kayinvalidemle olan tartisma

Çocuklara bakıyormuş sag olsun
Yoruluyordur o da doğru eyvallah
Ama konuştuğun halde konuşmadın demesi hos olmamis cidden gidip konuşmuşsun ya iste
Esin ne diyor ?

öpsün elini başına koysun benım kv senede iki kere evime gelince bile şükrediyor ,

gerçi ne ekerse onu biçer oda ayrı bir konu , büyük olarak o önce insan olacakti ki sonra benden bekleyecekti ,

neyse barışmış sorunu çözmüşsünüz

Duygusal olarak arada kalmış kadın belli ki.hem istiyo çocukları ama biyandan da yoruluyo haliyle. Ben önce mecbur sizde kalıyo sandım ama Bu kadın aslında başkasına el mecbur yaşlılardan değil. Bütün ev işini yapıyo çocuk bakabilşyosa demekki yalnız başının çaresine de bakabilir. O yüzden açıkçası üzülmedim bu kendi tercihi sonuçta.siz çok iyi birisiniz valla insan kendi annesine patlıyo bu surat ne diye siz maşallah

Merhaba herkese,

Buraya ilk defa tavsiye almak için yazıyorum. Amacım yapıcı olmak, o yüzden gaza getirici yorumlar yazmayın lütfen.

10 senelik evliyiz eşimle 2 tane tane de çocuk var. Eşimin babası biz evlenmeden yıllar önce vefat etmiş, kayınvalidemin kendi evi var ama bizde de kalır, bazen 6 ay bazen de bir sene kaldığı oluyor. Şimdi pandemi olduğu için memlekete göndermek istemedik pek. Hoş ben de geldi mi gitti mi çok karışmıyorum. Gel desem çocuklara bakmak için mi çağırıyorsun oluyor, git dersem vay sen beni istemedin mi. Kayınvalidem aslında iyi birisi, çocuklara da bakıyor, yemekleri yapıyor. Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, akşam eve geldikten sonra istemezse hiç iş yaptırmamaya çalırım. Asla da yardımcı almak istemez, teklif etsek bile bozulur . Çocuklara da baktığı için epey yoruluyor. Dün çocuklardan küçük olanı arkadaşı ile oynasın diye ailecek görüştüğümüz birinin çocuğunu çağırdı. Ben de akşam anne istersen tatlı yapayım sen de yorulursun hem çocuğa bak hem misafir ağırla dedim. Evde tatlı var diye yok gerek yok ondan veririm dedi ben de tamam dedim. Ertesi gün işten geldim, odasına gittim, yorulmuş, sınırlı. Sınırlı olunca da konuşmak istemiyor, yorulduğunu söylemek istemiyor ama belli yani. Ben de nasıl geçti dedim, o da çok yaramazlık yaptılar ne derdim vardı da çağırdım, ben de salagim zaten dedi. Ben de çocuklar birbirlerini görmedikleri için şımarmışlardır herhalde dedim. Başka da bir şey demedim çıktım. Neyse sabah işe gitmek için erken çıktım, çocuklar eşim falan hepsi evde kalmıştı bugün. Akşam saat yedi oldu eve geldim, bir yandan da önceki günün yorgunluğu var, koltukta oturuyor, selam verdim, yorgunluktan omuzlarim dusmus, üstümü çıkarmak için içeri gittim. Birden parlmaya başladı, yok yüzün asIk, yok ne biçim hareket. Abartmıyorum belki 5-10 saniye olmuştur eve gireli. Ben de kızdım, daha yeni girdim eve dedim. Ki genelde akşamları yorulduğu için O bazen çok konuşmak bile istemiyor, iş yapıyorsa selam verince arkasını bile dönmüyor, ben de kendi haline bırakıyorum. Başladı yok yüzüm hep asIkmış, dün odasına gelmişim hiç bi şey söylemeden geçmişim (ki yukarıdaki diyaloğu yaptım) Ben de artık sinirlendim ve bağırmaya başladım, sen niye doldun dedim, zaten hep böyle yapıyorsun diye başladı.

