Kayınvalidemin yaptıkları

Hamilesiniz çok bir şey söylemek istemiyorum ama yaş 20, 7 yıllık birliktelik, düzen kurmadan hamilelik, daha askerliğini yapmamış koca, kirasını kayınailenin ödediği ev... Bu yaşadıklarınız çok da sürpriz değil bence. İnsan tercih ettiği hayatı yaşar.
Valla hergün pişmanlığını yaşıyorum. Ki sonum yok bencr

Bebek haberi olmadan önce bi sıkıntı yoktu. Bebek haberi olunca sıkıntı başladı. İyi okuduysanız. Hamileliğim in 5.haftası yazmışım.

Bebekten önce de kayınvalide dışında bir sürü sorun varmış. Mesela yaşın, mesela eşinin daha askerliğini bile yapmamış olması, mesela kiranı başkalarının ödüyor olması... ama bunlar sorun değil tabi, bebek kısmetiyle gelir. Kayınaile bakar nasıl olsa. Neyse ben kaçayım konudan. Hamilesin kırmak istemiyorum.

Bundan 3 ay önce, eşim şehir dışına gitmişti. Annemin yanında kal dedi. Kalıyordum bende. Evim alt katta, annesi üst katta. Arada bi evime iniyordum herneyse.. O aralar yatalak gibi hasta olmuştum, kasık bel ağrısı, öksürük. Halbuki hamile içmişim. Neyse, bebeğim 5 haftalık oldugunda kanamam geldi. Annem yanımdaydı, kayınvalidemi aradı napalım diye. Doktora gitsin dedi. Sonra kendisi aldı götürdü. Hastahane de yatarken, beni herkesin içinde azarladı. Hem ilk bebeğim, hem eşim yok, hemde beni herkesin içinde rencide etmesi çok kötü olmuştum. Ertesi gün eve gelene kadar laf vurdu. Eve geldiğimizde eşimi aradım. Normalde hiç demezdim annesi kötü bişey dediğinde. Anlattım durumu annemin yanında kalmak istiyorum dedim. Eşimde nerede rahat ediyorsan orada kal dedi. Annem geldi. Kv aradı. Kv anneme etmedik hakaret koymadı. Annem ağlamaya başladı. Telefonu ben aldım, benden görmedin diğer gelininden göresin dedim. Sonra hakeretleri kesilmedi. Ailemin durumu fazla yok kayınbaba denilen adam babama senin 25 50 tl n ile mi geçiniyor bu çocuklar diyip güldü. Ben unutamıyorum. Çok zoruma gidiyor. 14 haftalık gebeyim, bebeğime bile belki kucağına alamazsın dedi. Namusuma laf söyledi. Normalde Allaha inandığını, sürekli namazında niyazında bu insan. Napayım sizce unutamıyorum. Yüzünü görünce şeytan görmüş gibi oluyorum. Eşimle boşanma derecesine gelmiştik
Keske bastan Kabul etmeseydin ayni yerde yasamayi

Bebekten önce de kayınvalide dışında bir sürü sorun varmış. Mesela yaşın, mesela eşinin daha askerliğini bile yapmamış olması, mesela kiranı başkalarının ödüyor olması... ama bunlar sorun değil tabi, bebek kısmetiyle gelir. Kayınaile bakar nasıl olsa. Neyse ben kaçayım konudan. Hamilesin kırmak istemiyorum.
Hayırlı geceleriniz olsun. 🤲

Suç sizin. Madem aynı binadasınız neden kendi evinizde kalmadınız?
Şehrin diğer ucunda bile olsanız kendi evinizde kalmalıydınız.
Siz aynı binadayken gidip kalıyorsunuz. Amaç nedir?

İkincisi, madem kanamanız var, anneniz neden kayınvalidenizi arayıp "ne yapalım" diye soruyor? İnsan kendi çocuğuna ne yapacağını neden elin kadınına sorar? Üstelik kanama gibi bir durum varken...

İnsanlara bu kadar yüz verirseniz tepenizde tepinmeleri çok normal. Her türlü sınırı kaldırıp bu kadar bağımlı ve yüz göz olursanız hastanede de bağırır uzay üssünde de...

Şimdiye kadar o evden çıkmamış olmanız da ayrı hata. "Ne yaparsan yap benim elim kolum bağlı" diyorsunuz resmen.
O evden çıkın, bir daha da görüşmeyin diyeceğim ama eşinizin bunu kabulleneceğini hiç sanmıyorum.
O yüzden sonucunu kaldıramayacağınız restler çekmeyin diyebilirim sadece.

Sorun şu ki her yolu denedim.. Ama kirada oturduğumuz için kirayı onlar veriyordu. A dan Z ye herşeyi onlar alıyordu.
ana kuzusu koca, maddi olarak kendinizi idare edemiyosunuz kiranızı ödüyolar evi onlar çekip çeviriyo, adam daha askerliğini bile yapmamış, bağımsız ev yok dolayısıyla, ama koştur koştur çocuk var.. kendiniz edip kendiniz buluyosunuz.

Bugün çok hastaymış, yatıyor kalkamıyor. Yukarıya çıktım. Bu insanlığım bitirecek beni. Ayaklarını limonlu su ile ovaladım. Üstelik düşük riskim var eğilmek sıkıntı oluyor. Utandı. Allah razı olsun dedi. Bu kaynanalar İn işine yarayınca iyi oluyorsun

Ayacıklarını da ovmuşsun işte problem nedir?
Bazıları sadece bizi sinir etmek için konu açıyor herhalde.
Kadın ailenize demediğini bırakmamış, namusunuza kadar laf söylemiş; siz hala hizmetçilik peşindesiniz.
Böyle devam edin. Belki madalya takarlar da satıp ayrı eve çıkarsınız :olamaz:

Kiranızı ve A'dan Z'ye ihtiyaçlarınızı onlar karşılıyorsa, eşiniz ve siz bir olup kendinizi geçindiremiyorsanız neye güvenerek evlendiniz, neye güvenerek çocuk yapıyorsunuz?
Eş askere gidince kendi ailenizde kalın, geldiği gibi de ayrı eve çıkın. Çocuk bıraz toparlanınca siz de çalışın, kimseye eyvallahınız olmasın. Başka da birşey söyleyemiyorum.

Kadın namusuna laf söylemiş üstelik.
Nasıl bir koca sevdasıysa artık, aklım almıyor :olamaz:
Koca sevdasıyla alakası yok. Gerçekten güzel bir platform burası lakin derdi olanı bile derde sokan insan sayısı da çok. Sizler rencide edin diye yazmıyoruz. Ne yapabiliriz diye yazıyoruz. Neyse iyi günleriniz olsun..

Kiranızı ve A'dan Z'ye ihtiyaçlarınızı onlar karşılıyorsa, eşiniz ve siz bir olup kendinizi geçindiremiyorsanız neye güvenerek evlendiniz, neye güvenerek çocuk yapıyorsunuz?
Eş askere gidince kendi ailenizde kalın, geldiği gibi de ayrı eve çıkın. Çocuk bıraz toparlanınca siz de çalışın, kimseye eyvallahınız olmasın. Başka da birşey söyleyemiyorum.
Eşim şu an araba alım satımı yapıyor. Para biriktiriyor ve altın biriktiriyoruz. Kirayı ve diğer şeyleri onlar karşılayamıypr çok şükür. Hatta onların bile bizden istediği para oluyor.

Back
X