• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemle İlişkimi Nasıl Koruyabilirim?

Hanımlar merhaba,

Kayınvalidemle sorunları olan bir gelinim, küslükler, barışmalar birçok olaylar yaşadık kısa zamanda, ve şimdi kendisi bize bir süreliğine (ne kadar olacağı belirsiz) kalmaya geleceğini söylüyor memleketten.

Tahammül edememekten korkuyorum kızlar, eşimle aramın bozulmasından korkuyorum ve nasıl davranacağımı da bilemiyorum açıkçası.
Önerilerinizi bekliyorum..

Bir süreliğine geliyormuş bu kadar stres yapma tatlım umarım çok kalmaz o ne söylerse söylesin sen güleryüzlü saygılı olursan eşinle zaten aran bozulmaz bu arada sana laf soksada cevap vermemeye çalış ikili münakaşalara girme birde sık sık program yap gezmeklere çarşıya pazara falan gidin yalnız kaldıkça hem senin gözüne batar hem onun gözüne batar umursamaz tavrın onu daha sinir edecektir...

Hanımlar merhaba,

Kayınvalidemle sorunları olan bir gelinim, küslükler, barışmalar birçok olaylar yaşadık kısa zamanda, ve şimdi kendisi bize bir süreliğine (ne kadar olacağı belirsiz) kalmaya geleceğini söylüyor memleketten.

Tahammül edememekten korkuyorum kızlar, eşimle aramın bozulmasından korkuyorum ve nasıl davranacağımı da bilemiyorum açıkçası.
Önerilerinizi bekliyorum..

bende kayınvalidem gelince misafir gibi davranmayı düşünüyorum sizde öyle yapın ''gelecek ve gidecek'' unutmayın sizde fazla sallamayın kendinize ne hazırlıyorsanız onada aynıı şeyleri hazırlayın emin olun ona en büyük ceza kendisini takmadığınızı göstermektir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bende çok taktım baktım hep benden gidiyor kaynanam olacak kadın hiç keyfini bozmuyor ben eşimle boşanma noktasına geldim o dalga geçer gibi konuştu benimle unutmadan eşinizlede onun yüzünden aranızı açmayın hatta mükemmel bir çift olun mutlu evlilikler mutlu yuvalar sizin olsun inşllh

Kızlar kayınvalidem geldi, 1 ay kalacakmış bizde...
Off nasıl geçecek şimdi 1 ay ya, hemen eleştirmelerine başladı dün akşam, o niye orda duruyo bunu buraya kaldır.bu yemeği nası yaptın anlat bakalım.
Sakin kalmaya çalışıyorum takmamaya çalışıyorum hatta soru direk bana yöneltilmedikçe muhatap olmuyorum kendisiyle ama eşim akşam mutfağa falan yanıma geldiğinde hemen çağırıyor yanına ona çok sinir oluyorum

benzer sorunlar nedeniyle evlilik terapistine gittim, gerçi pek verimli geçmedi ama bir cümlesi beni çok etkilemişti terapistin..
"kayınvalideni hayatının merkezine almışsın" dedi..
size naçizane tavsiyem, söylediğini çok fazla takmayıp, sanki tv izler gibi dinlemeniz kayınvalidenizi..
bir süre dikkate alınmadığını görünce o da yorulacaktır...
tepki verseniz de değiştirebilecek misiniz? hayır..
en iyisi bu süre içinde, keyifli vakit geçirebileceğiniz alanlar yaratın kendinize..
temizlik mesela bana terapi gibi gelir..
ve eşinize fazla dır dır etmeyin..sabredin, taşma noktasına geldiğinizde konuştuklarınızı tek seferde söyleyin ki bir geçerlilği ve önemi olsun..
hergün söylenmekten daha iyidir..eşinizi de arsız etmiş olmazsınız..
Allah kolaylık versin..

Son düzenleme:
Kızlar kayınvalidem geldi, 1 ay kalacakmış bizde...
Off nasıl geçecek şimdi 1 ay ya, hemen eleştirmelerine başladı dün akşam, o niye orda duruyo bunu buraya kaldır.bu yemeği nası yaptın anlat bakalım.
Sakin kalmaya çalışıyorum takmamaya çalışıyorum hatta soru direk bana yöneltilmedikçe muhatap olmuyorum kendisiyle ama eşim akşam mutfağa falan yanıma geldiğinde hemen çağırıyor yanına ona çok sinir oluyorum

biraz onu da al dışarı çıkın, bişeyler bakarken o da fazla konuşmaz belki, iyice de yorulursa eve gelince hepten gider sesi hele ki bu havada :)

Arkadaşım neden stres yapıyorsunki.Farz etki annen geliyor.Annen geldiğinde stres yapıyormusunki şimdide yapıyorsun.
bence onu kayınvaliden olarak değilde annenmiş gibi gör ve davran bak ozaman herşey daha kolay vede güzel olacak :46::46::46:

Arkadaşım neden stres yapıyorsunki.Farz etki annen geliyor.Annen geldiğinde stres yapıyormusunki şimdide yapıyorsun.
bence onu kayınvaliden olarak değilde annenmiş gibi gör ve davran bak ozaman herşey daha kolay vede güzel olacak :46::46::46:

Canım tavsiyen çok güzel ama ben onu annem gibi görsem de o beni kızı gibi görmedikten sonra ne önemi var..

Şifremizi unutma. İnadına mutlu görünmek, her lafına inadına imalıca gülümsemek :27:
Mesaj, istediğin kadar konuş takan yok :24:
Çok bunalırsan ''siz kendi evinizde öyle yapın benim düzenim böyle'' de geç.

Back
X