Benim de tepemin taşı attı ve bağırmaya başladım. Evden çıktım, arabaya bindim ve iş yerime geldim. Biliyorum düzelmeyecek bir şey değil ama yaptığı bana çok şımarıkça geldi. Ben ona çocuklara bak demiyorum, Allah razı olsun yine yardıma geliyor. Muhtemelen bıktı artık ama kendi oğlundan başka hayatı olmadığı için memlekete de gitmek istemiyor. Ben de Allah rızası için zaten bir şekilde anlaşmaya çalışıyorum. Ki pek çok güzel özelliği var ama bana bu hareketleri çok şımarıkça geliyor. Benim kendi annem genelde çok resmidir, böyle bağırıp çağırarak kavga etmeye alışIk değilim ama bu şekilde de bastırmaya çalışıyor gibi geliyor ve artık gittikçe daha çok rahatsız oluyorum. Şimdi eve ne zaman gideyim diye düşünüyorum, ayaklarım hiç gitmek istemiyor.

Not: eşim de bu sırada evdeydi, zaten o genelde arayı bulmaya çalışır. bu seferde gitme vs dedi ama ilk defa böyle tepki verdiğim için üstüme gelmedi

Sana kendi annem ve yengemden örnek vereyim. Annemde kimseye baktırmaz kendisi bakar yeğenlerime. Hele ki henuz 6 aylıkken tum bakımını üstlendi yeğenimin. Yengem çalışıyordu. Annemde aksama kadar hem çocuk bakmış hem temizlik hem yemek yorgun oluyordu. Ve artık 6 aylik bir bebeğin tum kahrını çekme yasi geçtiği için cok sinirli oluyordu ve yengemden tek istediği bir güleryüz, çocuğuna şefkatti. Ama yengem yuzu asık yorgun gelip hemen odasına geçer ordan da banyoya girer yemeğini yer çocuğuna oyle bakardı cok zaman sofraya bile karışmazdı.
Annem hem çocuğuna bakıyorum hemde surat asıyor diye çok iclenirdi. Bide üzerine yengem o şekilde bağırsa herhalde kahrından hasta olurdu.
Her şeyi kişisel algılıyorlar bir yaştan sonra. Boyle sıkıntılar olur ama kaynanan gibi çocuğuna bakan olmaz. Benim annem yeğenim koca kiz oldu hâlâ peşinde pervane aglasa ici cız ediyor..

Sana kendi annem ve yengemden örnek vereyim. Annemde kimseye baktırmaz kendisi bakar yeğenlerime. Hele ki henuz 6 aylıkken tum bakımını üstlendi yeğenimin. Yengem çalışıyordu. Annemde aksama kadar hem çocuk bakmış hem temizlik hem yemek yorgun oluyordu. Ve artık 6 aylik bir bebeğin tum kahrını çekme yasi geçtiği için cok sinirli oluyordu ve yengemden tek istediği bir güleryüz, çocuğuna şefkatti. Ama yengem yuzu asık yorgun gelip hemen odasına geçer ordan da banyoya girer yemeğini yer çocuğuna oyle bakardı cok zaman sofraya bile karışmazdı.
Annem hem çocuğuna bakıyorum hemde surat asıyor diye çok iclenirdi. Bide üzerine yengem o şekilde bağırsa herhalde kahrından hasta olurdu.
Her şeyi kişisel algılıyorlar bir yaştan sonra. Boyle sıkıntılar olur ama kaynanan gibi çocuğuna bakan olmaz. Benim annem yeğenim koca kiz oldu hâlâ peşinde pervane aglasa ici cız ediyor..
Benim farkım ben gelir gelmez tüm işi üstüme alıyorum, çocuklarım bir şey olduğunda bana gelir, gece kalkıp bir şey isteseler benim odama gelirler. Mutlaka akşam tüm işleri ben yaparım, bazen sabah işe gitmeden yemek yaparım. Bizim durum sizinle aynı değil. Genelde kızlar anneleri geline yardım edince kıyamıyorlar ama kendi anneleriyle de kayınvalideleriyle de bir hafta beraber geçinip kalamıyorlar.

