaki insan ilaç kullanır vaziyette hastaysa.
Görüşmelerinizi asgariye indirmek için bahaneler bulmaya çalışın.Hamilelik en güzel kullanabileceğiniz şey.Oram ağrıyo buram ağrıyo çok halsizim sürekli uyumak istiyorum gibi bahaneler olabilir mesela.Bunları söyleyip dinlenicem diyebilirsin çağırdığında.
Başkalarının senin için ne düşündüğünü de önemseme.Onların kötü demesiyle kötü olmuyorsun sonuçta.Seni Allah bilsin,seni sen bil,gerisi boş.
Herşey gönlünce olsun.

Aynen öyle olmuş ama bende gitmeye kalkarsam beni bu sefer her gittiği yerde iki katı anlatır . Diğer kızı öyle bir kötüledi ki insan içine çıkacak yüz bırakmadı kızda şimdi herkes onu kötü biliyor . Ama insan içine girince anlıyor .
kötülerse kötülesin insanlar sizi de bilecektir

hayat kısa içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın

Selam . Benim kafaya taktığım sorunum başlıktan da anlaşıldığı gibi , kv min yanına gitmek istemeyişim.
Keyfen veya durduk yere değil tabi ama kendimce gerekli sebeplerimde var gibi . Bu yüzden sizden de fikir almak istedim.

Yaklaşık 5 aydır evliyim , eşimle severek evlendik ve çok güzel giden bir evliliğimiz var ve bebek bekliyoruz inşallah .
Kv ile altlı üstlü oturuyoruz . Kendisi kendince iyi , hatta bazen çok iyi bir kadın bazende asla çekilmez bir insan olabiliyor . Ne yazık ki paikolojisi ciddi anlamda bozuk . Bu konuda haplarda içiyor ama nafile . Ben dahil olmak üzere iki gelini var yani iki oğlu var sadece başkada cocugu yok . Büyük oğlu da evli. Kendisi ve karısı hiç bir şekilde kv mlerle görüşmüyorlar istemiyorlar ve çocuklarısa göstermiyorlar . Olaylara tarafsız bakarsam oğlu ve gelini sonuna kadar haklı . Ama kv kendinde kesinlikle bir hata görmüyor . Asıl sorunda burdan başlıyor .
Yanına indiğim her an her saniye bana diğer gelininden bahsediyor . Ben diğer gelinini tanıyorum bu arada . Evlenmeden önce ben bir kaç kez konuşmuşluğumuz oldu birbirimize kanımız kaynadı ama eşim dışımda kimse onu tanıdıgımı bılmıyor yanı kv kp . Şu an görüşmüyoruz . Hatta düğünümüzede bu sebeplerden dolayı gelmediler . Eşimde abisiyle görüşmüyor .
Bunları anlatmamdaki amaç benim şu ana kadar kimseyle sorunum olmadığını anlamanız için .
Oğlu varken asla açılmıyor konu ama ben yanlızken yatıp kalkıp bu konu konusuluyor bi anda ağlamaya başlıyor ve neye uğradıgımı şaşıyorum o an hem üzülüyorum hem sinirleniyorum cunku sevgili olduğumuz dönemden bu yana aynı konuları dinliyorum .
Gelinlik seçtik nişanlıyken gösterdim kv - aa .... gelinliğide böyleydi dedi . Hamile olduğumu öğrendim müjdemi verdim ki cok istiyordu o , aaa .... böyle doğum yaptı . Ben doğumuna girdim ben mahremini gördüm vs vs .
Çok özür dileyerek eltimin göğüslerinden tuvalete girişine madar anlatmışlığı var ve ben artık dinleyemiyorum . Ve ne yazıkki nolur anlatma artık diyemiyorum . Teselli veriyorum falan ama melesef fayda etmiyor .
Geçen yanıma oturmaya çıktı , suratı sirke satıyor . Biraz saman geçti ağlamaya başladı . Anne noldu bi anda dedim , - benim neden evimin pencereleri yerlere kadar değil diye ağladı . O an şok oldum tepki veremedim . 55 yaşındaki bir kadın çocuk gibi benim niye pencerem sogle değil diye ağladı . Oysaki evler çok güzel daha yeni daireler . Bizim oturdugumuz dairede eşimin babasının . Yani anlayacagınız diğer gelinin konusunu açıp ağlamasa baska bir şey buluyor . Bir gün iyi davranıyor bir gün değişik . Bazen yüzüme bakmıyor . Cogu zaman oglunu benden kıskandıgını bıle hıssedıyorum. Ama ne olursa olsun saygıda da kusur etmiyorum .
Şu an hamileliğinde verdiği hormonlar ve sterle 3 gündür inmiyorum . Ama her saniye beni beklediğini eşine beni şikayet ettiğini biliyorum . Geçenlerde kayın babam ben hastaneden gelirken apartmanjn girişinde konustu benle , annen ağlıyor queen yanıma gelmiyor diye burdan direk oraya cık evine gitme dedi tamam dedim ama direk kendi evime geldim .
Ailem geldiğinde ya da onlara hep bırltıkte gittiğimizde sürekli beni şikayet ediyor . Yanıma ınmedi hıc haftalardır diyor oysaki bu laftan bir gun once onun yanına ınmıs oluyorum . Anne yıne unuttun her halde diyorum yok diyor .
Başlarda yeme içme bir olsun istedi çok çabaladı ama eşimde bende istemedik .
Bu arada eşim beni karıştırmayın sen ne yaparsan o diyor ama fark ettirmesede inmediğim için o da alınıyor gibi . Ama niye ınmedın diyecek insanda değil . Kendiside ailesine çok düşkün değil .
Konuyu toparlayamıyorum elimden geldiğince kısa olsun diye ara konuları yazmaya calıstım ama biraz karısık oldu sanki şimdiden kusura bakmayın .
İllaki bana sorulacak inmiyorsun denilcek başkalarının yanında şikayete kalkılcak , elimden geldiğince cevabımı veriyorum ama fazlasıda saygısızlık olur dıye susuyorum . Ama inanın o ağlayıp anlattıktan sonra ben kendime gelemiyorum migrenim kalkıyor dengem bozuluyor .
Tasınma gibi bi durum su an söz konusu değil Allah izin verirse bie kaç yıla kadar ankaradan ev alıp oraya gitme planımız var su an konyadayız .
Bana gel diye baskı yapılmaya kaltıgında kp sordugunda ya da kv surat asıp laf carpmaya calıstıgında ben ne diyimde bir daha konusu acılmasın ve beklemtileri gitsin ? Önerilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler .

