kayınvalidemle nasıl başederim:( huzurum bozuldu...

canım daha fazlasıda var ekledim msja onlarıda.

yani yaşıyoruz işte benzer şeyleri, onların mutlulugu için yaşarsak, biz mutlu olamıcaz hep onların istekleri beklentileri karşılancak yani, o yuzden sen ne yapmak istiyorsan onu yap canım.aramak istiyorsan kendin ara, kimsenin lafıyla birşey yapma, yaparsan devamı gelecektir. hep isteyecekler çünkü.

eşinde yavaş yavaş seni anlayacaktır.
üzme kendini olurmu

canım daha fazlasıda var ekledim msja onlarıda.

Yani yaşıyoruz işte benzer şeyleri, onların mutlulugu için yaşarsak, biz mutlu olamıcaz hep onların istekleri beklentileri karşılancak yani, o yuzden sen ne yapmak istiyorsan onu yap canım.aramak istiyorsan kendin ara, kimsenin lafıyla birşey yapma, yaparsan devamı gelecektir. Hep isteyecekler çünkü.

Eşinde yavaş yavaş seni anlayacaktır.
üzme kendini olurmu

o beni anlasın yanımda olsun ben başka bişi istemiyorum zaten... Onları çok umursamam o zaman hayırlısı bakalım:97:

bu baskılardan onların isteklerinden yavaş yavaş her dediklerini yapmayarak ama bunu zıtlaşmadan tatlılıkla yaparak kurtulursun fakat öncelikle eşinin seni anlamasını sana destek olmasını sağlamalısın.eğer eşin yanındaysa sorun yok hepsini aşarsın ama eşin seni anlamıyorsa işte orda problemler büyüyebilir
sen önce ne yapmak istemiyorsan güzel bir dille ailesini kötülemeden eşine anlat onu ikna et :31:

eşimle aramız iyi değil bi süredir zaten 2 aylık evliyim :43: sık sık abuk subuk konulardan zorla tartışma çıkarıyo bu sabah dün akşamdan yine kırgın olmam rağmen yapma etme o senin kocan alttan al diye kendimi telkinedip durdum ve 6:30 da kalkıp hazırlandım onu uyandırdım zar zor uyandı geç kalıyorum işe tabi sırf kıllık olsun diye oyalanıyo sağda solda canım ben geç kalıyorum acele edelim mi dedim bana ne dedi:59: o zaman ben sabahları kendim gidim dedim ne yaparsan yap dedi:50:zaten kapının önünde hazır bekliyorum onu giydim ayakkabılarımı hemen hızlıca indim başladım yürümeye o daha evde o arada da taksiyi aradım o kadar sinirlerim bozuldu o kadar üzüldüm ki sonra arabayla yetişip arkamdan bağardı bin arabaya diye rezalet çıkmasın diye bindim yoldada bir sürü bağardı sadece allaha havale ediyorum dedim ve sustum üstelik bide çenemi tuttu o sinirle :43: kederimden ölebilirm ben bunları hakedicek ne yaptım diyorum ya Allah hepsini görüyor havale ettim ben şimdi ne yapayım:43: çalışıyosun diye kendini bişi sanıyosun diyo ben çalışmıcakmışım hiç istememişti zaten ama aslaa.:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

hay allahım bu ne şimdi sabah sabah başka derdimi yoktu....
canım benim ilk zamanlar ailesi istediğini yaptırmak istiyor eğer yapmazsan kötü oluyoruz işte.. erkek için annesi çok önemli.. benim de ilk zamanlar eşim annesinin evinden çıkmak istemezdi şimdi tam bir yıllık evliyiz çok nadir uğrar annesine ikin günde bir karşılıklı oturmamıza rağmen sanki o beni almamışta ben onu almış gibiydim ilk zamanlar, yok yemeğe onlarıda çağıralım, çaya çağırralım, çaya gidelim sürelkli böyleydi.. tabi biraz da olsa zor oldu ama atlattık inşallah o günleri. merak etme sizde atlatacaksınız ama erkek alttan almaz canım sen alttan alcaksın biraz daha sabırlı olmanı istiyorum. kimi dediklerini yaparak kimilerini tatlı tatlı yapmayarak hepsi alışacaklar merak etme. ama biraz zaman.. her yeni evliliklerde seninki gibi olmasada mutlaka benzer şeyler yaşanıyor, üzme kendini sen iyi ol kocanda yaptıklarından utansın..
kocanın hatrı için biraz katlan ve kocanada ailesini suçluycak şeyler söyleme kendin halletmeye bak.....
ama sabah sana karşı bunu yapma sebebini anlayamadım...