Bence iki tarafta haklı ve çözümün ne olduğunu siz konuşup çözeceksiniz, kimse kusura bakmasın anne gibi olmuyor işte kvlerin şu bana sırat astı demesi en sakin insanı bile çileden çıkarıyor

sanırım kendi kendine bunalmış ve kavga çıkarası gelmiş. önemli bir durum değil bence. hayattan sıkılmış hele de yaşlıysa arada bir değişik aktivitelere yönelmesi gerek

Benim farkım ben gelir gelmez tüm işi üstüme alıyorum, çocuklarım bir şey olduğunda bana gelir, gece kalkıp bir şey isteseler benim odama gelirler. Mutlaka akşam tüm işleri ben yaparım, bazen sabah işe gitmeden yemek yaparım. Bizim durum sizinle aynı değil. Genelde kızlar anneleri geline yardım edince kıyamıyorlar ama kendi anneleriyle de kayınvalideleriyle de bir hafta beraber geçinip kalamıyorlar.

Annelerine kıyamamak konusunda haklısın.. Tabiiki kıyamamam kaç yaşına gelmiş hizmet ediyor hâlâ. Ama anneyle geçinmek hususunda katılmıyorum. 1 haftadır annemdeyim şimdi döneceğim hâlâ aklim yapamadığım yetişemediğim işlerinde:KK43:

bu artik cok cok olmaya basladi ve ben alttan aldikca daha cok dozunu artiriyor gibi geliyor. kendi kizina bile bu kadar naz yapamiyorken boyle davranmasi beni uzuyor. ayrica o sinirli olunca ben cocuklara bakamadigim icin kendimi kotu hissediyorum.. haklisiniz sabirli olmam gerek belki.
Çok anlayislisiniz hem gelip sizin evde yaşıyor aylarca çoğu gelin kıyameti koparır istemez yani çocuklara da kendi isteği ile bakıyorsa surat yapmayacak bu nasıl bir tavır ya. Hem zorla bakıyorum hem de bana minnet edin onun lafını ediyorum yoruluyorum bilmemne bakmasın o zaman eve de gelmesin ne işi var ki zaten sizle yasiyo sacmasapan

Hadi çocuklara bakıyor da, iş neden yaptırıyosunuz? Kendi yapıyor yazacaksınız muhtemelen ama “akşam eve geldiğimde istemezse hiç iş yaptırmamaya çalışırım” yazmışsınız. Yani sanki o size yardımcı olmuyor da siz ona yardımcı oluyorsunuz, tüm yük kv üzerinde. Bunalmasını haklı buluyorum. Sizin yorgunken yüzünüz düşüyor onun da pekala düşer, sinirli olur. Ben tek çocukla yetişemiyorum kadın napsın. Alttan almanız gerekiyor. Hem çocuk bakımı, ev işi, yemek.. o yaştaki kadın için inanılmaz zordur.
Kalmasın o zaman kendi geliyormuş. Benim kayınvalidem de çocuk bakicam diye bize gelirdi bakiciyi da eşimi dolduruşa getirip aldirtmamisti , sonra evin işlerini yapıp eşime söylenirdi sürekli kimse ona çamaşır yıka evi süpür demiyo , o olmasa da yapmicam olsa da yapmicam kime ne ki? Akşamın bir koru eve gelip kendi evimdeki işlerimi yapmadığım için eşime şikayet ederdi

Bazı insanların mizacı sert ve sessiz olur siz de öyleyseniz surat yapıyor gibi algılamıştır. Bana fazla anlayışlı geldiniz size gelen misafirden temizlikçiye kadar o karar veriyor bu kadar idare edemezdim ben

Kvniz yokken bakici kres ayarliyorsunuz madem her zaman ayarlayin. Kvniz sizde kalmaya geldiginde de ayni duzeniniz devam etsin,kadini bakici degil de misafir olarak gorun siz de. O zaman daha guzel olur. Hem siz kiymet anlarsiniz ,hem alttan almak zorunda kalmazsiniz,hem de kvniz bu yasinda hizmet etmekten kurtulur.