Bizde böyleydik sürekli beni çağırıyordu misafiri gelsin birşey olsun hep bekliyordu, bazı şeyler yüzünden kendisinden soğuduğum için birşeyler bahane ederek seyrekleştirdim gitmeyi, sonra canımın istemediğini net belirttim, sonra da eşim konuştu bu sefer 5 kez çağırıyorsa 2 kez çağırmaya devam etti özellikle misafir gelirse onların yanında arayıp halan geldi gibi çağırıyordu ben ayıp olmasın diye giderdim ilk zamanlar çünkü ama ben inatla gitmedim ve kendisini utandı insanların yanında sonra çağırmayı kesti. Baş edin bir şekilde hamilesiniz hareket edemiyorum belim ağrıyor felan deyin. Allah kolaylık versin :)

Keşke üst kata gitmeseydiniz. Eltinizin problemini önceden biliyorsanız bir şekilde mazeret bulup baştan kaçabilirdiniz. Ama şimdi iş ve mecburiyet olmadıkça kötü olursunuz ordan çıkarsanız.

İşi mazeret edip o evden uzaklaşmaktan başka çare yok bence.

Diğer geline yaptıklarını yapmaya cesaret bulamıyor cunku eşimden ciddi anlamda çekiniyor . Şimdiden yavas yavas işlemeye başladım zaten çocugum konusunda ne kadar ciddi olacagımı ve mesafeli olacagımı . Doğumdan sonra yanlız kalmaı ıstedıgımı ablamın gelecegını vs hamıle kalmadan once tek tek soyledım itiraz ettiği noktolarda bende sunu yaparım bende sununu alcam senkarısma vs dediği anlarda cok ciddi bir şekilde davrandım bir daha konusu acılmadı ama eminim doğumdan sonra sorunlar yasıycam .

En azından sinyalleri vermişsin, doğumdan sonra dik durursan kavga dövüş de olsa önüne geçebilirsin. İnşallah yanıltır da rahatlık verir :)

Back
X