hay allahım bu ne şimdi sabah sabah başka derdimi yoktu....
canım benim ilk zamanlar ailesi istediğini yaptırmak istiyor eğer yapmazsan kötü oluyoruz işte.. erkek için annesi çok önemli.. benim de ilk zamanlar eşim annesinin evinden çıkmak istemezdi şimdi tam bir yıllık evliyiz çok nadir uğrar annesine ikin günde bir karşılıklı oturmamıza rağmen sanki o beni almamışta ben onu almış gibiydim ilk zamanlar, yok yemeğe onlarıda çağıralım, çaya çağırralım, çaya gidelim sürelkli böyleydi.. tabi biraz da olsa zor oldu ama atlattık inşallah o günleri. merak etme sizde atlatacaksınız ama erkek alttan almaz canım sen alttan alcaksın biraz daha sabırlı olmanı istiyorum. kimi dediklerini yaparak kimilerini tatlı tatlı yapmayarak hepsi alışacaklar merak etme. ama biraz zaman.. her yeni evliliklerde seninki gibi olmasada mutlaka benzer şeyler yaşanıyor, üzme kendini sen iyi ol kocanda yaptıklarından utansın..
kocanın hatrı için biraz katlan ve kocanada ailesini suçluycak şeyler söyleme kendin halletmeye bak.....
ama sabah sana karşı bunu yapma sebebini anlayamadım...

ben de anlayamıyorum ki sürekli gergin son zamanlarda sürekli sinirli:59: zaten işleri çok yoğun gece 10' da geldi eve ya bilmiyorum çok değişti stres desen değil ben de stresliyim bende çalışıyorum yorgunum bide evi düzene sokmaya çalışıyorum üstüne bi yandan ailesi dayanıcak gücüm kalmadı kendi anneme gidemiyorum gözümden anlar hemen o üzlür diye ama onu da çok özledim :14:

canım bu sabah tersinden uyanmış sanırım,
sen sesini çıkarmamakla iyi yapmışsın,
hatasını anlayıp özür dileyecektir umarım.

canım bu sabah tersinden uyanmış sanırım,
sen sesini çıkarmamakla iyi yapmışsın,
hatasını anlayıp özür dileyecektir umarım.

her zaman böyle son zamanlardan sürekli sineye çekiyorum ama çok kırgınım ben alttan alıp sutukça ne bi özür dilemek ne bi güzel söz aynen devam ediyo bu hallerine sabrım taştı taşıcak artık dayanamıyorum bişi yapmadımm çünkü!!! ya bu adam benim elini ilk tuttğum o yanımda değilken etrafımda o kadar insan varken ben onun umrunda değilken de sevip beklediğim senelerce yolunu gözlediğim uğruna saçlarımı döküp kendimi hasta ettiğim adammm :43: kıskançlık etti sustum sevdiğinden dedim işmde beni rezil etti sevmese umursamaz dedim sokaklarda bayılır oldum ben sabahlara kadar ağlar oldum ben ne yaptım bunu hakedicek ? bu mu kıymetim gözümü onunla açmışım ben ya kaldıramıyorum bu mu karşılığı :14::14::14:

cicim ayımız olmadı bizim bu gidişle olamıcakta galiba en güzel yıllarım heba oldu yolunda...