Kvniz yokken bakici kres ayarliyorsunuz madem her zaman ayarlayin. Kvniz sizde kalmaya geldiginde de ayni duzeniniz devam etsin,kadini bakici degil de misafir olarak gorun siz de. O zaman daha guzel olur. Hem siz kiymet anlarsiniz ,hem alttan almak zorunda kalmazsiniz,hem de kvniz bu yasinda hizmet etmekten kurtulur.
kendine ait odası var, gelmeden once yatak odası takimindan odadaki tabloya kadar herseyi aldim. yalnız olduğu icin ve evinin olduğu sehirde baska çocuğu olmadıgı icin tek basına kalması bana da mantıklı gelmiyor. gerci isterse gitsin evine bir şey demem ama, o da o yaşında yanliz kalmak istemez diye dusunuyorum..

bakici alsak onu da bir sekilde istemez diye düşünüyorum, her ise koşturan biri. daha once temizlikci almistim temizlikci telefonlarımı acmamaya başladı, ben evde olmadigimdan sürekli o basinda durup onu yap bunu yap dediği icin kamis olabilir :)) istemezse bir sekilde engelliyor zaten. simdi çocuğu kreşe göndereyim diye laf aciyorum hiç tamam demiyor. ben Israr etsem beni istemiyorsunuz tavrına girecek. ayraca corona olduğu icin kreşten hastalık bulaştırma riski de var, kronik hastalıkları var. yani bizim isler karisik...

kendine ait odası var, gelmeden once yatak odası takimindan odadaki tabloya kadar herseyi aldim. yalnız olduğu icin ve evinin olduğu sehirde baska çocuğu olmadıgı icin tek basına kalması bana da mantıklı gelmiyor. gerci isterse gitsin evine bir şey demem ama, o da o yaşında yanliz kalmak istemez diye dusunuyorum..

bakici alsak onu da bir sekilde istemez diye düşünüyorum, her ise koşturan biri. daha once temizlikci almistim temizlikci telefonlarımı acmamaya başladı, ben evde olmadigimdan sürekli o basinda durup onu yap bunu yap dediği icin kamis olabilir :)) istemezse bir sekilde engelliyor zaten. simdi çocuğu kreşe göndereyim diye laf aciyorum hiç tamam demiyor. ben Israr etsem beni istemiyorsunuz tavrına girecek. ayraca corona olduğu icin kreşten hastalık bulaştırma riski de var, kronik hastalıkları var. yani bizim isler karisik...
Cocuklarinizin duzeni konusunda kvnizden izin almak zorunda degilsiniz ki. Siz evinizin cocuklarinizin duzenini kurun,kvniz sizde yasamayi istiyorsa yine yasasin. Ben oglumu krese verirken anneme bile sormadim,kvme de sormadim, ev benim duzen benim cocuk benim. Simdi haftadan haftaya yardimci hanim geliyor, annem bende olsun veya olmasin. Bu evin duzeni bu. Herkes ona gore davranir. Annem bende deyip hooop temizlik isini kresi neden iptal edeyim ki? Manasiz

Kalmasın o zaman kendi geliyormuş. Benim kayınvalidem de çocuk bakicam diye bize gelirdi bakiciyi da eşimi dolduruşa getirip aldirtmamisti , sonra evin işlerini yapıp eşime söylenirdi sürekli kimse ona çamaşır yıka evi süpür demiyo , o olmasa da yapmicam olsa da yapmicam kime ne ki? Akşamın bir koru eve gelip kendi evimdeki işlerimi yapmadığım için eşime şikayet ederdi
Araya kendi hikayenizi sokuşturmanız iyi olmuş daha iyi anlamış olduk kvlerin çocuk bakma bahanesiyle ev düzenine karışıp söylenmeleri gelenekselmiş demek.

