• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemle yaptıgımız konuşma

Benim babaannemde anneme neler yapmış zamanında ama diğer gelinini hep övdü durdur övdü durdu şimdi babaanneme yapmadıgı terbiyesizlik kalmadı neler söylüyo hiç lafını esirgemez ama annem herşeye ragmen saygısını hiç bozmamışdır şimdi annemi söylüyolar şöyle iyi böyle iyi diye illa iyinin kıymetini öyle anlarlar.

Evt canım hergün gitsek oraya niye geliyosun demezler büyük eltim alıştırmış hergün orda evini otel gibi kullanıyo oda benim gibi mesafesini korumuş olsa böyle bi beklentiye giremezlerdi küçük çocugu bile hergün babaanneme gidelim diye tutturuyomuş öyle alışmışki napsın çocuk kayınvalideminde bi hoşuna gidiyoki hiç demiyo sizinde eviniz kapınız var demiyo. Biz evlenmişiz artık gelin olduk diye türlü türlü şeyler bekliyolar bi yakamızı bırakın yahu benim annemede gidiyoruz benim ailem eşime tek kelime etmedi şimdiye kadar yok kal et yada kendi evin gibi hareket et gibi kelimeler asla söylemediler ne gerek var bunlara herkezin bi yapısı var ben çocuklugumdan beri öyle yetiştim annem hep kızım bi yere gittiğin zaman kimsenin bi yerini açma ve buna benzer şeyler şimdi kayınvalidemin evinde buzdolabını bile öyle çok rahat açamam herkezin yapısı var benide böyle kabul etsinler kaç yaşında insanım kalkmış bana kendi kültürlerini kabul ettirmeye çalışıyolar çocukmuyum ben bi yaşa gelmiş bi insan alıştıgı gördüğü bişeyleri nasıl değiştirir nasıl bırakır yani.

Benim babaannemde anneme neler yapmış zamanında ama diğer gelinini hep övdü durdur övdü durdu şimdi babaanneme yapmadıgı terbiyesizlik kalmadı neler söylüyo hiç lafını esirgemez ama annem herşeye ragmen saygısını hiç bozmamışdır şimdi annemi söylüyolar şöyle iyi böyle iyi diye illa iyinin kıymetini öyle anlarlar.

Hep öyle olur zaten canım,
Gençliğinin içine ederler sen susarsın saygı yaptım sanırsın,
Ama olan sana olur sonra elalem seni saygılı usturuplu bilir, banane ne faydası var?
Madalyamı takıyorlar ..
Sen duruşunu tavrını hiç bozma,
Elbette saygını yap güleryüzünü göster elinden geldiğince gönlünü yap,
Ama sırf laf söz olacak diye yorgun argın hergün oraya taşınırsan asıl o zaman mutsuz olursun.
Şuanki ölçünün gayet yeterli olduğuna önce eşini inandır, zaten o söylerse kayınvaliden inanır ve sussar diye düşünüyorum..

evt canım çok doğru aynen zaten tavrımı bozmaya niyetim yok beni ya böyle kabul edecekler yada kendileri bilirler

ya anlamıorum bu kayınvalıdelerı aynı sehırde kalmanın ne anlamı varr kı allahtan benım kayınvalıdem baska sehırde 1 yıllık evlıyım bayramlar dahıl 3 4 kere gıtmısımdır onlarda ıkı kez geldılerrr ben rahat edemıorum acıkcası köydeler onlar ben sehırde büyüdüm sıkılıorum o 4 5 gun kalmak bıle zor gelıorrr kayınvalıdem ztn buyuk gelınıı över gıderım o söyle de böylede fazlada sevmıorum onları hep mesafelıyım onlara ama sımdı bı bebegım olcakk yakamı bırakmazlar zırt pırt gelırler kesinnnn sen haftada ıkı gun gıdıomussun hıc gerek yok mesafeyı ac acabılıdııgn kadar mesela ben kurban bayramında gıtmek ıstemedıgımı esıme söyledım bu kez aılemle bayram gecırmek ıstıyorum dedım tatıl kısa hem bu seferr gttıgıme degmeyecek evımde dınlenmek ıstıyorum tatılde ya hızmet etmek fln bana göre deilll köyden gelın alıp yasasaydı bırlıktee calısan gelın aldılarsa katlanacaklarrrrr alısacaklarr.... ben öyle çokda aramam ya esım arar bana verır arada ben ararım bazen o ararr uzak olmak ıyııdırrrr

Aynı yerde oturduğunuz halde neden kalacakmışsınız ki, saçmalık.
Kimse gibi olmak zorunda da değilsiniz, isteyen kalsın.
Fazlasıyla müdaheleci bir kayınvalideniz var işiniz zor.
Siz tavrınızda net durun, ne zaman gitmek isterseniz o zaman gidin, alışacaklar.

Evt canım zaten istemedikten sonra gitmemin hiçbir anlamı yok. Çalışan bi bayan olmasamda yine aynı sıklıkda giderim benide evim kapım var iyiki evlendik satın aldılar sanki sinir oluyorum evlendiysek evlendik kimse kimseye zırt pırt gitmek mecburiyetinde değil zaten evlenirken maddi olarak bi gram destek görmedim bide ilgi alaka bekliyolar şimdi ama maddi yönden yapsalardıda yine benim yapım böyle tabiki yine mesafeyi korurum.

9 yıllık evliyim 2 çocuğum var kayınvalidemle her zaman mesafemi korudum korururumda fazla yüz göz olmaya gelmiyo hemen altından bişey çıkıyor..... Onlarda evlendiğimden beri bana karşı soğuk belki o yüzden ama evlerimiz yanyana olduğu halde canım isterse giderim zaten çalışıyorum 2 de çocuk eve gidince ders, yemek, ütü, çamaşır derken saat 12 oluyo anlamadan dinlenmeden eşim gidiyor görüşüyor ne yalan söyleyim ben böyle iyiyim çünkü ne zaman bir araya gelsek ya iğneleyici laflar yada kırıcı laflar cevap versen bi dert genelde ben vermiyorum ama içimede oturuyor haaa bide söyler söyler söylemedim der sıyrılır zaten tlf bile yetiyo oğlu gitsin annesidir ama ben haftada 1 veya 2 onlara gitmek zorunda değilim varsın kötü olayım öbür türlüde hasta oluyom çocuklara annem bakıyor sevmeye bile sevmiyorlar bu kayınvalide milletinin oğlundan başka bişey görmüyor gözü zaten onlar için varsa yoksa oğulları gerisi önemli değil en azından benim kayınvalidem öyle eşimde sorun etmiyor gitmememi aslında oğulları annelerinin ne olduğunu çok iyi biliyor ama bunu itiraf edemiyorlar ben başkasından duydum eşim annesi için şeytana pabucunu ters giydirir benim annemden korkulur demiş. ( eşim işsiz kalır bişeye ihtiyacınız varmı denmez, ameliyat olur hastaneden ayrılmazlar ama evde bunun 2 çocuğu ve karısı var acaba napıyolar diyen olmaz, çocuk okula başlar baba hastanede yatar bir önlük alınmaz, bayram olur bi bayramlık almazlar, daha bunun gibi neler neler ondan sonra gelin kötü çokmu şey bekliyorum )

Evt canım hep gelin kötü zaten onlara göre saygısızlık etmem gider gelirim ama buna ragmen yaranamıyoruz geliniz diye çok beklenti içine giriyolar.

Back
X