Son düzenleme:
her zaman böyle son zamanlardan sürekli sineye çekiyorum ama çok kırgınım ben alttan alıp sutukça ne bi özür dilemek ne bi güzel söz aynen devam ediyo bu hallerine sabrım taştı taşıcak artık dayanamıyorum bişi yapmadımm çünkü!!! ya bu adam benim elini ilk tuttğum o yanımda değilken etrafımda o kadar insan varken ben onun umrunda değilken de sevip beklediğim senelerce yolunu gözlediğim uğruna saçlarımı döküp kendimi hasta ettiğim adammm :43: kıskançlık etti sustum sevdiğinden dedim işmde beni rezil etti sevmese umursamaz dedim sokaklarda bayılır oldum ben sabahlara kadar ağlar oldum ben ne yaptım bunu hakedicek ? bu mu kıymetim gözümü onunla açmışım ben ya kaldıramıyorum bu mu karşılığı :14::14::14:

canım bende 3 aylık evliyim bu dönemlerde oluyor sanırım böyle tartışmalar,
bizde de eşim değil de ben çok gergindim bir aralar ona karşı,ailesinden dolayı,üzerimde hissettiğim baskıdan ötürü, eşimden de çıkarıyordum, kendimide hırpaladım çok üzdüm.
kendimi tanıyamadıgım kadar öfkeliydim, o hep alttan aldıgı sustuğu halde kızıyordum ufacık şeyleri bile bahane edip patlıyordum bazen.

hatta hep gözlerim dolar o lafını hatırladıkça, bana ''olsun sen bana sayıp sövdüğünde rahatlıyorsun, konuşacağın şu ara kimsen yok, bana sayıp söv, rahatla at içinden ben sana kırılmıyorum anlıyorum seni dedi''

çok ağladım bu lafına, sonra pişman olup çok çok pişman olup ,çok özürler diledim.

Düzeliyor oluyor böyle arada gerginlikler tek taraflı, evlilik sürecine alışmak biraz zorluyor insanı.
Eşin seni kırdığının farkına varmakta umarım çok geç kalmaz, Canını üzme , düzeleceğini umuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende 3 aylık evliyim bu dönemlerde oluyor sanırım böyle tartışmalar,
bizde de eşim değil de ben çok gergindim bir aralar ona karşı,ailesinden dolayı, annesine babasına kızıp eşimden çıkarıyordum,
kendimi tanıyamadıgım kadar öfkeliydim, o hep alttan aldıgı halde kızıyordum ufacık şeyleri bile bahane edip,
hatta hep gözlerim dolar o lafını hatırladıkça, bana ''olsun sen bana sayıp sövdüğünde rahatlıyorsun, konuşacağın şu ara kimsen yok, bana sayıp söv, rahatla at içinden demişti''
çok ağladım bu lafına, sonra pişman olup çok çok pişman olup , onun suçu olmadıgı halde ondan çıkardığımı farkettim hıncımı üzüntümü.
çok özürler diledim.
Düzeliyor oluyor böyle arada gerginlikler tek taraflı, evlilik sürecine alışmak biraz zorluyor insanı.

benide sinirlerim çok bozuk canım şu güne kadar kavga dövüş geçti hep günlerimiz bundan sonrası için oluruna bırakmaya karar verdim... sadece sabredip susucam umarım bu kez anlar bana dua edin...:29:

benide sinirlerim çok bozuk canım şu güne kadar kavga dövüş geçti hep günlerimiz bundan sonrası için oluruna bırakmaya karar verdim... sadece sabredip susucam umarım bu kez anlar bana dua edin...:29:

evlenmeden önce yaşadığımız problemlerde hepsi geçicek bi evlenelim bak ne kadar mutlu edicem seni derdi daha çok şey işte... ama şimdi bu halde oluşumuz üstelik en mutlu olacağımız günlerde:59: canım çok sıkkın çok yaşama hevesim söndü çok bitkin hissediyorum :50:
dün akşam ki olayı da anlatayım size:
gittim eve 6gibi toz falan aldım ortalığı toparladım üzerimi değiştim duş aldım falan kapı çaldı alt komşum çok ii anlaşıoruz onlarla abiyle ertan konuşmuş ertan geç gelicekmiş yemek yemediysen gel beraber yiyelim dedi tama bi eşimi de arim gelirim dedim aradım bunu böle böle diye yemek yapıcaktım geç mi gelicen die evet sen in istiyosan ben geç gelicem dedi peki sen napıcaksın dedim yemek konusunda ben yerim burda dedi kapattık ben de dedim ki bu tok gelicek ama yorgun gelir bi hoşluk olsun elmalı tarçınlı kek yaptım yanına da çilekli milkshake hazırladım indim yemek yedim onlarla çıktım yukarı bekliyorum bunu kapı çaldı geldi hoşgeldin falan yemek yicek bişi yok mu dedi kek yaptım dedim daha devamını söyleyemeden ben ekmek alımda gelim dedi sölenerek aşağı indi markete geldi balkona çıktı alttakilerle konuşuyo falan ben de içerdeyim anlamadım yani ne olduğunu yüzümede bakmadı moralim bozuldu sonra içeri gelmiş 2 dk sonra diyoki sen hala bişi hazırlamadın mı pes diyomuş başkada biş idemiyomuş şimdi bu neeee:43: ağlaya ağlaya yattım uyudum sonra ...