Eşiniz de bi zahmet dolduruşa gelmeyip bakıcı tutsaymış. Kv yerine eşinize yürüyün bence.

Araya kendi hikayenizi sokuşturmanız iyi olmuş daha iyi anlamış olduk kvlerin çocuk bakma bahanesiyle ev düzenine karışıp söylenmeleri gelenekselmiş demek.

Eşiniz de bi zahmet dolduruşa gelmeyip bakıcı tutsaymış. Kv yerine eşinize yürüyün bence.
Ben eşim haklı demedim ki konu sahibinin eşi de haklı değil zaten mesafeyi koymasi gereken onlar ama siz önceki mesajınızda kayınvalideyi haklı bulmuşsunuz kadın napsin diyorsunuz. Kadın istemiyor ki zaten bakıcı ya da yardımcı , hem istemeyip kabul etmeyip hem neden surat yapıyor. Türkiye'de yaşadığımızı ve annelerin özellikle oğulları üzerindeki etkilerini bilmeyen yoktur sanırım tabiki doğru mu değil ama çoğu kadın bunu yaşıyor zaten

Ben eşim haklı demedim ki konu sahibinin eşi de haklı değil zaten mesafeyi koymasi gereken onlar ama siz önceki mesajınızda kayınvalideyi haklı bulmuşsunuz kadın napsin diyorsunuz. Kadın istemiyor ki zaten bakıcı ya da yardımcı , hem istemeyip kabul etmeyip hem neden surat yapıyor. Türkiye'de yaşadığımızı ve annelerin özellikle oğulları üzerindeki etkilerini bilmeyen yoktur sanırım tabiki doğru mu değil ama çoğu kadın bunu yaşıyor zaten
Bana inandırıcı gelmiyor nedense temizlik için yardımcıya hayır demesi. Sebep nedir yani.. çocuğa da bakarım, yemek de yaparım, temizlik de benim işim neden diyor bu kvler, oğullarının ceplerinden iki kuruş para çıkmasın diye mi, yoksa sırf geline söylenmek için elimde koz olsun diye mi, ya da kendilerine işkence etmek için mi bilemedim. Çevremde de böylesini görmedim, görsem kesinlikle sorucam.

Bana inandırıcı gelmiyor nedense temizlik için yardımcıya hayır demesi. Sebep nedir yani.. çocuğa da bakarım, yemek de yaparım, temizlik de benim işim neden diyor bu kvler, oğullarının ceplerinden iki kuruş para çıkmasın diye mi, yoksa sırf geline söylenmek için elimde koz olsun diye mi, ya da kendilerine işkence etmek için mi bilemedim. Çevremde de böylesini görmedim, görsem kesinlikle sorucam.

O yaşlardakilerin ne yapmak istediğini anlamıyorsun gerçekten... Benim annem yorgunluktan ölür ama en iyisini ben yaparım kafasında.cocukta bakarım yemekte yaparım evde temizlerim... Ne geçiyorsa ellerine. Yeni nesli beğenmediği için nispet yapiyor kendince ama yine kendine zarar kimsenin umurunda değil ki.

Ben benzer şekilde yaşadım şimdi kendi konumu sokusturmus olucam sizin tabirinizle ama uzun biraz merak ederseniz özelden anlatırım zar zor bakıcı tutmak için türlü mücadeleler verdim sonunda tuttum he tutmasam bu sefer sürekli şikayet edip yorulduğunu anlatacakti eşime kendini acindiracakti ayrıca evdeki eksiklerimi de eşime gösterecekti bende işe yaramaz gozukecektim aklınca , buna psikolojide ne denir bilmiyorum ama bazı insanlar eziyet çekmeyi ve bundan şikayet etmeyi seviyor daha değerli olduklarını düşünüyorlar

Back
X