ayıp etmiş haklısın.
ellerinle özene bezene ona yaptıgın kekle doymuyormuymuş.Ki doymasa bile bi akşamlık yetmiyormuymuş.
Sakin bir zamanda,bu şekilde daha devam ederse konuşmayı deneyebilirsin kendisiyle.

ayıp etmiş haklısın.
ellerinle özene bezene ona yaptıgın kekle doymuyormuymuş.Ki doymasa bile bi akşamlık yetmiyormuymuş.
Sakin bir zamanda,bu şekilde daha devam ederse konuşmayı deneyebilirsin kendisiyle.

bir süre hiç konuşmicam bile öle genel günlük mrb nasılsın o kadar... hatta plan bile yapmiyayım oluruna bırakıyorum ve sabır moduna geçiyorum sadece susucam... ve uygun zaman gelince de oturup konuşucam o da işe yaramazsa benden bu kadar...

Offffffff nedir bu yaaa çok sinir oluyorum ,kadının kadını anlaması gerekirken en büyük eziyeti onlar
yapıyo

egitim, egitim, egitim sart.
anladigim kadariyla cahil bir ailede büyümüs esin, vallahi halin zor canim.
Sana salvarda, giydircekler, tüm altinlarinida taktiracaklar.

bir süre hiç konuşmicam bile öle genel günlük mrb nasılsın o kadar... hatta plan bile yapmiyayım oluruna bırakıyorum ve sabır moduna geçiyorum sadece susucam... ve uygun zaman gelince de oturup konuşucam o da işe yaramazsa benden bu kadar...

biraz daha sabretmeyi dene canım, umarım çok geç kalmaz bu tavırlarından pişman olmakta. Üzme canını. Düşündükçe bunları iyice öfkelenirsin. Suçlu olan şu an kendisi. Senin bir suçun yok görünüyor zaten. Kendinden taviz verme.

egitim, egitim, egitim sart.
anladigim kadariyla cahil bir ailede büyümüs esin, vallahi halin zor canim.
Sana salvarda, giydircekler, tüm altinlarinida taktiracaklar.

bunun eğitimle çokta alakası olduğunu düşünmüyorum ben aslında benim anne babamda ilkokul mezunu insanlar ama geliştirmişler kendilerini... ayrıca ne eğitimli insanlar var onlar da eziyet ediyo kendi uslüplarınca tabi... ben ce bu daha çok yürek meselesi Allah nasip ederde bi evladım olursa öğretmek isteyeceğim ilk şey vicdanlı bir insan olabilmesidir.bu da benim fikrim...ayrıca eşimde üniversite mezunu düşünün...

baştan sona okudum konunuzu. evliliğin il ayları hep mi böyle geçer. bende 10 aylık evliyim cicim ayı bende yaşamadım yine kaynana o bişey yapmadı ama onun ev borçlarını ödemekten dolayı hep ben kavga ettim. sonra evini sattı geldi yanıma yerleşti sonra ben dayanamadım sinir krizi geçirdim eşim de ablasına gönderdi ev alana kadar. şimdi ne mi oldu eşimle çok kavga ettik o beni çok kırdı ben onu çok kırdım. onun söylediklerini düşündükçe hala ağlıyorum. herkes mi aynı şeyi yaşar ya!!!! ben ce sen doğru yapıyorsun şuan susuman sakin olman en doğrusu fikrimce. düzeliyor düzeliyor da o kırgınlıklar hiç geçmiyor :(

Back
X